maanantai 10. kesäkuuta 2019

Legoland Billund - se ihan oikea Legoland

Legoland Billund kokemuksia lapsiperheellä
*Kaupallinen yhteistyö: Legoland Billund Resort

Niin siinä sitten kävi, että vapun alla meillä toteutui perheloma, josta ei oltu uskallettu edes haaveilla vielä lähivuosina. Kumpikaan meistä vanhemmista ei ollut käynyt Tanskan Legolandissa, joten mekin odotettiin reissua innolla. Legoland täytti tänä vuonna peräti 50 vuotta, joten aika monen lapsuuteen Legoland on kuulunut ja tulee edelleen kuulumaan - mikäli kasvavia kävijämääriä ja matkaryhmien keskusteluja on uskominen.

Me majoituimme puolen tunnin ajomatkan päässä Vejlessä. Olimme vuokra-autolla liikenteessä ja kurvasimme heti aamukymmeneltä typötyhjälle parkkipaikalle. Pihejä kun ollaan, valitsimme parkkipaikaksi ilmaisen P6-parkkialueen. Kävelymatka alueelle ei ollut mielestämme merkittävästi pitempi verrattuna maksullisiin alueisiin, joten meiltä lämpimät suosittelut P6:lle. Muilla alueilla parkki maksoi 50 kruunua (noin 7 euroa), joten ei sekään erityisen kallista ollut.

Legoland Billund kokemuksia lasten kanssa
Mahanpohjassa kutkutti, kun saavuimme Floridastakin tutuille porteille. Mutta nyt oltiinkin menossa siihen ihan oikeaan Legolandiin, Billundin Legolandiin! Muksut villiintyivät jo ensimmäisistä Legoukkeleista, jotka olivat vastaanottamassa riemukkaita lapsia. Eivät meinanneet uskoa, kun kerrottiin että Legoja tulisivat näkemään ihan koko päivän ajan.

Samaan aikaan meidän kanssa saapui myös paljon tanskalaisia perheitä. Heillä oli mukanaan isot vetokärryt, jotka olivat lastattu kylmälaukuilla, varavaatteilla ja kaikella tykötarpeilla, mitä nyt päivän aikana voisi tarvitakin. Eikä ihme, sillä piknikpaikkoja oli alueella valtavasti ja ne olivat hyvin kutsuvia. Meilläkin oli eväät mukana, mutta ne mahtuivat helposti reppuun. Olisi ehkä sittenkin pitänyt olla kekseliäämpi!

Huvipuistoa varten meillä oli taktiikka! Koska alueen etuosa alkoi heti täyttyä, päätimme aloittaa Legolandiin tutustumisen alueen takaosasta. Se olisi vielä tässä vaiheessa lähes tyhjillään ja voisimme tulla ns. massoja vastaan alueen etuosaan päivän päätteeksi. Se oli muuten ihan hyvä idea, takaosa todella oli lähes tyhjä, mutta siellä perällä oli ne kaikista hurjimmat laitteet. Mutta päästiin me vanhemmatkin nyt kokeilemaan ilman jonotuksia hurjempia laitteita.

Tytär sai ehkä taas trauman huvipuistolaitteista, kun käytiin yhdessä minunkin mielestä melko hurjassa Polar X-plorerissa. Kun luulimme ajelun jo loppuneen, edessä olikin kamala vapaapudotus ja uusi vuoristorataosuus! Voi sitä kiljunnan määrää!

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Lataa Legoland-sovellus, etkä harhaile turhaan!


Yksi parhaimpia keksintöjä oli ladata Legoland-sovellus. Sillä näki yhdellä näpäyksellä laitteiden jonotustilanteen ja kävelymatkat niihin. Jonotustilanne vaihteli reaaliaikaisesti, joten saatoimme hyvin kärkkyä sovelluksen kanssa, missä päin liikkuisimme ja mihin laitteeseen menisimme seuraavaksi.

Huhtikuisena maanantaina huvipuisto oli auki vain klo 10 - 18, joten aikaa ei jäänyt liikaa hengailuun, mikäli halusimme testailla useampia laitteita. Ja mehän haluttiin!

Sovelluksessa oleva kartta oli helppolukuinen ja näytti, missä kohdin olet ja missä mitäkin mielenkiintoista on. Sovelluksella näki laitteiden tiedot ja pituusrajat, elokuvien näytösajat ja paljon muuta tarpeellista, esimerkiksi ravintoloiden tarjonnan ja aukioloajat.

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Ruokailu Legolandin alueella 


Tanskalaiset tuntuvat rakastavan pikniköintiä. Ota siis sinäkin kunnon eväät mukaan ja nautiskele alueen tunnelmasta omaan tahtiin. Piknikpaikkoja on joka puolella ja ne on tosi viihtyisiä - sekä niissä pääsevät lapset rakentelemaankin Legoilla. Tietenkin.

Meillä oli eväät mukana, mutta sovelluksesta näki helposti myös alueen ruokaravintolat ja kahvilat. Huhtikuussa kaikki paikat eivät olleet koko päivää auki, vaan aukioloajat vaihtelivat päivän aikana. Niinpä oli helppoa tsekata, kannattaako lapsille luvata jätskejä nyt, vai vasta parin laitteen jälkeen.

Olimme katsoneet etukäteen ravintoloita ja noin 100 kruunulla (30 eurolla) olisi päässyt aterioimaan. Vaihtoehdot oli ihan hyviä, jos omat eväät eivät riitäkään koko päiväksi tai sää sattuu olemaan huono. Suosittelisin silti piknik-kokemusta, sillä Tanskassa tietenkin Tanskan malliin!

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019


Pituusrajat laitteisiin


Tytär oli kengät jalassa juuri ja juuri yli 120 senttiä. Sen pituinen pääsi jo suurimpaan osaan hurjimmista laitteista aikuisen kanssa, kuten omastakin mielestä hurjaan Polar X-ploreriin. Huvipuisto antaakin varmasti ihan kaikkein eniten yli 120 senttiselle lapselle, joka tykkää käydä useissa laitteissa päivän aikana.

Pojan pituus olikin sitten hieman haastava. Oli nimittain mittaushetkestä kiinni, oliko hän yli vai alle 100 cm. Jos olisi ollut varmasti yli 100 cm, olisi hänen huvipuistokokemuksensa ollut vielä vähän parempi. Nyt tuli välillä suru puseroon, kun mitattaessa ei ylittänytkään 100 cm rajaa vaan joutui jonosta syrjään. Hän pääsi kuitenkin elämänsä ensimmäiseen vuoristorataan, The Dragoniin ja nautti siitä valtavasti.

Yli 100 senttinen olisi myös päässyt moneen vauhdikkaaseen laitteeseen ilman aikuista, mikä olisi helpottanut ainakin äidin pahoinvointia. Kuitenkin yli 90 senttisellekin on paljon laitteita ja on Legolandissa otettu hyvin huomioon myös pienemmät taaperot. Kannattaa ennen huvipuistopäivää katsoa Legoland-sovelluksesta tai nettisivuilta turvarajat, ettei tule pettymyksiä.

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Parasta Legolandissa


6-vuotiaan mielestä parhaat laitteet

Pirate Boats - käytiin veneilemässä monta kertaa! Myös viimeisellä minuutilla ennen sulkemisaikaa.
Lego Canoe - hauska viimeinen pudotus ja kastuminen!
Flying Eagle - uutuus, joka oli sopivasti hurja ja hauska vuoristorata
The Dragon - monipuolinen ja mukavan vauhdikas vuoristorata

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019
Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019


3-vuotiaan mielestä parhaat laitteet

Pirate Wave Breaker - tosi kiva laiva, joka oli 3-vuotiaalle hurja mutta 6-vuotiaasta lälly
Pirate Carousel - äitiä oksetti, lapsia nauratti
Dublo Playhouses - loppupäivästä oli mukava päästä leikkimään Dublo-leikkipaikassa
Pirate Wave Breaker ja Carousel ovat ihan vierekkäin, joten molemmissa laitteissa käytiin monesti.

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Aikuisten mielestä parasta Legolandissa
 • Ällistyttävä Miniland kiehtoi koko perhettä, mutta oli erityisesti aikuisten mieleen
 • Maisemajunat ja -laivat, joissa sai lepuuttaa jalkoja ja silti ihastella Legolandia
 • Legolandin yleisesti iloinen tunnelma, siisteys ja monipuolisuus
 • Se oli koko perheen elämyspäivä, jossa kaikki nauttivat. 
Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Muutamia huomioita Billundin Legolandista

 • Vaikka Billundin Legoland oli iso alue, oli se selkeästi pienempi kuin Floridan sisarensa. 
 • Huhtikuun lopussa jonoja ei ollut paljon, joten laitteisiin päästiin yleensä joko heti tai 5-15 minuutin jonottamisella. Kerran jonotettiin 30 minuuttia (Flying Eagleen).
 • Vessoja löytyy joka puolelta ja olivat meidän kokemuksen mukaan hyvin siistejä. Useimmista löytyi vauvanhoitomahdollisuudet ja pikkupöntöt perheen pienimmille.
 • Legoland yleisesti oli todella siisti ja roskiksia oli aina käden ulottuvilla. Hyvin toimiva alue kaikin puolin!
 • Laitteet sopii parhaiten 100 - 140 senttisille, erityisesti alakouluikäisille, mutta kaikenikäisille löytyy hupia!
 • Koska Legoland konseptina oli meille jo tuttu, meille riitti ihan hyvin yksi päivä, vaikka aukioloaika olikin todella lyhyt (klo 10 - 17 viikolla, viikonloppuna pitempi). Jos olisimme olleet ensimmäistä kertaa, olisimme harkinneet kahden päivän lippua.
 • Meille majoittuminen Legoland Resortissa tai upouudessa Legoland Castlessa olisi ehkä ollut hieman liikaa, mutta kahden päivän visiitille se voisi olla järkevää: majoittujat pääsevät alueelle jo tunti ennen virallista aukeamista. Me olimme tyytyväisiä majoitukseen Vejlessä.
Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019


Huhtikuu ajankohtana Legoland-reissulle oli mainio. Meille sattui mainiot säät: aamulla vilpakkaa, mutta päivällä aurinkoista ja lämmintä. Huhtikuussa sesonki ei ole vielä kunnolla alkanut, joten aukioloaikoihin kannattaa tutustua etukäteen. Nyt Legolandissa oli mukavan väljää liikkua ja jonotusajat oli olemattomia tai varsin kohtuullisia. Ihmisiä oli kuitenkin sen verran paljon liikenteessä, että palvelut oli auki (ainakin ajoittain) ja ilmassa oli hauskanpidon tuntua.

Legolandin aukioloaikoja ja lippuhintoja voi selailla täältä: Legoland Billund

Loppusanoina sanoisin, että kyllä ne Tanskalaiset vaan osaa. Me ei olla koskaan reissattu näin "lapsiorientoituneesti" ja sitä vähän etukäteen hermoiltiin. Mutta ainakin itse lapsena Legoja rakastaneena oli todella mielenkiintoista ihastella Legolandin antia. Vaikka olenkin käynyt Floridan Legolandissa, mielestäni Billundin Legoland on se ihan oikea Legoland. Täysin vilpittömästi sanon, että Legolandin käynti oli meille aikuisillekin mukava!

Ja kun kerta olet matkalla Billundiin, käy ihmeessä myös viereisessä Lego-talossa!

Olisi myös hauska kuulla sinun muistojasi Legolandista tai millaisia suunnitelmia on Billundiin!


Meidän kokemuksia muiden maiden Legoista:
Muiden bloggaajien juttuja Legolandista:

Legoland Billund Resort (eli koko Billundin aluetta edustava Billundin kahdeksan eri kunnan matkailun yhteiselin) kutsui minut ja perheeni tutustumaan uusittuun Legolandiin, uuteen Lego-taloon ja Billundin alueen huvituksiin. Legoland Billund Resort tarjosivat yhden lentolipun, majoituksen Vejlessä koko perheelle, sisäänpääsyliput sekä autovuokran. 

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Legoland Billund kokemuksia lapsiperhe / huhtikuu 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017