sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Billundin Lego House - ylivoimaisesti meidän perheen suosikki!

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019


*Kaupallinen yhteistyö: Legoland Billund ja Legoland Billund Resort

Maailman ensimmäinen Lego House tuskin jää ainoaksi ja pelkästään Billundin iloksi. Vuoden 2017 syksyllä Legolandin viereen avattu Lego-talo on yllätyksiä ja elämyksiä täynnä. Et ehkä ole vielä ehtinyt kuulla siitä ja siksi minä tästä kerron. Nimittäin Tanskan reissun jälkeen kysyin jokaiselta meidän perheenjäseneltä, mikä oli matkamme kohteista paras. Jokainen vastasi: Lego House. Niin myös minä.

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

LEGO HOUSEEN SAAPUMINEN JA PYSÄKÖINTI


Meidän reissu kohdistui Vappua edeltävään viikonloppuun eikä silloin Lego-talossa ollut ruuhkaa, ei edes jonoa lippuluukulle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että matalan sesongin aikaan Lego House voi mennä aikaisin kiinni, jo klo 16. Ruuhka-ajan ulkopuolellakin ranneke kannattaa ostaa etukäteen, sillä netistä ostettuna sisäänpääsy on huomattavasti halvempi kuin tiskiltä.

Vinkki! Rannekkeessa on se mahtava puoli, että koska Lego Houseen saa kulumaan aikaa helposti useampia tunteja, rannekkeen avulla voit liikkua sisään ja ulos niin paljon kuin tarvitsee. Voit käydä vaikka ulkona syömässä eväitä tai aulan ravintolassa. Tai niin kuin me tehtiin: pysäköitiin auto ihan Lego-talon viereen ilmaisille 2h parkkipaikoille. Mies kävi välillä siirtämässä kiekkoa ja Lego Houseen tutustuminen jatkui ilman kiirettä. Kauempana on isommat parkkipaikat Lego-talon vieraille.

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019


LEGO HOUSEEN TUTUSTUMINEN


Lego-talo on ulkopäin kuin kasa oikeita, jättimäisen kokoisia Lego-palikoita. Sisätilojen lisäksi myös ulkona on leikkipaikkoja ja niistä kerron enemmän tekstin lopussa. Sisällä voit kiivetä ensin yläkerroksiin ja lähteä sieltä tutustumaan eri vyöhykkeisiin ja saavut samalla hiljalleen alakertaan. Meidän käynnin aikaan huhtikuussa kiersi pari isompaa vierailijaryhmää, mutta löydettiin jokaiselta alueelta tilaa ja rauhaa leikkiä, tutkia ja rakennella.

Lego Housen kaikilla vyöhykkeillä liikkuu paljon henkilökuntaa, jotka tulivat rupattelemaan rakentelun ohessa ja neuvomaan osioihin tutustumisessa. Henkilökunta oli poikkeuksetta iloista ja vuorovaikutteista.

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

En halua pilata kaikkea oivaltamisen iloa, joten en selitä koko Lego Housea auki. Kerron yleistunnelmasta ja mistä me ihan kaikista eniten pidimme. En ehtinyt ennen reissua tutustua kunnolla Lego-talon tarjontaan ja siksi olikin hauskaa yllättyä siitä kaikesta, mitä talo piti sisällään.

Lego-talo on jaettu neljään eri väriin ja jokaisessa värissä tutustutaan Lego-rakenteluun vähän eri näkökulmasta käsin. Punainen vyöhyke on luovuuden alue, sininen vyöhyke tiedon ja taidon alue, vihreä on sosiaalisuuden alue ja keltainen emotionaalisuuden alue. Jokaisessa vyöhykkeessä on myös ulkoleikkipaikka, jos haluaa välillä haukata raitista ilmaa.

Värivyöhykkeiden avulla talossa oli helppo suunnistaa ja koska välillä jakaannuimme kahteen ryhmään, löysimme helposti toisemme: "me ollaan täällä vihreällä zonella, tulkaa tänne!".

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Tunnelma Lego-talossa on rauhallinen, sillä - yllätys, yllätys - kävijät keskittyvät hyvin pitkälti rakenteluun ja Lego-rakennelmiin tutustuen. Myös meidän 3- ja 6 -vuotiaat levottomat lapset! Osiot on siis suunniteltu nerokkaasti. Esimerkiksi voit rakentaa mieleisesi lego-hahmon: laareissa on tuhansia ja taas tuhansia lego-ukkelin osia: on erilaisia hiuksia, hattuja, päitä, yläosia ja alaosia sekä tietenkin kaikenlaisia asusteita ja tarvikkeita. Tytär syventyi hahmojensa rakenteluihin niin, että ei meinannut malttaa vessaan lähteä.

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Kun olet saanut omasi koottua, voit ottaa hahmostasi kansikuvan ja saada siitä itsellesi muiston. Jokaisessa huoneessa on pömpelit, mitkä toimivat sisäänpääsyrannekkeilla. Voit tallentaa jokaisen huoneen muistosi itsellesi ja ihailla niitä reissun jälkeen.

Lapselle voi olla hankalaa jättää itse rakentamansa luomus Lego-taloon, mutta näin niistä ei tarvitse kokonaan luopua, vaan saat muiston itsellesi. Valokuvauspömpelit olivat vielä niin helppokäyttöisiä, että pienetkin lapset osaavat käyttää niitä itse. Mielestäni erinomainen oivallus!

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Tässä on esimerkiksi tyttäreni suunnittelema Lego-hahmo ja siitä muistoksi saatu kansikuva. Älä siis unohda ladata Lego House -sovellusta puhelimeesi ja muista pitää ranneke ja kuitti tallessa kotiin saakka!

Toinen hyvä esimerkki eri-ikäisten aktivoinnista oli tämä Sinisen vyöhykkeen City Architecture eli kaupunkiarkkitehtuurin alue. Siinä eri värisille neliön muotoisille alueille sai rakentaa oman rakennelman ja sen sai asentaa interaktiiviselle digialustalle. Kun laitoit alustan pöydälle, sen ympärille muodostui kaupunkia ja digitaaliset legohahmot alkoivat kiinnostuneena hyöriä rakennuksesi ympärillä. Kun vaihdoimme paikkaa, tilanne muuttui taas. Kiehtovaa!

Samassa tilassa oli pienemmille junaradan rakentelua, josta 3-vuotias poikamme oli vaikea saada siirtymään eteenpäin.

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019
Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019


PARASTA LEGO HOUSESSA


Jos meidän perheeltä kysytään, ne olivat "digitaaliset kalat", ehdottomasti! Minä innostuin värkkäilemään puolenkymmentä erilaista kalaa. Samoin tekivät poikani ja tyttäreni. Mies joutui toimimaan pojalleni henkilökohtaisena assistenttina, että hänkin sai skannattua kalasensa.

Minusta on kerta kaikkiaan nerokasta, että näin digitaalisena aikana myös Lego on löytänyt tavan yhdistää fyysiset rakennuspalikat digitaaliseen maailmaan. Tässä aktiviteetissä rakennat ensin legopalikoista kalan, valokuvauspömpelissä se skannataan ja valitaan silmät ja suu, sitten *plumps* kala tupsahtaa kohta digitaaliseen näyttöön "elävänä". Miten huisia!

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019
Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019
Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Tässä vain pieni pintaraapaisu Lego-talon tarjonnasta. Esimerkiksi alakerrasta löytyy vielä historiaosuus Legojen matkasta ihan alusta tähän päivään saakka. Ja vihreältä vyöhykkeeltä löytyy paikka, missä voi itse tehdä Legoista lyhytelokuvan. Sekä tietenkin lukuisat rakentelupaikat pikkulegoista Dubloihin. Ehkä tykkäätkin rakentaa auton ja pitää autokisat? Tai osallistua RoboLabiin? Haluatko kuitenkin tutkia erilaisia legomaailmoja joissa päivä vaihtuu yöksi ja junat kulkevat? Lego House on ihmeitä täynnä.

Lähtiessä jokainen saa oman pussin, jossa on 6 punaista legopalikkaa ja kortin, jossa on uniikki rakennusohje juuri sinulle. Tätä ohjetta on vain yksi maailmassa, tämä kädessäsi oleva. Näistä kuudesta identtisestä legopalikasta on nimittäin mahdollista saada yli 915 miljoona erilaista yhdistelmää ja jokainen kävijä saa omansa. Tässä minun kombinaationi:


TUTUSTU LEGO-TALOON MYÖS ILMAISEKSI!


Pienen aikataulusekoilun vuoksi emme menneetkään Lego-taloon sisälle ensimmäisen suunnitelman mukaan, sillä lyhyet aukioloajat tulivat lipputiskillä hieman yllätyksenä. Henkilökunta kehotti kuitenkin tutustumaan Lego-talon ilmaiseen osioon, mikä olikin iso elämys meidän lapsille.

Lego Housen aulassa on paljon legorakennelmia ja interaktiivisia mainostauluja, joissa voi kämmenen perusteella saada itselleen generoitua Lego-hahmon. Aulan hissillä pääsee kattoterassille, josta alkaa huima ulkoleikkipuistoseikkailu!

Legopalikoiden katoilla on eriteemaisia leikkipaikkoja samojen vyöhykevärien mukaan kuin sisätiloissakin. Katon leikkipaikoilta löytyy keinuja, liukumäkiä, kiipeilytelineitä, veneitä, raketteja, haita, kuumailmapalloja... meillä meni pelkästään ilmaisten leikkipaikkojen koluamiseen heittämällä pari tuntia.

Leikkipaikkojen lisäksi myös siniset ja keltaiset ulkoportaikot olivat hauska hyppelypaikka ja voin kuvitella, miten suosittu istuskelupaikka se on helteisenä kesänä. Ihanaa, että Lego-talo on antanut tilojaan julkiseen käyttöön kaikille lapsiperheille. Niin paikallisille lapsille kuin niillekin, joilla ei tällä reissulla ole mahdollista osallistua sisäänpääsymaksulliseen Lego-taloon.


Joten älä ihmeessä missaa Billundissa Lego Housea!

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

(Ja muistathan käyttää Be Happy Passiä ja hakea Lego-kaupasta ilmaisen kala-akvaarion!)

Lippujen hinnat Legotaloon 2019:
 • 0-2 -vuotiaat ilmaiseksi
 • 3-vuotiaasta ylöspäin 229 DKK (noin 30 euroa)
 • Etukäteen netistä ostettuna säästät 30 DKK
 • Iltapäivälipun saa 70 DKK edullisemmin
 • Voit ostaa myös LEGOLAND & Lego House yhdistelmälipun ja säästää 109 DKK/hlö
 • Tilaa tästä liput

Lue lisää Lego-talosta:

Muut Tanskan-reissun jutut:

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi -sivustoilla, niin saat tiedon myös muista Billundin alueen huvituksista ensimmäisten joukossa.


Legoland Billund Resort (eli koko Billundin aluetta edustava Billundin kahdeksan eri kunnan matkailun yhteiselin) kutsui minut ja perheeni tutustumaan uusittuun Legolandiin, uuteen Lego-taloon ja Billundin alueen huvituksiin. Legoland Billund Resort tarjosivat yhden lentolipun, majoituksen koko perheelle, sisäänpääsyliput sekä autovuokran. 

Lego House Billund lasten kanssa huhtikuussa 2019

12 kommenttia:

 1. Vau! Tultiin juuri Tanskasta Nyborgista ja matkaa varatessa mietittiin lennetäänkö Köpikseen vai Billundiin, kun molemmista on Nyborgiin yhtä lyhyt matka. Suunnitelmissa oli yhdistää Legolandin reissu omaan matkaamme, mutta sitten se jäi ja lennettiin Köpiksen kautta. Tuo Legohouse kuulostaa todella kivalle! No, onpa hyvä syy matkata uudestaan Tanskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lego House oli oikeasti ihan tosi kiva! Ainakin tämmöiselle meikäläiselle, joka on lapsena rakastanut legoja ja lapset tietenkin tykkää niistä myös. Todella hyvin järjestelty kokonaisuus. Muutenkin oli kyllä ihana Tanskan reissu ja kiinnostaisi tutustua vielä laajemmin Tanskaan!

   Poista
 2. Oi miten kiva oli lukea tästä, sillä Billundiin on ihan pakko suunnata kunhan lapsemme kasvavat hieman. Osaisitko sanoa minkä ikäiset lapset saavat Lego Housesta eniten irti? Meidän pikkubloggaajat on nyt 1- ja 3-vuotiaat enkä usko että nuorempi saa vielä kovin paljon irti legoista. Eli toisin sanoen, kuinka monta vuotta pitää odottaa että pääsen (anteeksi, että lapset pääsevät siis :D ) Lego Houseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Martina! Mun mielestä jo meidän 3-vuotias sai tosi paljon irti Lego-talon aktiviteeteistä. Eli lähtisin sitten, kun pieninkin alkaa olla siinä kolmen ikävuoden hujakoilla. Tosin alle 2-vuotias pääsisi ilmaiseksi, mutta sellaisen touhukkaan taaperon kanssa saattaa mennä juoksenteluksi... Ja varoituksen sana: jos tosiaan itsekin olet tykännyt/tykkäät legoista, niin voi olla että sinäkin hurahdat siellä rakentelemaan kaikenlaisia taideteoksia. Niin mulle ainakin kävi! :D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Itse menossa Legolandiin neljännen kerran kesäkuussa, joten kuvastaa paikan hienoutta. Tekemistä on Billundin ympäristössä tosi paljon, mutta en ole vielä tuolla Legohousessa käynyt. Se on ohjelmassa kyllä, oli kiva lukea siitä kokemuksia jo etukäteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rami! Legoland yllätti kyllä kunnolla - siitäkin huolimatta, että olin paljon kehuja lukenut ja kuullut. Ei yleensä matkusteta ihan näin "lapsiorientoituneesti", mutta Legolandin kohteissa oli paljon annettavaa myös meille vanhemmille. :)

   Poista
 4. Kuulostaapa kivalta paikalta! Kävimme vuosi sitten Saksan Legolandissa ja meiltä rakentaminen jäi kokonaan välistä. Emme löytäneet mistään parin päivän aikana paikkaa siihen (emme etsineet, muttei tullut vastaankaan). Pitääpä tutustua nyt paremmin tähän, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tutustua itsekin tarkemmin tuohon Saksan Legolandiin. Moni sanoo, että se olisi paljonkin edullisempi kuin Billundin vastaava? Me ollaan käyty aiemmin Floridan Legolandissa ja sen sisäänpääsy taisi olla aika lailla samaa hintaluokkaa Billundin kanssa, mutta se oli isompi. Yritän mahdollisimman pian saada oman postauksen Legolandista aikaiseksi, mutta pakko oli päästä ensin hehkuttamana Lego Housea, koska se oli nii-in kiva. :)

   Poista
 5. Mä en voi näyttää näitä kuvia mun lapsille, ne sekoaisivat. Puhumattakaan siitä mitä kävisi paikan päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah! Alkuun hieman sekoavaisivat mutta ehkä sitten syventyisivät Legojen maailmaan. :D Kuten kävi meille aikuisillekin...

   Poista
 6. En nyt todellakaan kuulu kohderyhmään enkä todnäk tule ikinä tuolla käymään, mutta tulin vain piiiiitkästä aikaa kurkkaamaan, että mitäs tähän blogiin kuuluu. Ja hei, luulen että minäkin viihtyisin tuolla oikein hyvin. Olis aivan täydellinen joku tyhypäivän kohde työelämässä raatajille. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anna, moi! Ihanaa, kun tulit kurkkimaan tänne! Mä olen ihan samaa mieltä, että olis ihana oman tiimin kanssa kerääntyä legopöydän ääreen ja sitten rentoutua rakentelun parissa. Mä oikein hurahdin tekemään omia "taideteoksia" ja rakennelmia. Ai että, hermo lepäsi. Eikä haitannut yhtään, että (kenenkään) lapset eivät riehuneet, kun nekin tekivät omia rakennelmiaan. :D

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017