keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Merkittävimmät matkat

Tämä on uudelleenpostaus blogin ihan alkuajoista, järjestyksessään toinen blogiartikkeli. Jonkun bugin takia tämän postauksen kuvat olivat kadonneet taivaan tuuliin, niin päivitin postausta samalla 2,5 vuoden takaisesta. Myös blogilinkit lisätty tähän uusimpaan versioon. Vuoden 2016 jälkeen on tullut pari merkittävää matkaa lisää, joten tässä siis päivitetty versio vanhasta postauksesta.

*****

1.10.2016
Monia kymmeniä matkoja on tullut tehtyä, mutta muutama on ylitse muiden:

Ensimmäinen matka Amerikkaan, maalaistollon NYC


Mieheni - silloisen poikaystäväni - ja minun ensimmäinen Pohjois-Amerikan matka New York Cityyn. Vuosi oli 2009. Matka varattiin vain muutaman kuukauden seurustelun jälkeen noin puolen vuoden päähän. Ja kyllä kannatti! Majoituimme halvassa nuorisohostellissa keskellä Spanish Harlemia (tunnetaan myös nimellä El Barrio), jossa hostellin ikkunasta oli suora näköala kolisevaan metrojunasiltaan.

Halpaan huoneeseen kuului poikkeuksellisesti aamupala, mutta nuhjuiset yhteiskylppärit olivat käytävällä. Aika kauhea luukkuhan se oli, mutta siellä käytiin lähinnä yöt pyörähtämässä. Harlemista ei ole kuin hyvää sanottavaa! Meidän mielestä lopulta mielenkiintoisin alue, vaikkei taksikuski suostunut meitä ihan perille asti heittämäänkään. Ja hei, NYC onnistuu myös budjettimatkana!

New York, Brooklyn

Kuukauden kiertue Kaakkois-Aasiassa


Toinen merkittävä matka oli kuukauden Aasian-kiertue alkuvuonna 2012. Lensimme ensin Bangkokiin, josta matka jatkui lyhyiden yöunien jälkeen Kambodzaan, Vietnamiin, Filippiineille ja lopulta Hongkongiin. Esikoinen sai alkunsa heti alkumatkasta, Kambodzassa. Sieltä alkunsa sai myös kammottava turistiripuli, joka vaivasi koko loppureissun - sitä onneksi kuitenkaan pilaamatta. 

Raskaus selvisi meille Filippiineillä: olihan minulla mukana yksi raskaustesti, mutta myös paketillinen tamponeja. (Naiset huom. niitä kannattaa Filippiineille ottaakin mukaan. Näin "siteet" mitä siellä myytiin...) Jo Hongkongissa voin pahoin katukeittiöiden tuoksuista enkä saattanut syödä muuta kuin banaania ja sushia.

Paras biitsi Kambodzassa, Koh Rong Samloem Sihanoukvillen edustalla

Äidin kanssa Islannissa


Olin puolivälissä raskaana esikoisesta, kun vein nyt jo edesmenneen äitini Islantiin. Hän oli aina unelmoinut Islannista, mutta ei ollut saanut vielä houkuteltua isääni mukaan. Koska Islanti kiinnosti minuakin, bookkasin meille loman tulisaarelle. Tämä ei sitten ihan budjettiloma ollutkaan, vaan tällä kertaa oikein hemmoteltiin itsejämme hyvällä hotellilla ja opastetuilla retkillä. Kun oli etukäteen varautunut kohteen superkalliuteen, ei se sitten paikan päällä nyt niiiin kalliilta enää tuntunut.

Varsinkin äitini kuoleman jälkeen olen ollut erityisen onnellinen tästä matkasta. Hän kerkesi käydä unelmiensa Islannissa ja meillä oli ihana yhteinen loma. Ajattelin silloin, että tästä tulee perinne ja jatkossa matkustaisin äitini kanssa säännöllisesti. Hyvät ihmiset matkustakaa sinne, mistä haaveilette. Ikinä ei tiedä, miten elämässä käy.

Raskaana Islannissa, Golden Cirkle


Ensimmäinen Karibian risteily


Viikko äidin kuoleman jälkeen oltiin ulkona kävelyllä, kun satuimme pysähtymään risteilyjä myyvän liiketilan näyteikkunaan. Katsoimme huviksemme risteilypakettien äkkilähtöjä, olisin kovasti halunnut lähteä surua "pakoon" Karibian aurinkoon. Ihan liian kalliita meille. No, joskus kyllä lähdetään, ajateltiin ja kipinä oli saanut alkunsa. Heti samana iltana kotona googlatessa huomattiin, että itse räätälöimällä eivät risteilymatkat niin kalliita enää olleetkaan.

Eikä mennyt montaa päivää, kun viikon Karibian risteily oli jo varattuna vuoden 2014 syksylle - tosin melkein vuoden päähän. Tytär oli matkan aikana hieman alle 2-vuotias: ilmaiset lennot ja ihan parasta matkaseuraa. Reissu oli niin onnistunut, että olemme lähdössä ensi kevättalvena toiselle risteilylle, nyt nelihenkisenä perheenä. Siitä saatte lukea vielä lisää, varmasti moneen otteeseen. Teen aikanaan koosteen myös tästä ensimmäisestä Karibian-matkasta.

Lasten kanssa Karibian risteilyllä: Carnival Glory, läntinen reitti

*****

LISÄYKSET LISTALLE

9.4.2019
Merkittäviä matkoja on ehtinyt muodostua myös tässä 2,5 vuoden aikana. Tässä esittelyssä kolme merkittävintä.

Ensimmäinen yksinmatkani johti Kööpenhaminaan


Ehkä se oli tämän matkablogin syy, että tähän reissuun sain rohkeutta. Tajusin nimittäin, etten koskaan ollut matkustanut yksin. En sitten yhtään enkä yhtään minnekään! Ja olin kuitenkin jo melkein nelikymppinen. Samoin Tanskaan en ollut astunut koskaan jalallanikaan! Miten... suorastaan sivistymätöntä.

Ruuhkavuodet ottivat niskalenkin ja kaipasin aivan valtavasti yksinoloa. Ja niinpä kerran työpaikkahierojan pöydällä maatessani tuli idea lähteä viikonloppureissulle yksin ja kohteeksi valikoitui Köpis.

Se oli erinomainen valinta ensimmäiseksi yksinmatkaksi. Tutulta tuntuva paikka, mutta kuitenkin minulle ihan uudessa maassa. En voinut estää itseäni hymyilemästä läpi koko viikonlopun.
ensimmäinen yksinmatkani Kööpenhaminaan, Tanskaan

Ilman perhettä Tokiossa


Kutsun rakasta ystävääni leikkisästi maailmankansalaiseksi. Sitä hän onkin, aina asustaa jossain päin maailmaa. Keväällä 2017 hän erään terassireissun aikana paljasti, että on hakenut syksyksi Tokioon muutaman kuukauden työpestiin. Minä tietenkin puoliläpällä sanoin, että voisin tulla sinne sitten moikkaamaan häntä.

Pitkäksi venähtäneen terassikiertueen päätteeksi olin jo matkalla bussissa kotiin, kun viesti kilahti: mä sain sen paikan! Vaikka toinen Karibian risteilymme tuntui edelleen kukkarossa, mun oli päästävä Tokioon vierailulle. Nyt, jos koskaan.

Ilman ensimmäistä yksinmatkaani en ehkä olisi niin varauksettomasti ollut lähdössä yksin.  Ainakaan Tokioon! Ja ehkä ilman ensimmäistä yksinmatkaani en olisi osannut nautiskella niin valtavasti Tokiossa yksin liikkumisesta ja ihmispaljouden keskellä olemisesta - heti ensimmäisestä päivästä alkaen. 
Cerulean Tower Tokiossa

Pariskuntamatka romanttisesti Tshernobyliin


Meidän parisuhdematkat ei ehkä ole niitä perinteisiä. Me ei lähdetä kynttiläillallisista tunnettuun Pariisiin, paitsi jos ollaan matkalla Hell Festeille. Budapestin muistamme lähinnä Euroopan-kiertueemme isoimmasta riidasta.

Kun ollaan ilman lapsia liikenteessä, halutaan mennä jonnekin, minne lasten kanssa ei voi tai halua lähteä. Esimerkiksi Tshernobyliin! Itä-Eurooppa -rakkaus meissä oli jo syttynyt, joten Ukrainan matkamme oli vain bensaa liekkeihin. Tämä reissu oli monella tapaa vaikuttava. Yksi mielettömimmistä. 
Tshernobyl ja Pripyat järjestetty matka


*****

Näiden lisäksi monta tärkeää matkaa jäi listalta, kuten häämatka Balille 2010 ja pitkähkö Euroopan-kiertue 2011. Tässä on esiteltynä yhdenlainen valikoima ja lista täydentyy ja muokkautuu ajan saatossa.

Mitkä ovat sinulle erityisen tärkeät matkasi? Mikä niistä teki erityisen?

6 kommenttia:

 1. Voi tällä tavoin juuri on ihanaa muistella niitä menneitä merkittäviä matkoja. itselle kylläkin kaikki ovat olleet merkittäviä......miten valita niiden joukosta sspesiaalit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinta on vaikeaa! Me matkustetaan melko paljon ja täytyy tunnustaa, että ihan joka Tukholman-risteily ei ole sieltä merkittävimmästä päästä. :) Sekin vielä listauksia vaikeuttaa, kun merkitykset muuttuvat elämän myötä. Joku toinen matka nouseekin erityisenä mieleen vasta paljon myöhemmin. Tämä kooste näyttää tältä tänä syksynä, ehkä ensi syksynä muistellessa ihan toiset reissut sykähdyttää enemmän?

   Poista
 2. Merkittävin matka oli automatka Libanoniin minun kaverin kanssa. Meidän kaveri asui Beirutin lähellä joten päätimme lähteä sinne viettämään joulua ja uutta vuotta.
  Reissuun mahtui monta ihanaa ja hullua muistoa.


  https://www.rantapallo.fi/jossus/2018/09/01/my-favouritesso-far-part-2-trips/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Automatka Libanoniin kuulostaa jo itseltään sellaiselta, että ei voi olla muuta kuin merkittävä lopputulos. Kipaisenpa heti lukemaan juttusi, kiitos linkistä!

   Poista
 3. Ihanaa, että ehdit viedä äitisi Islantiin <3 Viimeisin merkittävä matka meillä oli viime kesän Kalifornian road trip. Se oli juhlamatka, missä kilistelimme hääpäivälle ja miehen pyöreille synttärivuosille. Olihan se unelmamatka muutenkin, mistä oli vuosia jo haaveiltu. Oman soolomatkani Vilnaan oli myös merkittävä juttu. Siitä tuli samoja fiiliksiä kuin sinulle Köpiksen jälkeen. Lisäksi parisuhteen alkuajoilta voisi vielä mainita pääsiäisen Floridassa. Kun palasimme sieltä New Yorkin kautta kotiin, ihmettelin Nycissä miten kaikki katukeittiöiden hajut ym. aiheuttavat huonovointisuutta. Kotona se sitten paljastui, että mukana oli ollut pieni salamatkustaja - meidän esikoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana reissutuliainen teilläkin! Kyllä, muistan Köpiksestä ihan samat fiilikset kuin sun Vilna-reissulta. Vaikka mähän olin ajatellut sun aikaisempia reissuja ainakin lähestulkoon sooloreissuina, vaikka ryhmän mukaan hyppäsitkin. Mä en ollut reissannut sitä ennen siis _yhtään_ yksin. :D

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017