perjantai 5. huhtikuuta 2019

Matkasuunnitelmat vuodelle 2019Pitkä, pimeä ja kotiympyröihin keskittynyt talvi alkaa olla takana päin. Talven aikana paiskin töitä, opiskelin, pyöritin perhe-elämää ja olin melko uupunut. Vaikka kotona rauhoittuminen on ollut tarpeen, kasvoi matkakuume samaa tahtia valoisuuden kanssa. Anteeksi ilmasto, mutta talvella tuli tehtyä monet matkasuunnitelmat. Ja on ollut muuten ihanaa suunnitella reissuja, pitkästä aikaa!

Tässä tämän hetkinen kattaukseni, olkaapa hyvä!


KEVÄÄLLÄ

Viikonloppu Tallinnassa

Eikä mikään päiväristeily! Pääsiäistä vietetään ystäväperheen kanssa Tallinnassa, kokonaisen viikonlopun verran. En tiedä yhtään, mitä tehdään enkä tiedä edes sitä, missä majoitutaan. Ilmeisesti jossain Airbnb-huoneistossa. Tämä reissu on täysin miesten junailema. Viime pääsiäinenkin oltiin Tallinnassa - onkohan tästä tulossa perinne?Legoland Billund

En olisi ikinä uskonut, että pääsen lapset pääsee jo tänä vuonna Legolandiin. Siihen ihan oikeaan ja alkuperäiseen Legoland Billundiin! Jos olet lukenut mun blogia enemmän, tiedät, etten ole kovin hanakka tekemään blogiyhteistöitä. Mutta kun saimme yllättävän kutsun Legoland Billundilta, ei siihen voinut sanoa muuta kuin "Milloin voimme tulla?" 

Aiomme viettää aikaa Legolandin lisäksi ainakin Lego-talossa, Lalandian vesipuistossa ja huristelemme vuokra-autolla pitkin Billundin lähialueita. En tiedä, onko meillä lapset vai minä enemmän innoissaan! Nyt on hyvä hetki heittää ideoita, mitä haluaisit tietää Legolandista?  Ehdin hyvin raportoimaan ennen kesän sesonkia.lasten kanssa tallinnassa pääsiäisenä


KESÄLLÄ

Road trip Baltiaan

Varsinainen perheen kesälomareissumme tapahtuukin maata pitkin. Baltia on kiinnostanut meitä aina ja tänä kesänä meidän kohteeksi valikoitui Liettuan rannikko. Kauan haaveilemani Kuurin kynnäs on vihdoin toteutumassa! Viikko Baltiassa autolla körötellen, nyt vaan toivotaan suotuisia säitä! Lämmintä merivettä taitaa olla turha toivo anella?

Kotimaan matkailua

Kesäisin reissaamme paljon myös kotimaassa, vaikka niistä reissuista en täällä blogin puolella paljon kerrokaan. Tänäkin kesänä suuntaamme ainakin perinteiselle kotiseutukiertueelle Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon sekä miehen suvun mökille Virroille.

Miehellä on vielä parit festarireissut Euroopassa. Katsotaan, keksinkö minäkin vielä jonkun lyhyen piipahduksen jonnekin...SYKSYLLÄ

Moldovaan parisuhdematkalle

Meillä on ollut jo monena vuonna putkeen tapana matkustaa syksyllä kahdestaan jonnekin itä-Eurooppaan. Tänä vuonna kohteeksi arvottiin Moldovan Kisinov ja läheinen Transnistria.

Lennot otimme Ukraine Airlinelta Kiovan kautta ja ennen lentoja piti ehtiä tekemään työpäivä. Lentoaikatauluja kuitenkin muutettiin ja nyt joudumme lähtemään jo aamulla kentälle sekä odottelemaan Kiovassa noin 5 tuntia jatkolentoa. Alkuharmituksen jälkeen käänsimme tappion voitoksemme! Käytämme luppoajan hyväksi ja lähdemme piipahtamaan Kiovan keskustassa vaikka syömässä.

Ellei nyt sitten lentoaikoja taas muuteta...

Lähinnä Kauempana -matkablogi


LOPPUVUODESTA

Kaukomatkalle!

Mä en kestämäenkestämäenkestä! Sain vihdoin houkuteltua miehen ja ylipuhuttua meidät Aasian reissulle. Lasten syntymän jälkeen olemme olleet kaukomatkalla vain Yhdysvalloissa ja Karibialla, vaikka Kaakkois-Aasiassa tyttäreni on saanut alkunsakin.

Lopulta se oli mies, joka ne halvat lennot löysi - ja homma oli sillä selvä. Neuvottelut työpaikalla lomasta ja sitten saman tien kilautettiin lennot sähköpostiin. Reitti tulee olemaan about tämä: Singapore - Kuala Lumpur - Malakka - Bintan (Indonesia) - Singapore. Aikaa 2,5 viikkoa.

Lapset varsinkin odottavat kovasti yölentoja ja konetta, jossa on jokaisella omat viihdekeskukset. Ehkä niidenkin hymyt hyytyy pitkien lentojen aikana.

Nyt sitten lapsia mietityttää, löytääkö joulupukki meidät kaukomailta.

*****

Viime vuosina olen matkustanut enemmän yksin, kaverin tai miehen kanssa mutta tämä vuosi on selkeästi omistettu perhematkoille. Millaisia reissuja teille muille on tulossa tälle vuodelle?

Pistähän korvan taakse muistiin myös blogin Facebook-sivut, Instagram ja Blogit.fi -portaali, niin tulevat postaukset eivät mene silmien ohi. 

Lähinnä Kauempana Karibian risteilyllä lasten kanssa

2 kommenttia:

 1. Sulla on tulossa niin ihana reissuvuosi! Huippua, että edessä on noin monta lomaa ja upeaa kokemusta. Odotan kuulumisia etenkin Moldovasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tosin joka reissun välissä olen ihan töötissä töistä ja opiskeluista. :D Mutta opinnot pitäisi saada pulkkaan juuri ennen Singaporeen lähtöä, joten sen pitäisi ainakin tsempata. Sehän on sitten suorastaan palkintomatka!

   Moldovaa odotan kovasti itsekin. Nyt vaan toivotaan, että saadaan joku hoitamaan lapsia...

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017