keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Belavia Airlines - kokemukset valkovenäläisestä lentoyhtiöstä

Belavia Airlines kokemuksia / Belarusian lentokone


Onko Minskiin mänijöitä? 


Helsingistä pääsee Minskiin helposti suoralla lennolla, kun valitsee Belavia Airlinesin lennon. Itse kuulin koko lentoyhtiöstä ensimmäistä kertaa, kun olin varaamassa lentoja. Nopean googlailun perusteella päättelin kyseessä olevan kuitenkin ihan kelpo lentoyhtiön.

Ensimmäinen yllätys tuli vastaan hakukoneella hintoja vertaillessani. Sekä Skyscanner että Momondo eivät antaneetkaan edullisimpia lentoja, vaan halvimmalla lennot sai suoraan lentoyhtiön sivuilta.

Sen tarkemmin en tiedä, miten hinnat vaihtelee, mutta me maksoimme hieman alle 150 euroa per lippu. Matkustusajankohta oli syyskuu ja matka varattiin joitakin kuukausia ennen matkaa.

Toinen helppo vaihtoehto lentää Minskiin on Riian kautta Air Balticilla, mutta suorilla lennoilla on aina mukavampi (ja ekologisempi) matkustaa.

Belavia Airlines kokemuksia / Belarusian lentokone


Ilman viisumia Minskiin vain lentämällä


Maateitse Minskiin ei pääsekään ilman viisumia, joten lentäminen on senkin puolesta helpoin vaihtoehto. Vain muutamille raja-alueille pääsee viisumitta, käytännössä kauttakulkumatkalla. 

Paitsi! Jos olet menossa vuosittaisille HOG Rally -bileisiin (Harley owners group), ei viisumia tarvita. 

Meidän reissun aikaan (syyskuu 2018) ilman viisumia voi lentää Minskiin viideksi päiväksi, mutta matkamessuilla Valko-Venäjän edustaja kertoi aikaa pidennetyn jopa 30 päivään. Tarkista kuitenkin viisumiasia viranomaistaholta aina ennen matkaa, tai vaikka Visumserviceltä

Belavia Airlines kokemuksia lentoyhtiöstä / Belarusian Airlines lentokone
Belavia Belarusian Airlines kokemuksia lentoyhtiöstä - matkustaminen lentokoneella

Belavian lennolla


Lentokone sijaitsi kaukana kentällä, joten sinne matkattiin tietenkin bussilla. Lentokone oli pieni ja käytetyn oloinen. Ihan siisti kuitenkin. Stuertti jakoi matkustajille venäjänkielisiä lehtiä ja kovia makeisia. 

Ja tälle lyhyelle, alle puolitoista tuntia kestävälle lennolle kuului myös ruoka! Meille jaettiin vakuumipakkauksissa olevat kolmioleivät ja vielä kahvitkin tarjoiltiin. Millä lentoyhtiöllä enää on tällaista palvelua näin lyhyillä lennoilla? 


Lentäminen Minskiin / Belavia Airlines

Vain pienet käsimatkatavarat mukaan!


Vika on todennäköisesti minun, mutta mielestäni tarkistin lentoyhtiön sivuilta käsimatkatavaroiden mitat. Oma cabinlaukkuni oli kuitenkin aivan liian suuri, että se olisi millään ilveellä mahtunut ylälokeroon. Onneksi sain laukkuni survottua edessä olevan penkin alle - melkein kokonaan. 

Belavian henkilökuntaa ei tuntunut yhtään kiinnostavan, minkä kokoisia käsimatkatavaroita matkustajilla on mukanaan. Meidän edessä istui rouva, jonka ruumakokoinen matkalaukku oli tyylikkäästi viereisellä paikalla. Niinpä minunkaan cabinlaukusta ei tullut sanomista, vaikka se ei kokonaan edessä olevan penkin alle mennytkään. 

Belavian lennolla olisin silti mieluummin pienillä matkatavaroilla, kuin aiheuttaisin säätöä isojen kamppeitteni kanssa.

käsimatkatavarat Belavia Airline

Aikataulut ja maahantulomuodollisuudet

Lento pääsi lähtemään hieman myöhässä ja saapui Minskiin hieman myöhässä. Se aiheutti vähän ahdistusta, sillä olimme kerrankin kuin kroisokset ja varanneet kuljettajan hakemaan meidät kentältä hotelliin. Maahantulomuodollisuudet sujuivat kuitenkin nopeasti, pakollisen sairasvakuutuksenkin sai juuri ennen passintarkastusta lähes lennossa (1 euro/päivä -hintaan).

Lentokentältä Minskin keskustaan on 42 kilometriä. Matka on bitkä, mutta bussivaihtoehtojakin olisi ollut. Mutta kun pääsimme saapumisaulaan, oli siellä kyltillä varustettu kuski hyväntuulisena odottelemassa. Tutkimusmatka Minskiin sai alkaa.

Millaisia lentokokemuksia sinulla on ei-niin-tunnetuista lentoyhtiöistä? 
Oliko Belavia Airlines tuttu ennestään? 


Myös nämä tarinat saattaisivat kiinnostaa sinua:

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Olenkin miettinyt, että Minskissä pitäisi käydä ja nuo välilaskulliset lennot näin lyhyillä reiteillä tuntuu niin hölmöiltä. Hyvä, että on myös suora vaihtoehto. Alanpa tutkimaan aikataulujani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Alle puolentoista tunnin suoran lennon päässä on täysin toisenlainen maailma. Minsk oli ainakin syyskuussa todella vireä ja mielenkiintoinen kohde. Kesällä elämää ja tapahtumia on varmasti vieläkin enemmän. Tervemenoa! :)

   Poista
 2. Wau. Tää oli ihan uutta. Meni heti meidänkin syysvaihtoehdoksi Minsk. Kiitti hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihan superia? Alle puolitoista tuntia suoralla lennolla ja ilman viisumia. Miksei tästä puhuta enemmän?

   Poista
 3. Coronm aikana ei kannata varata Belavia lippuja. Ainoa lentoyhtiö joka on käsiojossa rahaa vailla jos muutat Corona takia lentopäiviä. Myöskään eivät kunnioita mitään matkustamista koskevia valtion suosituksia vain ehdoton kielto kelpaa. Ja sitähän ei ole Suomessa ollut päivääkään.nuut lentoyhtiöt kunnioittavat suosituksiakin ilman että matkustajalta halutaan lisää rahaa. Eivät vastaa maileihin ja vastaavat vasta kun uhkaa luottokorttiyhtiöllä mailin otsikkokentässä. Tuli sähköpostissa lasku puolessa tunnissa, jossa linkki laskulle ja maksuaikaa 5h. En siis todellakaan varaa jatkossa tästä firmasta lippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa ollut surkea kokemus! Erikoista toimintaa ja asiakaspalvelussa mättää huolella. Ehkä Belaviakin on pinteessä koronan takia.

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017