sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Vaihtelun vuoksi risteily Turusta: uusittu Baltic Princess

Lasten kanssa Tukholman risteilyllä Turusta
yhteistyössä TallinkSilja*
Olin jo pitkään puhunut perheelleni, että olisi joskus hauska kokeilla Tukholman-risteilyä Turusta. Vaikka tykkään Siljan Helsingistä lähtevistä Serenadesta ja Symphonystä, olisi kerrankin hauska kokeilla eri laivaa ja reittiä.

Toukokuussa toive toteutui, kun TallinkSilja järjesti bloggaajamatkan Turusta Tukholmaan uusitulla Baltic Princessillä, jolle meidänkin perhe sai kutsun. Olin innoissani, sillä nyt päästiin kokeilemaan uutta reittiä ja näkemään, millaisia uudistuksia SiljaLandiin oli meidän haastattelun jälkeen tehty. (Olimme vuosi sitten muutaman matkabloggaajan kanssa lapsineen antamassa kommentteja, kokemuksia ja vinkkejä leikkipaikoista.)

Lasten kanssa Tukholman risteilyllä Turusta - uusittu Baltic Princess


Reissu ei kuitenkaan alkanut ihan mutkattomasti. Ensinnäkin bloggaajamatka piti järjestää jo maaliskuussa, mutta kuivatelakointi venyi ja blogimatka järjestyi vasta toukokuussa.

Kun matka sitten vihdoin koitti, huomasin vasta bussissa matkalla Turkuun unohtaneeni kameran kotiin. Noh, onneksi puhelimessa oli kamera, sillä piti pärjätä. Toisaalta se karsi liiallista kuvien räpsimistä ja ehdin enemmän viilettää vauhdikkaiden lasten kanssa.

Pahoittelen kuitenkin kuvien heikkoa tasoa.

Baltic Princess ostokset / lasten kanssa risteily Turusta Tukholmaan


Baltic Princessin aikataulut

Turusta lähtevät risteilyt ovat siinä mielessä lapsiperheelle hankalia, että lähtöaika on vasta illalla kahdeksan jälkeen. Toki lapset saavat risteilyiltoina valvoa normaalista pitempään, mutta se asettaa hieman haasteita buffetista selviytymiseen. Katastrofin suuruus korreloituu nälkä- ja vireystason mukaan.

Meidän toukokuista risteilyä edelsi Radio Rockin risteily, jonka jälkeen siivoustyöt venytti laivaannousua entisestään. Oli muuten hauska näky, kun terminaalissa meitä odotti aika mustanpuhuva juhlakansa... edelleen juhlatunnelmissa.

Jos haluat viettää vain päivän Tukholmassa, on laivaa vaihdettava paluumatkalle. Ja päivä Tukholmassa on todella pitkä, sillä Baltic Princess on Tukholmassa jo aamukuudelta (paikallista aikaa). Joten buffetissa ja Muumi-diskossa ei kannata kuitenkaan ihan liian myöhään valvoa.

Suosittelen ennemmin siis 23 tunnin risteilyä. Silloin seuraavana päivänä on kunnolla aikaa kierrellä ja puuhailla laivalla, sillä Baltic Princess on takaisin Turussa vasta 19:15.

uusittu Baltic Princess lasten kanssa


Lasten Festarit ja uusittu SiljaLand

Baltic Princess tunnetaan bilelaivana, mutta se muuntautuu sunnuntailähdöillä Lasten Festareiksi. Maanantaisin paluumatkalla Tukholmasta Turkuun laivalla on esiintyjiä ja ohjelmaa. Meidän risteilyn aikaan sattui esiintymään Hevisaurus, joka on meillä koko perheen suosikki. Ja Hevisaurus veti taas potin kotiin! Perheemme kuopus erityisesti oli aivan onnessaan, kun pääsi antamaan kaikille hevidinoille ylävitoset. Vaikka vähän jännittikin.

Tytär rokkasi eturivissä blogiystäviensä kanssa koko keikan ajan. (Kyllä, siinä missä me bloggaajat ystävystyvät, ystävystyvät myös bloggaajien lapset!)

Lasten ohjelma Baltic Princessillä

Täytyy sanoa, että vaikka ohjelma oli hyvää, niin Lasten Festareilla me vanhemmat oltiin jo hieman äärirajoilla. Laiva täynnä lapsiperheitä ajoi meidät välillä etsimään väljempiä vesiä muualta laivasta. Esimerkiksi 10-kannen disko oli mitä parhain biletyspaikka blogiporukan lapsille, kun siellä ei ollut juuri muita. Suosittelen aina etsimään vaihtoehtoisia paikkoja laivalta.

Myös laivan kylpyläosasto oli lähes tyhjä, kun menimme sinne muutaman seurueemme perheen kanssa. Vaikka allasosasto oli pieni, oli se yllättävän toimiva. Siellä on vauvallekin sopiva kahluuallas ja isommat lapset saivat kunnon uintileikit syvässä altaassa. Lasten festareiden aikaan voisi tosin olla tarjolla enemmän vesileluja ja kellukkeita, vaikka jotain löytyikin.

Naisten pukkarissa oli pieni ongelma. Onneksi kylpylässä oli todella vähän porukkaa, muuten useampi asiakas olisi nähnyt minut ja muutaman muun naisten pukuhuoneessa ilman vaatteita. Oli hivenen rasittavaa, että kun joku avasi oven, näkymä pukkarista avautui suoraan altaille. Sain kiljahdellen hypähdellä oven taakse useamman kerran.

Kylpyosasto lasten kanssa Baltic Princessillä


Vaikka uusittu SiljaLand oli erinomaisesti onnistunut, oli se Lasten Festareiden aikaan niin täynnä, ettei aina sisään mahtunut. Ja kun mahduttiin sisään, ei siellä ollut juurikaan istumapaikkoja meille laiskoille vanhuksille. Parveilimme seisaaltamme kaikkien tiellä ja selailimme puhelimiamme.

Parasta SiljaLandissa oli lasten mielestä pallomeri, parkkitalo ja leikkikeittiö. Lapsia ei tungos haitannut. Suuren osan leikkipaikasta kahmaissut iWall pääsi meillä leikkeihin, mutta ei innostanut sen enempää vielä 2- ja 5-vuotiaita lapsiamme.

Syvempi analyysi SiljaLandista löytyy Lähtöselvitetty-blogista: Uudistuneesta SiljaLandista löytyy paljon hyvää.

Lasten Festareiden ja syyslomaviikon ohjelma täältä: Lasten Festarit ja koko perheen syyslomaviihdettä

Lasten leikkipaikka Baltic Princessillä

SiljaLand - lasten leikkipaikka Baltic Princessillä
Ruokailut laivalla

Nyt päästiin asiaan! 

Me ollaan buffetporukkaa. Tykätään syödä notkuvista pöydistä ja lapsillekin löytyy aina edes jotain mielekästä syötävää. Vaikka usein päätyvät syömään lasten pöydästä, on buffet hyvä paikka myös maistattaa lapsille uusia ja erilaisia makuja. 

Varsinkin tässä vaiheessa, kun lapset eivät erikseen maksa buffetista. Sekä aamupalalla että illallisbuffetti on siis ollut hinta-laatusuhteellaan meille erinomainen. Vaikka joskus ryysis ahdistaa ja ruokapisteille jonottaminen ärsyttää, ollaan oltu buffetin antimiin tyytyväisiä. 

Vaikka Grande Buffetin uudistuminen olikin hyvä uutinen, oli ihana päästä testaamaan blogimatkan puitteissa myös Grill Housen aamupala ja lounas. Ja nyt täytyy sanoa, että voisin hyvin skipata joskus illallisbuffetin ja valita sen sijaan Grill Housesta pelkän alkupalabuffetin pääruokana: vain 20 euroa. Jälkkäribuffan (mm. alla oleva suklaaputous) kanssa 28 euroa. Ei paha!

Grill Housesta löytyy myös kattava lasten menu, jossa on muutakin kuin ranskalaisia. Tsekkaa vaikka: Grill House lasten menu

Maanantai-iltana ennen laivasta poistumista oli hyvä hakea uusitusta Fast Lanesta vielä iltapalat, jotta jaksettiin pitkä bussimatka vielä takaisin Helsinkiin. Tykkään todella paljon Fast Lanen hillityn tyylikkäästä uudistuksesta, erityisesti lattia on todella kaunis!

Grande Grillen buffetlounas ja jälkiruokapöytä

Ruokailut lasten kanssa Baltic Princessillä
Uusittu Baltic Princess on kaunis
Parasta Baltic Princessillä on maisemat

Oli harmillista, että unohdin kamerani kotiin ja jouduin pärjäämään kännykällä. Nimittäin Turku-Tukholman risteilyreitillä saaristomaisemia riittää ja riittää. Voin hyvin sanoa, että maisemat on ehdottomasti Itämeren parhaat.

Jos lapset eivät olisi mukana ja sää sallisi, istuisin kannella tai ikkunan ääressä koko paluumatkan ihastellen saaristoa. Kuvat alla eivät todellakaan tee oikeutta kauneudelle!

Baltic Princess lasten kanssa - Risteily Turusta Tukholmaan
Risteily Turusta Tukholmaan Baltic Princessillä

Risteily Turusta Tukholmaan - parhaat saaristomaisemat

Tukholman saariston näkee parhaiten Turusta lähtevällä risteilylläKehitysvinkki

Baltic Princess on aikaisin aamulla Tukholmassa. Menomatkalla laiva pysähtyy aamuyöllä Lågnäsissä ja paluumatkan iltapäivällä vasta Maarianhamina. Jos olisin menossa Ahvenanmaalle, haluaisin vaihtoehdon jäädä vasta paluumatkalla Maarianhaminaan. Näin ei tarvitsisi lapsia herätellä keskellä yötä maihinnousuun, vaan voisi ensimmäisen yön nukkua laivassa rauhassa (ja ehkä valvoa vähän pitempään) ja vasta sitten seuraavana päivänä lähteä maihin.

Ehkä tämä vaihtoehto sotkee laivan varauskapasiteetin, kun tämän reitin varaaminen ei ole mahdollista ainakaan nettivarauksen kautta. Mutta ehkä täydellisessä maailmassa onnistuisi!

Oletko sinä jo ehtinyt testaamaan Baltic Princessin? Mitäs pidit?

Lue muiden blogimatkalaisten kokemukset:
Matkakuume.net: Gluteenittomana uudistuneella Baltic Princessilla
Lähtöselvitetty: Kyllä meitä vanhempiakin kuunnellaan! Uudistuneesta SiljaLandista löytyy paljon hyvää.
Beach House Kitchen: Uudistunut Baltic Princess ja Lasten Festarit -risteily


Yhteistyön puitteissa sekä matkat Turkuun, 23h risteily 
että ruokailut tarjottiin bloggaajille perheineen.

Baltic Princess maisemat / risteily lasten kanssa

4 kommenttia:

 1. Hei. Löysin blogiisi vasta äskettäin jonkun toisen blogin kautta, kun etsiskelin vinkkejä, miten valmistautua pienen lapsen kanssa pitkälle lennolle. Sinun postauksesi Floridan lennoista oli hyviä, joten kiitos niistä. Samalla lueskelin muitakin juttuja. Lähdemme Kuubaan nyt, kun juniorista (pian 2v) ei vielä tarvitse maksaa.
  Minä pidin tyylistäsi kirjoittaa, joten toivottavasti jatkat blogia joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Pahoitteluni, että ehdin ja muistin vasta nyt vastata.

   Miten teillä meni Kuuban reissu? Oli varmaan elämys! Menikö lennot ja kaikki reissukuviot hyvin taaperon kanssa?

   Elämäntilanne on tällä hetkellä sellainen, että on vaikea löytää aikaa blogin ylläpitämiseen. En halua tätä kuitenkaan lopettaa, toivottavasti innostusta ja aikaa löytyy jossain vaiheessa herättelemään blogi jälleen eloon.

   Jos eksyt joskus uudelleen tänne, olisi kiva kuulla kuulumiset matkoistanne ja mitä suunnitelmia teillä on tulevaisuudessa.

   Ja hei, liity ihmeessä Facebookin Lasten kanssa matkailu -ryhmään. Olen siellä ylläpitäjänä ja osallistun matkailukeskusteluun sitä kautta.

   Antoisaa talvea perheellenne!

   Poista
 2. Hei. Olen tuo ensimmäinen anonyymi, allekirjoitus näköjään unohtui silloin :)
  Kuuban reissu meni oikein hyvin taaperon kanssa. Pitkillä lennoilla ei ollut mitään ongelmia ja muutenkin kohteessa kaikki sujui hyvin. Kyllä sekaan sopi kaikenlaista säätämistä, mutta sellaista se on kotonakin. Yleisesti olen sitä mieltä, että matkustelu pienen lapsen kanssa on melko mutkatonta. Kaikki sujuu pääsääntöisesti hyvin, kun nälkä ja väsy pidetään loitolla.
  Havanna oli elämys ja olemme tyytyväisiä, että toteutimme pitkäaikaisen unelmamme. Ja jos joku Kuuban reissua suunnittelee, ei kannata pelätä, että se ihan pian olisi muuttumassa. Kyllä kommunismi on niin syvään juurtunut, että Kuuba pysyy varmasti aika pitkään omanlaatuisena maana. Olimme myös Varaderossa, mutta se oli rantakohde muiden joukossa.
  Olemme muuten alkaneet miehen kanssa haaveilla Karibian risteilystä parin vuoden päähän, kun täytämme pyöreitä eikä sinun kattavat postaukseni ainakaan yhtään hillitse kuumetta.
  Mukavaa kesää teille!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että sitä hässäkkää on reissussa, mutta niinhän sitä on usein kotonakin! Usein lapsen kanssa matkustelu on oikein antoisa tapa matkustaa, kun vaan pitää aina eväitä käden ulottuvilla ja pitää huolta lapsen riittävästä levosta.

   Oi ihanaa, Karibian risteilylle! Kävin tutustumassa viime viikolla Norwegian Pearl -risteilyalukseen, kun se oli Hernesaaren satamassa. Täytyy tunnustaa, että pienoinen risteilykuume iski itsellekin... :D Tulehan kertomaan, jos varaatte risteilyn!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017