torstai 7. kesäkuuta 2018

Ipanat maailmalla - lapsiperheen matkat kuvina

Olen aiemminkin kertonut, että meidän matkustelut ei oikeastaan ole kovin kummoisia. Emme matkustele kovin eksoottisiin kohteisiin, matkamme eivät ole erityisen pitkiä eikä tapamme matkustaa varmaankaan poikkea kovin paljon tyypillisimmästä tavasta matkustaa. Blogi ei edes kerro poikkeuksellisen paljon matkustavasta perheestä. Eniten reissaamme omatoimisesti, mutta ei meillä ole mitään pakettimatkojakaan vastaan.

Toisaalta, juuri siksi reissuihimme voi olla aika helppo samaistua. Nämä ovat matkoja, jotka voi usein melko helposti toteuttaa kuka tahansa. Siksipä onkin kiva hieman väläyttää instagram-kuvien kautta, millaisissa paikoissa olemme käyneet ja minkä ikäisiä lapset niissä ovat olleet.

Miltä lasten matkustelu siis näyttää Lähinnä Kauempana -blogin instagramissa? Toki olen kirjoittanut matkablogia vasta 1,5 vuotta, joten kaikista perheen kanssa tehdyistä matkoista ei siellä ole kuvia. Mutta tässä kuvapainotteinen vilkaisu kahden lapsen kanssa matkusteluun!


Yhden lapsen kanssa matkustelu


Enpä arvannut aikanaan, miten edullista on yhden lapsen kanssa matkustelu. Helppoakin se oli, vaikkei se juuri silloin ehkä siltä aina tuntunut. Yhden taaperon sai ilmaiseksi lentokoneeseen eikä majoituksenkaan suhteen ollut väliä - aina muksu jomman kumman kainaloon mahtui.

Silloin pystyi helposti ottamaan äkkilähdön melkeinpä minne vain, kun riitti tavallinen kahden hengen huone. Kaksi aikuista yhtä pientä lasta kohti on erittäin mukava kombo.

Yhden lapsen kanssa matkusteltiin kotimaan lisäksi Baltiassa, Ruotsissa, Venäjällä, Turkissa, Kreikassa, Puolassa, Norjassa, Floridassa ja Karibialla. Erityisesti mieleen on jäänyt tietenkin ensimmäinen Karibian risteilymme ja se näkyi tietenkin jälkikäteen Instagramissakin.
Raskaana matkustaminen


Raskaus ja matkustaminen on tietenkin aina oma lukunsa. Siinä missä toinen on elämänsä energisimmässä kunnossa, makaa toinen koko raskausajan pää pöntössä. Toinen saa otettua upeita raskauskuvia maailmalta, kun toinen muistuttaa enemmän valkoista valasta (katso kuva alla).

Kun en enää uskaltautunut lentomatkalle, pyörähdettiin automatkalla Baltiassa. Sepä olikin helppo, edullinen ja ihana reissu!

Kannattaa muuten lukaista yksi luetuimmista postauksistani: Matkalle raskaana - kannattaako lähteä?


Matkustaminen kahden lapsen kanssa


Vauva ja taapero. Oh dear lord. Tämä se oli mielenkiintoista aikaa. Kun joku sanoo miten vauvan kanssa on äärimmäisen helppo matkustaa... hän ei ole tuntenut meidän lapsia vauvoina. Toki ensin treenattiin matkustamista Tukholman- ja Tallinnan-risteilyillä. Sitten pikkuveljen ollessa 5kk uskaltauduttiin kuuden tunnin lentomatkalle.

Kahden lapsen kanssa olemme matkustaneet mm. Dubaissa, Kroatiassa, Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa, Karibialla ja Floridassa, Romaniassa sekä Italiassa. Toki kotimaan ja parin naapurimaan lisäksi.

Tässä on muistoja Dubaista, jossa oli imetyssäätöä ja muutenkin vasta harjoiteltiin matkailua kaksilapsisena perheenä. Imetys oli välillä yhtä hässäkkää ja vauva nukkui päivisin noin 10 minuutin pätkissä. Silti, yksi parhaimmista reissuista!
Kroatiaan lähdettiin niin nopealla äkkilähdöllä, ettei oikein ajatuksetkaan pysyneet perässä. Ei myöskään ehditty suunnittelemaan mitään, mutta matka oli onnistunut. Ehkä juuri siksi, kun ei ollut yhtään mitään odotuksia. Kaikki, mitä koettiin, oli vaan plussaa:

"Me voitais olla nyt kotona, mutta ollaankin täällä Kroatiassa."


Juhannus Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa

Siinä missä Dubain ja Kroatian reissut olivat hurjan onnistuneet, oli Irlannin reissu yhtä helv... kaaosta. 

Älä koskaan aliarvioi hampaita tekevän, flunssaisen ja kävelemään opettelevan vauvan vaikutusvaltaa. Myöskin 3-vuotias osaa pistää halutessaan kapuloita rattaisiin. Kuten alla oleva "museokuolema" sen osoittaa. 

Ja sen kerran, kun Suomessa nautittiin kauniista juhannussäästä, Irlannissa oli julmetun kylmä. Semmoiset traumat jäi tästä reissusta, ettei yli puoleen vuoteen käyty naapurimaita pidemmällä. 

Tämän matkan jälkeen olin väsyneempi kuin koskaan ennen.
Karibian risteilyt ovat lapsiperheen unelmamatkoja


Kun kesän Irlanti-järkytyksestä selvittiin, olikin jo matkakuume tapissa. Käytiin toisellakin Karibian risteilyllä, se kun on niin helppo ja antoisa tapa matkustaa! Ja tottahan toki pyörittiin myös Floridassa, sinne suunnille kun kerran lennettiin. Tällä kertaa vietettiin Miamissa vain pakolliset ja suunnattiin kahden perheen tila-autollamme Orlandoon.
Haaveissa interrail lasten kanssa


Viime kesänä se viimeistään iski, nimittäin junahulluus. Koska meidän lapset eivät ole kovin helppoja automatkustajia ja matkapahoinvointiakin on, tykätään me matkustaa junalla. Testattiin raideliikennettä Irlannissa, mutta erityisesti Romanian junamatkat jäivät mieleen. Maisemat on upeita, junassa voi liikkua vapaasti eikä tarvitse murehtia parkkeerauksesta - tai kolhitusta kyljestä.

Niin, ja eväitä on huomattavasti helpompi syödä junassa kuin autossa.

Romanian junailut Bukarestista Brasoviin herätti sellaisen junakuumeen, että haaveillaan kovaa vauhtia Euroopan interrailista. Tai ehkä jopa kokeillaan Amerikan valloitusta raiteilla! Kuka tietää, ehkä joskus myös TransSiperia... mutta kai meidän pitäisi kerran matkustaa junalla myös kotimaassa ennen sitä, hehe!

Lue lisää meidän junajuttuja: Asemalla soitellaan ja svengaillaan kun junaa odotetaanKotimaan matkailu

Aina välillä tulee unohtaneeksi, että onhan se kotimaan matkailukin matkailua. Me "joudutaan" jo ihan sukulaisia tavataksemme reissaamaan Keski-Suomeen ja Ylä-Savoon, mökille matkaamme Pirkanmaalle ja toki kuljemme muuallakin. Näistä tulee harmillisen vähän laiteltua kuvia Instagramiin, mutta muutama sellainenkin kuva löytyi. 

Erityisen hyvin jäi mieleen Porin Kallon kalliot (alempi kuva). Porista tulee ensimmäisenä mieleen Kirjurinluoto ja Yyteri, mutta muistakaapa seuraavalla kerralla myös Kallo! Yhden lapsen kanssa kahdestaan reissussa


Viime keväänä vietettiin Tyttären kanssa laatuaikaa Berliinissä. Siitä jäi niin hyvät mieli, että pitää päästä uudelleenkin. Oli mukava antaa erityishuomiota Tyttärelle ja tehdä sen kanssa jotain ilman pikkuveljeä. Harmi, ettei tämän vuoden reissukalenteriin mahtunut kahdenkeskistä matkaa Tyttären kanssa. 

Berliini oli matkakohteena vielä aivan loistava, ihan kaikenikäisten kanssa!


Nyt meidän perheellä on ollut taas puolen vuoden tauko lentomatkoista, alkaa olla jo kaikilla matkakuumetta. Tyttären kanssa ollaan katseltu näitä vanhoja kuvia ja muisteltu mukavia matkamuistoja. Ja tietenkin haaveiltu ensi viikolla koittavaa Korfu-Albanian matkaa. Tytär odottaa erityisellä innolla yölentoja!

Kahden lapsen kanssa matkakustannukset nousevat, kun lentopaikkoja pitää ostaakin neljä ja majoituskin vaatii enemmän tilaa sekä sänkyjä. Ruokkiakin ne lapset pitää! Siitä huolimatta pidän hirveän tärkeänä, että pääsen näyttämään maailmaa lapsillekin. Tyttären puheista jo ymmärtää, miten hyviä kokemuksia ja muistoja pienetkin niistä saavat.

Tällä hetkellä olen nauttinut hirveän paljon myös omista, lapsettomista reissuista, mutta onhan ne koko perheen matkat aina parhaita. Erityisesti sitten jälkikäteen, kun kaikki härdelli ja säätäminen alkaa unohtumaan... 

Matkusteletko sinä perheen kanssa tai millaisia muistoja sinulle on jäänyt lapsuuden matkoista?

Tämä blogipostaus oli siis osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka tarkoitus on levittää matkatietoutta ja matkailun ilosanomaa. Järjestäjinä toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover. Lähinnä Kauempana -blogin ja tämänkin postauksen kuvat löydät Instagramista: @lahinnakauempana

8 kommenttia:

 1. Se on kiva, kun lapset tottuvat pienestä pitäen matkusteluun. Itse olen reissannut neljän muksun kanssa maailmalla kotimaata unohtamatta. Upeita elämyksiä ja keskinäistä aikaa lasten kanssa. Välillä on kiva hakea happea itsekseen ilman muksuja, mutta aika samanlaisia reissut ovat muksujen kanssa kuin ilmankin. Ainoastaan yöelämä jää väliin, mutta muuten näkisin meidän reissut olevan samanlaisia kuin ilman lapsia reissatessa.

  P.S. Mun mielestä tuo sinun blogisi teema on aivan huippu, sellaista helposti samaistuttavaa reissaamista lasten kanssa, mikä sopii suurimmalle osalle suomalaisista lapsiperheistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistään nyt alkaa huomaamaan sen matkustelun hedelmän, kun Tytär kaipailee uusille reissuille. Ja täytyy sanoa, että odotan itsekin lasten kanssa matkustelua ja just sitä yhdessäoloa. On niin kauan edellisestä matkasta!

   Hyvä ilmaisu, tuo hapen haukkaaminen itsekseen. Kyllä, siltä se itsestäkin tuntuu! Minä yritän niillä reissuilla tehdä mahdollisimman paljon asioita, jotka on lasten kanssa reissatessa joko mahdottomia tai ei-niin-mukavia. Pitkät ruokailut, iltaelämä ja museokierrokset.

   Kiitos kauniista sanoista, tuntuu kivalle saada vahvistusta omalle ajatukselle. Sitä kun välillä miettii, että mitä sitä tekee maailmanympärimatkaajien ja seikkailuhenkisempien bloggaajien joukossa. :D

   Poista
 2. Kun mun tyttö oli jo 10v, tehtiin eka pidempi reissu. Sitä ennen oli reissattu yhdessä kotimaassa ja naapurimaissa. Tänä vuonna hän täyttää 12. Helppoa nykyään, kun ei tarvi roudata isoa leluvarastoa mukana. Vaatteet ja pari kirjaa riittää matkalle. 2 viikkoa Aasiassa kahdestaan meni meillä pelkillä käsimatkatavaroilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 12 vuotias on varmasti jo kunnon matkakumppani, jonka kanssa voi tehdä oikeastaan mitä vaan. Eikä tosiaan tarvitse leluvuorta mukaan! Meillekin tulee nyt eka koettelemus, kun vietetään reissussa pari viikkoa pelkillä käsimatkatavaroilla. Kääks!

   Poista
 3. Minusta on nimenomaan hienoa, että matkablogeja pitävät erilaiset ihmiset, erilaisista lähtökohdista ja erilaisista matkoista. Ei määrä ole olennaista vaan intohimo siihen, mitä tekee. Saatat kuule toimia hyvinkin inspiraationa sellaiselle perheelle, joka ei vielä ole uskaltanut perheen kanssa lähteä matkalle. Minä taas toivon inspiroivani johonkin muuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Minustakin on kiva, kun blogeja pitää hyvin erityyliset matkustajat. On hauskaa kurkistaa ihan toisenlaiseen matkustustapaan! Ja kyllä niistäkin saattaa hyvinkin saada ihan uudenlaista inspiraatiota omiinkin reissuihin. Ainakin nojatuolimatkoihin!

   Poista
 4. Samaa mieltä Annikan kanssa: ei kaikkien matkabloggaajien tule olla kymmeniä reissuja vuodessa eksoottisiin kohteisiin tekeviä himomatkaajia, vaan on hyvä, että joukossa on myös ns. tavallisia matkaajia. Jälkimmäisiin on useamman helpompi samaistua, joten kiinnostuneita lukijoita riittää varmasti :)

  Mulla ei ole kokemusta lasten kanssa matkustamisesta, mutta hattua täytyy nostaa teille, jotka haluavat ja jaksavat reissata lasten museokuolemista ja flunssista huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkablogeissa kiehtovaa onkin aina sukeltaa erilaisten matkaajatyyppien matkaan. Joskus on kiva lukea blogia, jossa matkustellaan samalla tavalla kuin itsekin. Ja joskus taas niin kiva kurkistaa vaikkapa luksusmatkaajan saappaisiin tai seikkailuhenkisen reppureissaajan reppuun.

   Lasten kanssa on yllättävän antoisaa matkustaa, mutta kyllä sitä lapsettomia reissuja arvostaa nykyisin ihan hirveästi. Niin helppoa ja vapaata, ah!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017