keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Missä tuli käytyä vuonna 2017?

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Vuosi alkoi hitaasti.

Elettiin rankkaa pikkulapsiperheen ruuhkavuosivuotta. Miehellä oli töiden lisäksi vielä opiskelut ja valmistuminen, minulla työt ja bloggaamishaasteet, näiden lisäksi myös ajoittain työnhakuun liittyviä kuvioita. Vuoden 2016 mullistavat jutut olivat töhinpaluu ja asunnonvaihto muuttoineen, tänä vuonna sitten työpaikan vaihtaminen. Ruuhkavuodet tuovat mukanaan myös isoja muutoksia.

Tänä vuonna tehtiin paljon reissuja lasten kanssa, mutta ensimmäistä kertaa reissasin useammalla eri kokoonpanolla. Kokeilin niin yksinmatkaamista kuin esikoisen kanssa kahdestaan matkaamista. Onneksi päästiin myös miehen kanssa kahdestaan matkalle.

Tämän vuoden matkat yhteenvetona

Yhteensä 12 maassa käyty, joista Bahama, Tanska, Ukraina, Romania ja Japani olivat kokonaan uusia maita. Lapset olivat mukana Floridassa ja Karibialla, Virossa, Ruotsissa, Romaniassa ja Italiassa (ja Vatikaanissa) sekä toinen lapsista Saksassa. 

Kokonaissaldo on nyt 44 maata.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa


REISSUVUOSI 2017

Tammikuu

Vuoden ensimmäinen kuukausi tuli nyhvättyä enemmän ja vähemmän Helsingissä. Menoa riitti silti, olihan minulla ensimmäiset Matkamessut bloggaajana ja siihen liittyvät asiaankuuluvat pirskeet Clarionissa. Ja ihan kohta on taas uudet Matkamessut - niille lähdenkin tällä kertaa ihan uudenlaisella varmuudella. Toivottavasti mekin nähdään siellä?

Helmikuu

Syvin talvikuukausi kovine pakkasineen alkoi viikonloppureissulla ystävän polttareille Kuopioon. Mökkimeininkiä, joogaa, naurua, skumppaa... ja autosta kosahti akku onneksi vasta Helsingissä. Kaveri pelasti tilanteen kaapeleilla ja veli vaihtoi akun, joten hässäkästä ei onneksi tullut isoa laskua.

Talvi ei tuntunut päättyvän koskaan. Siksi piti keksiä hieman äksöniä seuraavalle kuukaudelle...

Maaliskuu

Touhukuukausi! Piipahdettiin Jyväskylässä ystävien häissä ihan aikuisporukalla, sillä lapset olivat hoidossa Korpilahdella. Loppukuun reissua oli ihan mahdotonta odottaa kotona, joten tehtiin pieni päiväretki Viroon Rakvereen ja ihasteltiin matkalla Jägalan vesiputouksia. Oli ilo huomata, että Virossa onnistuu päiväretki näin helposti myös autoillen!

Maaliskuun lopussa otettiin suunnaksi koko talven odotettu Florida ja Orlando!

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Huhtikuu

Orlandon hurvittelujen jälkeen reissu jatkui Tampan kautta Miamiin ja sieltä Karibian risteilylle. Reissu oli oikein antoisa, mutta valuuttakurssien ja hieman huonon tuurinkin takia hivenen kalliimpi reissu kuin odotettiin. Mutta ehdottomasti sen arvoinen - vaikka vielä viikko meni lasten aikaerorasituksen kourissa...

Pääsiäinen vietettiin Ylä-Savossa Iisalmessa. Lasten istumalihakset oli onneksi jo siedätetty Floridassa, joten 420 kilometriä suuntaansa ei ollutkaan niin paha rasti, kuin etukäteen odotettiin.

Perheen tyttöjen vappureissu Berliiniin oli menestys! Pojat viihtyivät hyvin kahdestaan kotona ja me Tyttären kanssa ystäväni luona Berliinissä. Oli ihanaa antaa esikoiselle laatuaikaa. Teemme tämän varmasti uudestaankin!

Huhtikuussa ei oltu yhtään viikonloppua koko perheellä kotona.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Toukokuu

Hauska reissukuukausi! Toukokuu alkoi Berliinillä ja jatkui heti seuraavana viikonloppuna päiväristeilyllä Tallinnaan. Sen jälkeen kävin ensimmäisen yksinmatkani Köpiksessä. Tanskasta tuli sillä reissulla 40. käyty maa.

Vaikka matkustelu ihanaa onkin, niin tässä vaiheessa tuntui ihan hyvältä käydä viemässä matkalaukku varastoon.

Kesäkuu

Minä ja lapset ei käyty missään, mutta mies viiletti Ranskassa festaroimassa. Kesäkuussa olikin mukavaa hengailla kotona melkoisen reissukevään päätteeksi. Siitäkin huolimatta, että olin töissä koko kesäkuun ja kesälomalle pääsin vasta kuun loputtua.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Heinäkuu

Viisi viikkoa kesälomaa putkeen!

Kesällä ei aiottu alunperin lähteä reissuun (pitkästä lomasta huolimatta), mutta Blue Airin edulliset lennot Romaniaan saivat tekemään erittäin nopean heräteostoksen. Yllätyttiin Bukarestin lapsiystävällisyydestä ja varsinkin Brasov sai sydämeni sykkimään. Romaniaan palaamme vielä!

Lähes heti Romanian-reissulta palattuamme saimme Iisalmen serkut meille kylään ja sitten mekin lähdimme Iisalmeen. Keski-Suomen mummin kautta tietenkin. Ja taas kerran oltiin iloisia, miten automatkat helpottuvat koko ajan!

Tallinnassa pyörähdin peräti kaksi kertaa joilla molemmilla kerroilla sain kokemuksia uudesta Megastarista. Heinäkuinen päiväristeily ei ollut lasten kanssa kovin onnistunut, mutta pari päivää aiemmin aikuisseurassa koettu risteily taas oikein miellyttävä kokemus! Heinäkuun suositut lähdöt on siis lapsiperheille haastavia. Menipä Tallinnan puolelle millä paatilla hyvänsä, suosittelen joskus kokeilemaan (myös lasten kanssa) Tallinna-päivää pyöräillen!

Loppukuusta suunnattiin auton nokka kohti Virtain kesämökkiä.

Vaikka tästä saisi mielikuvan, että viiletettiin yhtenään vaikka missä, oli meillä parin viikon aika, jolloin käytännössä oltiin kotona. Aamulla nukuttiin pitkään ja mietittiin, mihin leikkipuistoon mennään puistoruokailuun. Oltiin omalla pihalla tai käytiin pyöräretkillä. Se oli ihanaa, kun kerrankin oli jätetty kalenteri tyhjäksi ja oli tilaa hetken mielijohteille! Tai ihan vaan olla kotiympyröissä.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Elokuu

Elokuu oli matkojen suhteen hyvin rauhallinen, eikä käyty kertaakaan ulkomailla.

Heinäkuu vaihtui elokuuksi vielä Pirkanmaalla, josta suunnattiin Poriin ystäväperheen luokse. Sillä reissulla rakastuin Kallon kallioihin (kuva alla) ja tottahan toki Yyterissäkin piti käydä melskaamassa (postauksen toinen kuva ylhäältä).

Mies jäi Porispereilemään kun minä nappasin lapset ja palasimme Helsingin sykkeeseen. Kotimatka yksin lasten kanssa meni niin hyvin, että siitä piti ihan blogiinkin kirjoittaa! Tosin blogia kirjoittaessa en vielä tiennyt saavani siltä reissulta elämäni ensimmäiset ylinopeussakot. Voi per...

Robbie Williams Tampereella nopeana täsmäkeikkana. Ehdin aamuyön paluujunaan enkä edes nukkunut Pasilan ohi, vaikka silmät lurpahtelivatkin kiinni.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa


Syyskuu

Kauan odotettu ja jännitetty parisuhdematkamme Ukrainaan koitti kuun puolivälissä. Nämä reissut sisältää aina erityisen paljon jännitettävää: pääsevätkö hoitajat varmasti paikalle pitkän matkan takaa ja ovathan lapset terveinä. Kaikki meni jälleen kerran hyvin ja päästiin miehen kanssa karkaamaan kahdestaan ihanaan Kiovaan ja pysäyttävään Tshernobyliin.

Ukraina jäi mieleen! Sinne saa hyvissä ajoin varaamalla erittäin edullisia lentoja (noin 40 euroa!) ja Ukrainassa on niin majoitus kuin ruokaileminen edullista. Sinne palataan ja suosittelen muitakin tutustumaan!

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa


Lokakuu

Minua on kaihertanut jo vuosia, etten ollut nähnyt Roomaa. Jostain syystä se on jäänyt aina jalkoihin, kun on mietitty matkakohteita. Norwegianin alen avulla sain vihdoin houkuteltua miehen lähtemään koko perheen reissulle Roomaan. Vaikka elettiin rankkaa syksyä, odotin reissua kovasti.

Ja petyin. Rooma oli vaikuttava, mutta samalla myös kaoottinen, meluisa, likainen, hankala. Rattaiden kanssa oli vääntöä ja muutenkin mun hermot oli riekaleina syksyn kuormituksesta. Mutta Vatikaani hurmasi! Ja kyllä minä Roomaan vielä palaan, en luovuta vielä.

Lapsuudenystävien kanssa sovimme Jyväskylään teatteriviikonlopun kuun vaihteeseen. Meistä kukaan ei asu Jyväskylässä, mutta meistä kaikki on jossain elämänsä aikana siellä asunut. Matka osuikin ihan täydelliseen saumaan, sillä jäin juuri lyhyelle lomalle edellisestä työpaikasta. Vaikka vettä satoi koko viikonlopun, oli ihanaa nautiskella teatterista, hyvästä ruoasta ja erinomaisesta seurasta. Saunottiin yön pikkutunneilla ja heti uudestaan aamulla. Se oli oikea luksusmatka.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa


Marraskuu

***työpaikka vaihtuu***

Joskus ajoitukset on vähän kehnoja, mutta minkäs teet. Olin varannut jo aiemmin matkan Tokioon. Kerkesin olla uudessa työpaikassani 1,5 viikkoa, kun jäin viikon lomalle. Karkasin Tokioon tapaamaan ystävääni ja reissun kalleuden takia lähdin matkaan yksin. Vieläkään en ole saanut purettua fiiliksiäni ja kaikkea kokemaani blogiin, mutta tulossa on!

Rakastuin Japaniin ja haluan nähdä sitä lisää. Ensi kerralla lähdetään sitten koko perheellä.

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

Joulukuu

Viikko Tokiosta paluun jälkeen päästiin jouluristeilylle Tukholmaan, vieläpä Muumi-hytissä! Se risteily valoi uutta uskoa meidän perhematkailuun, sillä buffetruokailu muistutti ehkä ensimmäistä kertaa enemmän ruokailua kuin katastrofia.

Tukholmasta lähes suoraan mies kävi ehkä kymmenettä kertaa Lontoossa. (Ja minä olen käynyt viimeksi -94, että oliskohan jo aika...). Me siis unohdettiin Suomi100-juhlallisuudet ja otettiin rennosti kotiympyröissä piparkakkutaloa rakennellen.

Joulu nautiskellaan tänäkin vuonna meillä kotona miehen sukulaisten kanssa ja uusi vuosi otetaan vastaan Iisalmessa mun kotiväen kanssa. Näissä tunnelmissa ei enää yhtään haittaa, että tiedossa ei ole yhtään varattua reissua.

Millainen sinun reissuvuodesta muodostui tänä vuonna? Oliko meillä yhteisiä reissukohteita?

Missä tuli käytyä vuonna 2016

Matkablogi Lähinnä Kauempana - matkakokemuksia pienten lasten kanssa

10 kommenttia:

 1. Tälle vuodelle samoja kohteita oli Kööpenhamina, Tampere ja kotikaupunki Jyväskylä :D tuli kyllä melko vähän reissattua tänä vuonna, ainakin sun saldoon verrattuna, mutta kaksi työpaikkaa, opiskelut ja valmistuminen vei niin paljon aikaa hauskanpidolta. :D ens vuonna matkamessuilla oisi kiva nähdä, jos suinkin töiltä ehdin tulemaan! Mitkä päivät aiot olla messuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeah, Jyväskylä! :D Voin uskoa, että tuolla arkisetillä ei hirveästi ehdi reissata. Mutta onneksi kohta teillä alkaakin sitten PIIIIITKÄ matka! Minäkin odotan sitä innolla. :) Jos ei itse pääse, niin on kiva fiilistellä toisten reissuja.

   Ja jooo, oispa ihana nähdä messuilla! Mä olen siellä varmaan torstaina ja sitten viikonloppuna la tai su. Ehkä molempina. Mites teillä?

   Poista
  2. Tarkoitus olisi päästä ainakin torstaina! Ehkä sitten myös perjantaina :)

   Poista
  3. No jes! Torstaina siis! Tosin pieni varaus itsellä, jos töissä tulee jotain urgenttia. Mutta kaikin voimin pyrin pääsemään koko torstaiksi hallille! :)

   Poista
 2. Onpa ollut matkoja kerraksern. Matkamessuille toivottavasti myös pääsen. Eli siellä nähdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä vaan kertyy! :D Toivottavasti nähdään matkamessuilla. Meidän tiet ei ole ehtineet risteytyä vielä kertaakaan. Jo olis aika! Mukavaa joulua!

   Poista
 3. Paljon mielenkiintoisia kohteita :) Köpis ja Tukholma taisivat tällä kertaa olla samoja yhteisiä reissuja :D Hyvää joulua jo etukäteen sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kööpenhaminan kautta mä taisin sun blogin löytääkin! Oikein ihanaa ja rauhallista joulua sinne myös. :)

   Poista
 4. Upea reissuvuosi! Varsinkin Tokio ja Kiova. :) Meillä tuli näköjään tänä vuonna saman verran uusia maita ja maiden määrässä näytän olevan paria jäljessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokio ja Kiova olivat omatkin suosikkini! Sullakin on ollut (taas!) huikea matkavuosi. Varsinkin Puerto Ricon pikkusaari oli sun kohteista mielenkiintoinen - osittain johtuen juuri siitä, kun itse käytiin Puerto Ricon San Juanissa vain päiväseltään risteilyn puitteissa. Bukarest oli meillä myös sama kohde ja se oli minunkin makuuni! Eikä edullisuus ikinä haittaa. :D

   Mutta herrajestas sun ensi vuotta! Sehän on ihan käsittämätön!!! Seuraan mielenkiinnolla, mitä sanottavaa sulla on esimerkiksi Zürichistä (tykkäsin!), Singaporesta (toivottavasti päästään sinne lähivuosina) ja Vancouverista (jostain syystä Kanada kiehtoo!).

   Mukavaa uutta matkavuotta, Ismo!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017