tiistai 14. marraskuuta 2017

Vesipuisto Surina ...eiku Serena - kylmää kyytiä ja kulahtaneet puitteet

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä
Paratiisirantojen puuttuessa me tykätään myös kylpylöistä, uimahalleista ja vesipuistoista. 

Lokakuun lopussa törmättiin kampanjaan, jossa sai ostettua puoleen hintaan pääsylippuja Serenaan. Lapsethan rakastaa läträtä uimahalleissa, joten innostuttiin tietenkin heti. Me vanhemmat ollaan käyty Serenassa kauan ennen lapsia, joten nyt olikin hyvä lähteä virkistämään muistia lasten kanssa.

Isänpäivänä vihdoin ehdittiin lähteä koko perheellä uintihommiin. Tätä en ajatellut mitenkään noteerata blogissa, mutta oli sen verran paljon huomautettavaa, että pakko kirjoittaa.

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä
Ensimmäinen pettymys koettiin jo heti valtavan suurella parkkipaikalla. Vaikka Serena sijaitsee syvällä Espoon korvessa ja valtavan, viimeistelemättömän parkkiksen vieressä, on pysäköinti maksullista.

Seuraava pettymys oli pukuhuoneet. Melkein teki mieli kääntyä takaisin ja kysyä, että olinkohan minä nyt oikeassa paikassa. Pukkarit ovat auttamattomasti vanhentuneet, katossa on kosteusläikkiä, kaapit ovat likaisia ja pikkuruisia ja puiset penkit tuovat mieleen 80-luvun. Ehkä ne ovatkin alkuperäiset? Kun saatiin osa vaatteista jo riisuttua, huomattiin kaappien vaativan 2-euroisen pantin toimiakseen. Eikun taapero kainaloon ja kassalle rahaa nostamaan. 

Pettymyksen sijasta alkoi jo melkein suututtaa, kun yritimme peseytyä ennen uimaan menoa. Suihkut ovat vanhanaikaiset ja hankalat, suihkutila hyvin rapistunut ja ahdas. Yritimme saada useammasta suihkusta lämmintä vettä, mutta saatiin vain kylmää vettä vaikka kuinka käänneltiin sitä ainoaa vipua. Voitte uskoa, että 2-vuotias ei arvosta kylmällä vedellä peseytymistä ja suihkutilassa kaikuu kivasti. Mies kertoi, että miesten puolella oli ollut päinvastainen tilanne: suihkusta tuli liian kuumaa vettä.

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä

Puutteet itse vesipuistossa

Ollaan viime aikoina käyty usein Vantaan Flamingossa ja nautittu todella paljon trooppisesta tunnelmasta. Sekä vesi että ilma on 32-asteista ja pienimmätkin vesikirput pysyvät lämpimänä pitkään. Liukumäkiä on vähän vähemmän pienemmille, mutta muut edut peittoaa harmituksen.

Serenassa ilma oli vilpoista ja 2-vuotias Tappi tuntui palelevan heti allasalueelle päästyämme. Kun menimme veteen, minä kieltämättä vähän järkytyin. Vesihän on kylmää! Tappi lämmitteli jomman kumman vanhemman sylissä mutta onneksi 5-vuotias isosiskonsa oli vähän touhukkaampi ja tottui kylmään veteen pian. Tarkistin vesipuistoreissun jälkeen, että Serena ei lupaakaan kuin 28-asteista vettä altaisiinsa. En ole ihan varma, oliko vesi niinkään lämmintä.

Meillä ei ollut kännyköitä mukana allasalueella, joten tämän enempää kuvia ei sieltä ole. 

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä
Pikkulasten altaassa vesi oli lämmintä, varmastikin lähellä 30-asteista. Välillä sielläkin tuntui, että jostain tuli kylmää vettä sekaan. Allas oli tosi pieni, mutta siellä oli kaksi liukumäkeä. Yksi hyvä ja leveä, johon mahtui useampi lapsi laskemaan samaan aikaan sekä yksi ihan pieni. Altaassa oli kummallisia isoja kiviä, joiden päälle lapset halusivat kiivetä, mutta jotka tuntuivat olevan vaan lähinnä tiellä ja yksi sellainen tukki tien pikkuliukumäelle. Muutama jopa vähän vaarallisen oloinen kohta altaalla.

Taas pakko verrata Flamingoon, jossa lasten allaskin on toimiva ja mielenkiintoinen, ja siellä mahtuu aikuinenkin rennosti istuskelemaan. Lapsilla on tilaa kahlailla ja uiskennella. Uimaleluja ja kellukkeita on tarjolla vaikka ihan joka lähtöön. Serenassa ei ollut mitään, ellei käynyt itse ostamassa myymälästä.

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä
Mies oli jutellut yhden perheenisän kanssa, joka kiroili perheensä maksamaa summaa vesipuistoon. Hinta on normaalisti 27 euroa lipulta, me maksoimme lipun hinnoista vain puolet tarjouksen johdosta. Tämän kokemuksen jälkeen olisin aika romuna, jos oltaisiin maksettu tuo summa. Flamingoonkin pääsee usein 32 euron perhelipulla. 

Odotimme yhdessä altaassa hetken aaltoja, jotka olivat lopulta hädin tuskin havaittavia. 

Yhden altaan veden pinnalla lillui likaa. Ehkä joku asiakas oli juuri kuorinut ihonsa siellä? Toivoin hartaasti, ettei vettä mene suuhun. Heti perään heräsi huoli muustakin hygieniasta. Miksi emme ottaneet omia lipokkaita mukaan?

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä


Tytär sanoi lähtiessämme altailta, että katto näyttää ihan sille, että se olisi remontissa. 

Miksi suihkutiloissa ei ole yhtään saunaa, vaan kaikki saunat ovat oudosti ihan toisella puolella allasaluetta? Paitsi siinä mielessä tietysti ihan näppärää, että koska allasalueilla on kylmä, on lyhyempi matka saunoille lämmittelemään.


Ja ne föönit... Olisi ehkä aika vaihtaa hiustenkuivaajat tämän vuosikymmenen malleihin. En saanut omaa tukkaani kuivaksi, vaikka hiukset ovat lyhyet. Pisteet kuitenkin siitä, että hiustenkuivaajat olivat ilmaiseksi kaikkien käytössä!

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä

Outoa piittaamattomuutta

Mies lähti testailemaan isoja liukumäkiä, kun minä menin lasten kanssa pienten altaaseen. Lasten altaassa oli tyttö yksin vedessä istuskelemassa. Ajattelin, että kysyn häneltä missä vanhemmat ovat, mutta omat lapset tekivät jotain äkkipikaisia sukelluksia enkä ehtinyt katsella muualle. Kohta paikalle tuli nainen vauvan kanssa ja kysyi, onko tyttö meidän. Ei ollut ja hän ihmetteli, kun tyttö on ollut jo todella kauan yksin siinä altaassa. Päätimme ilmoittaa asiasta valvojalle. 

Kävin ilmoittamassa valvojalle, että jos vaikka kuuluttaisivat vanhempaa. Valvoja vastasi, että "tytön äiti on vissiin tuossa porealtaassa". Jaa, no eipä sitten mittään. Rentoutukoon äiti poreissa kun 5-vuotias tyttönsä istuu yksin uima-altaassa. Tästä vielä tunnin päästä tyttö oli edelleen yksin lasten altaassa. Meniköhän tämä varmasti ihan oikein, vai ylireagoinko minä?

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä


Vesipuiston plussat:
 • vesiliukumäet olivat hurjia ja sopivat hyvin isommille lapsille ja aikuisille
 • useita pikkuliukumäkiä pienemmille vesipedoille
 • yksi isoista vesiliukumäistä sopi kuitenkin hyvin 5-vuotiaallekin (aikuisen seurassa)
 • palveluja ihan hyvin: monipuolinen myymälä, ravintola ja leikkipaikka sekä jätskipaikka/kahvila
 • Vesipuiston piknikpaikoilla saa syödä myös omia eväitä!
Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä

Vesipuisto Serena kokemuksia lapsiperheellä

Mitä jäi käteen?

No, ei meidän päivä missään nimessä pilalle mennyt. Ei ollut yhtään jonoja! Pukuhuoneissa saatiin olla enimmäkseen kahdestaan Tapin kanssa ja vesiliukumäkiin pääsi heti. Altaissa oli jonkun verran väkeä, mutta (lämpimiä) porealtaita lukuunottamatta oli kaikkialla hyvin väljää. 

Meillä oli kaikesta huolimatta hauskaa ja saatiin raahata lapset puoliväkisin pois altaista. Molemmilla huulet sinersivät, mutta vielä olisi pitänyt laskea sata kertaa vesiliukumäestä. Ei annettu kulahtaneiden puitteiden haitata enempää meidän isänpäivän ilakointia.

Serena mainostaa itseään Pohjoismaiden suurimpana vesipuistona. Ehkä kesäisin, ulkoaltaiden ollessa auki, tilanne on ehkä parempi eikä sisätilojen nuhjuisuutta tule ajatelleeksi. Siitä huolimatta suosittelisin Serenalle pikaisesti face-liftiä varsinkin pukuhuone- ja peseytymisosastolle sekä koko allasalue kaipaisi pientä freesausta. Ja ehdottomasti lämpimäksi se ilmasto!

Vai mitä olet mieltä, oltiinko ihan liian nirppanokkia? 

Vesipuiston omat sivut: Serena

Katso, jos uskallat: Vintiöiden Vesipuisto Surina (joka jää soimaan sun päähän)


10 kommenttia:

 1. Nuorena tuli käytyä Serenassa useinkin, mutta edellisestä kerrasta on nyt jo tolkuttoman kauan aikaa. Sen takia olikin ihan pakko klikata tämä juttu auki ja kurkkia, miltä Serenassa näyttää nykyään. Ilmeisesti aika samalta kuin ennenkin... Pienenä Villivirta ja suuremman altaan isot aallot olivat hauskimpia, sekä tietenkin ulkona olevat härpäkkeet. Täytyy myöntää, että vaikka Serenassa voisi olla ihan hauska piipahtaa verestämässä muistoja, taitaa nykyään Flamingon Spa-alue viedä voiton uudempana, siistimpänä ja rauhallisempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt niitä isoja aaltoja ei tullut ollenkaan! Mäkin muistelin, että ne oli joskus hurjat. Ulkona ei - tietenkään - nyt oltu, mutta kaikki liukumäet ja vempaimet testattiin aikuisvoimin. Vesiliukumäet oli oikeasti hurjia! Mutta oli ne pukkarit kyllä niin vanhentuneet - tai sitten itse vaan nykyisin tottunut parempaan. Oli niin tai näin, niin lämmintä vettä pitäisi silti saada!

   Ja ah, Flamingon k-18 Spa... <3

   Poista
 2. voi eii, noi suihkut oli KAMALAT!! Mä oon joskus myös unelmoinut paluusta nuoruuden ja lapsuuden villeihin vesileikkeihin, mutta nää kuvat oli kyllä jotenkin luotaantyöntäviä! :D Ja mä niin vihaan, jos kylpylässä joutuu kalisemaan kylmästä! Flamingo on kyllä hyväksi ja rentouttavaksi todettu ja näin lapsettomalle toimii erinomaisesti se k-18-puoli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihkut oli kyllä ihan hirveä paikka. Ja sama homma, kylmyys ei oikein innosta! Pitää olla lämmintä, suorastaan trooppinen tunnelma! Flamingon spa-puoli on ihana, oltiin siellä ennen lapsia. Ja hei kuule, näin lapselliselle se K-18 puoli tuntuu erityisen houkuttelevalle! :D

   Poista
 3. En ole koskaan käynyt Serenassa, enkä tämän perusteella taida mennäkään. Kiitos nostalgisesta Vintiöt-videosta, siitä on aikaa kun Keravan maauimalassa oli vielä tuo vesiliukumäki paikoillaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, ole hyvä Vintiöiden videosta! Meidän piti joskus käydä ihan omin silmin tsekkaamassa Keravan oma Vesipuisto Surina, mutta se sitten jäi. Tuo musiikkivideo on joka tapauksessa klassikko!

   Poista
 4. Olen aikanaan 90-luvulla loppupuolella käynyt muutaman kerran. Postauksesi jälkeen taidan toistaiseksk vielä jättää käymättä uudelleen, jos mahdollista remonttia ym ei tule. Kiitos avartavasta postauksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Nicola. Vähän harmittaa, että tuli tehtyä näin negatiivinen postaus, mutta onhan se ihan hyvä tietää mihin on menossa - jos Serenaan on ylipäänsä menossa. Toivottavasti Serena tsemppaisi ja tekisi peruskorjausta, jotta legendaarinen vesipuisto säilyisi hengissä! Ja tulisi viihtyisämmäksi!

   Poista
 5. Heippa ja terveisiä Serenasta! Itse olin ollut paikassa viimeksi joskus 90 luvulla ja minullakin oli jäänyt vähän huono maku koko paikasta. Lähin koko paikkaan vähän pitkin hampain, mutta PÄIVÄ OLI LOISTAVA. Jokaisen täytyy muistaa, että kylpylä ja vesipuisto ovat eri tyyppisiä paikkoja ja itsekkin olen tykästynyt ensin mainittuun. Serenassa oli kuitenkin monipuoliset vesimäet ulkona ja sisällä useampi paikka alle 5v. Meillä 14, 10, ja 7 pojat ja he tykkäsivät isommista liukumäistä ja pitivät Serenaa parempana kuin Jukupark. Vesipuiston yleisnäkymä on jopa parantunut, vaikka pukuhuonee ja suihkut kaipaavat remonttia. Lämpötila oli ulkona noin 30 ja Serenan sisätiloissa oli nyt kesällä tosi tukala ilma. Ulkona oli vaan yksi myyntipiste eli sään suosiessa paikkoja voisi olla enemmän. Tämä kesä on ollut poikkeus aina toukokuulta lähtien, joten ymmärrän että asiakasvirtaan on vaikea varautua. Suosittelen kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna ja kiitos kommentistasi! Onpa kiva, että jaksoit heti tuoreeltaan kertoa vesipuistokokemuksesta. Kesällä kokonaisuus varmasti on toimivampi, kun käytössä on monipuolinen ulkovesipuisto. Erityisesti tänä kesänä, kun säät on olleet mitä mainioimmat juuri vesipuistomeininkiin!

   Talvella siellä oli tosi kylmä. Ainakin meille, jotka ovat tottuneet Flamingon tropiikkiin. Toisaalta harmi, ettei sama viileys ollut enää nyt helteellä - olisi tullut tarpeeseen! :D Tekstissä kehuinkin, että vesiliukumäet oli hurjia ja hauskoja, isommille lapsille aivan mahtavat. Meidän 5v harmitteli, ettei päässyt kuin siihen yhteen. Parin vuoden päästä sitten mahdollisuuksia jo paljon enemmän!

   Ulkovesipuistossa ollaan käyty joskus aikana ennen lapsia, enkä siitä paljoakaan muista. Kunhan ipanat vielä vähän kasvaa, niin pitää lähteä testaamaan se joku hellekesä. Lasten serkut ovat Serenan ulkopuistossa käyneet ja ne kyllä tykkäsivät. Tänä viikonloppuna ovat lähdössä juurikin Jukuparkkiin, joten pitää kysyä kommentteja reissun jälkeen!

   Kuten kirjoitinkin, niin Serenassa olisi paljon hyviä elementtejä, mutta pukkarit ja pesutilat kaipaisi kovasti remppaa. Ja vaikka pettymyksiä oli paljon, niin olihan meilläkin tosi hauska reissu. Onneksi! Talviaikaan mun mielestä ei vaan hinta ja kokemus oikein kohdanneet.

   Jospa tänne loppuun asti lukisivat juuri ne, jotka pohtivat Serenaan menemistä ja näkisivät sinun kannustavan kommenttisi ja suosittelusi!

   Mukavaa loppukesää!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017