keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Pocket wifi pelasti Tokiossa - ainakin maalaistollon

Shibuya Crossing Intersection / Tokion ja maailman vilkkain risteys / pocket wifi

Mahtaako Tokiossa pärjätä ilman puhelimen nettiä?


Ennen matkaa mietin, että hankkisinko reissulle mobiilidataa (visitor sim), mollukan (pocket/mobile wifi) vai sinnittelisinkö sittenkin julkisten nettiyhteyksien varassa. Onneksi olin nokkela ja kyselin asiaa Japanissa asuvilta suomalaisilta. Kaikki sanoivat samaa: ilman omaa nettiä liikkuminen on turhan hankalaa, joten wifi tai sim olisi oltava.

Mobiilidata olisi halvempi, niitä sim-kortteja saisi kympillä-parilla. Mutta koin ajatuksen jotenkin hankalana: miten sitten omaan numerooni tulevat puhelut ja tekstiviestit? Whatsapp? Riittääkö kaistaa nettiyhteyden jakamiseen tietokoneeseen? Äh, ei tunnu omalta jutulta.

Shibuya Crossing ja Tokion vilkkain risteys / Lähinnä Kauempana -matkablogi

Niinpä hinnasta huolimatta päädyin pocket wifiin. Sain monta suositusta, mistä pocket wifi kannattaisi hankkia. Palveluntarjoajia kannattaa vertailla etukäteen ja miettiä, millaiseen tarpeeseen nettiä tarvitsee. Omani hankin lopulta Global Advanced Communicationilta ja olen saamaani tuotteeseen ja palveluun erittäin tyytyväinen!

Muita minulle suositeltuja paikkoja, joista taskunetin voi (ja pitää!) hankkia ennakkoon:
Mun tarve oli lähinnä Google Mapsin selaaminen, Whatsapp-videopuhelut ja some, joten mitään ultra high speed -nettiä en tarvitsisi vaan tyydyin hitaimpaan (21 Mbps) ECO Wifiin. Halusin kuitenkin huolettomuutta, joten valitsin rajattoman netinkäytön. Nouto lauantaina Naritan lentokentän postista (voi pyytää toimittamaan myös majapaikkaan) ja palautus seuraavana lauantaina mihin tahansa postilaatikkoon.

Hintaa tälle riemulle tuli 5 250 jeniä eli noin 40 euroa kahdeksalta päivältä ja se piti maksaa netin kautta etukäteen. Aika arvokasta, mutta ehdottomasti sen arvoista!

Postitoimisto Narita Airport Post Office / pocket wifin nouto ja palautus

Miten pocket wifin käyttäminen sujui?


Nouto Naritan postitoimistosta oli helppoa. Post Office sijaitsee lentokentän kolmannessa kerroksessa (siellä, mistä lennot lähtee) ja virkailija löysi postini nopeasti varausvahvistuksen perusteella. Kuoressa oli palautuskuori, ohjeet ja pikkuruinen, helposti taskuun mahtuva mokkula latureineen. Se oli vieläpä valmiiksi ladattu, joten netin sai heti käyttöön. 

Nettisivut lupailivat 4-5 tunnin akunkestoa jatkuvalle käytölle, mutta mielestäni akku kesti pitempään. Välillä kun netti unohtui päälle laukun pikkutaskuun. Joka yö latasin mokkulan taas täyteen seuraavaa päivää varten. Vinkki: tosi kova surffailija pitää power bankiä eli varavirtalähdettä mukana. 

ECO wifi oli minulle täysin riittävä. Sen voimin pystyi katsomaan jopa Netflixiä, joten onneksi en maksanut turhaan nopeammasta netistä. ECO riittää oikein hyvin netin peruskäyttöön yhdelle-kahdelle ihmiselle.

Tokio ei ole mikään kaikista helpoin kaupunki navigoitavaksi - varsinkaan tällaiselle suuntavaistottomalle maalaiselle - joten mobiilinetti oli minulle ehdottoman tärkeä. Oli mielettömän helpottavaa, kun itsekseen kulkiessa tarvitsi vain avata GoogleMaps, merkitä sinne paikka mihin haluan mennä ja sovellus kertoo kävelyreitin tai junavaihtoehdot aikatauluineen. Ei tarvinnut tulkita hätäpäissään "hieman" monimutkaista julkisen liikenteen karttaa. Netti oli suorastaan pelastus!

Navigointi Tokiossa / Tokio Metro / Pocket Wifi


Kun halusin mennä vaikka johonkin museoon, pystyin tsekkaamaan aukioloajan/hinnan/sijainnin siltä seisomalta. Tai kun jonotin pilvenpiirtäjän näköalapaikalle, oli kiva selata jonottaessa somea. 

Tai jos halusi ottaa videopuhelun kotiin keskeltä maailman vilkkainta risteystä, Shibuya Crossingia, se onnistui juuri silloin - juuri siinä. Oli kiva laitella someen kuvia, kavereille viestejä ja iskällekin soitin videopuhelun.

Ei tarvinnut juosta hotspottien perässä eikä etsiä kahvilaa, jossa olisi varmasti toimiva wifi - ne kun ei aina toimineet, vaikka niin lupailtiin. Mokkulasta riitti nettiä jaettavaksi niin ystäväni puhelimeen kuin tietokoneeseenkin. 

Palatessani takaisin Naritan lentokentälle, ennen lähtöselvitystiskille menemistä kävin tiputtamassa mobile wifin palautuskuoressaan postitoimiston edessä olevaan postilootaan. Helppoa.

Pocket wifi todella toi huolettomuutta koko viikoksi!

Tokion julkinen liikenne / Pocket wifi auttaa navigoinnissa


Varaa wifi hyvissä ajoin!


Jos päätät ottaa reissullesi pocket wifin, tilaa se hyvissä ajoin. Minun tarve oli lauantaiaamuna ja olin liikkeellä vasta saman viikon tiistaina (you know, ruuhkavuodet). Moni yllä mainituista firmoista möi ei-oota, mutta onneksi Global Advanced tärppäsi. Minä itse vaan olin liian myöhään liikenteessä.

Jos kuitenkin käy niin, ettei pocket wifiä ehdi tilaamaan ennakkoon, saa niitä onneksi myös lentokentältä. Ne ovat vähän hinnakkaampia, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Naritalta ne löytyvät pohjakerroksesta, joten sellaisen voi napata mukaansa vaikka hypätessään lentokenttäjunaan. Kannattaa vertailla ominaisuuksia ja hintoja paikan päälläkin!

Kentältä saa myös prepaid sim -kortteja. Tai sellaisen voi käydä noukkimassa myös vaikka Bic Camera -ketjun myymälästä, jos pocket wifi ei tunnu omalta. Niin ja tietenkin noista mainitsemistani paikoista taitaa lähes kaikista saada myös sim-kortteja (puhelimineen). 

Pocket wifi kännykkään ja tietokoneeseen Tokiossa

Lääke koti-ikävään


Koin koti-ikävän kannalta ihanalta, että sain nähdä välillä perhettäni! Ja lapsista oli mukavaa nähdä äitiä edes puhelimessa, vaikka isin kanssa kotona kaikki sujuikin hyvin. 

Hankaluus oli aikaero, sillä Suomessa kello on 7 tuntia vähemmän, kuin Japanissa. Joten kun lapset olivat heräilemässä aamuun, oli Tokiossa päivä pitkällä iltapäivän puolella ja minä viiletin kaupungilla. Päiväkodin jälkeen minä taas olin jo nukkumassa. Niinpä ilman pocket wifiä ei videopuhelut olisi ehkä onnistuneet ollenkaan. Nyt oli ihan hauska puhua kasvotusten, kun lapset olivat vielä yökkäreissään ja minä viiletin kaupungilla.

Yhteenvetona vielä


Pocket wifin ansiosta monta säätämistä jäi vähemmälle, kun apu oli heti puhelimen päässä. Minä suuntavaistottomana ja maalaistollona olisin viettänyt paljon enemmän aikaa väärään suuntaan menevissä metroissa tai seisonut tunteja ihmetellen juna-asemien japaninkielisiä infotauluja ilman puhelimessa olevaa wifiä. Jos on vain viikon reissulla, niin kyllä siitä sujuvuudesta ihan mielellään sen 40 euroa maksaa. Vai mitä?

Onko sinulla kokemusta pocket wifistä reissuilla? Tai suositko mieluummin prepaid sim-korttia? Vai oletko hurja ja navigoit yhä edelleen vanhaan malliin?  


Muita tarinoita Tokiosta:

28 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, koska ollaan harkittu ensimmäistä kertaa tuon ottamista ensi reissulle :). Hyvin on menneet reissut ilmankin, koska samalla positiivisena puolena on tullut hetkellinen irtautuminen somesta ja netistä... mutta toisaalta onhan tuo niin hurjan kätevä, että taidetaan ottaa se nyt. Suunnistaminen on mennyt meillä todella hyvin Tokion alueella, mutta nyt aiotaan matkustaa muuallekin, joten siitä on varmasti hyötyä. Ja on tietysti tullut monta kertaa, kun olisi pitänyt katsoa ravintolatietoja tai muuta, mutta se ei ole onnistunut ilman nettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei huippua, että osui kohdalle! Olette olleet kyllä neuvokkaita, jos aiemmin olette sompailleet sujuvasti Tokiossa. Mutta toisaalta mä sain paljon myös netistä mielenrauhaa liikkuessani siellä yksin. Että vaikka joutuisinkin eksyksiin, niin netti on heti saatavilla. Vaikka ymmärrän kyllä täysin, että tekee hyvää olla välillä ilmankin sitä älykapulan nettiä...

   Oi, pääsette vielä reissaamaan Tokion lisäksi muuallekin! Minullakin vain into kasvoi Japaniin lyhyen Tokio-reissun myötä. Ensi kerralla sitten koko perheen kanssa. Mutta siihen saattaa aikaa vierähtää, että saadaan neljän hengen matkakassa kokoon. :D

   Ihanaa matkaa teille Japaniin, kiva lukea sitten teidän reissusta!

   Poista
  2. Kyllä se netti helpottaa kummasti oloa, kun tietää, ettei sen kanssa voi joutua ihan kauhean hankalaan tilanteeseen :). Tarkennan, että meillä oli kyllä offline-karttoja käytössä kännykässä, eli ei menty ihan ilman opasteita sentään ;).

   Japanin kanssa pitää olla varovainen, sillä se voi helposti viedä mennessään. Itselläni mikään maa eikä kaupunki ole tehnyt samanlaista vaikutusta kuin Tokio, joten jotain maagista siinä on. En malta odottaa, ett päästään Kiotoon, Osakaan ja muualle Japaniin.

   Neljän hengen matkakassan kartuttamisessa menee tietysti aikaa, mutta jos sen ottaa tavoitteeksi, saatatte päästä tuonne nopeammin kuin luuletkaan :).

   Kiitos!

   Poista
  3. Kieltämättä Japani jäi kutkuttelemaan. Erittäin hyvällä tavalla! Vaikka lapset ei olleet mukana, niin vaikuttaisi myös hyvältä perhekohteelta. Voin jo kuvitella, miten meidän junafani olis innoissaan luotijunista!

   Poista
  4. Kuulemani mukaan Japani on äärimmäisen lapsiystävällinen kohde (eli lapsista pidetään hyvää huolta). Lisäksi onhan koko maakin lapsenmielinen, eli varmasti sopii hyvin ;). Ja kaikkialla on pelihalleja, huvipuistoja, lelukauppoja ja vaikka mitä.

   Poista
  5. Kyllä, samaa mieltä! Ja jo pelkkä värikkyyden ihmettely on varmasti pitkäksi aikaa hyvä huvitus. Ja ne lelukaupat!!! :D Omalla reissulla - vaikka olinkin ilman lapsia - huomasin kyllä monta kertaa ajattelevani, että lapset tykkäis. <3

   Poista
 2. Mun kavereilla on ollut aiemmin pocket wifi Japanissa, mutta viimeksi kuukauden reissulla kun tsekkasin, se tuntui kalliilta, joten päätin ottaa data sim -kortin (huomionarvoista on, että ulkomaalaiset eivät saa Japanissa tavallisia puhelinliittymiä, ei edes prepaidina!). Mulla oli dual sim -puhelin, joten arvelin homman toimivan näpsäkästi niin, että voin samalla käyttää suomalaista puhelinliittymää. No, näinhän ei tietenkään ollut: tein mielestäni kaiken (jokseenkin monitulkintaisen) englanninkielisen ohjelappusen mukaan, vaihtelin kortteja päikseen ja kokeilin kaikki mahdolliset manuaaliasetuskombinaatiot, mutta data sim ei vaan lähtenyt toimimaan. Neljänä päivänä tappelin puhelimen ja kortin kanssa, kunnes eräänä iltana onnistuin survomaan kortin sim1 -reikään kakkosen sijaan, ja samalla jätin kakkos-sim-paikan tyhjäksi. Onnistuin kai vihdoin näppäilemään jotain oikeassa järjestyksessä, ja yhtäkkiä mobiilidata alkoi toimia!! (HUOM. Vasta matkan loppuvaiheessa opin, että puhelimen sim1-paikka tukee 4G:tä,kun taas sim2-paikka tukee vain 2G:tä,jota Japanissa ei ole ollenkaan! Tätä ei missään puhelimen tiedoissa mielestäni kerrottu...) Dual simistä huolimatta en siis pystynyt missään vaiheessa hyödyntämään molempia kortteja kerralla.

  Noh, olin siis ottanut 5 gigaa dataa ja jonkun keskinopean yhteyden. Nopeus oli lopulta niin onnettoman hidas, että sivujen latautumista odotellessa olin usein jo löytänyt jostain wifin... Joten koko 3,5 viikon aikana en saanut dataa käytettyä kuin säälittävät 1,5 gigaa (Suomessa kuukaudessa menee kai jotain 4 gigaa). Seuraavalla kerralla todellakin otan pocket wifin!!!

  Niin, tämä sim-korttia maksoi muistaakseni jotain 70-80€ kuukaudelta, kun tilasin sen 5 viikkoa ennen matkaa. Lähempänä matkaa olisi tullut melkein tuplahinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukaudeksi pocket wifi varmasti on kallis. Mutta kun vertaa sun kokemukseen simmin kanssa, niin YMMÄRRÄN NYT! :D Onneksi mä otin pocket wifin! Mulla olis mennyt simin kanssa ihan totaalisesti käpy. En olisi varmasti tajunnut tuosta kuviosta hölkäsen pöläystä!

   Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miksi Japanissa ulkomaalaiset ei saa prepaid-simiä. Mä muuten luulin, että se visitor sim on just prepaid, mutta ilmeisesti siis ei.

   Pocket wifin netti toimi kuin unelma koko viikon. Ei yhtään valittamista ja tosiaan pyöritti hyvin Netflixit ja Youtubet. Yhden kerran kännykän kartta meni jumiin, mutta sekin johtui mun puhelimesta. Ja sen köyhimmänkin version tosiaan pystyi jakamaan viidelle. Joten seuraavalla kerralla koko reissuporukkanne voisi hyötyä siitä tarvittaessa!

   Poista
  2. Ilmeisesti tämä puhelinliittymien esto ulkomaalaisille tuli voimaan ehkä jotain 10 (?) vuotta sitten, perusteena ulkomaalaisten harjoittama rikollisuus... Sinänsä prepaid-asialla ei ole tekemistä tämän kanssa, mutta edes maassa pidempään asuvat ulkomaalaiset (vissiin pysyvää oleskelulupaa lukuunottamatta) eivät saa käyttää muuta kuin nettiliittymää, oli se sitten prepaid tai kuukausimaksullinen. Puhelin-jutun voi kiertää ainoastaan niin, että paikallinen kaveri hommaa omiin nimiinsä puhelinliittymän, jota sitten käytät, ja maksat kaverillesi.

   Mutta joo, tarinan opetus oli että ota pocket wifi, äläkä data sim -korttia!! :D

   Poista
  3. Okei, tämä on hyvä tietää! Eli entistä vahvempi suositus pocket wifille, EI data simmille!

   Ihmettelin muuten ystävälleni roskisten puuttumista. Hän oli miettinyt samaa asiaa ja kysynyt sitä paikalliselta työkaveriltaan. Hänen mukaansa joskus oli yritetty terroritekoa ja roskikseen piilotettu pommi. Sen jälkeen suurin osa roskiksista poistettu julkisilta paikoilta. Onkohan tässä totuuden siemen?

   Poista
  4. Kiinnostavaa! En ollut tästä kuullutkaan, joten googlasin: ilmeisesti vuoden 1995 sariinikaasuisku metrossa toteutettiin käyttäen roskiksia, ja tämän jälkeen roskakoreja poistettiin julkisilta paikoilta. Mutta artikkelin mukaan terrorismi ei ole ainoa syy roskakorien vähyyteen, vaan kun jätehuolto toimii näkymättömästi, myös kollektiivinen roskaaminen vähenee. Itseasiassa mä en ole koskaan erityisemmin pistänyt merkille roskiksien vähyyttä Japanissa... Sen sijaan kotitalouksien jätehuolto on ihan oma absurdi maailmansa, josta voisi kirjoittaa kokonaisen artikkelin! :D Koteihin nimittäin jaetaan kuukausittain yksityiskohtaiset listat siitä, minkä tyyppisiä roskia minäkin viikonpäivänä kerätään (lajitteluluokkia on jotain 5-6), miten ne tulee olla pakattu jaa mihin kellonaikaan ne pitää jättää kadulle (isoja roskalaatikkoja ei ole, vaan kotien roskapussit kasataan keoiksi johonkin kadunkulmaan tyyliin klo 6.30 keskiviikkoaamuna, ja jos missaa tämän, pitää jätteitä säilyttää kotona seuraavat 2 viikkoa ennen seuraavaa kirkkaille muovipulloille tarkoitettua keräyshetkeä jne...). Nämä jätekasat peitetään yöksi verkolla, mutta korpit ovat harmillisesti oppineet tiimityönä avaamaan verkot ja levittelemään roskia yöllä - siksi ne kai pitäisi viedä siihen kasaan juuri oikealla kellonlyömällä, eikä kovin paljon aikaisemmin (saati myöhemmin). Voi vaan miettiä, miksi ei ole isoja roskalavoja tai -säiliöitä käytössä... Ehkä tilanpuute asuinalueilla?

   Poista
  5. Ai siitä iskusta on noin kauan aikaa! Mä kyllä välillä sain etsimällä etsiä roskista ja kantaa roskia mukanani, mutta välillä niitä löytyi taas ihan hyvin. Kai sen huomaa vasta siinä vaiheessa, jos on jotain lähmäisiä roskia poisheitettävänä.

   Ja ai että, olisipa mukava istua kanssasi alas ja jutella tämän kaiken muun lisäksi myös japanilaisten jätehuollosta! Ystäväni luona kävin viemässä roskat ja se tosiaan oli melkoinen lajittelu. Siellä oli maatuvat, maatumattomat, PET-muovi, tölkit, lasi ja olikohan vielä muuta...? Biojätteitä ei ainakaan kerätty erikseen. Näin myös kaduilla roskapusseja kasattuna kekoon, mutta ne oli siellä jo ihan "ihmisten aikaan". En nimittäin liikkunut ulkona kovin myöhään/aikaisin. Voihan olla, että kaupunkilaisilla on eri noutoaikoja sitten tai joku ei tosiaan ole halunnut viettää roskien kanssa taas seuraavaa kahta viikkoa. :D

   Poista
  6. Japanista mulla riittäisi kyllä tarinoita viikkokausiksi! :D Varmaan eri kaupungeissa on erilaisia käytäntöjä tämän jätehuollon kanssa, mun kokemukset on lähinnä hokkaidolaisen isäntäperheen luota. :)

   Kuulin myös, että jos joku keräyspisteeseen jätetty roskapussi on vääränlainen (ei tarpeeksi läpinäkyvä tms.) niin se hylätään - ehkä ne sinun näkemät roskapussikasat oli hylkytuomion saaneita pusseja...? Tai sitten ne oli vaan jätetty etuajassa.

   Oispa tosiaan hauska jutella Japani-kokemuksista lisää! :D Mä elän toivossa, että jonain vuonna lanseerattaisiin suora Helsinki-Sapporo -yhteys, niin pääsisin näppärästi morjestamaan kavereita. Seuraavaa reissua ei ole näillä näkymin ihan hetkeen, muut maat kutsuu välillä...

   Poista
  7. Toivotaan, että Finnair avaa suoran yhteyden Sapporoon. Ainakin Tokiosta oli aivan valtavasti transfer-matkustajia (ja toki muitakin!), että voihan se olla houkuttelevaa lisätä yhteyksiä. Peukut sille!

   Poista
 3. Meillä oli kaikissa kolmessa Airbnb-paikassa kämppään sisältyvä pocket-wifi, eli se näyttää olevan aika yleinen silläkin puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kätevää! Ystävällä kuului asuntoon "house phone", joka oli hänellekin tosi hyvä juttu. Sillä hän saa soitettua Japanin sisäisiä puheluita ja just tsekata reitit ja aikataulut. Mutta se ei tietty hyödyttänyt minua, kun mentiin puolet viikosta omia reittejä. :)

   Yllättävän mielenkiintoinen aihe tämä pocket wifi. Ja opin vielä reissun jälkeenkin yhteyksistä aikas paljon.

   Poista
 4. Kuulostaa todella kävältä! :) Kiitos kun vinkkasit, voi olla joskus tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi kätevä! Jopa oman postauksen arvoinen vinkkaus. :) Toivottavasti pääsisit pian Japaniin testailemaan itse. ;)

   Poista
 5. Hyvä tietää! Kiitos vahvasta suosituksesta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä. Olemme lähdössä ensi viikolla Tokioon ja laitankin tämän pocket wifin heti tilaukseen, vaikka suunnittelimme ensin paikallisen sim-kortin hankkimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että tämä postaus osui sun silmiin! Suosittelen todella pocket wifiä, oli nopea ja hyvä yhteys. Helpotti reissaamista ihan kunnolla. Ja kuten kommenteissakin käy ilmi, sitä paikallista liittymää ei saa ulkomaalaiset, vain pelkän data-simin ja sekin on hidas.

   Ihanaa Tokion-matkaa! Mulla sinne jäi iso kaipuu. <3

   Poista
  2. Kiitos! Tilaus on nyt tehty. Maksu onnistui ilman ongelmia ja vahvistukset tuli sähköpostiin. Nyt vaan odottelemme matkalle lähtöä.

   Poista
  3. Hienoa, että wifin tilaaminen järjestyi! Nauttikaa Tokiosta!

   Poista
 7. Tasku-wifi on ihan ehdoton. Onneksi löysin netistä tietoa ennen ensimmäistä Japanin reissua, suunnistaminen oli superhelppoa kun sai Googlen kartat käyttöön, oli myös kiva kun mm. kuvia pystyi jakamaan, seuraamaan säätiedotteita ja käyttämään skannavaa kääntäjää. Kääntäjän avulla käytiin myös pari hauskaa keskustelua tarjoilijoiden kanssa. Me maksoimme noin vitosen/päivä nopeimmasta yhteydestä joka toimi kahdessa laitteessa yhtäaikaa (tai olisi toiminut kai viiteenkin laitteeseen jaettuna), oli todella hintansa arvoinen.

  Kesän toisella Japanin-reissulle oli itsestään selvää, että vuokrasimme taas tasku-wifin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan ehdoton kapine! Pystyi ihan huolettomasti kulkemaan, kun kaikki apu oli koko ajan käsillä. Ja ne whatsapp-puhelut skidien kanssa. <3 Ei tarvinnut säätää, kun pystyi soittamaan videopuhelut mistä vaan. Ja lapsetkin näkivät samalla, missä äiti viilettää. :) Todella kannattava hankinta!

   Poista
 8. Ihan mahtava kirjoitus. Kohta on itsellä ensimmäinen reissu Tokioon ja tämän kirjoituksen luettuani tulin siihen tulokseen, että pakko hommata tuo pocket wifi! Vähän huolestuttanut tuo navigointi siellä vaikka olen jo ladannut offline map-sovelluksia. Ja tuohan se ihan yleistä turvallisuudentunnetta/huojentuneisuutta, kun voi missä tahansa käyttää nettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanaa! Pääset pian Tokioon! Ja kiitos ihanasta palautteesta, kyllä lämmittää mieltä.

   Offline-kartat on käteviä, mutta ne ei poimi esimerkiksi julkisen liikenteen reittejä, mikä mun mielestä oli ehdottoman tärkeää. Kartasta pystyi vain tägäämään paikan ja google maps kertoi millä junalla ja millä vaihdoilla sinne pääsee. Ja just tuo turvallisuudentunne! Monessa paikassa oli wifi, mutta ne ei läheskään aina toimineet. Joten oli kiva olla riippumaton paikasta ja pystyi googlailemaan aukioloaikoja, matkavinkkejä ja vaikka somettamaan junassa - niin kuin suuri osa tokiolaisistakin. :)

   Ihanaa matkaa ihanaan Tokioon!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017