keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Miami ja Miami Beach hotellikokemukset - mikä sijainti kannattaa majoitukselle?

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista


Minulta on kyselty usein Miamin hotelleista ja missä hotellin kannattaa sijaita. Sen innoittamana päätin muistella, missä kaikkialla ollaan Miami Beachillä majoituttu ja mitä huomioitavaa niissä on. Ollaan majoituttu sekä hotelleissa, huoneistossa että Airbnb-asunnossa. Kokemuksia on South Beachiltä ja Middle Beachiltä sekä Miamin puolelta lentokentän läheltä ja Kendallista.

Me ollaan oltu molemmilla kerroilla lasten kanssa liikenteessä. Ensimmäisellä kerralla kolmestaan alle kaksivuotiaan lapsen kanssa ja toisella kerralla nelihenkisenä perheenä toisen lapsiperheen kanssa.

Miamin lentokenttähotellit

Molemmilla kerroilla ollaan saavuttu Miamiin yöaikaan, joten lasten ollessa aika uupuneita, ollaan haluttu mahdollisimman pian lentokentältä hotelliin nukkumaan. Molemmilla kerroilla myös valittiin sellainen hotelli, jossa on ilmainen lentokenttäkuljetus.

Sheraton Miami Airport Hotel

Ensimmäisellä kerralla Miamiin tullessa valitsemamme hotelli oli napakymppi. Lentokenttähotelliksi se oli melko edullinen, laadukas ja aamupala runsas. Vaikka uima-allas olikin remontissa, oli suorastaan harmi, ettei saatu nautiskella hyvästä huoneesta pitempään vaan suunnattiin heti aamupalan jälkeen Miami Beachille.
Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Sheraton Airport


La Quinta Inn Miami Airport North

Toisella kerralla meitä oli kaksi perhettä ja huoneita ei meinannut löytyä Miamin puolelta ollenkaan - ainakaan sellaista, jossa olisi ollut myös ilmainen lentokenttäkuljetus. Lopulta tasapainoiltiin "lude-hotellin" ja ylikalliin perushotellin väliltä ja valittiin kalliimpi. Harmittaa vieläkin, miten maksettiin huoneesta ihan ylihintaa hotellin tasoon nähden.

Huoneet olivat perussiistit mutta aamupala tarjoiltiin kertakäyttöastioista ja uima-altaan vesi oli kylmää ja roskaista. Alueella oli valtavasti pikaruokaravintoloita ja julmetusti liikennettä, mutta eipä juuri mitään muuta.
Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / La Quinta Inn Airport

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / La Quinta Inn Airport

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / La Quinta Inn AirportHomewood Suites by Hilton Dolphin Mall

Viimeisimmällä reissulla oltiin vielä yksi yö Miamissa risteilyn jälkeen. Haluttiin silloinkin lentokentän lähelle, mutta ei missään nimessä haluttu maksaa yöpymisestä enää yhtään enempää kuin on pakko. Koska meillä oli Miamissa vielä melkein vuorokausi aikaa, piti alueelta löytyä jotain tekemistä mutta Miami Beachille ei enää jaksettu lähteä.

Niinpä valittiin hotelli, jonka välittömässä läheisyydessä oli kaksi isoa ostoskeskusta: Dolphin Mall (outlet) ja Miami International Mall. Niissä riitti pariksi päiväksi tekemistä.

Hotelli oli vastikään remontoitu, huoneissa pienet keittiöt ja hyvin tilaa, iso uima-allas ja runsas, lämmin aamupala. Arkipäivisin olisi ollut tarjolla myös ilmainen illallinen. Harmillisesti ei tullut otettua huoneesta kuvaa, mutta laitan alle pari muuta kuvaa hotellista. Ulkoseinää koristaa hauska flamingo.

Hotelli on ns. budjettihotelli mutta siihen nähden erittäin siisti ja viihtyisä. Jos tarkoituksena on vain shoppailla ajanvietteeksi, niin tämä sopi siihen todella hyvin. Sanotaanko näin, että jopa shoppailuvastainen matkabloggaaja innostui outletissä shoppailusta niin, että osti myös pari uutta matkalaukkua...

Uber-matka lentokentälle maksoi nelihenkiseltä perheeltä isoine matkalaukkuineen 16 dollaria.
Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Homewood Suites by Hilton Dolphin Mall

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Homewood Suites by Hilton Miami Dolphin Mall

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Dolphin Mall
Miamin hotelli


Hotel Indigo Miami Kendall
 • nykyisin suljettu, tilalla Aloft Miami Dadeland
 • majoittuminen 10/2014
 • Aloftissa hinta noin 150 euroa ilman aamupalaa 
Hotelli on vaihtanut nimeä sen jälkeen, kun majoituimme siellä viimeksi. Kuvien perusteella huoneet näyttävät ihan samalta, kuin meidän siellä majoittuessa. Huone olikin viihtyisä ja laadukas, suorastaan harmitti, kun ei voitu viettää siellä enempää aikaa. Uima-allasalue vaikutti rauhalliselta ja rentouttavalta - siellä ei ehditty edes käymään.

Me valittiin tämä alue majoittumiseen ihan vaan vaihtelun vuoksi, koska oltiin tulossa Key Westistä ja menossa seuraavana aamuna lentokentälle kotimatkaa varten. Olisi ollut tarpeetonta lähteä enää Miami Beachille viimeiseksi yöksi.

Lähistöltä löytyi keskikokoinen ostoskeskus Dadeland Mall, jossa on muun muassa Floridan suurin Macy's. Silloin syksyllä oli hyvä alennusmyyntisesonki menossa, joten silläkin kertaa tein shoppailuja vasta reissun loppumetreillä. Viimeksi siellä sijaitsi myös kiinnostava koko perheen ravintola Rainforest Cafe isoine leikkipaikkoineen, mutta näköjään sitä ei siellä enää ole. Pohjapiirustuksesta ei selvinnyt, onko siellä leikkipaikkoja lainkaan.

Lähistöllä oli myös luomu-/lähiruokakauppa Trader Joe's ja valtava Publix. Niistä sai tehtyä hyvät tuliaisostokset kotiinkin.

Hotellihuoneesta ei löytynyt omia kuvia, mutta ohessa pari kuvaa ostarista.

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Dadeland Mall

Miami Beachin hotellit


Nyt päästään itse asiaan!

Miami Beach kyllä sopii tosi hyvin lasten kanssa oleiluun ja valtava rantakin on periaatteessa oikein kiva, mutta pienimmät lapset ei ehkä koe uimista rannalla kovin helppona. Ainakin joka ikinen kerta, kun me ollaan oltu Miami Beachillä, rannan vedessä on ollut aika paljon merilevää ja aallokkoa sen verran, että pienimmät on hieman pelänneet uimista. Illan hämärtyessä ollaan saatu merestä parhaimmat riemut.

Sanoisin jopa, että Miami Beach on hieman yliarvostettu. Kuitenkin... värikkäät uimavalvojien kopit, ArtDeco-nähtävyydet ja muut elokuvista tutut maisemat on kyllä hienoa kokea itse! Muutama päivä Miami Beachillä on mielestäni must ja sen voi yhdistää vaikka Karibian risteilyyn, Fort Lauderdaleen, Key Westiin tai muuhun Floridan tutkimiseen. En kuitenkaan viihtyisi lasten kanssa pitkään pelkästään Miami Beachillä, mutta nämähän ovat makuasioita.

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Miami South Beach


Kokemuksia Miami Beachiltä, missä kannattaa majoittua lasten kanssa?

Kokemuksia lasten kanssa Miami Beachiltä - missä kannattaa majoittua?


SOUTH BEACH

Olemme majoittuneet Miami South Beachillä (SoBe) sekä Ocean Drivellä että Collins Avenuella - molemmat ihan eteläkärjessä. Niiden perusteella South Beachiä voin suositella lämmöllä! Varsinkin, jos aikomuksena ei ole viettää koko lomaa Miami Beachillä, on South Beachiltä helppo kävellä kaikkin must-kohteisiin ihan kotiovelta. Rantaa on siinä lähellä silminkantamattomiin, leikkipuistoja on useampia, valloittava ArtDeco on helppo kokea niin valoisalla kuin iltaloistossaan. Autoa ei tarvitse!

Puhumattakaan leikkipaikoista, joita on muutamia SoBen puistoalueilla. Ne on vieläpä hyvälaatuisia ja monipuolisia. Ja mikä onkaan hienompaa, kuin vilkutella valtaville risteilijöille, joita kulkee yhtenään ohitse.

Art Deco Miami Beach South lasten kanssa - missä kannattaa majoittua?

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Miami South Pointe


Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / South Pointe


Airbnb: Oceanfront SoBe Ocean Drive 
Sijainti Ocean Driven eteläpäässä oli erinomainen. Takapihalla oli sekä uima-allas (tosin siellä oli silloin remontti käynnissä) että polku rannalle. Tämän postauksen aloituskuva on otettu muistaakseni juurikin meidän majapaikan takapihalta.

Tässä Airbnb-asunnossa oli hyvää oma pieni keittiö ja erillinen makuuhuone. Sijainti oli ihan mieletön, sillä siitä oli kävelymatka oikeastaan mihin vain South Beachillä. Koska Tytär ei oikein viihtynyt merivedessä, oltiin iloisia (hieman kämyisestä) uima-altaasta, jossa saatiin polskia pääsääntöisesti ihan omalla porukalla.

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Ocean Drive

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Ocean Drive


Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Ocean Drive

The Mercury Hotel South Beach
Sijainti tässä huoneistohotellissa oli erittäin hyvä. Lähistöllä oli monta valet-parkingia tai maksullisia tienvarsipaikkoja, mutta me saimme auton edullisesti muutaman korttelin päässä olevaan parkkihalliin. Hinta oli silloin vain 15 dollaria yöltä, mutten mene vannomaan onko se niin edullinen enää. Liikennettä oli yllättävän vähän lähikaduilla.

Me majoituimme keittiöllisessä yksiössä, Unit 315:ssä. Siinä oli muutamia puutteita: ei ruokapöytää - tai mitään pöytää pienen tiskipöydän lisäksi, vain yksi tuoli sekä viereisestä asunnosta kuului ajoittain aikamoinen älämölö. Alle kaksivuotiaan lapsen iltapalahetket olikin aika mielenkiintoisia... (Pahoittelen alla olevaa kuvaa huoneesta, lapsesta ja oluttölkeistä, mutta en silloin vielä arvannut kirjoittavani joskus matkablogia...)

Hotellin uima-allaskin oli aika vaatimaton ja poreallas suorastaan ällöttävä. Huone oli nuhjuinen, mutta riitti meille ihan hyvin. Toivottavasti meidän käynnin jälkeen hotelliin on tehty hieman päivitystä.

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Mercury Hotel Miami

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Mercury Hotel Miami South Pointe

MID BEACH

L-hotel Miami Beach
 • L-hotel Miami Beach 
 • majoittumisajankohta 3/2017
 • hinta neljän hengen huoneelle aamiaisella noin 150 dollaria
Tämä hotelli ei sijainnut South Beachillä, vaan pohjoisemmassa Mid Beachillä. Ajateltiin sen olevan hieman rauhallisempi, vähän eri vinkkeli Miami Beachiin ja hotellitkin edullisempia kuin South Beachillä.

L-hotel on aivan vastikään uudistettu, ihan tyylikäs boutique-tyyppinen hotelli. Huone oli viihtyisä ja erittäin siisti ja siellä oli jopa minikeittiö kahvikoneineen. Aamupala tarjottiin hotellin aulassa ja oli vähän... njääh. Seurueen pienimpien kanssa aterioiminen oli hivenen hankalaa ahtaassa tilassa "parvekekalusteilla". Tarjolla oli lähinnä croissanttia ja mysliä.

Mid Beachillä oli normaalia enemmän ongelmia rattaiden kanssa. Rannan ja asutuksen välissä kulkee sinänsä viihtyinen puinen, korotettu kävelykatu, mutta sinne pääsee vain rappusia pitkin. Ja iltahämärissä yhden illan aikana nähtiin enemmän narkkareita kuin missään muualla Miamissa yhteensä. Kun siitä hämärimmästä alueesta päästiin eteenpäin, oli oikein viihtyisää. Joten älä säikähdä, koko Mid Beach ei ole hämäräveikkoja täynnä.

Miami Beachillä lasten kanssa / majoitus rannan läheltä


Ranta on Mid Beachilläkin melko merileväinen, muttei ihan niin turvoksissa kuin South Beachillä. Ihan hotellin edestä kulkee ilmainen trolley (eräänlainen vanha ratikka) Lincoln Streetille, mikä on kuuluisa shoppailukatu. Siitä on lyhyehkö matka enää ArtDeco-alueelle.

Kallis Wahlgreen-kauppa on heti viereisen sillan kupeessa, josta saa ostettua tarvittavaa beach-välineistöä ja ruokatarpeita. Kävelymatkan päässä olisi voinut olla muutakin nähtävää, mutta meidän hurvittelut Mid Beachillä jäi aika vähäisiksi, sillä pieni poikamme sairasteli ja kärsi nokkosrokosta ja kovasta kuumeesta.

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / L-hotel Miami Mid Beach

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Mid Beach

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Mid Beach


Toivottavasti näistä kokemuksista on hyötyä sinullekin hotellin/majoituksen sijainnin valinnassa! Majoitusten hinnat nyt on ihan suuntaa-antavia, sillä nehän vaihtelee sesongin ja varaustilanteen mukaan. Hotellit myös tuntuvat uusiutuvan Miami Beachillä kovaa tahtia.

Yhteenvetona sanoisin kuitenkin, että Miami Beach on oikein hyvä lapsiperheen kohde hyvine leikkipaikkoineen ja aktiviteetteineen. Kannattaa silti vilkaista Floridassa myös Miamin ulkopuolelle!

Pitäisitkö sinä Miami Beachiä kiinnostavana kohteena tai oletko matkaillut Miamissa?

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut:

Kokemuksia Miami Beachin hotelleista ja majoituksista lasten kanssa sekä leikkipaikoista / Mid Beach

10 kommenttia:

 1. Me yövyttiin South Beachilla Lincoln Roadin vieressä sellasessa hostellissa kun Bed&Drinks, sijainti oli tosi hyvä ja oltiin juuri siellä mihin halusinkin, ranta vieressä ja tää kävelykatu siinä ihan kulman takana. Mielestäni hinta oli kallis(n.130e yö) kyseessä kumminkin hostelli. Meijen huone oli kyllä hyvä, varmaan koko paikan paras(ja kallein) mutta aamupala oli..öööööö...pussipuuroa ja myslipatukkaa...banaani ja paakelsi/pannukakku, tee ja kahvi. Meno illalla reipasta ja en kyllä suosittele lapsille ;) mutta vastasi kyllä meiden tarpeita(eipähän tarvinu illalla pidemmälle lähteä). Ensi kerralla kyllä panostaisin hotelliin(tarkoitushan alunperin oli olla kylläkin vaan yksi yö, joka sitten venyi kolmeen).
  Te oottekin olleet aika monessa paikassa, meille tää oli ensimmäinen kerta Miamissa ja todennäköisesti viimeinen(ellei sitten taas risteilylle lähdetä) mä kyllä tykkäsin kovasti rannasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miami Beachillä, varsinkin SoBessa alkaa olla aika kovat hinnat. Meidän tämän vuoden reissun aikana valuuttakurssit tekivät reissun entistäkin kalliimmaksi...

   Ranta on kyllä upea, mutta monesta kohtaa ylitäysi ja vedessä paljon merilevää. Ja pienten lasten kanssa ollut vähän hankala, ainakin meidän Japanille. Mutta nähtävyyshän se on ja uimavalvojakopit klassikko!

   Poista
 2. Fort lauderdalessa voin suositella b ocean hotel and resort hotellia lämpimästi, remontoitu ilmeisesti tammikuussa ja huoneet olivat hienot. Kun varaa huoneen parvekkeella Saa hyvän näkymän mereen ja rannalle, hotellissa kaksi ok allasta missä tuli lasten kanssa uitua aika paljon. Hotellista pääsee suoraan fort lauderdalen rantaan kävelykadulle ja hotellin antaa ilmaiseksi pyörät vielä asukkaiden käyttöön. Aamiais buffet oli 20 taalaa/aikuinen ja lapset söi ilmaiseksi aikuisen kanssa. Hyvä hotelli kohtuulliseen hintaan ja hulppeat näkymät parvekkeelta. Lokakuussa oltiin viikko tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkistä! Me ei Fort Lauderdalessa olla majoituttukaan, mutta jos sinne vielä päädytään, kaivan vinkkisi ehdottomasti esiin. Vaikka rantaelämä on aina ihanaa, niin kyllä se hotellin allas vaan on ihan parasta lasten kanssa. Ja lapsiperheelle se hotellihuoneen parveke on aina iso plussa. :)

   Poista
 3. Hei, missä kohtaa Mid Beachiä se narkkarialue oli? Harkitsemme perheeni kanssa The Palms hotellia Mid Beachilta. Olen noin 4 vuotta sitten ollut South Beachilla Loews hotellissa. Hotelli oli upea, mutta silläkin alueella oli paljon kodittomia, narkkareita yms ja ranta oli todella törkyisessä kunnossa. Nyt matkassa on mukana vielä 1-vuotias lapsemme ja hieman vierastan koko South Beachin aluetta :/ Teidän perheen mielestä Miami Beach on ilmeisesti kuitenkin mukavaa aluetta lastenkin kanssa matkustaessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Nyt en kovin tarkkaan muista, missä kohdin narkkarialue oli. Aika kauas ei heitä, jos sanon että 44. tai 43. kadun kohdalla siinä puisen korotetun kävelysillan liepeillä. The Palms näyttäisi olevan aika paljon etelämpänä. Eikä mekään muuten törmätty pahemmin epämääräisiin tyyppeihin, toki jotain kodittomia oli siellä täällä. Sanoisin, että sijainniltaan The Palms on oikein mainio! Mid Beachiltä pääsee kuitenkin ilmaisen trolleyn kyydissä ainakin Lincoln Streetille tai edullisesti bussilla Art Deco alueelle, jos haluaa käydä vaikka päiväretkellä.

   Muuten mitä Mid Beachin alueeseen tulee, niin mun mielestä sopi ihan hyvin meille! Vähemmän porukkaa rannalla ja rauhallisempi meno, kuin South Beachilla. Merilevää tosin oli Mid Beachilläkin.

   Miami Beach on käsite, mutta ehkä ihan himpun yliarvostettu. Aina kiva käydä, mutta ei se mulla mene parhaiden matkakohteiden listalle. Tosin minusta South Beachkin toimi hyvin lasten kanssa, kun siellä oli isot leikkipuistot ja viheralueet. Ja ihan helkkarin kallista. :D Mutta 1-vuotias ei leikkipuistojen perään vielä niin kaipaa. Panostaisin siis eniten mieluisaan hotelliin!

   Milloin olette sinne matkustamassa ja kauanko viivytte? En ole itse käynyt Fort Lauderdalessa kuin ohikkulkumatkalla, joten en tiedä olisiko siellä perheen kanssa millaista. Joka tapauksessa, ihanaa matkaa teille!

   Poista
  2. Moi, kiitos vinkeistä! :) Olemme menossa lokakuussa Karibian risteilylle ja sitä ennen meidän on tarkoitus mennä muutamaksi päiväksi Palm Beachiin ja risteilyn jälkeen vielä jäädä pariksi päiväksi esim. Miami Beachille/Fort Lauderdaleen.

   Minäkin olen käynyt Fort Lauderdalessa vain pikaisesti. Minunkin mielestä Miami Beach on hieman yliarvostettu ja kallista siellä on! :D Risteilyn yhteydessä on kuitenkin mukava lomailla myös Floridassa, kun emme halua sinne asti lähteä "vain" viikoksi ;)

   Poista
  3. Ihan täysin samaa mieltä! Eli mekään ei oltais ehkä Floridaan lähdetty varta vasten, mutta kohde sopi just hyvin risteilyn kylkiäiseksi. Oi ihanaa, teilläkin on Karibian risteily tulossa. Millainen reitti ja mikä varustamo?

   Nyt kun katson ikkunasta lumipyryä, tekisi mieli teleporttautua Karibian rannoille...

   Poista
 4. Itsekin valitsen hotellin jossa ilmainen lentokenttäkuljetus, jos lento saapuu varsinkin myöhään illalla. On helpompi päästä hotelliin nukkumaan. Tuo on aina mukava, jos hotellissa on myös ilmainen illallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamassa hotellissa on ollut tarjolla ilmainen illallinen, mutta jotenkin aina on käynyt niin, ettei kuitenkaan ole päästy siitä nauttimaan!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!