tiistai 19. syyskuuta 2017

KARIBIAN RISTEILYT - kaikki jutut yhdessä paketissa

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina


Karibian risteilyt kiinnostavat suomalaisia matkailijoita entistä enemmän. Eikä ihme, onhan se ihan älyttömän ihana ja leppoisa tapa matkustaa. Voi ottaa rennosti, syödä hyvin tukevasti, mutta silti hieman seikkailla ja nähdä Karibialla monta kohdetta. Ehkäpä risteilyn aikana tulee päätettyä, mille saarelle tekisi seuraavana talvena pitemmän reissun?

Mielikuva on usein se, että Karibian risteilyt maksavat ihan hirveästi! Kyllähän niihin saa halutessaan rahaa uppoamaan mutta itse räätälöimällä saa juuri sellaisen loman kuin haluaa ja usein paljon halvemmalla. Esimerkiksi me ollaan haluttu aina sisällyttää Karibian risteilyyn myös aikaa Floridassa. No, se tietysti taas nostaa kokonaiskustannuksia mutta sen minkä risteilyssä säästää, voi hassata sitten vaikka Miami Beachillä tai Orlandossa.

Finnair lentää talvikaudella Helsingistä suoraan Miamiin, joten risteily on parhaimmillaan todella helppo toteutettava. Risteilyn voi varata helpoiten esimerkiksi Risteilykeskukselta, mutta näppärästi se käy myös suoraan varustamoilta (paitsi MSC) ja netin välitysfirmoista (esim. Cruise.com).

Alla on kaikki kirjoittamani jutut Karibian risteilyistä ja maakohteista. Ja lisää saa kysyä, jos jokin risteilyissä askarruttaa!

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina

CARNIVAL GLORY - LÄNTINEN REITTI


Ensimmäinen Karibian risteilymme toteutettiin, kun Tytär oli vasta hieman alle 2-vuotias. Läntisestä reitistä sanotaan, että se on ensimmäiseksi risteilyksi helppo ja suositeltava.

Valittiin hieman sattuman kaupalla Carnival Cruisen risteily ja laivamme oli Carnival Glory. Vasta varaamisen jälkeen luettiin, että Carnival kulkee bileristeilyjen maineella, mutta se ei pitänyt ainakaan meidän reitillä paikkaansa. Ikäjakauma oli hyvin tasainen.

Risteilymme ajankohta oli syys-lokakuun vaihde. Se on tunnetusti hurrikaaniaikaa ja se hieman epäilytti etukäteen. Me saimme nauttia erittäin hyvistä säistä, mutta tänä vuonna Hurrikaani Irma pisti Karibian saaria ja Miami Beachiä matalaksi. Karibian risteilijät olivat kuitenkin kaikki turvassa, mutta poikkeusreiteillä. Erään tuttuni viikon risteily MSC Divinalla muuttui Irman myötä 1,5 viikon risteilyksi. Mutta no worries, varaa vaan risteily syksylle, ne on silloin edullisimmillaan eikä paatit yleensä ole täynnä.

Meidän risteilyllä huomioitavaa oli, että alkujaankaan risteily ei ollut loppuunmyyty ja risteilyltä uupui lopulta liki 1000 matkustajaa. Chicagossa oli nimittäin juuri risteilypäivän aamuna tilanne, jossa suuttunut lentoaseman ex-työntekijä oli kiivennyt lennonjohtotorniin ja yrittänyt sytyttää sen palamaan. Kaikki sen päivän lennot peruttiin. Niinpä Chicagon kautta matkustavat 700-800 risteilyvierasta eivät päässeet risteilylle...

Saimme siis nauttia väljästä laivasta ilman jonottamisia!

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina

Maakohteita oli tällä risteilyllä neljä. Reitti kokonaisuudessaan: Miami - meripäivä - Cozumel - Belize - Honduras - Cayman - meripäivä - Miami.

MEKSIKO, Cozumel (Tulum)

Oltiin ostettu jo etukäteen Carnivalilta (hieman ylihintainen, mutta ei haluttu riskeerata laivaan ehtimistä) koko päivän kestävä retki Meksikon mantereelle, Tulumiin. Reissu oli pitkä ja raskas, mutta päivän perusteella haluan joskus takaisin Meksikoon!

BELIZE, Belize City (Goff's Caye)

Belizeen ostettiin etukäteen netin kautta retki. Hieman jännitti, sillä lähdettiin pikkuruiselle saarelle kolmen vartin venematkan päähän Belize Citystä. Vähän oli aikaerohäikkää, miehellä oli vakava tilanne snorklatessa, mutta muuten ehkä täydellisin Karibia-kokemus ikinä.

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina / Belize

HONDURAS, Roatan (Mahogany Bay)

Varustamon yksityisranta, jossa ei ole mitään alkuperäistä, kaikki rahat menevät rikkaiden taskuun ja lillut samassa rantavedessä tuhansien muiden kanssa. Ei jatkoon. Tälle kohteelle suosittelen keksimään jotain muuta!

CAYMANSAARET, Grand Cayman, George Town

Epäilyksistä huolimatta Caymansaarten Seven Mile Beach oli meille juuri sopiva. Löysimme rauhallisen paikan, jossa oli just hyvä loiva ranta alle 2-vuotiaalle ipanallemme. Rento, mukava päivä ja ihan mahtavat pulikoinnit meressä!

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina / Caymansaaret

MSC DIVINA - ITÄINEN REITTI


Tämä risteily varattiin hinta ja yksi matkakohde edellä. Miehen pitkäaikainen haave St Maartenin Maho Beachistä olisi vihdoin toteutettava. Risteily oli niin kilpailukykyinen muihin varustamoihin verrattuna, että ristiriitaisista arvioista huolimatta haluttiin valita tämä. Ehdin kirjoitella ennen reissua keskustelupalstojen herättämistä huolista, mutta lopulta oltiin todella tyytyväisiä risteilyyn.

Tällä risteilyllä meillä olikin kaksi perhettä mukana. Oli melkoinen häsellys, kun matkassa oli kaksi alle 2-vuotiasta, 4-vuotias ja 10-vuotias. Vaikka risteily on helppo tapa matkustaa, oli meillä hieman huono valmistautuminen maakohteisiin. Risteilyn ajankohta oli huhtikuun alku ja saimme jälleen nauttia lämpimistä säistä.

MSC Divina on italialaisen varustamon MSC Cruisesin laiva. Ja upea laiva onkin, ihan uskomattoman kaunis! Inspiraation laivalle on antanut itse Sophia Loren. Ja sen huomaa, laiva on todella tyylikäs. Vaikka me ollaan ns. tennarikansaa, ei koettu laivaa missään nimessä liian prameaksi.

Italialaisuus näkyi laivan ruokailuissa ja erittäin kansainvälisessä ilmapiirissä. Pohjois-Amerikkalaisia oli risteilyvieraista suurin osa, mutta myös paljon eurooppalaisia. Minusta ihan kiva niin!

MSC aikoo vallata Karibialla markkinaosuuksia vanhoilta jäteiltä ja tuo kovaa tahtia omia risteilyaluksia kilpailuun mukaan. Jännä nähdä, millaisen vastuksen MSC antaa Karibialla niille perinteisille varustamoille. Ainakin haluavat kovasti antaa elämyksiä, mikä on näin matkustajan näkökulmasta vain ja ainoastaan positiivinen asia.

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC DivinaTällä risteilyllä maakohteita oli vain kolme ja reitti oli: Miami - Bahama - meripäivä - Puerto Rico - St Maarten - meripäivä - meripäivä - Miami.


BAHAMA, Nassau

Huono valmistautuminen kostautui heti ensimmäisen maakohteen yhteydessä. Satamasta lähdettiin hetken mielijohteesta Paradise Islandille. Sen kummemmin selvittelemättä ajauduttiin Cabbage Beachin hulinaan ja hurjiin aaltoihin, joissa meinasi yksi jos toinen päättää rantapäivänsä.

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina / Bahaman Paradise Island


PUERTO RICO, San Juan

Aivan ihanan värikkäät karkkitalot, katutaide, linnoitukset ja rauniot. Kaunis, tunnelmallinen kaupunki kävelyetäisyydellä satamasta. Ihmeen rauhallisen oloinen, vaikka risteilyaluksia oli useampi. Löydettiin me kiva rantakin.

ST MAARTEN, Phillipsburg

Legendaarinen lentokoneranta Maho Beach on nyt nähty! Me vuokrattiin heti satamasta auto ja huristeltiin saari ympäri. Maho Beachin lisäksi käytiin myös toisella, huomattavasti rauhallisemmalla rannalla.  Jumittiin ruuhkassa, pelättiin että myöhästytään laivasta eikä ajokorttikaan ollut mukana. Että niin nappiin meni taas.

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina / Maho Beach

Vaikka meillä oli aivan ihana risteily ja maakohteissa pidettiin rannoilla hauskaa, olin ihan vähän pettynyt tämän reissun rantoihin. Nimittäin ensimmäisen risteilyn kohteet oli Hondurasia lukuunottamatta niin upeita, että ne ei tällä toisella risteilyllä yltäneet ihan samaan. Ja tässä myös huomasi sen, miten kahden lapsen perheenä ei enää ehtinyt suunnittelemaan. Risteilyt ovat helppoja ja rentoja, mutta yllättävän paljon vaativat suunnittelua etukäteen.

Karibian risteilyjä suosittelen erityisesti lapsiperheille. Samassa paketissa all inclusive -hotellin fiilistä ja seikkailua eri kohteissa.


Tykkäsitkö tästä jutusta? 
Seuraa Lähinnä Kauempana -blogin reissumeininkiä myös Facebookissa
Instagramissa ja löytyvätpä tarinat myös Blogit.fi'stä! 

Karibian risteily lasten kanssa - vinkit ja kokemuksia Carnival Glory ja MSC Divina / Miami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017