sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kaksi täysin päinvastaista kokemusta Megastarilla

Megastar, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Unohtakaa tammikuiset neitsytmatka-arviot Megastarista. Nyt tulee muutaman päivän erolla kaksi ihan oikeaa kokemusta Megastar-risteilystä, joissa ei loungeissa notkuttu. Ensin risteilin ilman lapsia ja sitten lasten kanssa. Ja nämä kaksi matkaa poikkesivatkin toisistaan kuin yö ja päivä.

PERJANTAI 21.7. KLO 16:30 HKI-TALLINNA - ilman lapsia

Otettiin kaverin kanssa edellisenä iltana äkkilähtö Tallinnaan. Ihan vaan muutamaksi tunniksi maihin syömään, drinkeille ja rentoutumaan. Yöksi kotiin. Aivan mahtava idea, suosittelen muillekin.

Mentiin laivaan, oli melko väljää. Oli minun ensimmäinen kertani Megastarilla ja tietenkin olin siitä innoissani. Ensivaikutelma oli hyvä siitäkin huolimatta, että vielä ratikassa jännitin, myöhästynkö. En myöhästynyt. Monta minuuttia jäi laivan lähtöön.

Länsiterminaali 2 ja Megastar, Tallink Silja - risteilyllä Helsingistä Tallinnaan
Uusi Länsiterminaali 2 on kuin lentokenttä - kaunis ja avara! 

Koska oltiin aikuisseurassa, otettiin tietenkin heti ovelta kahden euron alkuskumpat. Ne käsissä huokailtiin kauniin ja avaran laivan sisustusta. Istumapaikka löydettiin aina, minne ikinä mentiinkään. Laivassa oli helppo ja miellyttävä liikkua. Jopa vessat olivat pieniä elämyksiä!

Megastar, Tallink Silja - risteilyllä Helsingistä Tallinnaan, ravintolat testissä

Burger Kingiin riitti jonoa koko risteilyn ajan, mutta Fast Lane -myymälästä ostettiin maukkaat, kuuden euron lohileivät jonottamatta. Ikkunapaikallemme paistoi niin kuumasti aurinko, että lähdimme pian ruokailtuamme kiertämään laivaa lisää. Katetulle ulkokannelle päästiin näköalapaikalle istumaan, yläkannella oli meille hieman liian tuulista.

Megastar, Tallink Silja - risteilyllä Helsingistä Tallinnaan lohileipä Fast Lanesta

Megastar, Tallink Silja - risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Ravintoloita oli monta erilaista ja niin hyvin suunniteltu, että muokkautuivat helposti eri kokoisille seurueille. Koska lapset oli jätetty kotiin, lasten leikkihuonetta ei tarvinnut kuin mielenkiinnosta kurkata ovensuusta. Leikkihuoneessa oli vain kaksi lasta vanhempineen.

Megastarin leikkihuone, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Oikeastaan ainoa miinus tuli maihinnousutilanteessa, kun poistumistie sumppuuntui heti. Onneksi taxfree oli vielä auki, joten kiertelimme upeassa kaksikerroksisessa myymälässä ainoina asiakkaina. Miksi jonottaa ryysiksessä, kun voi hengailla laivassa ja poistua sen jälkeen ilman tungosta?

Suosittelen laivaa kaikenlaisiin reissuihin, todella miellyttävä kokemus!

Megastar, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan
TIISTAI 25.7. KLO 10:30 HKI-TALLINNA ja paluu klo 19:30 - lasten kanssa

Risteily oli mennen tullen loppuunmyyty ja sen kyllä huomasi. Koska Megastarilla ei ole kokoustiloja jotka voisi muuttaa kesäkaudella lasten leikkitiloiksi, kaikki risteilyllä olevat lapsiperheet sulloutuivat tähän yhteen pieneen huoneeseen. Härdelli ja meteli oli hermoja riipivää.

Varsinkin paluumatkalla väsyneet ipanat saivat sen ei-toivotun vaihteen päälle, jolloin lelut lensivät ja meininki oli kaikkea muuta kuin turvallinen. Ei nimittäin ole kiva, jos isot koululaiset alkaa juosta hippaa kiipeilytelineessä, missä muut kiipeilijät on reippaasti alle 7-vuotiaita.

Koko leikkipaikka on tarkoitettu 0-7 -vuotiaille, isommille lapsille on pelihuone. Mutta jos ei peleistä tykkää, niin en tiedä mitä kouluikäiset sitten laivalla tekevät... syövät karkkia?

Isot plussat kuitenkin valtavan kokoisista leikkirekoista, meidän poika oli niistä haltioissaan. Samoin ohjaajat yrittivät kaikkensa, että saisivat edes osan lapsista innostumaan rauhallisemmista leikeistä.

Megastarin leikkihuone, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan


Megastarin leikkihuone, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan


Kun päätettiin pitää juomatauko, löydettiin heti leikkihuoneen viereisestä ravintolasta paikka. Vaikka laiva oli täynnä, löytyi onneksi melko hyvin istumapaikkoja koko laivasta.

Fast Lane oli tällä kertaa kaikkea muuta kuin nopea. Edessä oleva pariskunta oli todella hiilenä, kun lämpimän ruoan ottaminen oli sekavaa ja jono eteni hitaasti. Olivat kuitenkin iloisia siitä, että ymmärsivät jonottaa kassalle ensin ja hakea ruoan vasta sitten. Muuten ruoka olisi ehtinyt jäähtyä kylmäksi. Edellisellä kerralla auki ollut kolmas kassa oli nyt poissa käytöstä. Harmi, sillä se olisi ollut tarpeen. Todella tarpeen.

Megastarin ravintolat, Tallink Silja - risteilyllä Helsingistä Tallinnaan


Megastarin tax free -myymälä, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Käytävillä ja rappukäytävissä oli vaikea kävellä ryysiksen takia. Vessoihin oli jonot. Taxfree oli risteilyn lopulla niin pahasti täynnä, että meiltä jäi osa ostoksista tekemättä. Eli vaikka laiva on selkeästi kaikista muista liikennoivistä aluksista selkein ja avarin, on omat ongelmapaikkansa tässäkin. Tosin mietin, voisiko juuri portaikkojen ja muiden risteyspaikkojen tungos johtua osittain myös siitä, että matkustajissa on paljon ensikertalaisia, jotka eivät vielä paikkoja ole löytäneet.

Ravintoloista löytyi silti koko risteilyn vapaita paikkoja, vaikka muualla laivassa tungeksittiin.

En voi suositella laivaa ainakaan kesäaikaan lasten kanssa. Suoraan sanottuna matkat olivat lähestulkoon katastrofi. Pitää testata lasten kanssa vielä loma-ajan ulkopuolella, niin koetaan se normaalitilanne.

Megastar, Tallink Silja - risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Yleisiä huomioita Megastarilta

Seuraavana uusittavaan laivaan toivoisin paljon risteileviltä lapsiperheiltä ideointiapua lasten leikkipaikkoihin. Uskoisin, että meillä olisi paljon sanottavaa mikä leikkihuoneissa toimii ja mikä ei.

Tässäkin oli paljon hyvää yritystä: kiipeilypaikka perällä oli kiva, sillä lasten pitää päästä purkamaan energiaa. Keskellä oleva videonkatseluhuone taas ihan väärässä paikassa: jos mukana on kaksi (tai vielä enemmän!) pientä lasta, voi yhden vanhemman olla vaikea vahtia molempia. Meno takana on tosi hurja ja pienimmille edessä rauhallisempaa. Mutta videonkatselupömpelin läpi ei näe jos joku lapsista karkaa sen taakse. Tai päälle, niin kuin useammat lapset risteilyllä keksivät.

Megastarin leikkihuone, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Videonäkymä ravintolan puolelle tosi jees! Jos on isompia lapsia, voivat vanhemmat istua siellä mukavasti kahvilla eikä tarvitse tungeksia leikkipaikassa. Nimittäin täälläkin on tosi vähän paikkoja vanhemmille ja keskellä lattiaa seisoskelevat aikuiset ärsyttää kaikkia.

Vinkki! Jos on tarvetta pihistellä eikä matkaeväitä ollutkaan tarpeeksi mukana, on tax freessä myynnissä myös mikroaterioita ja kolmioleipiä - huomattavasti edullisemmin kuin ravintoloissa! Fast Lanen / leikkipaikan yhteydestä löytyy mikro ja vesipiste, jossa mikroeväiden lisäksi lämmittää helposti lasten sapuskat.

Megastar, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan

Mutta tottahan se on: laiva on kaunis! Ja sitting lounge tekee sen minkä lupaa, eli siellä saa porukka rauhassa istua ja odottaa pääsyä maihin jos ravintoloissa luuhaaminen ei kiinnosta. Ja aina se ei kiinnosta.

Matkustan jatkossa mielelläni Megastarilla jos vain hinta ja aikataulut ovat suosiolliset. Kesäaikaan kuitenkin valitsen Megastarin vain aikuisten risteilyihin!

Millaisia kokemuksia sinulla on Megastarilla risteilystä?


Myös nämä jutut risteilyistä voisi kiinnostaa:
Pyöräretki Tallinnaan - vaikka rantalomalle!
Manna La Roosa - kun ravintola ei tarvitse lasten leikkipaikkaa
Rotermannin kortteli - lempipaikkani Tallinnassa

Megastar, Tallink Silja - lasten kanssa risteilyllä Helsingistä Tallinnaan
Perheristeilyn ainoa seesteinen asia - näkymä ikkunasta

10 kommenttia:

 1. Huh, kun tuli oikein kylmät väreet tuosta jälkimmäisestä vierailusta. Me tultiin kesäkuussa takaisin Vikingin XPRS:llä ja kahvilan nurkassa olleessa leikkipaikassa oli meno juuri tuota luokkaa. Eihän se matkanteko ole silloin mikään nautinto, vaan saa keksiä kaikenlaista, että matka kuluu edes jotenkin järjissään. Mun mielestä ongelma on usein se, että lapset niputetaan aina yhteen ryhmään: siitä taaperosta aina varhaisteiniin asti on tarjolla vain yksi paikka. Sitten varhaisteinit joko tallovat pienemmät alleen tai juoksevat hulluina ympäri laivaa. Ehkä jonkun yhtiön pitäisi ryhtyä panostamaan heihin muutenkin kuin niiden videopelien verran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jos lapsilla ei ole tekemistä, ne tietysti alkaa riehumaan. Jotenkin se energia on saatava purettua. Sitten harmittaa, kun nää pienimmät jää jalkoihin. Megastarilla oli paljon ihan hyviä uudistuksia, mutta edelleen ruuhka-aikaan isoja haasteita. :( Mutta Kivahan se leikkipaikka oli, jos porukkaa olis ollut vaan kourallinen... 😂

   Poista
 2. Me mentiin leikkipaikkaan heti laivaan päästyä ja siellä ei pitkään hetkeen ollut muita ja taapero sai rauhassa leikkiä ja kiipeillä, mutta laivan lähdettyä satamasta paikka täyttyi ja meteli nousi ihan kamalaksi. Onneksi siinä vaiheessa oltiin siellä jo tunnin verran oltu ja taapero suostui lähtemään. Leikkipaikka itsessään kiva, paitsi videotila keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla, että teillä on kans ollut huono kokemus! Onneksi saitte kuitenkin tunnin rauhallisempaa leikkiaikaa. Meidän reissussa leikkipaikka oli jo ihan täynnä ennen laivan lähtöä satamasta! Toki laiva oli muutenkin loppuunmyyty. Se videotila on tosiaan ihan hölmössä paikassa keskellä, kun estää näkyvyyden. Ja ihan samaa mieltä, leikkipaikka muuten on oikein kivan näköinen: muutamia muutoksia vain vaatisi ja viihtyvyys paranisi!

   Poista
 3. Olin tuolla samalla 25.7. 10:30 -laivalla äitini kanssa. Olimme maksaneet 10 euron lisämaksun, joten pääsimme Comfort Loungeen, jossa oli paljon rauhallisempaa kuin muualla laivassa, vaikka välipalabuffettiin oli loungessakin alkumatkasta jonoa. Siellä oli myös lapsiperheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kerroit kokemuksestanne! Aikuisesta 10 euroa lisää ei tietty ole kovin paha, mutta perheenä se tekee heti 40 euroa lisää matkan hintaan - toki riippuen välipalabuffetin runsaudesta, onko se kallis hinta vai ei. Lähtökohtaisesti kuitenkin ajattelen useimpien lasten kaipaavan sitä leikkipaikkaa, mihin pääsisi purkamaan energiaa. Ja se ongelma pitäisi minusta saada ratkaistua, sillä varsinkin kesäloma-aikaan lapsiperheitä on paljon normaaliakin enemmän liikenteessä.

   Mutta hyvä vinkki tämäkin, lounge on yksi paikka mihin pääsee lapsiperhekin halutessaan rauhoittumaan. Me ei olla lounge-ihmisiä, joten ei ole tullut mieleenkään ostaa erikseen loungepaikkoja!

   Poista
 4. Näyttääpä ihanalta tuo uusi terminaali. Wow! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Aivan ihanan valoisa, upea ja avara. Tykättiin! <3 Tosin niin vaan sekin meni tukkoon laivaan mennessä... :D

   Poista
 5. Me risteillään 12v. tyttären kanssa neitsytmatkamme Megastarilla tulevana lauantaina. Mielenkiinnolla odotan meidän kokemuksiamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin! Uskoisin, että pahin ryysis on jo ohi. Eikä teidän onneksi tarvii kuitenkaan enää leikkihuoneessa kykkiä, sehän se pahin paikka meillä oli. 😊

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017