torstai 15. kesäkuuta 2017

Berliinin Legoland - leikki-ikäisille varma nakki!

Oltiin vappuviikonloppuna 4-vuotiaan Tyttären kanssa Berliinissä. Testattiin tätä sisäleikkipaikkaa Berliinin lukuisten leikkipuistojen ja muiden vapputapahtumien lisäksi.

Legoland Discovery Center Berlin on suunnattu 2-10 -vuotiaille ja sijaitsee Potsdamer Platzilla kätevien kulkuyhteyksien päässä. Lapsiasiakkaat saavat leimauskortin, jonka avulla on hauska seurata, että kaikissa kohteissa tulee varmasti käytyä.

Legolandissa on 12 eri osiota, joista jokainen on eri teemalla ja hieman eri ikäisille suunnattu. Näiden lisäksi paikalta löytyy kahvila ja tietenkin Legolandista poistutaan kaupan kautta.

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin


Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Lego Miniland 

Ihan parasta antia Legolandissa (oikeammin Legoland Discovery Center Berlin) on heti sisääntulon jälkeen Miniland. Ja se oli senkin puolesta makuuni, että se oli osallistava. Napista painamalla juna lähti kierrokselleen, kuumailmapallo nousi ilmaan tai rakennustyömaiden nostokurjet liikkuivat ja paljon paljon muuta. Vai mitä sanot siitä, että napista painamalla myös Berliinin muuri kaatui!

Ja mun alle 2v poika olisi varmasti aivan haltioissaan tästä paikasta, erityisesti lukuisista aluetta halkovista junista, metroista ja autobaanalla kiitävistä autoista.

Hauskaa oli sekin, että päivä nousi ja ilta laskeutui kaupunkiin ja toiminta muuttui senkin mukaan. Tytär muistelee vieläkin, mitä kaikkea Lego Minilandissa nähtiin.

Näitä ihmeellisyyksiä tutkiessa meillä menikin pitkään ja täytyy myöntää, että olisin vielä voinut jäädä Minilandiin Tyttären halutessa jo eteenpäin..

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center BerlinBerliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Minilandin jälkeen lähdettiin kiertämään hieman sokkeloista Legolandia. Seuraavaksi oli vuorossa eräänlainen huvipuistomainen vaunuajelu pimeässä luolassa.

Dragon Ride // yli 4-vuotiaille

Olin ottamassa kuvaa Dragon Riden edustalta, mutta heti työntekijä huomautti, ettei täällä saa kuvata. Minulle ei selvinnyt, että miksi ei. Ei tietenkään jääty kinaamaan, vaan hypättiin seuraavan vaunun kyytiin.

Reitti oli pimeä ja 4-vuotiaalle hivenen jännittävä. Pystyi kyllä koko kiertueen katsomaan eikä pelottanut liiaksi, jopa osittain tykkäsikin ajelusta. Mutta tunnusti kyllä keikan päätyttyä, että oli pikkuisen pelottanut välillä. Valot välähtelivät ja savua nousi lohikäärmeen suusta sekä yllätyksiä oli monen kulman takana.


Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin
Physical Play

Keskellä Legolandia oli pieni "hoplop" johon sai mennä kaikenikäiset kiipeilemään. Se olikin ihan mukavaa vastapainoa Minilandin ja Dragon Riden jälkeen. Itse sain istua kahvilan pöydässä wifin syleilyssä sen aikaa. Ah, autuutta!

Lego Friends

Jokaisen leikki-ikäisen unelma on tietenkin Lego Friends. Tytär sai räplätä pikkulegoja ja katsoa Lego Friends -videoita. Täällä oli kiva myös piipahtaa siinä vaiheessa, kun lapsi kaipasi rauhallisempaa hetkeä.

Berliini lasten kanssa - kokemuksia Legoland Discovery Center Berlin


Merlin's Apprentice // yli 105cm pitkille

Aivan ehdottomasti Tyttären suosikki, johon saatiin ensimmäisen kerran jonottaa jonkun aikaa. Eli tuttu huvipuistolaite, jossa helikopterimaiset vaunut nousevat ilmaan polkemalla. Kun ei enää jaksa polkea, vaunu laskeutuu.

Tässä käytiin kolme tai neljä kertaa. Ekan jonotuksen jälkeen jonot jostain syystä hävisivät ja päästiin suoraan kävelemällä sisään.

Tähän laitteeseen pitää olla 4-vuotias ja yli 105cm pitkä. Portsari mittasi joka kerta Tyttären pituuden, joten ilmeisen tarkkaa oli senttien suhteen.

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin


Lego Factory Tour

Lego-tehtaaseen pääsi tutustumaan halutessaan ja kierros sinne järjestettiin muutaman kerran tunnissa. Selostus pidettiin pyydettäessä saksan lisäksi myös englanniksi, mutta me oltiin ainoita englannin tarvitsijoita. Opas puhui englantia hyvin vahvasti saksalaisittain murtaen, joten eipä jäänyt hirveästi kierroksesta mieleen.

Lego-tehdas oli kuitenkin ihan hauska paikka värikkäine vekottimineen ja valoineen, joten kannattaa piipahtaa jos vain malttaa. Jokainen vieras sai myös prässätä itselleen muistoksi oman Lego-palikan ja siihen sai halutessaan kaiverruttaa oman nimensä 50 sentillä. Ei jaksettu vaivautua.

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - kokemuksia Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - kokemuksia Legoland Discovery Center Berlin

Muut osiot

Tytär taisi saada traumat Floridan Legolandista ja sen 4D elokuvasta, sillä hän ei halunnut täällä kokea uudelleen Lego 4D Cinemaa vaikka se onkin tarkoitettu kaikenikäisille.

Hän ei myöskään ole kiinnostunut autohommista, joten Lego Racers sai olla meiltä rauhassa. Mun poikani olisi taas ehdottomasti tämän kohderyhmää jo nyt alle 2-vuotiaana! Se oli siis huima autorata, jonka parissa riemuitsi iso joukko poikalapsia.

Lego Ninjago oli hieman syrjässä oleva pieni seikkailurata, jossa voi treenailla parkour- ja ninjataitoja. Tämä oli meidän reissukäynnin ehtoopuolella, jolloin Tytär alkoi olla jo vähän väsynyt koko paikkaan. Näytti ihan hauskalle, mutta jäi testaamatta.

Dublo Village oli tietysti ihan pikkuvauvoille Tyttären mielestä, joten sekin alue skipattiin ja annettiin pienempien lapsien leikkiä siellä rauhassa. Kiva kuitenkin, että myös näitä pikkuisten leikkipaikkoja löytyi, jotta pikkusisaruksillekin on jotain tutkittavaa.

Dino Explorer ei kiinnostanut meidän 4-vuotiasta tyttöä. Dinoista kiinnostuneille lapsille varmasti kiva paikka, joka oli lähinnä dinosaurusteemalla oleva rakentelupaikka.

Model Builders Workshop
issa olisi voinut ohjatusti rakennella pienoismalleja. Tähän osioon kuului mun mielestä myös hauska "maanjäristyssimulaattori" mikä oli Tyttärestä aivan huippuhauska. Siinä sai ensin rakentaa pilvenpiirtäjän ja sitten napista painamalla tuottaa erivahvuisia maanjäristyksiä. Sitten kaikilla oli hauskaa kun legotorni huojui ja lopulta romahti.

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin
Me siis lopulta leikittiin aika pienessä osassa Legolandia, mutta muutama osio oli hitti ja niissä oltiinkin sitten pitempään. 4-vuotias tykkäsi ihan kaikista eniten Merlin's Apprentice -huvipuistolaitteesta ja Lego Minilandista. Puolitoistatuntia Berliinin Legoland Discovery Centerissä on ihan tarpeeksi. Saman ajan ilmoittavat myös nettisivuilla, jonka ajan suurin osa perheistä Legolandissa viettää. Hyvin arvioitu siis.

Mielestäni 4-vuotias on juuri oikeassa iässä Legolandiin ja hieman vanhempikin löytää sieltä mieluista puuhaa. Riippuen 10-vuotiaasta, mutta moni osio saattaa olla jo liian lapsellisia tai viihdyttää vain vähän aikaa. Pienemmän sisaruksen mukana voi olla ihan kiva tulla, mutta tuskin löytyy kiinnostusta pitkäksi aikaa. Mutta siis leikki-ikäinen on paikasta taatusti fiiliksissä, jos vaan yhtään legoista tykkää!

Kahvilassa myydään pientä naposteltavaa, eikä omia eväitä saa tuoda (paitsi tietty vauvanruokaa ja erikoisruokavalionsa).  Muuten paikka on täysin lasten ehdoilla tehty, joten vessoista löytyy vauvan vaipanvaihtoalustat, kahvilasta syöttötuolit, rattaille säilytyspaikat, arvotavaralokerot... Vaikka Legoland on kahdessa kerroksessa, pääsee kerrosten välillä hissillä. Nettisivut lupailevat myös jokaisen osion olevan saavutettavissa esteettömästi.

Lippujen ostaminen

Lippujen hankkiminen olikin sitten veemäinen homma ja siitä iso miinus. Ensinnäkin kirjavilta nettisivuilta oli hankala löytää pelkän sisäänpääsyn hintaa. Tarjolla oli jos jonkunlaista yhdistelmälippua eri museoihin, jotka ei todellakaan tällä kertaa kiinnostaneet.

Sitten vihdoin löysin infon, että liput maksaa netistä etukäteen ostettuna 11 euroa. Kuulostaa  ihan kohtuulliselta hinnalta sisäleikkipuistosta, eikö?

Mutta se koskikin vain yhtä kellonaikaa, vappupäivänä se oli vain klo 15 sisäänpääsy. Muina aikoina netistä ostettuna sisäänpääsy oli 13 - 18 euroa. Ovelta liput maksoivat pahimmillaan 22 euroa. Olin tästä niin kyrsiintynyt, että suunniteltiin seuraavan päivän ohjelmisto niin, että mentiin vasta klo 15 Legolandiin. Nyt kun tänään vilkaisin, niin koko kesänä edullisin lippu maksaa tuon 13 euroa. Syksyllä sitten taas on 11 euron sisäänpääsyjä. Eli jos joku kysyy, paljonko sisäänpääsy maksaa, en osaa sanoa sitä yhdellä lauseella.

Alle 3-vuotias pääsee sentään ilmaiseksi.

Vaikka meillä hauskaa olikin, niin en kyllä kokenut paikkaa sen arvoiseksi, että olisin meidän kahden visiitistä maksanut melkein neljäkymmentä euroa. Kuten sanottua, me viihdyimme paikassa 1,5 tuntia. 

Berliini lasten kanssa - Legoland Discovery Center Berlin
Jos heittäydyt oikein villiksi ja haluat päästä toteuttamaan unelmiasi, on Adult Night sinua varten. Kyyyyyllä! Valitse Adult Night ja pääset rakentelemaan Legoilla ilman ärsyttäviä kakaroita ympärilläsi. Muina aikoina aikuinen ei pääse Legolandiin ilman lapsiseuralaista.

Kyllä me voitaisiin käydä uudelleenkin - ja varmaan käydäänkin - mutta sitä varten etsitään joko alennuskuponki tai kärkytään halvinta sisäänpääsyä.

Oletko käynyt Berliinin Legolandissa tai onko suunnitelmissa joskus käydä?

Legoland Discovery Center Berlin // Viralliset sivut (englanniksi)

Muut Berliini-aiheiset tarinani:
Äiti-tytär -matka Berliiniin
Berliinin salainen puutarha ja muut mahtavat leikkipaikat
Berliini, henkinen kotini

4 kommenttia:

 1. Berliini on yksi kohde, jota ollaan suunniteltu mutta tuskin tuonne ollaan menossa. Tanskan Legoland kiinnostaa kaikkein eniten, joten siihen maailmaan tutustutaan varmasti siellä joskus. Hyvä postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanskan Legolandiin ehdottomasti joskus! Taidetaan vielä hetki odotella tuota pienimmän kasvamista. Floridan Legoland oli vähän Lintsin tyyppinen. Tämä Berliinin Legoland Discovery Center oli kyllä kiva, mutta ei tosiaan mitenkään must-kohde. Kiva välipala kaupunkilomalla. :) Berliini muuten on kyllä lasten(kin) kanssa <3 <3 <3

   Kiitos Nelli kommentistasi ja toivottavasti Berliini kutsuu ennemmin tai myöhemmin!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. Puolitoistatuntinen kuulostaa ihan sopivalta ajalta näin aikuisen näkökulmasta :D Ja kun Berliiniin on aina niin hyviä lentodiilejä, sinne voisi hyvin mennä käymään vaikka vain tämän perässä ainakin meidän pienen Lego-fanin ja siskoni poikien kanssa. En ollut tästä kuullutkaan ennen. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että minustakin se 1,5 tuntia oli passeli! Ja vaikka paikka oli tosi hauska ja monipuolinen, oli ne osiot kuitenkin vahvasti eri ikäisille tarkoitettu. Harva lapsi jaksaa/kiinnostuu koluamaan jokaista paikkaa. Ne on ne muutamat hitit, missä viihtyy hieman pitempään - ja se on tietenkin ihan fine!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017