keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Tallinnan Manna La Roosa - kun ravintola ei tarvitse lasten leikkipaikkaa

Ilman pöytävarausta Tallinnasta on joskus vaikea löytää ravintolaa. Ainakaan sellaista, jossa lapsetkin viihtyvät. Leikkipaikallisen raflan löytäminen on ihan mahdottomuus - tai ainakaan sellaisen persoonallisemman, josta myös aikuiset pitävät. Mutta me löydettiin Tallinnasta tällainen!

Ravintola, jossa ei ole leikkipaikkaa, mutta jota lapset takuulla rakastavat!

Nimittäin pari viikkoa sitten pyörähdimme Tyttären sekä Lähtöselvitetty-blogin Katjan ja hänen 6-vuotiaan tyttärensä kanssa päiväristeilyllä Tallinnassa. Kun ruoka-aika koitti, muistin pitkäaikaisen haaveen "siitä vihreästä puutalosta vanhankaupungin ja Viru-keskuksen välistä". Muistin, että siinä sijaitsi mielenkiintoisen oloinen thaimaalainen ravintola, Tai Boh. Sinne siis!

Kun saavuttiin paikalle, masennuin. Pihassa oli rakennustyömaa ja ovessa kyltti:

SULETUD

Enkö taaskaan päässyt testaamaan tätä ravintolaa!

vihreä puutalo Tallinnassa, värikäs ravintola Manna La Roosa sopii lapsillekin

Manna La Roosa Tallinnassa, vihreän puutalon ravintola sopii lapsiperheillekin

Mitäs nyt tehdään? Kello on vähän vaille 12 ja on jo nälkä. Huomataan, että viereisen ravintolan sisällä palaa valot - aukeaakohan se kohta? Niinpä tasan kello 12 Tai Bohin viereinen Manna La Roosa avaa ovensa ja astumme sisään.

VAU!

Lapset sekoaa. Me aikuisetkin vähän. Ravintola on onneksi vielä tyhjä ja saamme rauhassa tutkia paikkoja. Lapset saavat vastuullisen tehtävän valita meille mielestään parhaan pöydän. He valitsevat ikkunapaikat - mikä olisi muuten ihan hyvä vaihtoehto, mutta ulkoa kantautuu edelleen piikkauksen ääniä.

Hauska ravintola Tallinnassa, Manna La Roosa - sopii lapsillekin

Vihreän puutalon ravintola, Manna La Roosa / Tallinna

Manna La Roosa Tallinnassa, vihreässä puutalossa

Hyvä ravintola Tallinnassa lasten kanssa

Tarjoilija tuo meille kaikille menut sekä drinkkilistat, myös lapsille. Kertoo samalla, että lapsille on saatavilla ranskalaisannokset lohella tai kanalla, mikäli ruokalistalta ei löydy mieleistä. Tykkään tästä, että lapsille ei heti automaattisesti tyrkytetä hot dogia ja ranskalaisia.

Me tilaamme minulle päivän pastan (kermainen kana) ja Tytär ottaa ranskalaiset lohella.

Lapset lähtevät taas tutkimusmatkalle ruokia odotellessaan. Eteisen lattiassa on ruutuhyppelykaavio, mutta harmillisesti eteismatto on osittain sen päällä. Ja jos mattoa siirtää, ulko-ovi ei pääse aukeamaan. Hyvä idea, mutta hieman ontuva toteutus. Pikkuvikoja.

Hauska ravintola Tallinnassa

Ravintola Tallinnassa lasten kanssa

Lapset kiertävät ravintolassa ja hihkuvat onnesta, kun tekevät sisustuksesta löytöä. On timantteja, ruusuja, maalauksia, eri värisiä seiniä, tauluja, lamppuja, höyheniä, rusetteja... en voi uskoa sitä urakkaa, minkä ravintolan sisustajat ovat tehneet.

Tästä tietysti voi olla montaa mieltä, onko lasten innostus ok. Meistä se oli, ainakin kun ei häiritty tällä kertaa ketään. Mutta pitääkö ravintolassa aina olla hillitysti, jos se on sisustettu riehakkaasti?

Meidän aikaan pihan remontti toi melua, mutta pihalle näyttäisi tulevan kesäksi todella hieno terassi! Sinne suuntaan ihan varmasti, jos kun kesällä pistäydyn taas Tallinnassa.

Ravintola Tallinnassa lasten kanssa

Manna La Roosa -ravintola Tallinnassa

Manna La Roosan vessat... ääh! Miksi pilata hauska paikka minun mielestäni tarpeettomalla Playboy-seinällä? Vessat oli sisustettu samaan riemunkirjavaan tyyliin kuin muukin ravintola, mutta vessat olivat hieman rähjäiset. Ovessa mainittiin, että WC on unisex, mutta silti jouduin tarkistamaan, että onko nämä sittenkin miesten vessat.

Vessojen vierestä olisi päässyt myös yläkerran kautta Tai Boh -ravintolaan, mutta se tosiaan oli nyt suljettu.

Manna La Roosa -ravintola Tallinnassa

Manna La Roosa -ravintola Tallinnassa

Ruoat saapuvat ja rauhoituimme syömään. Päivän pasta oli erinomaista ja Tytärkin söi ranskalaisiaan ja lohta. Molempien annokset maksoivat 7 euroa, joten hinta-laatusuhde oli mielestäni mainio näissä perus annoksissa. Menu oli suppea ja ruoissa oli selvästi panostettu päivän annoksiin. Seurueellemme tilattu vesikannu maksoi 3 euroa.

Manna La Roosa toimii ravintolana, mutta drinkkilista oli sen verran pitkä, että uskoisin paikan toimivan erittäin hyvin illanistujaisissa. Kunhan saavat pihan ja terassin valmiiksi, siitä tulee varmasti aivan ihana oleskelupaikka!

Manna La Roosa -ravintola Tallinnassa

Ravintolassa oli syrjäisiä soppeja ja erillisiä huoneita, joihin mahtuu ihan minkä kokoinen seurue tahansa - olit sitten intiimisti kaksin tai isommalla remuporukalla. Kovin aikaista lounasta ei kannata suunnitella, sillä Manna La Roosa avaa joka päivä vasta klo 12. Arki-iltaisin Manna La Roosa pitää oviaan auki 00-01 saakka ja viikonloppuna jopa aamukolmeen.

Ensi kerralla Tallinnassa pidän huolta, että pääsen kokeilemaan sitä toista "vihreän puutalon ravintolaa", Tai Bohia. Myös uusin Mondo nosti juuri Tai Boh -ravintolan Tallinnan-kartalle, joten senkin puolesta kannattaa paikka käydä kurkkaamassa!

Oletko käynyt näissä vihreän puutalon ravintoloissa?

Lue lisää Lähinnä Kauempana -arkistosta: 
Maias Mokk - tunnelmallinen kahvila tunnemylläkässä
Autoilu satumaisessa Virossa ja Jägalan vesiputoukset 

Manna La Roosa, Tallinnan ihana ravintola

18 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä :)
  Olemme kesällä käymässä Tallinnassa, joten näitä on hyvä kerätä talteen jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, onpa kiva kun on Tallinnan-reissu tulossa! Olen huomannut, että Tallinnan ravintolaskene kehittyy niin huimaa tahtia, että tuoreet vinkit on hyvä kerätäkin ennen reissua. Tallinna on kyllä ihana. Kivaa reissua teille!

   Poista
 2. Tuo vihreä talo on aika houkuttelevan näköinen. Kuvasin sitä viime joulukuun reissulla, mutta ei käyty syömässä. Aivan samaa ajattelin, että joskus tuolla pitää käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä! Jos ei syömään ehdi, niin sitten vaikka kahvilla tai drinkillä. Oli ihana paikka!

   Poista
 3. Reilu kuukausi sitten käytiin tuolla, kun oltiin kavereiden kanssa päiväristeilyllä. Yksi seurueesta tiesi tuon paikan ja vei meidät sinne. Mitenköhän monta kertaa oonkin ohittanut tuon rakennuksen aiemmin. Aivan ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä, että kaverisi tiesi paikan! Minäkin niin monta kertaa missannut, mutta nyt onneksi tärppäsi. Söittekö, vai kävittekö vaan drinkeillä? Onneksi istumapaikkoja oli paljon, toivottavasti jatkossakin pääsisi ilman pöytävarausta...

   Poista
  2. Käytiin drinkeillä ja syömässä jälkkärit. Pääruuat syötiin ihan Manna La Roosan lähellä tässä paikassa --> http://restoranlusikas.ee/fi/ Sinnekään en ois ikinä löytänyt ilman kavereita.

   Poista
  3. Ooooh, kiitos vinkistä! Tuossapa en ole käynytkään ja näytti tosi hyvälle! Hyvä idea aina tuo, että syö pääruoan jossain muualla ja lähtee jälkkäreille/drinkeille muualle. Näkee samalla reissulla enemmän paikkoja. Ja joskus pääruoan jälkeeen onkin ihan kiva vähän jaloitella. :D

   Poista
 4. Mukava reissu ollut teillä varmasti bloggaajakollegan kanssa!

  Manna La Roosa on kyllä erittäin upea paikka ja toimii erittäin hyvin illan istujaisissa. Tai ei siellä välttämättä tilaa ole istua, mutta hyvä paikka on seistä myös baaritiskillä ja katsella baarimikkojen taiteilua. Erittäin hyviä drinkkejä ja toistaiseksi ainoa paikka Tallinnassa, missä ei ajatuksissani käynyt edes tilata olutta. Mainitsin Manna La Roosan omassa Tallinnan olutravintolat -postauksena juuri paikkana drinkkien ystäville: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/tallinnan-parhaat-olutravintolat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä lukenut sun olutravintolapostauksen, mutta eipä ollut jäänyt tämä mieleen! Olin tainnut yhdistää pelkästään juomanautintoihin - joihin tämä selvästikin oli enemmän suuntautunut! Seuraavan kerran, kun lapset jää kotiin, suuntaan tänne drinkeille - ehdottomasti.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Oisin kyllä ehkä hihkunut samalla lailla ku lapsetkin, saa innostua (ainakin jos paikka tollanen) ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muidenkin mielestä aikuinen saa hihkua! Ainakin riemukkaassa paikassa. :) Pönöttämistä ja vakavuutta on tässä maailmassa ihan liikaa. Manna La Roosa oli kiva lasten kanssa, seuraavaksi pitäisi testata sitten iltatunnelma drinkkien ääressä. ;)

   Poista
 6. Manna La Roosan sisustus on minustakin ihan tosi hieno. Ja niin on myös Tai Bohin. Toivottavasti pääset pian testaamaan myös sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsen pian myös Tai Bohiin! Ensin ruokaa Tai Bohissa ja sitten Manna La Roosaan drinkeille. :)

   Poista
 7. Manna la Roosa on kyllä ihana, olen siellä pistäytynyt vain aikuisten kesken treffidrinksuilla, mutta ehkäpä pian suuntaamme koko perheen voimin vaikkapa lounaalle 😊

  Ajattelin tähän vinkata taannoisesta blogipostauksestani Tallinnan lapsiystävällisistä ravintoloista, jotka ovat vaativan kulinaristinkin makuun. Jos vaikka ensi kerralla löydätte seuraavan suosikin 😉

  https://wonderworldofnoora.wordpress.com/2017/04/25/tallinnan-lapsiystavalliset-ravintolat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tutustun ehdottomasti! Meillä liian usein käy niin, että yhtäkkiä kaikille tulee nälkä eikä varmasti muista yhtään ravintolaa. Tai ainakaan ole tietoa niiden lapsiystävällisyydestä...

   Poista
 8. Aivan ihana paikka! Kahdesti käynyt, kerran päiväsaikaan lounaalla ja kerran istuttu pitkän kaavan mukaan drinksut ja illallinen. Hyvin sai valtaosan illasta kulutettua samassa paikassa, ruoka on ihan älyttömän hyvää ja palvelu tallinnan mittakaavassa ystävällistä ja iloista. Viimeksi kun Tallinnassa käytiin niin pyörittiin Telliskiven alueella. Paljon mielenkiintoisia ravintoloita ja La Tabla - niminen meksikolainen kokeiltiin. Hyvin toimi sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin olet tykännyt! Kävin just viikko sitten siinä vieressä Tai Bohissa syömässä (jee, ilman lapsia!) ja sen jälkeen mentiin ulos drinkeille. Ja nyt se ulkoterassi oli valmis, se oli ihana! Tykkään koko talon fiiliksestä ihan hirveästi.

   Telliskiven alue on myös kiva, tykkään siitäkin! La Tablassa ei olla käyty, pistänpä korvan taakse, sillä kuulostaa kiinnostavalle! Me mentiin viimeksi hetken mielijohteesta Kivi Paber Kääridiin ja ihmeteltiin kun ruoat on vähän hassuja. Selvisi sitten jälkikäteen, että se on gluteeniton ravintola. :D Ihan hyvää ruokaa ja kiva miljöö, mutta hieman tyyriihkö.

   Suosittelen myös Rotermannin aluetta, siinä on vähän samaa henkeä kuin Telliskivestä. Paitsi rutkasti ultramodernia rakennuskantaa yhdistettynä 1800-luvun teollisuusalueeseen! Ja ihan lähellä keskustaa ja satamaa, helppo mennä.

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017