perjantai 28. huhtikuuta 2017

Hitti ja huti: Disney Springs ja Orlando Eye

Orlandosta tulee kaikille heti ensimmäisenä mieleen Disney World ja muut teemapuistot. Tässä vinkki, miten eräänlaiseen Disney-maailmaan pääsee ilmaiseksi!

Koska meillä oli niin pieniä mukana (kolme 1-4 vuotiasta), päätettiin jättää Disney World välistä. Se olisi meille ehkä liian suuri pala purtavaksi ja lovi kukkaroon aivan liian syvä. Jaksaisiko 4-vuotias jonottaa tuntia laitteeseen? Olisiko virikekuorma ihan liikaa alle 2-vuotiaille? Mutta teimmekö sittenkin valtavan virheen?

Kun kerta Orlandossa oltiin, niin kyllähän meidän vähän piti päästä Disney huumasta nauttimaan. Ennen Disney-huumaa pyöräytimme porukkamme maailmanpyörässä, korkeuksiin kohoavassa The Official Coca-Cola Orlando Eye'ssa. Siitä lyhyt tarina tämän postauksen lopussa, sillä ensin pureudumme Disney Springsiin.

Disney Springs, Orlando Florida

DISNEY SPRINGS - ilmainen teemakylä

Olin saanut etukäteen vinkkiä tästä ilmaisesta Disney-teemaisesta "kylästä".

Disney Springs (entinen Disney Downtown) kuuluu osana Disney Worldiin, mutta on ilmainen.
Kyse ei ole varsinaisesta teemapuistosta, sillä alue sisältää enimmäkseen kauppoja. Alueelta löytyy mm.

 • valtava Disney-kauppa, ikuisen joulun myymälä ja lukuisia muita teemapuoteja
 • elämysravintoloita (joihin ei pääse ilman pöytävarausta syömään, olivat ihan täynnä kaikki!)
 • esityksiä ja ohjelmanumeroita
 • suihkulähde juostavaksi, kuumailmapallo ja paljon pieniä elämyksiä
 • karuselli ja paaaaljon, paljon muuta


Me mentiin alueelle iltapäivällä ja saatiin auto helposti ilmaiseen parkkipaikkaan (Lime Garage). Meidän saapuessa alueella oli vielä kohtuullinen ihmismäärä. Aurinko paistoi, paikka vaikutti hauskalta. Kierreltiin heti alkajaisiksi World of Disneyssä, aivan järkyttävän kokoisessa Disney-kaupassa, jossa oli paljon nähtävää katonrajaa myöten.

Alue oli suuri ja joka puolella oli jotain. Jossain lauloi kuoro, toisaalla oli elävä patsas. Jossain oli vettä suihkuttava Disney-hahmo, toisaalla tulta syöksevä tulivuori. Tämähän on jännittävä paikka - mahtavaa, että tultiin!

World of Disney, Orlando Florida

Disney Springs, Orlando Florida lasten kanssa

Ei pelkkää autuutta kuitenkaan

Illan lähetessä väkimäärä vaan lisääntyi ja lisääntyi, samaan tahtiin kuin poikani levottomuus kasvoi. Tappi oli jotenkin ylienergisellä ja oikukkaalla tuulella. Suurin osa pienten lasten vanhemmista tunnistaa tämän ilmiön: ei suostu rattaisiin, lapsi haluaisi vain juoksennella holtittomasti ja huutaa kuin syötävä aina syliin otettaessa.

Kuitenkaan siinä ihmismäärässä ei ole kovin terveellistä antaa juoksennella vapaasti, ettei juokse ihmisten alle. Ettei häviä tai ettei tipahda johonkin mustaan aukkoon. Ettei tulisi mitään traumoja kenellekään.

Ei siitä meidän rennosta illasta Disney Springsissä vaan tullut yhtään mitään. Koko ajan sai olla sydän syrjällään. Mä juoksin hiki hatussa pienen seikkailijan perässä.

Disney Springs, Orlando Florida lasten kanssa

Kaikilla alkoi olla nälkä. Pysähdyttiin muutaman kojun kohdalla, joista sai hot dog -tyyppistä pikaruokaa. Muut oli sitten isoja ravintoloita, joihin oli yli tunnin jono - jos paikkoja ylipäänsä oli vapaana enää sille päivälle/viikolle/kuukaudelle.

Viimeinen niitti oli se, kun ruokailuasiaa miettiessämme yhtäkkiä huomattiin, ettei Tytärtä näy missään. Mä aloin heti karjumaan Tyttären nimeä ja skannasin raivolla ympäristöä. Miten helkkarissa me löydettäisiin kieltä puhumaton ipana tästä väkimäärästä!?

No, likka oli kateissa ehkä 7 sekuntia, mutta se tuntui ikuisuudelta. Alahuuli väpättäen Tytär puolustautui: "minä vain katselin noita ankkoja." Tytär näki meidät kyllä koko ajan, mutta me ei häntä.

Kaikki aikuiset oltiin yhtämielisiä. Nyt pois täältä.

Disney Springs, Orlando Florida lasten kanssa

Ja silti harmitti. Pystyin helposti kuvittelemaan, miten siistiä olisi odottaa siellä illan pimenemistä, miten vaikuttavia olisivat valoshowt ja ilotulitukset. Vaikka jengiä oli aivan pipona, niin tunnelmakin olisi varmasti ollut hyvä.

Mutta pienten lasten kanssa pitää joskus pystyä tekemään näitäkin ratkaisuja.

Nähtiin Disney Springsistä vain noin puolet. Onneksi ei oltu ostettu niitä sikakalliita lippuja Disney Worldiin, kun ilmaisesta teemakylästäkin jouduttiin lähtemään hippulat vinkuen.

Disney Springs, Ikuinen joulu lasten kanssa

Disney Springs ja Rainforest Cafe, Orlando Florida lasten kanssa

ORLANDO EYE - tämän maailmanpyörän voit jättää välistä

Koska meillä on pakkomielle korkeisiin paikkoihin käytiin ennen Disney Springsiä tietenkin Orlandon yhdessä maamerkissä - Orlando Eye'ssa. Tai siis ihan oikea nimihirvitys on The Official Coca-Cola Orlando Eye. Noin.

Liput sinne oli aika kalliit. Mutta hei, lomallahan tässä! Mennään sinne. Näkee upeasti kaikki teemapuistot ja koko Central Floridan!

Vain kaksi vuotta vanha Orlando Eye kohoaa yli 120 metriin ja lupaa kirkkaana päivänä näkyvyyden Cape Canaveraliin saakka. Ilma oli kirkas, mutta ei me mitään raketteja nähty.

Hieman alkoi epäilyttää, kun saavuttiin paikalle. Koko alue oli lähes autio. Päästiin nettilipuilla kävelemään suoraan sisään. Suorastaan huvitti, kun pitkät jonotuskaistat oli tyhjillään. Vain pieni jonon tynkä lippukassalle. Paikalla oli perinteiset valokuvaajat, jotka eivät edes yrittäneet ottaa kuvia matkamuistoksi. Varmasti tiesivät - ei niitä kukaan halua.

Jostain mielenoikusta otettiin ystävättären kanssa tiskiltä viinit mukaan näköalakoppiin.

Se oli huono idea. 

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida lasten kanssa

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida lasten kanssa

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida lasten kanssa

Pieni lasillinen maksoi 10 dollaria (plus verot) ja kuppi oli vain tiellä. Jos en itse läikyttänyt, niin joku lapsista yritti napata lasin. Poikani huusi lasin nähdessään: minuuu! minuuuu! Tytär huusi: mäkin haluun mehua, anna mä maistan!

Lasia ei voinut laskea, mutta lasi kädessä ei voinut katsoa maisemia - piti paimentaa lasia hamuilevia ipanoita. Valokuvaamisen yrittäminen oli iso vitsi. Tästä alkoholiannoksesta oli nautinto kaukana.

Ja ne maisemat... voi blaah! Kun lasikoppero kohosi taivaalle, meitä koitti melkoinen pettymys. Silmänkantamattomiin valtavia parkkipaikkoja ja jossain kaukaisuudessa huvipuistoja. Siinäpä se. En tiedä, olisiko näkymät olleet paremmat sitten auringonlaskun aikaan. Tuskin. Parkkipaikka on parkkipaikka yölläkin.

Tulipahan käytyä.

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida näköala lasten kanssa

Samassa tilassa Orlando Eyen kanssa on Sea Life, Madame Tussauds ja varmaan jotain muutakin. Näihin kaikkiin olisi voinut ostaa yhdistelmälipun. Onneksi meitä ei vahanuket kiinnosta joten ostettiin vain sisäänpääsy maailmanpyörään. Kaikki kohteet vaikuttivat yhtä hiljaisilta.

Alueella on useita ravintoloita ja ruokakauppakin. Lähes samalla parkkeerauksella olisi ollut paljon muutakin nähtävää. Kuten esimerkiksi Ripley's belive it or not. Oltaispa menty ennemmin vaikka sinne.

Hinta aikuiselta: 25 dollaria + verot (huom! netistä ostettuna -10%)

The official Coca-Cola Orlando Eye  // viralliset sivut
Orlando Eye // Wikipedia

Osassa kuvista on käytetty rankasti zoomia, joten näkymät on vielä masentavammat livenä.Vai mitä olet mieltä, maksaisitko parikymmentä euroa näistä maisemista?

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida näköala lasten kanssa

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida näköala lasten kanssa

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida näköala lasten kanssa

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida näköala lasten kanssa

Orlando Eye maailmanpyörä, Florida näköala lasten kanssa
Niin, ehkä olisi ollut kivempi vain käyttää nämäkin rahat johonkin toiseen kohteeseen tai vaikka syömiseen.

Lue lisää Lähinnä kauempana -arkistosta: 
Road Trip Miamista Key Westiin
Odotettu resortmajoitus Orlandossa - asunnossamme olikin jo toiset asukkaat!
Floridan Legoland - kun haluat välttyä jonottamiselta!

Oletko käynyt jommassa kummassa paikassa? Olikohan virhe jättää Disney World välistä? Mikä on sun hienoin tai huonoin kokemus Orlandossa?

3 kommenttia:

 1. Mun täytyy tunnustaa, etten ole innostunut yhdestäkään maailmanpyörästä. Varsinkin Singaporessa Flyerin vieressä sijaitsevan Marina Bay Sandsin katolta oli niin paljon paremmat maisemat. Lisäksi siellä maailmanpyörän kopissa on aina jotenkin ankea fiilis. Mä olen joka kerta päätynyt toivomaan, että pääsispä jo pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se! Tuossakin lasikopperot oli ilmastoituja, mutta silti siellä meinasi hiota kun lapset häsää ja me kaikki kahdeksan yritetään etsiä jotain katsottavaa. Surkee paikka, surkee fiilis ja surkea hinta.

   Mutta Marina Bay Sandsistä olen paljon lukenut ja sieltä varmasti onkin upeat näköalat! Eikös katolle pääse ihan (kalliin) drinkin hinnalla, ettei pakosti tarvitse yöpyä?

   Poista
 2. Hihii, kivan näköistä matkaa.
  Lasten kanssa aina vähän ylimääräistä ohjelmaa, eikä kaikki aina menekään kuten suunniteltu.

  Mekin käytiin Disney Springsissä ja muualla.
  Meidän matkapostaus aiheesta: https://mutkatonta.com/orlando-lasten-kanssa/

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017