sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Parisuhdematka Madridiin ennen toisen lapsen syntymää

Siinä missä käytiin Ateenassa parisuhdematkalla kuopuksen vauvavuodesta selvittyämme, kävimme myös ennen kuopuksen syntymää Madridissa. Niin ikään parisuhdematkalla sielläkin. Ja onneksi käytiinkin, sillä kuopuksemme Tappi oli ensimmäisen vuotensa hyvin vahvasti liimautunut äitiinsä. Siis minuun.

Parisuhdematka Madridiin - kaupunkilomalla ilman lapsia

Ensimmäisen kerran kävimme ilman lasta matkoilla Ranskassa. Se oli vähän toisenlainen reissu, sillä mukana oli ystäväpariskunta ja viiletettiin porukalla ei-niin-romanttisissa merkeissä Pariisissa, Nantesissa ja lopulta Clissonissa Hellfesteillä.

Matka oli sitten kuitenkin liian pitkä olla erossa reippaasti alle 2-vuotiaasta. Nimittäin viimeisenä päivänä oli jo niin kova tarve päästä kotiin, että olin haljeta. Olimme yhtä mieltä siitä, että 5 yötä poissa oli liian paljon.

Nyt suunniteltiin paremmin. Saatiin mummi ja isotäti hoitamaan 2,5-vuotiasta Tytärtä ja otettiin Norwegianin punaiset siivet alle. Madridiin varattiin aikaa kolme yötä, mikä oli juuri sopiva määrä meille. Madridissa toki oltaisiin viihdytty pitempäänkin.

Madrid - parisuhdematka Espanjaan ilman lapsia - nähtävyydet


Madrid, Espanjan pääkaupunki - ruokamatkalla ilman lapsia


Madrid raskausviikolla 25


Reissun koittaessa olin toisella kolmanneksella raskaana, mikä yleensä koetaan parhaimmaksi ajankohdaksi matkustamiselle. Silloin raskaana oleva nainen hehkuu ja on energisimmillään, eikä iso vatsa ole kuitenkaan vielä tiellä. Tai sitten on turvonnut ja väsynyt, kuten minä. Muuten ihan hyvinvoiva kyllä. Kai se toinen raskaus tekee oman lisänsä.

Ajankohta oli huhtikuu, jolloin periaatteessa Espanjassa olisi voinut olla helteiset kesäkelit mutta meille sattui hieman epävakaiset säät. Saatiin kuitenkin nauttia enimmäkseen auringosta, joten tykättiin matkan varrella jäädä terasseille olusille ja lepuuttamaan (mun) jalkoja.

Ihmetykseni terasseilla oli aika suuri, sillä todella monesta baarista sai hanasta alkoholitonta olutta! Alkoholittomasta viinistä tosin eivät olleet kuulleetkaan. Tykkäsin juoda terassilla ennemmin alkoholitonta olutta kuin jatkuvasti soodavettä tai limpparia.

Myös ruokailuissa oli rajoitteita, mutta muuten reissu meni lähes kuten ilman raskauttakin. Mitä nyt valitin väsymystä ja kolotuksia tavallista useammin.

Rastron sunnuntaikirppis Madridissa - parisuhdematka ilman lapsia

Matkalla Espanjassa raskaana - mitä kannattaa tehdä?

Majoitus Madridissa / Hostal El Pilar


Majoituttiin ihan Madridin keskustassa El Pilar hostellissa, Puerta del Sol -aukion kupeessa. Ei se nyt mikään kovin korkeatasoinen luukku ollut, mutta oma kylppäri, siisti huone ja puhtaat lakanat. Sijaintiin nähden ei pahan hintainenkaan, 55 euroa yöltä. Aika pieni huone ja ikkuna vain varjoisaan, kapeaan sisäpihaan. Kelpasi silti meille.

Aamiaista ei tietenkään ollut tarjolla, mutta ihan vieressä oli paljon aamupalapaikkoja. Olikin oikeastaan ihan kiva aamulla miettiä, missä haluttaisiin aamun eka ateria syödä. Nyt kun ei ollut kiire aamupalalle eikä tarvinnut huolehtia lapsen syömisistä.

Madrid, Puerta del Sol - missä kannattaa majoittua?


MITÄS KAIKKEA MADRIDISSA NÄKEE VIIKONLOPUSSA?Saavuttiin Madridiin jo pimeän tultua, joten Puerto del Sol oli parhaimmillan. Katutaiteilijat veti aika uskomattomia esityksiään ja porukkaa oli ihan hirveästi seuraamassa. Jokaista esiintyjää! Esityksen jälkeen ihmiset hajaantuivat jatkamaan puuhiaan ja uuden esiintyjän aloittaessa kaikki kerääntyivät katsomaan. Espanjalaiset tuntuvat rakastavan näitä "sirkushuveja".

Me käytiin tutkimassa lähikortteleita ja läheisellä terassilla iltapalalla. Oli jotenkin ihan outoa olla yhtäkkiä harmaasta arki-Suomesta iloisessa ja värikkäässä Espanjassa. Vieläpä kahdestaan oman puolison kanssa!

Tyypilliseen tapaan meillä oli yhtenä päivänä julkisen liikenteen kortti, jolla kiertelimme Madridissa paikasta toiseen. Julkinen liikenne toimi hyvin ja oli edullista. Metrosta käsin ei kuitenkaan kaikkea näe, joten otimme yhtenä päivänä myös hop on hop off -turistibussin jolla saatiin katsella paikkoja vähän ylempää. Ja mä sain taas lepuuttaa jalkojani.

Madrid turistibussit: Hop on hop off on kätevä tapa nähdä kaupunkia raskaana

Gran Via Madrid - mitä kannattaa tehdä Madridissa?


Gran Via Madrid - nähtävyydet Madridissa - lomalla ilman lapsia

Käveleksimme Chuecan "gay districtissä", tungeksimme Gran Vialle johtavilla turistikaduilla, ihmettelimme näkyvää prostituutiota, pyörimme Plaza Mayorilla, herkuttelimme Cava Bajalla, huokailimme hulppealla kuninkaanlinnalla, näimme useita katedraaleja ja monumentteja...

Koska joka reissulla haluamme käydä näköalapaikoissa, kävimme Teleférico -condolihisseillä Casa de Campo -puiston näköalaravintolassa katselemassa maisemia ja nauttimassa aurinkoisesta päivästä. Hyvät näkymät niin hisseistä kuin puistosta paikan päältä joten kannatti käydä ilman sen ihmeellisempää suunnitelmaakin. 

Vaikka itse en mikään jalkapallon ystävä olekaan, oli mielenkiintoista käydä seuraamassa tulista ja tunteikasta jalkapallon fanitusta. Olimme ostaneet hyvissä ajoin Real Madridin matsiin liput ja nyt on sekin puoli espanjalaisuutta koettu. 

Real Madridin matsista, Teleféricosta ja muista nähtävyyksistä teen erillisen postauksen ja se löytyy alta:


Teleferico Madridissa - parhaat näköalapaikat

Espanjalainen ruokaHuomattiin heti, että Madrid on nautiskelijan paratiisi. Herkkuja löytyi ruoan ja juoman muodossa ihan jokaiseen makuun eikä ruokailu ole hinnalla pilattu. Raskauteni takia jouduin tosin olemaan hieman karsivampi. Paheksunnasta huolimatta tunnustan, että nautiskelin reissussa viinilasillisen ja taisinpa nauttia vahingossa hieman jamon ibericoakin... 

Ruokamatkailu Madridissa - ilmakuivattu kinkku ja tapakset

Ruokamatkailu Madridissa - ilmakuivattu kinkku ja tapakset

Kun ei tarvinnut hoitaa lapsen mukaan ruokailuja sekä itse olin niin väsynyt ja raihnainen, keskityttiin todella paljon ruokanautintoihin. Kävimme aamiaisilla, menu del dia -lounailla, nautiskeltiin iltapäivällä syntiset churrot, terassiolusilla ja vielä illalliset päivän päätteeksi. Joka väliin pieni tai iso annos gelatoa. Jos en ollut ennen reissua turvoksissa, niin nyt olin!

Jos nyt lonkalta pitää heittää pari paikkaa mistä sai hyvää ruokaa, sanoisin Chuecan ja Cava Baja / Cava Alton alueen.

Chuecassa oli suosittuja tapaspaikkoja, jotka selvästi oli suuressa suosiossa: me ei mahduttu yhteenkään! Lopulta löydettiin itsemme hauskasta fiftarityylisestä jenkkidinerista. Muutenkin ehkä suuntaisin Chuecan suuntaan, jos haluaisin enemmän tutustua Madridin yöelämään.

Cava Bajan suunnalla ravintoloita oli vieri vieressä, kadut olivat idyllisiä ja läheltä löytyy myös suosittu katukirppari. Casa Baja -kadulta löytyneessä ravintolassa käytiin syömässä kuvassa olevat miniburgerit.

Madrid Cava Baja ja Casa Baja - matkailu raskaana Espanjassa

Madrid - keskustan ravintolat ja baarit

Madrid - nähtävyydet ja tekeminen raskaana

Loppujen lopuksi "pakollisia nähtävyyksiä" ei paljon ollutkaan. Mutta tykättiin nimenomaan Madridin pöhinästä, katutason elämästä. Käveltiin toinen toistaan kauniimpia katuja, syötiin ja juotiin, nautiskeltiin. Seurailtiin paikallista elämää - sitä kun espanjalaiset perheet olivat ulkona ja nauttivat ihmisten seurasta.

Ihmisiä tungeksi paljon tietyissä ravintoloissa tai suosituissa paikoissa. Espanjalaisia se ei tuntunut haittaavan, mutta tämmöinen jäykkä suomalainen oli siitä välillä vähän ahdistunut.

Kaikesta huolimatta Madridin kaupunkikulttuuri iski sydämeen ja ihastuimme kaupunkiin kovasti. Voisin lähteä koska vaan Madridiin vain syömään (ja juomaan).


Lue lisää Lähinnä Kauempana arkistosta:

56 kommenttia:

 1. Kiitoksia linkittämisestä! Ensi kesänä jälleen kutsuu Nantes ja Hellfestiinkin olisi liput hankittu, mutta katsotaan nyt saako isi mennä yksin festareille ja me tutustutaan pojan kanssa Nantesin tarjontaan. Jäi viimeksi vähän vähälle kiertelyt siellä.
  Minulla sykkii sydän Espanjaan myös. Pari kertaa tullut käytyä Madridissa ja voin suositella myös Parque del Retiro'a, jossa voi picnikin lisäksi käydä veneilemässä lammella. Puisto on paikallisten suosiossa etenkin sunnuntaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nantes oli kyllä kiva kaupunki, joten varmasti saatte pojan kanssa ajan kulumaan sielläkin.

   Retiron puiston ohitse mentiin ja siitä suosituksia oltiin saatu, mutta ei vaan lyhyen reissun aikana sinne ehditty. Kerran poistuin kotoa -blogista luin hyvän jutun puistosta, joten vähän alkoi harmittamaan ettei käyty! Jos haluat Mirkka vilkaista, niin tässä linkki: http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2017/02/08/madridin-puistotunnelmaa-el-retiro-park/

   Poista
 2. Kuulostaa ihanan rennolta oleskelulta. Madrid on kyllä sellainen kaupunki johon pitää ehdottomasti käydä joskus itsekin tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rento oleskelu on kyllä just hyvä kuvaus! Suosittelen Madridia ihan millä reissukokoonpanolla hyvänsä. :)

   Poista
 3. Me haaveillaan tällä hetkellä parisuhdelomasta. Poika on just opetettu nukkumaan yöt omassa sängyssään, (yes!!), joten toivoa on! Jos sitä lähtis vaikka edes Tukholmaan pyörähtään kaksin pariksi päiväksi. Madridissakaan ei ole tullut käytyä, samoin kuin ei muuten Barcelonassakaan. Viisi yötä tuntuu tosiaan pitkältä ajalta, mutta 2 yötä ehkä menis jo keväämmällä/kesällä. Tosin toi meidän tyyppihän on silloinkin vasta 1,5-vuotta... Hauska toi peilin kautta otettu kuva, missä olette sightseeing-bussin kyydissä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, toivoa on! Tukholma kuulostaisi ihanalta kohteelta parisuhdelomalle! Ja kevät-kesä muutenkin ehkä ihana ajankohta reissata (ja hoitajilla helpompaa kun ei tarvii niin paljon säätää pukemisten yms kanssa...). Minusta tärkeintä on lähteä sitten reissuun, kun se tuntuu hyvälle. Ei ole kiva olla parisuhdelomalla(kaan) jos koko ajan kaivertaa sydänalassa. :(

   En tiedä mitä ajateltiin sen 5 yön suhteen, mutta se tosiaan oli meidän tapauksessa ehdottomasti liikaa. Lapsi tosin voi mainiosti mummin hyvässä hoidossa, mutta minulla alkoi olla jo tosi paha mieli olla kaukana poissa kotoa ja lapsesta. Koko ajan pikku jännitys, että entä jos lento viivästyy tai ei päästäkään matkaan? Junalakot oli taas vaihteeksi Ranskassa päällä, että muutenkin reissun teko välillä takkusi. :)

   Poista
 4. Me ollaan jostain syystä matkustettu tosi harvoin kahdestaan. Ennen lasta reissattiin ystävien kanssa ja sen jälkeen lapsi on kulkenut mukana.

  Mut mun eka duunireissu lapsen ollessa 2-vuotias oli 8 päivän mittainen. Erossaoloon meillä on siis totuttu arkisin, mutta ei niinkään lomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 5 yötä olisi ollutkin ihan ok, jos hoitajana olisi ollut lapsen isä. Mutta kun me molemmat vanhemmat oltiin poissa, niin se kouraisi. Mutta tuon jälkeen meidän yhteiset poissaolot on ollut just noita 3 yön poissaoloja, joka on tuntunut sopivalta pituudelta.

   Me taas ollaan reissattu ennen lapsia tosi paljon kahdestaan joten harvinaisemmat kaveriporukalla reissaamiset on mukavaa vaihtelua!

   Poista
 5. Ehdoton suositus parisuhdelomille! Me ollaan tehty kolmen yön reissuja lähes vuosittain, ja se on aina tuntunut sopivalta ajalta olla poissa. Toinen lapsi oli vasta 5 kk, kun oltiin kahdestaan Pietarissa.

  Täytyy myöntää, että nykyään homma on jo vähän monimutkaisempaa kuin ennen: ennen lapset saattoi lähettää muutamaksi päiväksi mummolaan, mutta nyt isommilla lapsilla on niin paljon erilaisia menoja, että työläintä on opettaa isovanhemmille viikkoaikataulu ja milloin kenenkin pitäisi olla missäkin. Eli ei se välttämättä myöskään helpotu ajan myötä.

  Ja ehdoton suositus myös Madridille! Siellä mekin käytiin muutama vuosi sitten. Me oltiin siellä vappuna ja satuttiin vasemmistolaiseen mielenosoitus/punk-vappujuhlaan. Siellä oli aika hyvä tunnelma. Ja me käytiin Pradossa ja Reina Sofiassa ihailemassa taidetta, kun kerrankin pääsi ilman lapsia. Reina Sofiassa tosin jaksettiin käydä katsomassa lähinnä Guernica. Ja jalkapalloa käytiin myös katsomassa - hyvin samoja reittejä ollaan kyllä kuljettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan; isommat lapset - enemmän harrastuksia ja muita menoja! :D Tuleeko mietittyä, että onko oikeasti reissu sen arvoinen että jaksaisi nähdä kaiken sen etukäteisvaivan...? :D

   Ihana, kun te olette päässeet Pietariin jo noin pian toisen lapsen syntymän jälkeen! Tän toisen kanssa mä hyvä kun pääsin välillä edes lähikauppaan, kun se olis halunnut olla vaan minussa kiinni. :D Mutta onneksi se helpotti ja päästiin sinne Ateenaan.

   Oon huomannut, että vappuna on tosi hyvä ajankohta reissata! Usein säät suosii ja näköjään Euroopassa on laajasti silloin poliittisia kulkueita ja miekkareita. Voin uskoa, että Madridissa on ollut espanjalaisittain mielenkiintoinen meno!

   Poista
  2. Pakko myöntää, että useinkin matkan lähestyessä miettii, että onko tässä taas mitään järkeä. Kaikki on aina vaikeaa - lähti matkaan sitten lasten kanssa tai ilman. Mutta sitten kun on reissussa, niin kaikki on ihanaa ja mahtavaa (jopa silloin, kun lapsella on vesirokko...). Onneksi sen tunteen muistaa aina siinäkin vaiheessa, kun lähteminen stressaa.

   Poista
  3. Ihan samat fiilikset! Siis poislukien vesirokko :D

   Mutta mulle tulee aina pari päivää ennen lentoa ihan kauhea ahdistus. Että jos nyt vois perua matkan, niin peruisin (no en ehkä ihan oikeesti). En halua lähteä, ahdistaa, kauhee homma, entä jos sattuu jotain, mitä pitää ottaa mukaan, onko passit, entä jos siellä on ihan hirveetä... ihan älytöntä! Ja tämä ahdistus helpottaa vasta sitten turvatarkastuksen jälkeen. Sitten yleensä pääsee kunnolla fiilikseen. Ja ei, ei käydä Oak Barrelissa. :D

   Poista
 6. Jee, Madrid! Ollaan menossa kesäkuussa 3–4 päiväksi, eikä lentojen lisäksi mitään muuta ole järkkäilty. Saattaa olla meikälle liian kuumat oltavat, mutta matkan ajankohta ei tällä kertaa ole meistä itsestä kiinni, anoppiehdokas kun juhlii pyöreitään myöhemmin samalla viikolla Fuengirolassa. Meidän kaupunkimatkailufilosofia on rento: hengaillaan, syödään ja juodaan hyvin. Mitä vähemmän "pakollisia" nähtävyyksiä, sen parempi. :D Jään innolla odottamaan seuraavia Madrid-postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipa sopivasti! Kesäkuussa on varmasti kuuma, mutta löytyyhän Madridista siihen paljon viilennystä. Cavaa tai oluet terassilla, kylmät gelatot, vilvoittelua pikkuteiden varjoissa... äh, mitä mä selitän. Sä jos kuka löydät tiesi hyvien nautintojen äärelle! Teille tulee kyllä niin hyvä reissu! :)

   Poista
 7. Ihanan aurinkoista. Olispa jo kesä! <3 Madridissa en ole käynyt, mutta joku Espanjan reissu pitäisi kyllä tehdä, paljon sielläkin olisi nähtävää - ja herkuteltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manner-Espanjassa on tullut käytyä vaan Barcelonan tienoilla ja Madridissa, muuallekin tekisi mieli! Kevät oli kyllä kiva ajankohtana, kun ei ollut liian kuuma, vähemmän turisteja mutta kuitenkin kesämeininkiä jo.

   Poista
 8. Mulle nyt heti yks jamon serrano leipä, kiitos! Miks mä aina luen blogeja nälkäisenä, piinaavaa nähdä noita herkkuja.
  Tuttuja maisemia, mutta niin erilaisia kevään kirkkaassa valossa, kuin mun joulukuun matkalla. Tuo hento vihreys Gran Vian puissa on niin kaunista. Oi, kevät!
  Ymmärräthän sä nyt, että mitä ongelmia sun kuopuksen elämään koskaan tuleekaan, niin se on vain ja ainoastaan sen sun Madridin viinilasillisen syytä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madridissa oli kyllä niin paljon herkkuja tarjolla ja mehän syötiin... sinne vois hyvin lähtee ihan vaan syömään ja juomaan - muusta viis! Ja olen huomannut saman, että kaupungit on niin erilaisia eri vuodenaikoina! Kaikki näyttää kauniimmalta aurinkoisessa säässä.

   Joo, se yksi viinilasillinen on nyt ollut kohtalokas ja voimme sitä syyttää kaikista Tapin tulevista haasteista. :D

   Poista
 9. Juuri lähtemällä kaksin aika ajoin on ehdotonta parisuhteen hoitamisen kannalta. Sittn sitä arkea jaksaa paremmin. Todella maittavan näköiset herkut ja luulen, että noista safkoista turpoisi kyllä jokaikininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on arjessa aika vähän mahdollisuuksia olla kahdestaan, mutta onneksi toistaiseksi on onnistunut nämä vuosittaiset pakomatkat. :) Ja joo, nuo höttöviljaiset ja suolaiset herkut saivat kyllä hyvin nilkat turpoomaan kävelyn lisäksi :D

   Poista
 10. Me oltiin kaveriporukalla Madridissa reilu vuosi sitten syksyllä. Tykättiin ihan hurjasti, vaikka tavallanne ei nähtävyyksiä nähtykään. Ei edes tuon vertaa kuin te. Aika meni juodessa ja syödessä. Ilmailumuseossa mies sentään kävi, pari etukäteen katsottua ravintolaa tuli tutuiksi ja ihana cocktail-baari. Täytyy mennä toiste niitä nähtävyyksiä katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minusta teillä on ollut just semmoinen reissu, kuin Madridissa kuuluukin! MInua oikein harmitti että A) mahalaukku ei ollut tarpeeksi tilava ja B) raskauden takia joutui vähän aina arvioimaan syömisiä. Olitteko yöelämässä? Voisin kuvitella, että Madridissa olis tosi hauskaa viettää ilta yömyöhille ja kumota cavapullo jos toinenkin... vaikutti sille, että madridlaiset osaa juhlimisen niin ruoan kuin juomankin muodossa. :)

   Poista
 11. Tämä täytyy pitää mielessää - Norwegianin lennot samaiseen kaupunkiin varattuna toukokuulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpä sattui sopivasti! Se jäi vähän kaivelemaan, kun flamenco-tanssit jäi kokematta. Ehkäpä te voisitte käydä katsomassa ja kirjoittaa siitä? :)

   Poista
 12. Madrid on kyllä kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Muistot vain tulvahtivat mieleen, kun luin kirjoitustasi. Ja espanjallainen ruoka on hmm...herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, mulle tuli sama fiilis että Madrid tarjoaa jokaiselle jotakin! Se ruoka... slurps!

   Poista
 13. Minulla on viha-rakkaus suhde Madridiin. Minut on siellä ryöstetty, mutta toisaalta olen siellä syönyt myös yhden parhaimmista aterioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, ryöstöuhriksi joutuminen varmasti asettaa kaupungin ihan uuteen valoon. Toivottavasti ei käynyt pahasti ja aineellisetkin vahingot oli pienet? Mutta näinhän se on, isossa kaupungissa lieveilmiöitäkin esiintyy. Onneksi hyvä ateria toi vähän tasapainoa Madrid-kokemukseen. :)

   Poista
 14. Madrid on kyllä mukava kaupunki. Eniten pidin kirpparista ja Retiron puistosta. Nuo teidän herkuttelunne saavat ihan veden kielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retiron puisto jäi meiltä välistä, mutta se kirppari oli kyllä massiivinen! Ja siellä oli ihan sikana porukkaa, kadut ihan mustana ihmisistä. Mutta saatiin silti katseltua myyntipöytiä ja tein paljon ostoksiakin. Ostin useat käsityönä tehdyt korvikset ja kaulakorun. Kirppiksestä tuleekin seuraavaan postaukseen oma kohtansa. :)

   Poista
 15. Oikeassa olet: Madridin on herkuttelijoiden kaupunki! Etenkin tapasbaarit ovat tosi kivoja, ja Chuecan seutu on suosikkiani. Kyllä kelpais taas mullekin pieni MAdrid-visiitti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chueca oli kyllä vireä ja monipuolinen kaupunginosa! Me yritettiin vähän huonoon aikaan tapasbaareihin, ne oli aivan tupaten täynnä. Paikallisia ei tuntunut haittaavan, mutta me valuttiin sitten vähän väljemmille vesille. :)

   Poista
 16. Madridissa en ookkaan koskaan ollut :D En oikein ees tiedä miksi, koska kuitenkin Espanjassa on tullut käytyä niin useasti :D Tosi ihanan näköistä sielläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut paikat vaan on sellaisia mustia aukkoja, että jostain syystä aina tulee mentyä ohi. :)

   Poista
 17. Todella kivan kuuloinen reissu :) Hieman tuli nyt ikävä Espanjaan, noita ruokia ja halpoja viinilasillisia... Mainio juttu, että alkoholitonta olutta saa hanasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, tuli niin ikävä espanjalaisia herkkuja ja viinejä! Lapset ei ole vielä Espanjassa käyneetkään joten senkin puolesta pitäisi suunnitella siihen suuntaan reissua!

   Poista
 18. OI Madrid <3. Nyt tuli kyllä ikävä Madridiin. Ihana että sinä tykästyit tykästyit kaupunkiin heti ensi yrittämällä. Minä tarvitsin kolme reissua, ennen kuin Madrid minulle aukeni. Mutta kun kolmannella sain olla siellä sen pari kuukautta, ehdon todella ihastua. pakko päästä pian takaisin. Kijroitin paljonkin juttuja Madridista, mutta tähän kokosin omasta mielestäni ne "must" jutut viikonloppuun. Olikohan tässä listassa miten paljon niitä, joissa te ehditte käydä?
  https://maailmanaarella.com/2016/02/27/madridin-parhaat-nahtavyydet-ja-elamykset-top-10/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekö ollut sitten raskaushormoneilla osuutta asiaan, mutta me tosiaan tykästyttiin heti kaupunkiin. :D Ja näköjään onnistuttiin luovimaan siihen ominaisimpaan katukulttuuripöhinään.

   Luin postauksesi ja ai että, kun olisi ollut saatavilla jo meidän reissulle! Monta juttua ehdittiin kokea, mutta esimerkiksi tuo kattoterassivinkki olisi ollut JUST eikä melkein meille tehty! Ja Temblo de Depod!

   Mä olen kirjoittamassa parista kohteesta just postausta ja linkkaan tämän siihen. Tosi hyvä kooste parhaista kohteista! Kiitos vinkistä, Heidi!

   Poista
 19. Ah, Madrid on ihana! Me käytiin siellä muutama vuosi sitten (tai siis yhdeksän vuotta sitten, kääk!) ja nautittiin juurikin siitä katutason elämästä, syömisestä ja terassiolusista jos toisistakin, kaveriporukalla kun oltiin. Madridiin pitäisi päästä pian takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katutason elämä, just se! Oh, voisin kuvitella just kaveriporukan kanssa Madrid-loman maistuvan erityisen hyvälle!

   Poista
 20. Madrid on ihana! Nuo menu del diat on ihan mahtavia, samoin kuin tuo kahvila- ja ravintolaelämästä nauttimisen kulttuuri. Lastenkin kanssa on ihan normaalia lähteä illalla kaupungille! Itse olen käynyt Madridissa vain parilla pitkällä välilaskulla, mutta ehti siinäkin jo vaellella pitkin katuja ja istua terasseilla tapaksia napsien. Mielenkiintoista menoa muuten tuolla yhdellä aukiolla, missä ihmisiä makoilee maassa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menu del dia, miten yksinkertainen ja hyvä lounaskonsepti! Oli tosiaan hauska huomata, että lapset olivat mukana joka paikassa, myöhäänkin illalla.

   Nuo makoilevat ihmiset oli Chuecan alkupäästä, nuoriso oli kerääntynyt jo iltapäivästä viikonlopun viettoon ja odottelemaan ilmeisesti joidenkin baarien aukeamista. :D

   Poista
 21. Ihan vaan vinkkina tuosta jamon ibericosta/serranosta kaikille raskaana oleville, etta kyseista kinkkua voi syoda ihan rauhallisin mielin jos ne siivut on ensin pakastanut.
  Tosin se ei ravintolassa onnistu, mutta jos kotona tahtoo silla herkutella, niin pakasta ensin siivut ja syo sitten puhtaalla omalla tunnolla.
  Eika lasillinen viinia ole pahasta, edes syntymattomalle pienokaiselle, mutta kohtuus kaikessa ja ehka parasta on pidattaytya siita viinista jos pelkaa "sanomisia" ja "huonoa omaatuntoa"
  Muualla Espanjassa churroja syodaan aamulla, Madrid on hauska poikkeus, silla churroja ja porroja voi ostaa vaikka yolla kun tulee esim. Chuecan yoriennoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä!

   Voi, kun olisin tiennyt molempien raskauksien aikana tuon pakastusvinkin! Olisin pakastanut ilmakuivattua kinkkua nimittäin kilotolkulla! Pitää viedä ilosanomaa eteenpäin muille raskaana oleville. Raskaana onnistuin muuten pidättäytymään, mutta Madridissa puolivahingossa vähän maistelin herkutellessa... hups! Ilmakuivattu kinkku on yksi mun suurimmista herkuista ja Barcelonassa aikoinaan mun ruokavalio käytännössä koostui lähes siitä... :D

   Mun ei juurikaan tehnyt mieli alkoholijuomia kummankaan raskauden aikana. Terassilla oli kiva juoda alkoholitonta olutta, mutta yhtenä iltana join Madridissa pienen lasillisen punaviiniä tukevan ruoan yhteydessä. En todellakaan usko, että siitä oli haittaa! Mutta en tosin olisi nähnyt tarpeellisena juoda sen enempääkään.

   Hauska juttu, että Madrid on churrojen suhteen vapaamielisempi. Haha, voisin muuten kuvitellakin, että yöriennoista tullessa churrot maistuisi muuten erityisen hyville! Minusta se oli niin makea ja rasvainen paukku, että en tiedä osaisinko nauttia niistä vielä aamulla. :) Kiva, kun kommentoit!

   Poista
 22. Madridin matka olisi meille herkuttelumatka. Tapaksia ja viiniä, menu del dia -lounaita, jamon ibericoa ja churroja... Lähtisin raskaushousuissa matkaaan vaikka en olisikaan raskaana :) Kiva, että terdeillä sai hanasta holitonta. Se olisi kiva vaihtoehto Suomessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, repesin kyllä noille raskaushousuille! Mutta sehän on äärettömän hyvä idea. Harmi, kun mulla ei ole enää yksiäkään raskauspöksyjä jäljellä, mutta eiköhän jotkut superjoustavat leggarit ajais saman asian herkuttelumatkalla. :)

   Poista
 23. Ehdottomasti kannatettava tämä parisuhdematkakonsepti ennen vauvan syntymää! Meillä taisi mennä niin pitkälle tuo raskaus ettei uskallettu muualle kuin Tallinaan keskenään, mutta sitäkin laadukkaamin. Olihan siinä nyt jotain Malesiaa ja muuta ollut pohjalla, mutta ei ihan vimppametreillä.

  Ei kuulosta Madrid lainkaan hassumalta, se on jäänyt Espanjasta kokeilematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jotain Malesiaa ja muuta ollut pohjalla. :D

   Laadukas reissu Tallinnaan kuulostaa ihanalta. Ei tarvii jännittää, että jos jotain sattuukin kun on lähellä kotia. Mutta kuitenkin reissussa ja jotain spesiaalia ennen babya. Ja kun ehtiihän sitä pitemmälle lapsen syntymän jälkeenkin. Kuten te olette ehtineet... aika pitkään ja hartaasti! :D

   Poista
 24. Voi, minä niin haluaisin Madridiin nimenomaan syömään tapaksia ja juomaan viiniä. Katselinkin jo tässä hetki sitten pitkälle viikonloppumatkalle lentoja sinne, mutta ei ollut riittävän edullisia. Täytyy jäädä kyttäämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Madridiin löytyy edullisia lentoja aina välillä! Oli se ruokapuoli siellä kyllä niin hyvää, helposti voisin itsekin lähteä sinne ruoka+viinilomalle.

   Poista
 25. Madrid on ihana! Kävin siellä tyttäreni kanssa viime syksynä ja tykästyin kaupunkiin tosi paljon. Meiltä jäi Teleferico kokematta, kun siellä oli vaunut huollossa juuri silloin. Otti kyllä päähän, koska oltiin varmaan tunti tehty matkaa sinne julkisilla ja aivan turhaan. No tällaista tämä välillä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miten huono tuuri! Sinne Telefericoon oli tosiaan aika pitkä matka. Me taidettiin mennä vähän harhaankin sinne metrolta kävellessä. Olis saattanut meilläkin ottaa päähän, jos ei kaiken sen matkanteon jälkeen enää olis päässyt kyytiin. :)

   Poista
 26. Oon käynyt kaksi kertaa Madridissa mun espanjalaisen ystävän luona ja molempien visiittien ohjelma on rakentunut lähinnä syömisen ympärille :D
  Ihmettelin silloin kaverilleni, että miten katuelämässä, baareissa ja ravintoloissa ei näy yhtään se, että Espanjan taloudessa meni todella kurjasti ja oli paljon työttömyyttä yms. Hän kertoi, että monet joilla ei ollut töitä, perustivat kauppoja, baareja ja muita liikkeitä jotta olisi edes jotain tuloja. Ja kuulemma työttömillä on aikaa hengailla kaupungilla. Näiden kommenttien jälkeen katsoin vähän eri silmin vilkkaita katuja. Toki Madrid on niin iso kaupunki että aina ollut vilkasta elämää ja kaupunkikulttuuria. Tämä tuli mieleen kun ilmeisesti teidänkin reissu ollut jo parisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oltiin pari vuotta sitten eli 2015 huhtikuussa. Hyvää taustatietoa ja varmasti on just noin! Aika hyvä asenne madridlaisilla perustaa yritystoimintaa! Ehkä siitä syystä se ravintolaelämä tosiaan oli niin lämminhenkistä.

   Poista
 27. Häviskö mun aiempi kommentti? :D Noh. Mä haluan Madridiin nyt. Viiniä, tapaksia ja fab urbaania kulttuuria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto, sä rakastaisit Madridia! Ja haluaisin muuten lukea just sun kirjoittamana Madridin urbaanista kulttuurista. :)

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017