sunnuntai 5. helmikuuta 2017

5+1 asiaa, jota en ole koskaan tehnyt matkalla

Blogin luonnoksissa on työn alla niin monta postausta, etten ole oikein saanut mistään otetta, että saisin työstettyä ne loppuun. Niinpä onkin kiva kirjoittaa tähän väliin vähän höpöhöpöjuttuja matkailusta.

Törmäsin nimittäin hauskaan haasteeseen, johon onkin nyt hyvä hetki osallistua.

Täynnä tie on tarinoita -blogin Virpi kirjoitti hauskan postauksen viidestä asiasta, jota ei ole koskaan tehnyt matkalla. Sitä lukiessa aloin heti miettimään mitä minä "en ole koskaan". Tämmöiset kohdat tuli mieleen:


1. En ole koskaan matkalla tarvinnut lääkäriä / sairaalahoitoa

Se johtuu varmaan siitä, että olen ollut tarkka vakuutusten suhteen. Mulla on aina jatkuva matkavakuutus päällä. Tällä hetkellä meidän perheessä taitaa olla tuplavakuutukset, kun meillä on jatkuvan matkavakuutuksen lisäksi myös luottokorteissa vakuutukset.

Luottokortin matkavakuutus tosin taitaa vaatia vakuutukseen sitä, että matkasta maksetaan vähintään 75% luottokortilla. Se taas ei nykyään aina toteudu, kun jeevelin lentoyhtiöt ja matkatoimistot rokottaa usein luottokortilla maksamisesta...mur!

Mutta kop kop vaan, olen aina selvinnyt ripulista ripuloimalla ja hyönteisten pistoista apteekin salvoilla. (Mulle tulee helposti ihan järkyttävät paukamat pikku pistoistakin.)

Joten kun maksaa itsensä kipeäksi vakuutuksista, ei niitä salettiin tule tarvitsemaan! Sama homma sateenvarjon kanssa: kun se on mukana, niin säästyy sateelta.2. En ole koskaan liftannut ulkomailla

Niin, en ole liftannut ulkomailla. Pietarissa hypättiin kyllä yksityisauton kyytiin, mutta sille maksettiin siitä matkasta, joten sehän ei ole liftaamista.

Olin jo väittämässä kivenkovaa, etten ole liftannut kotimaassakaan, mutta olenhan. Ystäväni kanssa (Taikuri Alfrendolle terveisiä!) liftattiin kerran Jyväskylästä Helsinkiin, tosin hieman kiertotietä pitkin, useammalla autolla.

Onneksi oli kaunis kesäpäivä eikä mikään kiire mihinkään. Liftatessa yritettiin houkutella autoja ottamaan meitä kyytiin tekemällä kaikenlaisia sirkus- ja akrobatiatemppuja. Päästiin kaikesta huolimatta ihan säädyllisessä ajassa perille.

Meinasin tähän kohtaan muuten laittaa, etten ole koskaan ajanut ulkomailla autoa, mutta olenpas! Tosin vain pari kilometriä autovuokraamosta hotellille, jossa silloinen poikaystäväni hyppäsi rattiin. Hän oli vasta saanut ajokortin eikä olisi saanut vielä ajaa vuokra-autoa.3. En ole koskaan matkustanut yksin

Mutta tähänpä onkin tulossa muutos, toivottavasti jo tänä vuonna!
Lue siitä täältä: Ensimmäistä kertaa yksin matkoille?

4. En ole koskaan ollut luksus-tasoisella lomalla

Hieman nolona myönnän, että oikein prameasta all-inclusive -hotelliresortista aina välillä haaveilen. Luulenpa, että me silti ollaan sen verran levottomia matkailijoita, ettei paria päivää pitempään sellaisessa sitten kuitenkaan viihdyttäisi. Ja kohteesta riippuen saattaa eettisyydenkin kanssa olla vähän niin ja näin. Lasten kanssa se olis kyllä eri näppärä!

Muuten meistä tuntuu, että olemme enemmän kotonamme keskitason hotelleissa ja huoneistoissa, saatamme viihtyä hyvin hostellissakin. Näin budjetilla matkustaessa säästyy rahaa muuhun, kun pikkaisen tinkaisee majoituksessa. Mutta ehkä joskus olisi kiva kokeilla oikeaa 5-tähden hotelliakin!

Lentojen Business-luokastakin olen saanut vain haaveilla. Usein olen salaa toivonut upgreidausta ykkösluokkaan, mutta pah! Turistilaumassa olen saanut matkustaa ja matkustetaan varmaan jatkossakin. Ei olla nähty tarpeelliseksi sijoittaa lentoihin yhtään enempää kuin on pakko.5. En ole koskaan myöhästynyt lennolta/jatkolennolta

En ole koskaan myöhästynyt yhdeltäkään lennolta - edes jatkolennolta. Vain kerran lähtevä kone on ollut sen verran myöhässä, että saatiin ruokakuponkeja odottamista hyvittämään. Kone oli lopulta niin vähän myöhässä, ettei ehditty kunnolla syömäänkään, kun päästiin jo koneeseen.

Ei myöskään oma lento ole ollut reilusti myöhässä. Tai että sääolosuhteet olisi niin huonot, että kone joutuisi laskeutumaan esimerkiksi eri kentälle. Kaiken kaikkiaan itse lentojen kanssa on ollut ihmeen vähän säätöä. Mutta sitten lentoLIPPUJEN kanssa on saatu säätää sitäkin enemmän.

Ja yhden tämmöisen lippusäädön takia mekin jouduttiin jäämään lennolta pois, mutta matkatoimisto järjesti meidät kyllä myöhemmin perille kohteeseen.+1 En ole koskaan käynyt Roomassa! Enkä Kööpenhaminassa! Enkä Ahvenanmaalla!

Kaikkihan ovat käyneet Roomassa! Ja Kööpenhaminassa! Ainakin nyt Ahvenanmaalla (muutenkin kuin laivan seisoessa Maarianhaminassa)! Tosin matkamessujen yhteydessä muiden matkabloggaajien kanssa jutellessa kävi ilmi, etten olekaan ainoa jolta nämä (tai edes joku näistä) puuttuu. Kai monella on salattu pimeä paikkansa, jossa ei vaan ole sattunut koskaan käymään.

Onko sulla sellaista paikkaa, missä "kaikki muut ovat käyneet" paitsi sinä? 


Kaikki kuvat Oslosta ja Pietarista

42 kommenttia:

 1. Thaimaa! Ja valitsisin kyllä mieluummin sen Kanarian... Parilla koirasaarista (Teneriffa ja Lanzarote) olen käynyt, joten turistiaurinkolomia en sinänsä vastusta.

  Pitänee laatia ei koskaan ja aina minä -postaus Popoihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laadi ihmeessä! Tämä Virpin keksimä haaste on kyllä tosi kiva. On ollut hauska lueskella muiden "en ole koskaan" tarinoita. :)

   Poista
 2. En minäkään ole käynyt Roomassa, enkä Köpiksessäkään. Enkä Pariisissa.

  Kiva haaste, saatanpa napata tämän itselleni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että muiltakin on jäänyt näitä "kaikki muut on käyneet" -kohteita välistä. :D Tee ihmeessä sama haaste, näitä on tosi kiva lueskella!

   Poista
 3. Minulta puuttuu Rooma, joten en ihan täysillä minäkään. Minäkään en ole liftannut ulkomailla, mutta olen saanut kyydin tutulta, kun auto hajosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, Roomassa käymättömyys yhdistää vain harvoja ja valittuja! Mulla on kyllä aikeissa joskus käydä.

   Hups auton hajoamiselle, onneksi saitte tutulta kyydin niin ei tarvinnut alkaa liftailemaan. :)

   Poista
 4. Musta tuntuu, että kaikki muut ovat käyneet Pariisissa ja Barcelonassa paitsi mä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni niissä ainakin on käynyt! On kyllä vinkeä fiilis, kun on paikkoja joista tuntuu suorastaaan nololle myöntää, ettei ole käynyt!

   Poista
 5. Näitä on tosi mukava lukea, hienoa että nappasit kiinni haasteeseen! Minä en ole käynyt Kööpenhaminassa ja Ahvenanmaalla olen seissyt siellä laivan kannella. :D Että löytyy meitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi, hyvästä juttuideasta! Näitä on ollut kyllä tosi hauska lukea! On niin kiva kuulla, että löytyy muitakin, jotka ei ole käynyt Köpiksessä - eikä edes Ahvenanmaalla (sitä laivan satamapysähdystä lukunnottamatta) :)

   Poista
 6. Minä en ole käynyt Thaimaassa enkä Kreikassa. Onnekseni en myöskään ulkomailla lääkärissäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin kävisin itsekin matkoilla Köpiksessä tai Roomassa, kuin sairaalassa/lääkärissä. :D

   Poista
 7. Lääkärissä on käyty ulkomailla, enkä suosittele, varsinkaan jos olet Egyptissä. Ja tuo Ahvenanmaa on minullakin käymättä, mutta hyvällä säkällä tuohon tulee korjaus jo ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, Egyptissä ei tosiaan tekisi mieli lääkäriin... Toivon teille hyvää säkää, jotta pääsette Ahvenanmaalle kesällä! Ehkä mekin joku vuosi vielä... Pitänee mennä Turun kautta, kun täältä Helsingistä on niin hitsin hankalaa. :D

   Poista
 8. Haha hauska postaus :D Mä en oo käynyt Roomassa enkä Ahvenanmaalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta pitää jo perustaa joku tukiryhmä meille, jotka ei ole käynyt Ahvenanmaalla. :D

   Poista
  2. Mulla sama etten ole käynyt Roomassa enkä Ahvenanmaalla :D

   Poista
  3. Ehkä se Ahvenanmaa on liian lähellä ja sitten taas Rooma... ehkä siinä on sitten se vika, että ne kaikki tiet vievät Roomaan ja meidän on tullut mentyä mutkittelevampia sivupolkuja?

   Poista
 9. Varmasti on paikkoja, missä en ole käynyt ja muut ovat. En ole liftannut matkoillani enkä matkustanut business luokassa. Lääkärissäkin olen ollut ja jopa sairaalassa nuorena tyttönä Kreikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että olet joutunut sairaalaan ja lääkäriin reissuilla! Olen kyllä ollut onnekas, etten minä - eikä itse asiassa kukaan perheestäni - ole joutunut.

   Liftaaminen ei taida tänä päivänä enää kovin yleistä ollakaan, mutta joitakin kymmeniä vuosia sitten taisi vielä olla aika normaalia kiertää Eurooppaa liftaamalla. Ei kyllä minusta olisi sellaiseen muutenkaan, täsmällisenä ihmisenä ahdistun jos en tiedä pääseväni perille johonkin tiettyyn aikaan. Tai ylipäänsä perille pääseminen olisi epävarmaa. :)

   Poista
 10. Höh, kirjoitin pitkän sepustuksen ja jonnekin se vaan hävisi, bittitaivaan tuuliin. Piti sanomani, että hauska haaste ja että saatanpa soveltaa sitä ruokateemalla itsekin. Mun ehdoton en ole koskaan -maa on Thaimaa. Vaikka siellä ovat käyneet KAIKKI, en ole jostain syystä tuntenut vetoa koskaan kyseistä maata kohtaan. Esim. Vietnam ja Japani kiinnostavat paljon enemmän, jos itäisistä maista puhutaan. Kaupungeista checklistalta puuttuu Köpis ja Barcelona (pari vuotta sitten oli ykkösenä Pariisi, mutta siihen on tutustuttu sittemmin sattuneesta syystä kerran jos toisenkin ;)). Norskin kamppiksessa näyttäis Köpiksen lennot olevan taas tarjouksessa, jospa sitä vaikka innostuisi viikonloppulomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi rähmä, on ärsyttävää kun tekniikka takkuaa! Kiva, että sait kirjoitettua kommentin siitä huolimatta.

   Thaimaa on kyllä melkoisen suosittu. Vaikka siitä on tullut "Kanaria" suomalaisille, on se mielestäni silti aika ihana ja monipuolinen. Tai no, en minä siellä ole käynyt vuosikausiin. :D Vietnamissa olen käynyt mutta Japani uupuu itseltäkin. Japania ollaan perheen kanssa kyllä pohdittu, mutta joudutaan säästämään siihen paljon lomabudjettia...

   Mun Kööpenhamina taitaa poistua listalta jo toukokuussa, sillä varasin just lennot - vain itselleni! Ja samalla saan myös sen yksinmatkustamisen pois mieltä hiertämästä. :)

   Poista
 11. Mulla on kaikki noi samat kohdat kuin sulla! Paitsi että oon käynyt Ahvenanmaalla ja mun tuntuman mukaan se on just niitä paikkoja, missä kaikki EI ole käyneet. Thaimaassa ja Lontoossa taas kaikki muut on käyneet paitsi mä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuva lista siis! :) Meiltäpäin kävi lapsena "kaikki" Ahvenanmaalla luokkaretkellä. Jostain syystä meidän luokka ei käynyt ja mulle on jäänyt näköjään ikuisiksi ajoiksi traumat, että kaikki muut on siellä käyneet paitsi mä. :D

   Lontoosta muuten sen verran, että olen käynyt siellä 2x päiväseltään vuonna 1994, joten melkein voisi sanoa etten mäkään ole siellä kunnolla käynyt...

   Poista
 12. Hahaha, löytyy vaikka kuinka paljon paikkoja joissa "kaikki" ovat käyneet paitsi minä. Esimerkiksi juuri nämä mainitut Köpis ja Ahvenanmaa. Tai Kreikka! Häpeällistä... Mutta lääkärissä ja sairaalassa on jostain kumman syystä saanut rampata jatkuvasti. Esimerkkinä mainittakoon Falun, jossa olen käynyt kahdesti ja molemmilla kerroilla joutunut sairaalaan. Vaarallinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, Falu on suhteellisen vaarallinen paikka, selkeesti! En ole siellä käynyt, enkä ehkä tämän perusteella uskalla enää mennäkään. :D

   Hauska kyllä, että noinkin paljon tuttuja paikkoja missä et ole käynyt - ottaen siis huomioon että olette kiertäneet maapalloa ympäri ja seikkailleet ties missä teillä tietymättömillä!

   Poista
 13. Tuo +1 osui ja upposi. Kaikki nuo. Ja New York. Välillä tuntuu, että jos ei siellä ole käynyt, vähintään sinne pitää jokaisen haluta :) Olen käynyt Ruotsissa lääkärissä ja Italiassa pikkukylässä hammaslääkärissä ja jälkimmäinen sai kyllä toivomaan, että osaisin italiaa. Pätevästä tulkista huolimatta pyysin väliaikaisapua, että pääsisin kotiin hoitoon, mutta onneksi mitään pahempaa ei ole noista visiiteistä huolimatta sattunut. Pitäisköhän itsekin tehdä tämmöinen listaus, hmm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, Italialaisessa pikkukylässä hammaslääkärissä!? Kotonakin hammaslääkäri jännittää, saati sitten vieraassa maassa ilman yhteistä kieltä...

   Tee ihmeessä oma lista, näitä on tosi kiva ollut lueskella!

   Poista
 14. Tässähän oli ihan uusia - juu, en ole koskaan liftannut ulkomailla enkä ole myöhästynyt lennolta. Lääkäriä ja sairaalaakin on maailmalla tarvittu, työmatkoja olen tehnyt ihan yksinkin ja luksusreissujakin on tehty, etenkin työnantajan kustantamia hulppeita palkintomatkoja avec 80-luvun loppupuolella. Joskus on itsekin ostettu majoitus 5-7 tähden hotellista, vaikka useimmiten jäädään 4 tähteen, joskus kolmeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä onnekas, kun on päässyt työnantajan kustantamille palkintomatkoille! 80-luvulla taisi muutenkin olla aika riehakasta aikaa yritysrintamalla, ennen kuin lama pyyhkäisi.

   Poista
 15. Onneksi en ole koskaan itsekään myöhästynyt lennolta. *Kopkop* Lääkärissä olen joutunut käydä, mutta sekin oli pidemmällä matkalla kun olin vaihto-opiskelemassa. Oli tosi paha flunssa. Ei kuitenkaan onneksi mitään sen pahempaa. Liftannut en myöskään ole, mutta pari liftarityttöä olen ottanut kyytiin. :-)

  Tää on tosi kiva haaste tää! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä noissa lennoissa tulee oltua vaan niin superhypertarkkana, ettei vaan myöhästy.

   Onneksi ei ole sunkaan tarvinnut tuon enempää lääkärissä käydä, vaikka olet melkein koko ajan reissussa!

   Poista
 16. Eipä tullut heti mieleen paikkaa, jossa "kaikki ovat käyneet". Jos, niin lähtisin sinne varmaan oitis. Silti mielenkiintoisia kohteita on käymättä vaikka muille jakaa. Hauska postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet varmaan hoitanut ne "missä kaikki on käyneet" -kohteet jo vuosia-vuosia sitten! Sepä se, kun niitä mielenkiintoisia kohteita on ihan kamalasti käymättä. Siksi jotkut kohteet ei vaan meinaa ikinä ehtiä matkalistalle. Jotkut on jopa liian lähellä, kuten just Ahvenanmaa tai Tanska!

   Poista
 17. All inclusive- ja pakettimatkat on jääneet myös mulla käymättä, mutta tänä vuonna tuon matkavoittoni ansiosta tulee sekin testattua. Ihan hauska nähdä sekin puoli matkustamisesta, kun tosiaan yleensä sitä viihtyy huoneistoissa ja hostelleiden dormeissa. Joskus toki tulee repästyä ja sijoitettua johonkin parempaan hotelliinkin, mutten näe sitä useinkaan kamalan tarpeelliseksi. Kukapa siellä hotellissa niin kamalasti aikaa lomallaan jaksaa viettää...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkavoiton kautta onkin hyvä testata all inclusive -matkapakettia! Varsinkin kun on vauva mukana, niin se voi olla erityisen toimivaa. Eikä sitä tarvitse siellä resortissa koko aikaa majailla. Kun ei ole all inclusivesta maksanut, voi olla entistä helpompi skipata hotellin ruokailuja ja viilettää omilla teillä. Pitääpä alkaa osallistumaan matka-arvontoihin, jospa joskus osuisi omallekin kohdalle. ;)

   Mekin reissataan paljon huoneistoissa ja joskus hostellihuoneissakin. Dormeissa en ole viihtynyt koskaan (paitsi omalla porukalla ollaan vuokrattu yksi dormihuone).

   Lasten myötä majoituksen taso on hieman hiipinyt ylöspäin, koska siellä tulee väkisin vietettyä enemmän aikaa. Lapsi myös tunkee kaiken suuhunsa ja menee ihan joka paikkaan, joten sekin pistää majoitusvalinnat uusiksi. :) Keskitason hotellit ja huoneistot on meille edelleen kelvanneet hyvin, mutta olishan se kiva tietty nauttia joskus luksuksestakin. Vai tuliskohan siellä kuitenkin ulkopuolinen olo?

   Poista
 18. Kaikki näistä taitaa olla koettu paitsi 5 tähden hotelli. Kerran liftasin Euroopan halki Balkanille ja takaisin ja lääkärille olen joutunut mm. Intiassa. Kaikki muut on käyneet -paikkoja löytyy useampia, sillä tuntuu että mun matkakohteet on usein vähän omituisia. Juurikin Rooma ja Italia muutenkin, tai vaikka Amsterdam ja New York.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollut kyllä hurja liftausreissu! Menikö kaikki hyvin? Oliko sulla matkakaveri vai uskaltauduitko yksin liftaamaan? Joka tapauksessa hatunnoston arvoinen seikkailu.

   Intiassa ei ehkä huvittaisi joutua lääkäriin... Olen ainakin kuullut niin paljon kauhutarinoita Intian sairaaloista, että huh.

   Se taitaa monella oman tien kulkijalla ollakin, että ne perinteiset matkakohteet on jäänyt käymättä, kun tulee seikkailtua ihan muissa paikoissa. :)

   Poista
 19. Tuosta sairaalahoidosta. Itse olen selvinnyt 46-vuotta ilman käyntiä sairaalassa ulkomailla. nyt sitten napsahti tammikuussa. En ole vielä vakuutusyhtin kanssa päässyt yksimielisyyteen korvauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sun tammikuinen sairastuminen olikin sitten heti hc-osastoa. Ai kamala, ensinnäkin sairastua Aasiassa ja sitten vielä niin vakavasti! Silloin tulee koti-ikävä ja toivoisi ainakin voivansa keskustella lääkärin kanssa omalla kielellä.

   Ei kovin hyvä jälkimaku, jos pitää vielä vakuutusyhtiön kanssa tapella. Sen takiahan niitä matkavakuutuksia maksetaan, että reissussa saa sairastuttuaan asianmukaista hoitoa!

   Poista
 20. Mahtavia matkakuvia. Roomassa kannattaa käydä. Kävimme viime pääsiäisenä. Ihana mutta kallis paikka. Istahdankin viikonloppuna lukemaan blogiasi, tässähän tulee matkakuume😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Roomaan olen kyllä hinkunut pitkään, mutta miten ihmeessä se aina jääkin kaiken muun varjoon? Pääsiäinen varmasti on ollut kiva ajankohta reissata, ei ole vielä liian kuuma.

   Matkakuume, tuo ikuinen riesa... :)

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017