sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Viron kaksoiskaupunki Valga - Valka Latvian puolella


Kun odotin Tappia ja olin ihan viimeisilläni raskaana, käytiin pian kasvavalla perheellämme lyhyt kesälomareissu Virossa autoillen. Tytär oli silloin hieman alle 3-vuotias ja oikein mukavaa matkaseuraa. Itse olin raskaudesta turpea kuin pullataikina ja mies raajarikkona. Oikein hyvät lähtökohdat siis.

Matkareitin varrelle osui yhden yön pysäkkinä Viron etelärajalla sijaitseva Valga. Valga on siitä mielenkiintoinen, että sen keskusta on jakaantunut kahteen maahan. Kaupunki jatkuu Latvian puolelle ja on siellä nimeltään Valka. Kaksoiskaupunki on ollut aikoinaan yksi kokonainen kaupunki, mutta se jaettiin Virolle ja Latvialle 1920 Baltian maiden itsenäistyessä. Suurin osa kaupungista jäi Viron puolelle ja se sisälsi myös ydinkeskustan.

Keskellä kaupunkia mutkittelevalla rajaviivalla on ollut aikanaan tiukat rajaylitysmuodollisuudet. Edelleenkin kaupunkien välillä on merkinnät vaihtuvasta valtiosta ja rajavalvontarakennukset. Nykyisin rajan läpi voi kuitenkin ajella pysähtymättä.

Kaupungeissa on yhteensä alle 20 000 asukasta, Valgan puolella reilu 13 000 ja Valkassa vajaa 6 000. Kaksoiskaupunkia voisi verrata vaikkapa Iisalmeen kokonsa puolesta.

valga valka kartta raja
Valkan ja Valgan rajaviiva Google Mapsissä
valga keskusta pääkatu viro
Lounaspaikkamme Conspirator Baar
Siinä missä Valga oli kuin paikoilleen pysähtynyt, hieman nuhjuinen neuvostokaupunki, oli Valka vielä rappeutuneempi versio siitä. Ketään ei näkynyt missään, eikä löydetty mitään nähtävää tai tehtävää. Yritettiin turhaan löytää Tyttärelle edes leikkipaikkaa. Kierreltiin autolla ympäriinsä ja kovin hiljaista oli.

Lopulta yritettiin etsiä jotain ruokapaikkaa, mutta nolona tunnustan, ettei oikein löytynyt sellaista, joka olisi houkutellut syömään. Halpaa kyllä olisi ollut! Tyydyttiin syömään oman hotellin ravintolassa.

Käytiin Maxima-ruokakaupassa ostamassa hätävaraa ja seuraavan päivän retkieväitä. Mies innostui edullisesta oluesta siinä määrin, että nappasi kyytiin lavallisen ohraista virvoitusjuomaa. Minä sain tyytyä raskauteni puolesta alkoholittomiin tuotteisiin.

Harmi, kun ei silloin ollut vielä tiedossa tämä blogin kirjoittaminen, sillä Valkasta ei ole julkaisukelpoisia kuvia lainkaan. Vaikka Valka oli tosiaan ränsistynyt ja kolkko, oli siinä jotain sellaista tunnelmaa että kaduilla oli mielenkiintoista kulkea. Jotain pilkahdusta kauneudestakin löytyi, kun tarkkaan katsoi.

Valga Viro keskusta asuminen
Sole talo eikä mikhään, jos ei ole satelliittilautasia
Valgan puoli on selvästi piristymään päin, vaikka senkin katukuvaa vallitsi vanhat puiset tönöt ja murentuvat kivitalojen laastit.

Kävimme lounaalla keskustassa sijaitsevassa kahvila-ravintolassa Conspirator Baarissa. Paikka oli ihan mielenkiintoinen ja tunnelmallinen, mutta ruoka oli... no jaa. Kyllähän sitä sai mahan täyteen, mutta ei mikään varsinainen elämys ollut.

Valgan nähtävyydet oli kaupunkikuvaa lukuunottamatta vähissä. Ohiajaessa nähtiin joku militaariteemainen ulkoilmamuseo. Eikä me nähtävyyksiä niin kaivattukaan, koska keksittiin muuta tekemistä.

Koska kyseessä oli heinäkuinen hellepäivä, haluttiin tehdä jotain virkistävää ja hauskaa. Suomessa oli muuten samaan aikaan jäätävän kylmää, joten kerrankin näin päin eikä kuten Irlannin-reissulla.
Valga viro keskusta
Tyypillinen talo Valgan taajama-alueella
Pedele-joen rannalla on Valgan puolella iso uimaranta, jonka yhteydessä sijaitsee hyvännäköinen ja -kuntoinen leikkipaikka. Leikkipaikalta olisi löytynyt myös isommille lapsille sopivia kiipeilytelineitä. Täällä voitaisiin viihtyä siis pitkään!

Ranta oli selvästi myös paikallisen väestön suosiossa sillä paikalle oli tullut niin lapsiperheitä kuin nuoria aikuisiakin nauttimaan kesästä. Vaikka porukkaa oli paljon, laajan viheralueen takia paikka ei tuntunut yhtään täydeltä.

Koska miehellä oli jalka pois pelistä, sain minä kunnian olla Tyttären vesileikkikaverina. Olo oli kuin mursulla, mutta lapsen kanssa pärskiessä oli kyllä hauskaa. Nauratti, kun paikallinen lapsi olisi halunnut minun heittelevän häntä samalla lailla kuin omaa tytärtäni. En kuitenkaan uskaltanut, koska olisihan se ollut näky, kun valkoinen ryhävalas heittää ykskaks paikallisen tytön veteen.

Alle kolmevuotias on parhaimmillaan aika estoton ja niinpä Tytär teki tuttavuutta paikallisten lasten kanssa. Oli aika liikuttavaa, kun ilman yhteistä kieltä lapset ihastelivat paikalle uiskennellutta sorsaperhettä.

Pedele Pedeli uimaranta
Kesäpäivästä nauttivia oli useita
Pedeli raskaana uimassa rannalla lapsi
Ihme, etten synnyttänyt veteen
Pedeli joki uimarengas raskaana uimassa

Leikkipaikan keinusta sai hyvät vauhdit
Majoitus Valgassa

Yöpaikaksemme oli valikoitunut jo aiemmin Hotel Metsis. Metsis on hieman syrjässä oleva linnamainen hotelli, joka on vähintäänkin erikoinen. Se on nimittäin erikoistunut metsästysaiheiseen sisustukseen ja sen käytävillä komeileekin lukuisia täytettyjä eläimiä. Meidän kaksivuotiaamme oli välillä hieman säikkynä mm. suuren karhun kohdatessaan hämärillä käytävillä.

Rakennus on valmistunut 1912 ja on toiminut kouluna, kunnes vuonna 2005 remontoitiin hotelliksi. Hotelli tekee yhteistyötä paikallisen metsästysseuran kanssa joten siitä kai paikan metsästysteema.

Huoneemme oli valtava ja siinä oli meille vanhemmille parisänky ja parivuotiaamme sai oman vuoteensa. Huone oli siisti ja kaunis, siinä oli suuret ikkunalaudat joissa Tytär piti illalla monta esitystä.

Metsiksen aamupala oli perinteinen virolainen aamiainen, kyllä sillä vatsan täyteen sai. Hotellissa sijaitsi myös hienohko ravintola, joka selkeästi sai asiakkaita hotellivieraiden lisäksi myös muualta kaupungista.

Ravintolan yhteydessä oli ulkoterassi ja melko vaatimaton lasten leikkipaikka (positiivista, että oli kuitenkin!). Piha-alue oli valtava puutarha, jossa oli paljon kukkaistutuksia.

Mielenkiintoinen paikka tämä Hotel Metsis. Suosittelen tutustumaan, jos sinne suunnalle eksyy!

metsis viro valga
Hotelli Metsis
hotelli metsis viro valga
Tyttären esitys on alkamassa
hotelli metsis valga viro
Hotelli Metsiksen terassilla oli ihan hyvä latautua päivän jälkeen
Kaksoiskaupungeista

Tutkittuani tätä juttua varten kirjoituksia kaksoiskaupungeista, kiinnostuin kovasti. Miten kiehtovia kaksoiskaupunkeja onkaan! Meille tuttu Tornio-Haaparanta Ruotsin rajalla on kaksoiskaupunki sekä Imatra-Svetogorsk Venäjän rajalla.

En ole koskaan ollut kiinnostunut Etelä-Karjalasta, mutta tämän myötä teki heti mieli mennä Imatralle. Ja koluamaan muitakin maailman kaksoiskaupunkeja. Hmmm... tämähän kuulostaa ihan haasteelta!

Tässä Valga-Valka -kaksoiskaupungissakin oli kaikesta huolimatta tietynlaista hohtoa ja historian havinaa, että ainakin näin läpikulkumatkalla kaupungeista jäi mukava kokemus. En tiedä, olisiko kaupungilla tarjota kuitenkaan päiväretkeä enempää matkalaisille. Me kuitenkin viihdyimme ihan hyvin yhden yön yli.

Jos kaksoiskaupungin tausta kiinnostaa, lue lisää:
Kaksoiskaupungeista / RajatOn-hankkeen sivuilta
Valga Wikipediassa
Valka Wikipediassa

Lue lisää Lähinnä Kauempana arkistosta:
Matkustaminen raskaana

Onko Valga-Valka sinulle tuttu? Tai millaisia kokemuksia sinulla on muista kaksoiskaupungeista?

kaksivuotias autoilu viro

40 kommenttia:

 1. Olipa kiva vinkki! "Hieman nuhjuinen neuvostokaupunki" sai mut heti kiinnostumaan! Baltian maat on mun matkailussani kärsineet liian läheisestä sijainnista, ja ne pitäisi käydä joskus katsastamassa. Tämä kaksoiskaupunki täytyy pistää korvan taakse sitä reissua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että osui kohdalle! Neuvostokaupungeissa on sitä jotain, minustakin! Aiemmin ei Viron kohteet liikaa vetäneet puoleensa, mutta olin niin lähellä laskettua aikaa, ettei uskallettu kauemmaksi lähteä. Ja kyllä kannatti, Virossa oli kyllä monenlaista nähtävää! Helppoa ja mukavaa kruisailla omalla autolla. Ipana sai vielä laivamatkat päälle.

   Poista
 2. Kaksoiskaupungit ovat kyllä kiinnostavia! :) Pitääkin joskus ottaa asiaksi vierailla vaikka juuri Valgassa! Mielenkiintoinen ja monipuolinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mira! Mua vaan niin harmittaa huono valokuvasaldo Valkasta. Jotenkin oli siinä turpeassa olotilassa itsessään jo kestäminen, niin kuvaaminen jäi vähemmälle. :D

   Poista
 3. Kuulostaa paikalta joka on kiva hyvällä säällä kesällä mutta esim talvella voisi olla aika ankea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten! En tiedä mitä tuolla tekisi, jos olisi vaikka kovia sateita kesällä tai reissu osuisi just talvelle... Minä en ainakaan kovin innostunut ravintoloiden annista, joten aika vähiin jäisi tekemiset.

   Poista
 4. Ei ole tuttu, mutta vaikuttaa yhtä mielenkiintoiselta, kuin osa latvian ja Liettuan pikkukylistä, missä tuli ajeltua viime kesänä. Ei mitään muuta kuin vinossa olevia taloja ja tosiaan, liki syömäkelvotonta ruokaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihan samaa kuvausta vois käyttää Valga/Valkastakin! Muualla Baltiassa en ole käynyt kuin niissä isoimmissa kaupungeissa, olisi (kommentistasi huolimatta) ihan kiva joskus autoilla Latvian ja Liettuankin pikkukylät läpi.

   Miten se ruoka voikin olla niin... haasteellista?

   Poista
 5. Oonkohan elänyt ihan tynnyrissä, kun en oikeestaan ikinä oo ees tajunnut, että tällasia kaksoiskaupunkeja on olemassa? Ja vielä Suomessa? :D ehkä vois noissa Suomen kaupungeissa joskus käväistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaparanta on mulle jo lapsuudesta tuttu, koska Pohjois-Savosta tehtiin sinne aina "rasvamatkoja" eli voinhakureissuja. Voi oli kai niin paljon halvempaa Ruotsissa. Olen käynyt siellä lapsena, mutta nyt aikuisenakin voisi piipahtaa! Imatrasta en ole koskaan tajunnutkaan, että se on kaksoiskaupunki! Että ei kai niitä voi tietää, jos ei ole ollut niille suunnille asiaa. :)

   Poista
 6. Nyt kun Viro nostaa 60% alkoholiveroa, niin veikkaampa vain, että Latvian puoleinen kaksoiskaupunki on jo hieman virkistynyt siitä mitä teidän reissulla oli! Taidanpa lähteä kesällä ottamaan asiasta selvää ja raportoin paikan päältä miltä näyttää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt on Valkalla hyvä tilaisuus! Käy ihmeessä tekemässä tilanneraportti siellä. Mitä sitä ei tekisikään oluen eiku matkablogin eteen. :D

   Poista
 7. Noloa myöntää, että oma Viro-tietämys rajoittuu Tallinnaan. Lähivuosina on tehtävä kyllä tähänkin asiaan muutos. Ikinä en oo aiemmin Vallasta/Valgasta kuullut, mutta mielenkiinto kyllä heräsi tuosta "nuhjuisuudesta" huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuhjuisuus voi olla myös todella mielenkiintoista, tavallaan. Tai sitten vain nuhjuista. :D Viroon kannattaa kyllä tutustua, itsekin haluaisin nähdä sitä vielä enemmän. Joskus lähelle on ihmeen vaikea matkustaa! :) Olen käynyt Tallinnan ja Valgan lisäksi vain Pärnussa ja Tartossa, joten nähtävää olisi naapurimaassakin vielä vaikka kuinka!

   Poista
 8. Mä oon kanssa aivan tietämätön tämmöisestä kaupungista :D Näyttää kyllä vähän autioituneelta kylältä :D Oma viehätys siinäkin siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autioituneelta se tuntuikin, kun niin vähän näkyi jengiä missään muualla kuin siellä uimarannalla. Ravintoloista oli vaikea nähdä ulkoa päin ovatko auki vai kiinni. Mutta ehdottomasti jotain viehätystä kyllä, ainakin lyhyelle piipahdukselle!

   Poista
 9. Täytyypä laittaa ylös, jos vaikka menisin ensi kesänä Viron työreissun yhteydessä käymään tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, just työreissun yhteydessä voisi olla ihan kiva keikka. Eikä kaupungeissa pistäytymiseen tarvitse edes varata paria tuntia enempää aikaa. ;)

   Poista
 10. Hanneli / duunireissaaja9. tammikuuta 2017 klo 21.33

  Muutaman kerran on pyörähdetty Virossa, mutta kunnon kierros maassa olis kyllä paikallaan. Pitää vissiin sitä ennen syödä itsensä kylläiseksi Tallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoihan meillä olla huono tuurikin, mutta ainakaan Valkan (no, ei oikeastaan Valgankaan) varaan ehkä kannata jättää. Onneksi Tallinnasta saa takuulla hyvää ruokaa!

   Poista
 11. Mulle tämä oli myös uutta tietoa. Kaksoiskaupungeista Haaparanta on tuttu menneiden vuosien rasvanhakureissulta. Mutta en jotenkin edes mieltänyt, että se on Tornion kaksoiskaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullekin tuttuja siis nuo rasvamatkat! :D Kaksoiskaupungit on kyllä mielenkiintoisia. Tuossa yhdessä linkissä oli tarinaa enemmänkin kaksoiskaupungeista: Tallinna ja Helsinkikin nimittävät itseään kaksoiskaupungiksi, onhan niiden välille suunnitteilla tunnelikin.

   Poista
 12. Jos tuo on siinä Via Baltican varrella, niin muistan kiinnittäneeni jopa huomiota ohi ajellessa, että tämä kaupunkihan jatkuu rajan toisellakin puolella! Syynä oli, että latvialainen poliisi pysäytti vähän rajan jälkeen ja tarkasti ajokortin jne. Mä niin tykkään noista vanhoista puutaloista Baltiassa. Ja te ootte selkeästi löytäneet Valgan parhaan mestan tuolta rannalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että rantavedessä pulikointi todella oli parasta Valgassa. :D
   Mekin voitais kyllä joskus ajaa koko Baltian läpi. Ollaan omalla autolla käyty vain tämä Viron-keikka. Siitä vähän innostuttiinkin, kun välimatkat on niin lyhyitä - reissu on siis helppo vetää lasten kanssa.

   Poista
 13. En ollut tästä kaupungista kuullutkaan, joten oli mielenkiintoista luettavaa. Kaupunki itsessään ei juurikaan herättänyt intoa lähteä ainakaan asiakseen tuonne, mutta jos noille seuduille sattuis, niin ilman muuta vois käydä katsomassa paikan. Hotelli näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, jos joka tapauksessa sattuu pyörimään kulmilla, suosittelisin piipahtamaan. Hotelli oli hivenen riipivä, mutta huoneet kivoja. :)

   Poista
 14. Jotenkin ensimmäisistä kuvista tuli mieleen Pohjois-spanjan road tripimme, jolla eksyimme useampaankin surullisen autioon ja ränsistyneeseen pikukaupunkiin/kylään. Toki ihan erinäköistä mutta sama autiokaupungin fiilis, mutta yllättäen siellä rannallahan olikin plajon porukkaa ja hotellikin näyttää melkein kiiltäväksi kunnostetulta, jos vertaa näihin ensimmäisii kuviin. varmasti omalla laillaan hyvinkin mielenkiintoinen paikka. Tällaisissa paikoissa minulle tulee fiilis, etä haluaisi päästä haastattelemaan paikallisia. Mitä mieltä he ovat kotikaupungistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin niin jännä, kun koko kaupunki vaikutti lähes tyhjältä! Tuosta meidän lounaspaikasta otettiin kuva melkein sen takia, että nähtiin jossain ihmisiä ulkona. :) Mutta ehkä kaikki kaupunkilaiset olikin sitten kauniin kesäpäivän takia rannalla - ihan kuten mekin!

   Pitäisikin päästä joskus Espanjaan road tripille, se olis varmasti monipuolinen elämys!

   Poista
 15. Kiitos vinkistä, Kati! Täytyy kaivaa tämä muistista, kun Baltian road trip koittaa :) Reissuja Suomen naapurimaihin tulee varmasti tehtyä, kun täältä kaukomailta palataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, Ella! Voi ollakin ihan kiva tutkia sitten näitä lähimaastoja kaukomaitten jälkeen. Mutta tuntuukohan ne sitten enää miltään, kun olette kokeneet niin paljon kaikenlaista maailmanympärimatkalla? Toisaalta, sitten ehkä nauttii lähimatkailusta toisella tavalla. :)

   Poista
 16. Ei ole yhtään tuttu paikka, mutta mielenkiintoinen. Virosta on nähty valitettavasti vain Tallinna, mutta maa ansaitsisi ehdottomasti enemmän tutkimista. Tekisin siellä mielelläni roadtripin ja näkisin vähän tuntemattomampia kohteita. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin kutkuttelee ajatus toisesta kiertueesta. Nyt tosin tekisi mieli keskittyä enemmän Latviaan ja varsinkin Liettuaan. Liettuan Vilna oli sen verran ihana, että olisi kiva tutustua muuhunkin maahan.

   Poista
 17. Ei ollut minullekaan tuttu paikka tätä ennen. Baltian road trip kyllä kiinnostaisi. Mielenkiintoinen hotelli! Heh, lappeenrantalaisena täytyy sanoa että en ole koskaan ajatellut Imatraa kovin kiehtovana paikkana, mutta onhan siellä se koski... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä olet Lappeenrannan tyttöjä! No sitten voin uskoa, ettei Imatra silleen kiehdo. :D Onhan se kieltämättä itselläkin tästä äkillisestä ideasta vielä pitkä matka varsinaiseen toteutukseen... Mutta voishan siihen yhdistää vaikka lasten kanssa siellä Saimaan kylpylässä käymiseen!

   Poista
 18. Itse olemme kierrelleet Viroa ristiin rastiin useamman reissun verran. Siellä on aivan oivallisia ruokapaikkoja liki jokaisessa pienemmässäkin kylässä. Paikat ovat usein ulospäin nuhjuisen näköisiä, mutta kun uskaltautuu sisälle niin yllättyy. Siistit (usein remontoidut) tilat, hyvää ja edullista ruokaa. Ulkopuolella jos lukee "trahter", niin todennäköisesti sisällä saa vatsan täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, että trahterista saa todennäköisesti hyvää ruokaa! PIstänpäs korvan taakse seuraavaa Viro-reissua varten. Viro on kyllä kiehtova matkailumaa, joten ihan varmasti sinne tulee lähdettyä tutkimusmatkalle vielä monta kertaa. Ehkä itsekin sitten oppii löytämään oikeat ravintolat.

   Täytyy kyllä tunnustaa, että ihan omissa makutottumuksissakin on vikaa. Saatan helposti luoda itselleni kovia ennakkoluuloja ruokia kohtaan. Matkailu on siihen kyllä ihan hyvää lääkettä, kun vaan uskaltautuu maistelemaan laajemmin - ja kun saa hyviä vinkkejä muilta matkustajilta! Olen huomannut saman, että ulkoapäin nuhjuinenkin paikka saattaa osoittautua hyväksi ravintolaksi!

   Poista
 19. Kyllä Conspirator Barissa on minusta hyvää ruokaa. Lilli Restoranin kala-ateriassa oli liikaa valkosipulia, muuten varmasti hyvä ravintola. Ja kaupungissa on myös Hesburger, jossa tuttua ja turvallista ruokaa.

  Kaupungissa on museo, komea kunnostettu rautatieasema ja kaupungintalo, paljon nättejä pikkutaloja, joista osa ikävän huonokuntoisia. Rappioromantikkaa löytyy myös hylätyltä neuvostoarmeijan Valkan kasarmilta. Pedele-joen rannoilla on kauniita maisemia. Sotahistoriasta kiinnostuneelelle kaksi toisessa maailmansodassa kaatuneiden hautausmaata, saksalaisten ja puna-armeijan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että vika voi olla myös minussa! Olen hieman rajoittunut makuasioissa ja niin sanotut venäläiset maut vieroksuttaa. Siitä huolimatta tykkään maistella erilaisia ruokia. Meille sattui aika rasvaiset annokset Conspirator Baarissa, mutta ehkä jotkut toiset annokset olisi olleet meistä maukkaampia. Hesburgereita pyritään välttämään niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. :)

   Me ajettiinkin varmaan sen kasarmin ohi? Hautausmailla olisi voinutkin piipahtaa, vaikuttaa kiinnostavalle. Ja kauniita vanhoja taloja oli harmillisen rapistuneita! Silti kaupungissa oli tunnelmaa, joskin ajoittain hyvin autiota. Valka/Valga oli kyllä mielenkiintoinen kaksoiskaupunki, voisin hyvin piipahtaa siellä vielä uudelleen! Ehkä en kuitenkaan yöksi jäisi.

   Poista
 20. Oli mukavaa löytää blogikirjoitus ennen omaa Valgan - Valkan matkaamme kesä- heinäkuun vaihteessa 2020. Meistä yksi Viron matkojen kohokohtia on edullinen ruokailu paikallisissa ravintoloissa. Eihän se aina ole gourmet ruokaa, mutta vatsansa saa täyteen ja jaksaa taas polkea seuraavana päivänä. Metsis hotelli oli mainio tuttavuus. Eila / Metkaamatkustelua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että tästä oli iloa! Olen kuullut, että kaupunki on kehittynyt meidän käynnin jälkeen. Minun on tunnustettava, että oma epäluuloinen suhtautumiseni venäläistyyppisiin makuihin aiheuttaa reissuilla vähän harmia. Tiedän, että vika on enemmänkin minussa, kuin ruoassa! Eilen tulin Haapsalusta ja siellä sain vatsani täyteen herkullista ruokaa. Ehkä makuni on kehittymässä!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017