keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kommelluksia Dublinissa - kun perheloman majoitusvalinta ei mene ihan nappiin

Muistatko vielä, kun kirjoittelin Kroatiasta ja miten ihanaa oli reissata lasten kanssa? Osaa se joskus olla hieman haastavaakin.

Oltiin viime kesän juhannusviikko Irlannissa, kun Tappi oli 10kk ja Tytär 3,5 vuotias. Junailtiin reissun keskellä parin päivän kiekka Belfastiin, kuunneltiin Brexit-tulokset ja palattiin takaisin Dubliniin. Koska Suomessa oli tietenkin poikkeuksellisesti helle, kärsittiin me niistä perinteisistä juhannuskeleistä.

Book of Kells
Tyttären teatraalinen museokuolema
Dublin lasten kanssa
Koko perheen pubihommia
Palattiin väsyneinä Belfastin-junasta ja suoriuduttiin rinkkoinemme seuraavaan majapaikkaan. Oltiin varattu Airbnb-huoneisto Dublinin Rathmines-alueelta, hieman keskustan ulkopuolelta. Asuinalue vaikutti oikein eläväiseltä ja bussilla päästiin suoraan ulko-oven eteen.

Vuokraleidi esitteli meille huoneiston ja se vaikutti pitkälti sellaiselta mitä pitikin. Hän oli varannut meille valmiiksi aamupalatarpeita, pyyhkeitä ja pari adapteriakin löytyi elektroniikkaa varten! Sillä me, kokeneet maailmanmatkaajat, lähdimme Irlantiin ilman asianmukaisia adaptereita!

Levittäydyttiin rinkkoinemme ja rojuinemme olohuoneeseen ja aloin juttelemaan lähtöpäivästä. Koska meillä oli iltalento kotiin, oltiin iloisia kun saisimme olla asunnossa lähtöpäivänä niin pitkään kuin halusimme! No, mitenkäs sitten avainten luovutus? Tässä kohtaa alkoi homma luisua...

Vuokraleidi: Niin, siis eikö meillä ollutkaan puhe, että me asutaan täällä kans? Tuossa viereisessä makuuhuoneessa?

Me kauhistuneena: Anteeksi kuinka? Me luultiin, että vuokrattiin koko asunto!

 Richmond Road Irlanti

Dublin Richmond Hill
Dublinissa oli juhannuksena juuri näin valoista ja lämmintä.
Kerättiin levitetyt matkakamppeemme ja sullottiin ne meidän ullakkohuoneeseen. Vuokraleidi vakuutteli, etteivät ole haitaksi ja saisimme toki olla kuin kotonamme. Ja älkää ymmärtäkö väärin! Ennen lapsia tämä olisi ollut ihan kiva tapa majoittua, mutta nyt lasten kanssa olisimme halunneet omaa rauhaa. Ja myös antaa muille rauhaa meidän lapsista. Ovat nimittäin halutessaan erittäin kovaäänisiä ihastuttavia.

Kämppäkään ei oikein soveltunut pienille lapsille. Se oli täynnä pikkutilpehööriä, koriste-esineitä ja matkamuistoja ripoteltuna ympäri asuntoa. Lattiasta kattoon, kirjaimellisesti. Meni noin kolme minuuttia, kun toinen oli saanut rikottua ainakin viisi pienesinettä ja toinen tuli päälleen alas makuuhuoneeseen johtavilta portailta - jonne halusi silti kiivetä nonstoppina. (Kiitos, Irlanti pehmentävistä kokolattiamatoista!)

Dublin majoitus lapsiystävällinen
Pienimmän huvipuisto
Sattui vielä niinkin, että olin jo kauan ennen matkaa sopinut parin kaverin kanssa treffit samaksi illaksi pubikierrokselle, he kun sattuivat olemaan myös Dublinissa. Mies joutui selviytymään lasten kanssa yksin vieraassa asunnossa ja vieraiden ihmisten kanssa, hoitamaan puurosirkuksen ilman syöttötuolia sekä äidin maitobaaria kovasti kaipaavan vauvan. Mitään ei voinut tehdä, kun ulkona satoi kaatamalla vettä, Tytär räpelsi tohkeissaan käsiinhajoavia pikkuesineitä ja Tappi kiipesi portaita heti, kun silmä vältti. Miehellä oli ollut pieniä haasteita, etten sanoisi.

Mulla sen sijaan meni oikein mukavasti! Käytiin kavereiden kanssa syömässä hyvin fish and chips -paikassa ja kierrettiin muutamassa irkkupubissa Liffey-joen varrella ja Temple Barissa. Aijai! Kaupungissa olikin paljon elämää, sillä seuraavana päivänä olisi Bride-kulkue ja joka puolella kannustettiin Irlannin jalkapallojoukkuetta.
fish and chip Dublin
Helppo hymyillä kun on päässyt kaaosta karkuun.
Isäntäpariskunta ei tosiaankaan ollut ainakaan haitaksi. He majailivat koko viikonlopun makuuhuoneessaan ja minä koin kamalia tunnontuskia, kun joutuivat olemaan vankina omassa kotonaan. Melkein kävin jo koputtamassa ovelle, mutta sitten jompi kumpi lapsista taas tarvitsi jotain tai tuli päälleen alas rappusista, niin jäi koputtamatta. Minä en siis tavannut heitä enää sen sisääntulon jälkeen!

Silloin tavatessamme vuokraleidi kertoi pariskunnan taustoista: Molemmat olivat kotoisin Etelä-Amerikasta, toinen ainakin Venezuelasta. Joutuivat lähtemään levottomien olojen takia pois ja halusivat muuttaa englanninkieliseen maahan. Sillä jos osaa englannin, voi saada kotona ihan minkä työn tahansa! Ja vuokraamalla makuuhuonetta he saisivat kerättyä rahaa kotiinpaluuta varten. Kaikesta säädöstä huolimatta vuokraajat olivat oikein ihastuttavia ja avuliaita ihmisiä.

Todennäköisesti koko vuokraussekoilu oli meidän oma vikamme, mutta loppujen lopuksihan kaikki meni ihan hyvin. Isäntäpari oli vieraanvaraisia, asuinalue oli miellyttävä ja hajotettiin asunnosta vain kymmenisen tavaraa. Voishan sitä silti olla jatkossa vähän tarkempi valinnoissaan.

20 kommenttia:

 1. Auts, aikamoista :D! Tuo on muuten jännä, että jotkut jättävät vuokraamiinsa asuntoihin hirveät määrät krääsää. Me yövytään Ranskassa monesti chambres d'hoteseissa eli bed&breakfasteissa ja en käsitä, miksi niissä on tosi usein sitä pikkusälää ja koriste-esineitä joka paikka pullollaan. Siivoaminenkin on varmaan ihan älyttömän hankalaa! Ei ne asuntoa viihtyisämmäksikään yleensä tee. Outo juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän asunnon oli koristellut ihan omat asukkaansa, mutta ylipäänsä rakkaus järjettömään määrään pikkusälää on hivenen omituista...

   Poista
 2. Mulla kävi kanssa kerran niin, että luulin varanneeni Airbnb:stä koko asunnon, mutta vasta paikan päällä selvisi, että olinkin varannut yksityisen huoneen! :D Se oli alkuun järkytys - ja vaikkei meillä ole lapsia, todennäköisesti jatkossa tulemme pitämään huolen, että varaamme koko kämpän, koska en osaa olla kuin kotonani, jos joudun koko ajan miettimään, etten viitsinkö mennä yöllä vessaan, etten herätä asukkaita tai puhunko liian kovaa, jne. Hyvin se siis kuitenkin meni ja majoittajat olivat ystävällisiä, ei siinä mitään.

  Mäkään en muuten ymmärrä tuota pienasioiden keräilyä... Pölymagneetteja.

  Kiva, että pääsit silti kavereiden kanssa ulos, vaikka lasten kanssa olikin omat haasteensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Ja tosiaan just tuo, kun ei voi olla rennosti! Ja lomamatkalla sitä mielellään olis... :D Minäkään en ehkä ihan vapautunein kimppa-asuja muutenkaan olisi, mutta ilman lapsia ei olisi kuitenkaan ihan niin kova takaisku ollut.

   Poista
 3. Mä en ole majoittunut vielä koskaan Airbnbssä. Jotenkin myös minä vierastan tuota toisten nurkissa majailua, kun isäntäpari on paikalla. Voin kuvitella tunteen, kun selviää että teillä ei olekaan käytössä koko asunto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aika paljon käytetty Airbnb:tä ja tätä sattumusta lukuunottamatta muut ovat olleet oikein onnistuneita majoituksia. Asunnothan on usein lähes pelkästään vuokrausta varten, aika harvoin on ollut puhtaasti jonkun koti vuokralla. Joka tapauksessa tykkään reissuilla siitä, kun voin elää muutaman päivän mielikuvitusleikkiä ja elää kuin paikallinen. :)

   Poista
 4. En kestä, teidän kaaos oli niin hauskasti kirjoitettu! Repesin heti alkuun teatraaliselle museokuolemalle! Sori, en pysty nyt kuin nauramaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, kiitos Emma! Kyllähän se oli koomista, kerta kaikkiaan! Onneksi vastoinkäymisetkin muuttuvat hauskoiksi matkatarinoiksi - ainakin sitten jälkeenpäin. :)

   Poista
 5. Hiukan vierastan tuota Airbnb -ajatusta, etenkin koko kotien vuokraamista, joista toteat "Asunnothan on usein lähes pelkästään vuokrausta varten, aika harvoin on ollut puhtaasti jonkun koti vuokralla." - Tällainen toiminta kun monessa suositussa kohteessa suuressa mittakaavassa toteutuessaan vaikuttaa koko kaupungin asuntomarkkinoihin ja sen myötä kaupunkikuvaan. Ja saa asukkaat vihaamaan turisteja. Eipä silti, voisin ehkä silti kuvitella kokeilevani tätä joskus, jos pitempään olisin samassa kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se Airbnb ongelmaton ole. Eikä tästä Dublinin asunnostakaan tullut kysyttyä, onko ylipäänsä alivuokraus vuokrasopimuksessa ok. Tähän asti kuitenkin kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Paikallisia vaikutuksia asuntomarkkinoihin en tiedä, pitäisi varmasti joskus tutustua, kuinka mittavia lieveilmiöt ovatkaan.

   Me itse käytetään sujuvasti niin hotelleja, hostelleja, Bed&Breakfast -majoitusta kuin Airbnb-huoneistojakin majoittumiseen, kulloiseenkin majoitustarpeen ja tarjonnan mukaan.

   Poista
 6. Museokuolema :) Voi ei, voin vaan kuvitella teidän fiilikset kun tajusitte, että vuokraajat jäävät myös kämppään. Airbnb:sta ei kokemuksia, mutta kovasti houkuttelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär osaa draaman elkeet! Heh, oli kyllä jäätävä fiilis tajuta tilanne...

   Poista
 7. Eikä! :D Hauskalla tavalla osasit kyllä tapahtumia kuvailla, täällä kihertelen itsekseni... Et ole ensimmäinen, joille Airbnb:n kautta sattunut vastaava väärinkäsitys. Oma rauha on tärkeää, mutta onneksi kaikki meni lopulta ihan hyvin. On taas vähän muisteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Meri! Kyllä jälkeenpäin on naurattanut! Itse asiassa mua nauratti jo baarikierroksella, vaikka miestä sääliksi kävikin. :D Ensi kerralla luetaan ilmoitus ja kommentit tarkemmin!

   Poista
 8. Hyvä että loppujenlopuksi majoittuminen meni kuitenkin ihan hyvin. Yleensä tulee itsekin vuokrattua koko kämppä juuri sen takia, että saa mennä ja tulla miten haluaa eikä tarvitse huolehtia siitä mitä majoittaja ajattelee tai häiritsenkö häntä. Pari kertaa olen kuitenkin vuokrannut pelkän huoneen. Ne olivat tosi käteviä, kun huoneen yhteydessä oli oma vessa ja suihku. Positiivisia kokemuksia siis nekin, mutta luen kyllä tosi huolella kommentit, ennen kuin lähden varaamaan. Joissain ilmoituksissa on aika epäselvästi ilmoitettu se, onko käytössä koko asunto vai vain huone/osa asunnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se, että saisi huoletta tulla ja mennä, miettimättä ketään muuta asukkia! Mekin yleensä luetaan kommentit tarkkaan. Tällä kertaa vaan nopeasti selasin viimeisimmät ja kaikki näytti olevan ok. Tulipahan taas opittua kantapään kautta... :)

   Poista
 9. Just just :-D No ei varmasti naurattanut siinä vaiheessa, mutta saipahan myöhemmin hauskan postauksen aikaiseksi :-)

  En tosiaan voisi itseäni kuvitella majoittuvan asunnossa, missä mulle olisi ventovieraat asukkaat samassa. Siksi en oikein koskaan ole hostelien dormielämästä tykännytkään. Vaikka seurallinen olen, niin majapaikassa haluan olla omassa rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kyllä sitä reissuilla haluaa ihan omassa rauhassa käydä suihkussa ja huoletta pyöriä pyyhe päällä - ilman pelkoa, että joku tuntematon tyyppi voi minä hetkenä hyvänsä tulla vastaan. Mutta tulipahan tosiaan hyvä tarina ja osataan ensi kerralla olla tarkempia! :)

   Poista
 10. Ollaan lähdössä maanantaina Dubliniin ja toi adapteri oli aika hyvä pointti :D Eipä olisi näilläkään maailmanmatkaajilla käynyt mielessä :D Kiitos! Ja hitsi mikä yllätys varmasti jos luulee vuokranneensa koko kämpän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin, että ne olennaisimmat asiat yleensä unohtuu! :D Me selvittiin tätä viimeistä majapaikkaa lukuunottamatta ilman adapteria: ekan majapaikan työntekijä neuvoi meille kikan, miten irlannin pistorasian saa toimimaan meidän töpseleille ja Belfastissa saatiin television USB-kaapelin kautta virtaa, kun telkku oli päällä. Oli kyllä melkoinen säätäminen. Ehkä ois ollut helpompaa kun oltais vaan ostettu TAAS uus adapteri, niiden kotona olevien lisäksi... :D

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017