perjantai 11. marraskuuta 2016

Dubain parhaat nähtävyydet TOP 10 + pari pettymystä

Luulisi, että Dubai on pelkästään pilvenpiirtäjiä, pintaliitoa ja turistirantoja. Paljon keinotekoisuutta ja ulkokultaisuutta, mutta on se aika paljon kaikkea muutakin! Tammikuisella lomamatkalla ehkä eniten yllätti se, että Dubai sopii myös budjettimatkailijalle.

Nimittäin kaupungissa saa paljon elämyksiä pienelläkin panostuksella. Kallein juttumme oli visiitti Burj Khalifaan (noin 30e per aikuinen), mikä korkeisiin paikkoihin viehättyneelle perheelle oli lähes tärkein syy Dubain-matkaan. Suosiolla jätettiin väliin safariajelut ja muut äärikokemukset, mukanamme kun oli alle puolivuotias Tappi ja 3-vuotias Tytär.

Tässä meidän parhaat vinkit Dubai-lomalle.

suihkulähteet Dubai Mall ostoskeskus
Jotkut halusivat katsella suihkulähdeshown eturivin paikoilta
1# Burj Khalifa & Dubai Fountain & Dubai Mall
Monta nähtävyyttä yhdellä iskulla. Vain Dubai voi tarjota tämän! Mietin hetken laittaisinko kohteet erikseen, mutta koska ovat kaikki lähes kerralla nähtävissä, päätin niputtaa. Tähän kolmikkoon kannattaa varata aikaa ihan koko päivä, mikäli haluaa kunnolla kierrellä myös Dubai Mallissa.

The Dubai Mall
Dubain (ja ilmeisesti koko maailman) suurin ostoskeskus, joka sisältää mm. sisäluisteluradan, valtavan vesiputouksen, hillittömän kokoisen akvaarion, järjettömän ison karkkikaupan... elämyksiä elämysten perään. Ja vielä monta sataa perinteistä ja ei-niin-perinteistä kauppaa päälle.

Suurimpaa osaa elämyksistä pääsee ihastelemaan, ainakin osittain, ilman pääsymaksua. Me katseltiin pitkään akvaariota ostarin puolelta, koska siinäkin näkee paljon erilaisia mereneläviä ja sukelluksen ostaneita turisteja. Karkkikaupassa karkkia valmistettiin yleisön edessä, jaettiin maistiaisia ja me nuuskittiin värikkäitä makeisia. Vesiputoukset oli hengästyttävän hienoja patsaineen, mutta koska luistelemaan päästään kotonakin, ei luistinrata tehnyt meihin mitään vaikutusta. Koko ostoskeskus tarjosi poloselle pohjoismaalaiselle paljon äimisteltävää.
Dubai Mall vesiputous
Daivaavat miesfiguurit
Burj Khalifa / At The Top
Ajankohdasta riippuen voi olla järkevintä (ja halvinta!) ostaa hyvissä ajoin liput netistä ennakkoon, sillä suosituimmat ajat ovat helposti loppuunmyytyjä jopa viikoiksi tai lippuja saattaa joutua jonottamaan pitkään. Me oltiin ostettu liput jo viikkoja aiemmin joten päästiin ihan pienellä jonotuksella ylös asti. Vauvakin jaksoi kantorepussa hyvin ja sain jopa huomaamattomasti imetettyä hissijonossa. Hissijonossa oli muuten mielenkiintoinen näyttely Burj Khalifan rakennusprojektista ja tornin valmistumisesta.

Meille riitti 125 kerroksen näköalatasanne. Jos haluaa kokemukseen ripauksen Dubai-lisää, niin Burj Khalifaan on ostettavissa myös VIP-paketti. Sillä pääsee 148-kerrokseen - tietenkin jonojen ohi. Näkymät ovat 125:stä kerroksestakin päätä huimaavia ja koko Dubain järkyttävän keinotekoisuuden ja valtavat rakennusprojektit näkee sieltä hyvin. Jos haluat nähdä auringonlaskun, maksat sisäänpääsystä lähes tuplahinnan. Alle neljävuotiaat sentään pääsevät ilmaiseksi.

Vinkki: ota huomioon, että rattaita ei saa viedä ylös. 
näkymä Burj Khalifasta / Dubai lasten kanssa
Näkymä Burj Khalifasta
pilvenpiirtäjä Dubai korkein rakennus / nähtävyydet
Burj Khalifan ylimmät kaksi kolmasosaa
The Dubai Fountain
Dubai Fountain Show on iltapäivisinkin, mutta suosittelen katsomaan esityksen täydessä iltavalaistuksessa. Se on upea! Kun valot on syttyneet Burj Khalifaan ja läheisiin pilvenpiirtäjiin, nousee vesimassa tekojärvestä ja alkaa tanssia musiikin tahtiin. Iltakuuden jälkeen suihkulähdeshow pyörii puolen tunnin välein yhteentoista asti. Esitysten päättyessä alueella on hankala liikkua, kun väkimäärä yrittää sulloutua yhtä aikaa sisälle ostoskeskukseen.

Dubai suihkulähde
The Dubai Fountain 
2# The Heritage Village / Bastakiya Madinat
Tämä perinnekylä Bur Dubaissa on entisöity, vanhin asuinalue Dubaissa. Samassa yhteydessä toimii Dubai museo, joka tiettävästi on Dubain vanhin rakennus. Alue sisältää paljon taidegallerioita, museoita, ravintoloita ja kahviloita, mutta oli yllättävän hiljainen - ainakin meidän käydessämme siellä.

Perinnekylä olikin melko kiva paikka. Käveleksittiin autioilla pihoilla ja kujilla, eteen tuli pari (luvatonta?) seinämaalaustakin. Jokainen seinä oli jotenkin kuvauksellinen. Vaikka alue oli täysin entisöity, entisen ajan melkein tunsi ympäröivissä seinissä.

Nälän kolkutellessa kävimme samassa kylässä toimivassa ravintolassa syömässä kamelinlihaburgerit. Täytyy häpeäkseni tunnustaa, etten tullut tarkastaneeksi liittyykö kamelin lihan syömiseen mitään turistiloukkua tai onko se muuten paheksuttavaa.

Madinat maalaus

Madinat perinnekylä Bastakiya Bur Dubaissa

Bastakiya Madinat perinnekylä Dubain nähtävyydet lasten kanssa

perinnekylä Bastakiya Madinat / Dubain nähtävyydet lasten kanssa

3# Ibn Battuta Mall

Tuntuu hullulta laittaa parhaimmaksi nähtävyydeksi näitä ostareita, mutta onhan ne nyt nähtävä. Ja jos sinulla on aikaa käydä vain yhdessä, niin valitse Ibn Battuta Mall! Lupaan, et pety! Ibn Battuta Mall on hieman muita isoja ostareita kauempana, mutta metrolla pääsee sinne suoraan.

Ostari on nimetty kuuluisan marokkolaisen tutkimusmatkailijan mukaan ja siellä täällä onkin tämän matkailijan reittejä ja saavutuksia esillä. Ostoskeskuksen osiot on teemoitettu marokkolaisen käymien maiden mukaan: Egypti, Intia, Andalusia, Persia, Kiina ja Tunisia. Oma henkilökohtainen suosikkini on Persia, joka sai minut sanattomaksi. Tyttären suosikkeja olivat Hello Kitty -myymälä ja suuri Frozen-osasto eräässä kirjakaupassa.

Ihan itsenikin yllätän sanomalla, että tämä oli ehdottomasti yksi hauskimmista ja vaikuttavimmista kohteista Dubaissa. Minä, joka en yleensä kovin välitä shoppailusta tai ostarihengailusta, olisin viihtynyt täällä paljon pitempäänkin! Muutenkin Ibn Battuta Mall oli helpommin otettavissa haltuun kuin jättimäiset isoveljensä. Pyörin täällä paljon enemmän kaupoissa, kuin niissä kahdessa muussa kuuluisassa, eikä tarvinnut läheskään yhtä monta kertaa ahdistua.

Ibn Battuta Mall Persia / Dubai tekemistä lasten kanssa
Ibn Battuta Mall - Persia
Dubai Ibn Battuta Mall Kiina / nähtävyydet lasten kanssa
Ibn Battuta Mall - Kiina
4# Dubai Creekin ylitys Abralla
Kun vierailee "vanhassa Dubaissa" Bur Dubain ja Deiran alueilla, kannattaa ylittää niiden välissä sijaitseva Dubai Creek Abra-laivalla. Matka ei maksa kuin yhden dirhamin ja se maksaetaan Abran kuljettajalle ylityksen alkaessa. Abra vaikuttaa laidattomana huteralta, mutta me matkustettiin ihan sujuvasti rattaissa nukkuvan 3-vuotiaan ja kantorepussa torkkuvan vauvan kanssa. Maisemat Dubai Creekiä ylittäessä ovat huomattavasti toisenlaiset kuin etelän "uudessa Dubaissa". Abroilla matkustivat pääasiassa paikalliset, mutta näkyi siellä turistejakin. Hauska elämys, reissuperhe suosittelee!

Dubai creek ylitys / Bur Dubai tekemistä ja nähtävää

abra joenylitys lasten kanssa Dubaissa

Dubai lasten kanssa Deira

5# Deiran ja Bur Dubain Soukit

Dubai Creekin ylityksen yhteyteen kannattaa suunnitella vierailut perinteisissä soukeissa. Deira ja Bur Dubai ovat Dubain vanhinta aluetta ja siellä on nähtävillä vielä jonkin verran vanhaa, perinteistä Dubaita tuulitorneineen. Soukkeja etsiessä voikin hyvin tehdä kävelykierroksia kaupunginosissa, sillä niissä on suhteellisen hyvät mahdollisuudet liikkua jalan.

Vaikkei ostoksista olisikaan kiinnostunut, oli ihan hauskaa kierrellä mausteiden, kullan, parfyymien ja tavarapaljouden keskellä. Myynnissä oli paljon myös mitä kummallisempia härpäkkeitä ja mauttomia matkamuistoja. Meidän vierailun aikana puolet kojuista oli kiinni, joten saatiin liikuskella aika väljästi torikäytävillä ilman liian aggressiivista pakkomyyntiä. Muistathan tinkiä, jos teet ostoksia!

Vinkki: jos haluat nähdä Soukit parhaimmassa loistossaan, välttele perjantaita joka on pyhäpäivä!

Souk Bur Dubai Deira / nähtävyydet lasten kanssa

Soukki Deira / Dubain nähtävyydet lasten kanssa

Souk Deira Bur Dubai / nähtävyydet lasten kanssa

Mausteet Bur Dubai Soukit Soukki Souk / nähtävyydet lasten kanssa

6# Madinat Jumeirah
Jumeirah-rannalla, aivan Burj al Arabin lähistöllä, sijaitsee suuri ja sokkeloinen Madinat Jumeirah. Se on sekotelma modernia soukkia, fine dining -ravintoloita ja kahviloita, yksityisiä rantoja ja resortteja.

Täällä soukeissa ei tarvinnut kuunnella yli-innokkaiden myyjien huutelua vaan sai katsella ympärilleen ihan rauhassa. Tuotteetkin olivat hieman korkealaatuisempia.

Alueella oli kiva viettää aikaa ja löytää mitä erilaisempia paikkoja. Välillä eteen tuli umpikuja, kun vastassa olikin jonkun hotelliresortin asiakkaille tarkoitettu yksityisalue. Sitten toisaalta taas osuttiin terassille, missä oli myynnissä olutta! Taidettiinkin siemaista siinä kalleimmat oluet miesmuistiin. Mutta kyllä maistui, ai että!

Tappi-vauvamme antoi kuitenkin haisevan vastalauseen ja töräytti semmoiset nipat, että joutui Madinat Jumeirahin lastenhoitohuoneet kovaan testiin. Onneksi lastenhoitohuoneita löytyy joka puolelta ja ne ovat hyvin varusteltuja. Kiitos universumille, että vauvalle oli puhtaat vaihtovaatteet mukana, sillä niitä lastenhoitohuoneista ei sentään saa.

luksus Dubai parasta shoppailua / nähtävyydet lasten kanssa
Privaatteja abra-paatteja
Burj al Arab Madinat Jumeirah luksus / nähtävyydet lasten kanssa Dubaissa
Komea Burj al Arab ilahduttaa Madinat Jumeirahissa 
Madinat Jumeirah monipuolinen soukki lasten kanssa
Takana amfiteatteri
Alkoholi olut juoda terassi Dubai
Reissun ainoat oluset
Madinat Jumeirah rattaat lapsi perhe
Tätä kantamista riitti
7# Rantaelämää ja leikkipaikkoja 
Totta kai Dubain elämyksiin kuuluu myös lukuisat hiekkarannat palveluineen. Otsikkoa klikkaamalla pääsee aikaisempaan Dubai-julkaisuun, jossa tein koosteen biitseistä leikkipaikkoineen. Meidän suosikkimme oli lopulta Al Mamzar Beach Park Dubain pohjoisosissa.

8# JBR / Marina
Myös Jumeirah Beach Residencestä (JBR) oli edellisessä koosteesta enemmän tarinaa (löytyy #7 linkistä). Halusin nostaa sen silti vielä tähänkin, koska kokonaisuutena Marinan alue on erittäin houkutteleva ja monipuolinen päiväretkeksikin. Upean rannan lisäksi löytyy lukematon määrä pilvenpiirtäjiä, satamaa ympäröivä Marina Promenade, rantaa mukaileva The Walk luksuskatu, Marina Shopping Mall...

Dubai Marina lasten kanssa

9# Shopping Festival & Mall of the Emirates

Jos sattuu tammikuussa matkustamaan Dubaihin ja rakastaa shoppailua, on Dubai silloin maanpäällinen paratiisi. Hinnat ovat Suomen luokkaa, ehkä jotkut hieman arvokkaampiakin, mutta Shopping Festivalin aikaan tavaratalot ovat täynnä supertarjouksia. Jopa minä innostuin hieman lastenvaatehankinnoissa ja olisi mukaan lähtenyt varmasti hurjasti enemmänkin, jos vaan olisin jaksanut kierrellä ja penkoa.

Noin yleensä - hintoja enemmän asiakkaat arvostavat ehkä valikoimaa, joka on poikkeuksellisen laaja: mitä et Dubaista löydä, sitä ei ole olemassakaan. Siksikin ostareilla on hauska kävellä, kun vastaan tulee mitä oudoimpia myytäviä esineitä.

Koska sekä Dubai Mall että Ibn Battuta Mall on jo käsitelty, en voi sivuuttaa Top 10 -listauksesta "lähiostariamme" Mall of the Emiratesia. Tämä on ehkä tunnetuin Dubain ostoskeskuksista, vaikkei se suurin olekaan. Meikäläisittäin silti aivan järjettömän valtava, eikä me ehditty tätäkään ostaria talsia kunnolla läpi, vaikka pistäydyttiin useammankin kerran matkan varrella.

Mall of the Emirates on juuri se ostari, jossa on sisällä laskettelukeskus. Aivan. Järjetöntä. Sitä käytiin useampaan otteeseen katselemassa lasin takana ja nähtiin kerran jopa pingviinien ruokintaa. Kaikenlaista sitä. Sanotaanko näin, ettei Ski Dubai ole ainakaan mikään ekoteko.

Mall of the Emirates lapsi jäätelö vauva / Dubain nähtävyydet

Ostoskeskus Dubaissa lasten kanssa
Ski Dubai
10# Dubai-överielämys

Ylipäänsä kaikki ristiriitainen keinotekoisuus, kulttuurien sulatusuuni, täysin erilainen kulttuuri, sheikit jalkavaimoineen ja kaikki ne korkeat rakennukset joita ei meillä ole. Samalla tämä kaikki on jotenkin kiehtovaakin - kaikki on ihmisen muokkaamaa (halpatyövoiman tekemää), autiomaan keskelle. Huh huh. Jos jotain keksitään tehdä jossain päin maailmaa, joku sheikki haluaa tehdä isomman, korkeamman, järjettömämmän projektin potenssiin sata.

Ja rahaa palaa. Rahaa palaa niin paljon, että kaikki projektit eivät valmistu vaan hautautuu hiekkaan. Kuten esimerkiksi Dubain edustalle rakenteilla ollut The World. Kohta 10 on ristiriitainen, ei välttämättä positiivinen joskaan ei joka näkökulmasta negatiivinenkaan. Mutta antaa ajattelemisen aihetta. Olen iloinen, että kävimme Dubaissa, mutta ei se maailmankatsomus ole kyllä meitä varten. Ymmärrän hyvin, miksei kaikki halua Dubaihin eikä siellä voi viihtyä.

Näinä päivinä Dubaihin on valmistumassa vaikka mitä uusia alueita ja maailmoja, kuten Dubailand, joka on ollut taantuman aikaan jäissä mutta nyt taas käynnissä. Sen on määrä valmistua vuonna 2020.
maisema näkymä lapsi pilvenpiirtäjä
Tytärkin ihmetteli kaikkea tätä älyttömyyttä
mausteet ostoskeskus valinta bulkki
Maustevalikoimaa Ibn Battutan Prismassa
Deira perjantai matkarattaat lapsi perhe
Bur Dubaissa ei ole perjantaisin pöhinää
Pari pettymystä

Lähdettiin innoissamme Palm Jumeirahille, ensimmäiselle Dubain palmusaarelle. Sinne mennään yksiraiteista junaa pitkin, joka ei kuulu Dubain julkisen liikenteen verkkoon vaan sinne on ostettavissa (hävyttömän kallis) kertalippu. Näkihän siinä Palmusaaren ihan hyvin, mutta eipä se meiltä saanut hurraa-huutoja.

Luultiin, että Atlantiksen lähellä olisi olisi voinut tehdä pienessä mittakaavassa jotain - edes käydä uimarannalla, mutta sellainen oli pelkästään Aquapark-vesipuiston yhteydessä. Tai näin me ainakin ymmärrettiin, eikä lähdetty sitä edes sen kummemmin selvittämään. Mukana oli vauva ja 3-vuotias, joten meillä ei ollut asiaa niin hintavaan ja hurjaan vesipuistoon. Mutta tulipahan käytyä Palmusaarella ja otettua lähikuvat Atlantiksesta. Eipä siitä reissusta juuri muuta jäänyt käteen.

Puolestaan aavikkosafari ja päiväretki AbuDhabiin jäi kokonaan tekemättä. Vaikka oltiin reissussa 10 päivää, niin pienten lasten kanssa ei nyt vaan kaikkea ehdi eikä jaksa. Ja meille tyypilliseen tapaan suunnitelmat ja toteutus eivät aina kohtaa ja niin nytkin reissusta muotoutui monelta osin erilainen kuin ennakkoon ajateltiin. Toisaalta nähtiin (ja nautittiin!) paljon enemmän kuin uskallettiin odottaakaan.

Kiinnostaisiko sinua matkustaa Dubaihin tai oletko jo käynyt? Vihasitko vai rakastuitko? 

Lue myös: 
40 kommenttia:

 1. Me kävimme Dubaissa keväällä, ja en oikein vieläkään ole osannut purkaa matkaa blogiini. Olihan se hieno nähdä, mutta juuri se ristiriitaisuus siinä jäi kyllä kaivelemaan. Maailma olisi ihan hyvä paikka, vaikkei Dubaita olisikaan - tai ehkä hieman parempi paikka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka itsekkäistä syistä lomastamme nautimmekin - ja Dubai oli lomallemme hyvinkin oiva kohde - niin kyllä moni asia jäi sieltä kaivelemaankin. Ei tosiaan maailma Dubaita jäisi kaipaamaan, vaikka siellä paljon "maailman isointa" onkin...

   Poista
 2. Minua tavallaan kiehtoisi käydä Dubaissa, niin täynnä kummallisuuksia se tuntuu olevan. Pientä esimakua överiin ostoskeskukseen olen saanut West Edmonton Mall'issa, joka oli vissiin rakentamisensa aikaan maailman isoin ostari, mutta sittemmin itämaissa on päihitetty ennätys monta kertaa. Oli se silti metkaa katsella surffareita, taitoluistelijoita ja merirosvolaiva-allasta shoppailun lomassa. Tosi hyvin jäsennelty postaus, ja jos joskus olen sinne menossa, niin ehdottomasti otan tästä vinkit talteen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Reetta! Kyllä mä voisin suositella Dubain kerran elämässä kokemaan, avoimin mielin. Kummallisuuksia kyllä löytyy!

   En ole elämäni aikana käynyt kovinkaan monessa jättiostarissa mutta on ne kyllä jotain uskomatonta. Hyvässä ja pahassa! Eniten mua nauratti Fort Lauderdalessa Sawgrass Mills -ostari, jossa oli "vaimonkuljetuskärryjä" tarjolla. Että siis mies voi kuljettaa siinä kärryllä SEKÄ vaimoaan ETTÄ sen ostoksia. Kyllä tämä maalainen pyöritteli kovasti päätään! :D

   Poista
  2. Apua, vaimonkuljetuskärryt!! :D Tästä intoutuneena täytyykin ensi Tokion-reissulla käydä Venus Fort -ostarilla. Siellä on teemana muinaiset Euroopan kaupungit ja rakastavaiset...

   Poista
  3. Voi, onpa ihana teema! Pääsisinpä joskus itsekin Tokioon kummastelemaan kummallisuuksia.

   Poista
 3. Kyllä mulle Dubai edelleen näyttäytyy jotenkin pinnallisena ja muovisena matkakohteena. :( En siis koskaan ole siellä käynyt ja olisihan se nyt hauska joskus kokea, mutta on kyllä monta muuta, jotka menevät edelle. Varmaan lähtisin Dubaihin ihan vaan rehelliselle shoppailureissulle, joka päivä eri ostarille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, vaikka suosittelisinkin antamaan Dubaille kerran mahdollisuuden, niin ymmärrän pointtisi. Miksi mennä jonnekin ei-niin-haavekohteeseen, jos niitä oikeasti haaveiltavia kohteitakin on paljon jäljellä. Matkakuumeilijan ikuinen savotta! :D

   Poista
 4. Mun Dubain reissusta taitaa olla aika kauan, koska silloin ei ollut vielä edes metroa. Muistan, että otettiin taksi sinne Malliin jossa oli se luistelukenttä, ja liikenne oli ihan kauhea. Tuo toinen Mall näyttää hienolle, en muista siellä käyneeni. Mutta tuon Heritage Villagen ja veneretken soukkeineen muistan hyvin. Oli ihan kiva reissu :) Mukavaa nähdä, että siellä on lastenkin kanssa voi kulkea helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helposti siellä lasten kanssa kulki! Me asuttiin ihan metroaseman kupeessa, joten päästiin sillä tosi näppärästi liikkumaan. Muutaman kerran käytettiin taksia ja olipa ne halpoja! Liikenne ei niillä reissuilla ollut muuten kauheaa, kuin ruuhka-aikoina...

   Ja on kyllä hurjaa, miten nopeasti Dubai muuttuu. Voin vaan kuvitella, että se on jo ihan toinen kaupunki 10 vuoden päästä.

   Poista
 5. Tappikin näyttää keskaria Dubaille. Yllättävästi Dubai on karkea shariahelvetti ja sieltä voi tulla käännytetyksi heti lentoasemalta (http://onemileatatime.boardingarea.com/2016/08/11/transgender-model-detained-dubai-airport/ ). Fasistiset teokratiat eivät kiinnosta minua. Toisaalta, pennitöntä ei kiinnosta myöskään ostosmahdollisuudet, joten Dubailla on hyvin vähän tarjottavaa minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, Stacy! Tappi tosiaan on kanssasi samalla linjalla. :) Dubai ei varmasti ole kaikkien matkaajien mieleen. Mutta toisaalta, mikä olisikaan?

   Totta puhut, että Dubain tausta on ongelmallinen ja erittäin kiistanalainen. Näistäkin puolista on hyvä herätellä keskustelua. Matkatessa saattaa nähdä selvemmin ongelmakohdat ja ne olisi hyvä tuoda julki, mutta nyt oltiin uppoutuneina vauvakuplaamme.

   Poista
 6. Me oltiin useampi vusi sitten lomalla Sharjahissa ja tehtiin siitä päiväretki Dubaihin. Ei vaan vakuuttanut se överiys ja massiivisuus ja muovisuus, ja vaikka miten halpoja lentoja ja matkoja sinne on mainostettu niin mua ei ole kyllä sytyttänyt uuteen reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että varsinkin kertakäyntinä mielikuva Dubaista ei ole mairittelevä. Varsinkaan jos ei syty pilvenpiirtäjistä, shoppailusta ja juuri mainitsemastasi överiydestä. Me onneksi kerettiin nähdä ja kokea paljon muutakin.

   En tiedä, tulisiko silti koskaan lähdettyä Dubaihin uudelleen, kun on niin paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää maailmassa. :)

   Poista
 7. Ei ole tullut käytyä. Ei ihan oikein ole kolahtanut vaikka aika moni tutuistakin siellä jo on käynyt. Varmaan käymisen jälkeen saattaisin olla ristiriitaisissa tunteissa paikkaa kohtaan. Kai siellä ihan sitä aitoa vanhaakin jostain löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vanhaa ja aitoakin löytyy, mutta kyllähän se alkaa jäämään hurjaa vauhtia kasvavan suurkaupungin alle.

   Dubain vetovoimaa varmaan myös vähentää ns. Kanaria-ilmiö; kun kaikki ovat siellä jo käyneet, ei kohde oikein sytytä senkään vuoksi. Mutta kuten Kanaria ei ole pelkkää suomi-iskälmäbaaria, on Dubaillakin monta puolta.

   Poista
 8. Meillä oli juuri viime keväänä välilasku Dubaissa, ja melkein lähdettiin katselemaan vähän öistä kaupunkia, muttei sitten kuitenkaan jaksettu. En välttämättä matkustaisi Dubaihin vartavasten (rahoille on parempaakin käyttöä), mutta jos sen saisi jonkun muun reissun kylkeen keploteltua, niin voisin siellä päivän pari viettääkin. Pidempi oleilu varmaan alkaisi ahdistaa. :D Onhan se nyt ihan järjettömän oloinen paikka, mutta toisaalta sama fiilis mulla on muistakin moderneista suurkaupungeista. Tekeekö pelkkä sijainti aavikolla ja Dubain suuruudenhulluus siitä sitten niin paljon pahemman, mene ja tiedä. Muakin kiinnostaisi eniten nuo historiallisemmat osat kaupungista ja tietty maailman korkein rakennus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan Burj Dubai on vain maailman toiseksi suurin rakennus, kun se kilometrin (!) korkuinen rakentuu Jeddahiin. Hurjaa! Tuntuu ihan epätodelliselle nuo pilvenpiirtäjien korkeudet.

   En tiedä mistä ihmeestä moinen suuruudenhulluus on saanut alkunsa. Lienee öljysheikeillä ollut liikaa rahaa ja aikaa. :D

   Poista
 9. Hanneli / duunireissaaja16. marraskuuta 2016 klo 22.05

  Näyttää siltä että pikavisiitti Dubaihin olisi alkuvuodesta edessä. Lähden sinne kiinnostuneena, kun työmatkan ohessa pääsen. Qatarista jäi yllättävän positiivinen fiilis, saa nähdä mitkä ovat fiilikset lähi-idästä emiraattien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa onkin näppärää, kun pääsee työn puolesta kurkkaamaan. Toivottavasti jäisi töiden lomassa aikaa tutustua kunnolla kaupunkiin. Hauska lukea aikanaan sun raportti työreissulta!

   Poista
  2. Todellakin Dubaissa voi lomailla ilman että menee vararikkoon. Eihän se ole pakko shoppailla itseään kipeäksi tai syödä kalleimmissa paikoissa. Kaupungissa on paljon nähtävää pienelläkin rahalla.

   Poista
 10. Miäkin kuulun siihen porukkaan joka tietoisesti on vältellyt Dubaihin menoa yksinkertasesti vaan sillä oletuksella ettei oman lompakon sisältö riittäisi niihin ylellisyyksiin mitä kaupunki tarjoaa. Mukava postaus lähimarketeista ja ite rakastan basaareilla pyörimistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sandra! Kyllä pärjää vähälläkin, ellei just sitten hae niitä luksuskokemuksia. Me ihan yllätyttiin!

   Poista
 11. Dubailla on vähän semmoinen kyseenalaisen matkakohteen maine, että ei se meilläkään ole ykkösenä matkakohteiden listalla. Toisaalta niin monet lennot Australiasta Eurooppaan pysähtyy siellä, että varmaan ennen pitkää ehkä joutuu tutustumaan. Tuo palmusaari olisi ehkä kiinnostanut, joten hyvä tietää ettei se ole käymisen arvoinen. Ostoskeskuksetkaan ei yleensä nappaa ollenkaan, mutta ehkä niissä tuolla joutuisi vierailemaan. Soukit sen sijaan ehdottomasti kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se palmusaari on käymisen arvoinen jos aikoo majoittua Atlantiksessa tai ainakin käydä vesipuistossa. Me ei oikein sieltä löydetty mitään innostavaa. Mutta tulipahan käytyä ja nähtyä!

   Kannattaa ohikulkumatkalla pistäytyä!

   Poista
 12. Jostain syystä Dubai on niitä harvoja paikkoja joka ei minulle ole aiheuttanut mitään kolahdusta, ainakaan vielä! Toki voisin siellä käydä, mutta listalla on monta muuta kohdetta, jonne todennäköisemmin lähden. :)
  Hyviä vinkkejä tässä postauksessa sellaiselle joka Dubaihin on matkalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi! Joskus riittääkin, että lukee muiden matkoista. Meillekään Dubai ei mikään must-see paikka ollut, mutta 5kk-ikäisen vauvan kanssa tosi helppo kohde talvella. Lyhyet lentomatkat, hyvä hygienia ja paljon nähtävää. Ollaan tosi iloisia, että lähdettiin!

   Tosin voi olla, että yhtä iloisia oltaisiin, vaikka kohde olisi ollut joku mikä tahansa muukin. Niinhän se lomaillessa yleensä menee. :D

   Poista
 13. Mekin kävimme Dubaissa viime keväänä ja sama tilanne kuin Teijalla; ei ole ehtinyt siitä vielä postausta kirjoittaa. Kivaha se oli tuo kaikki nähdä omin silmin, mutta ei ole tarvetta uudestaan mennä, ainakaan lähiaikoina. Asuimme Marinassa ja tykkäsin alueesta, vaikka The Walkin varrella olevat ruokapaikat olivat törkeän kalliita. Toinen alue mistä tykkäsin oli Madinah Jumeirah. Kaunista ja ollaan taidettu samalla terassilla juoda oluet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan Dubai-postaustasi! Marina oli kyllä kivaa aluetta. The Walkin raflat oli kyllä melko kalliita, me käytiin jossain ihan reunamilla perheravintolassa eikä menty onneksi vararikkoon.

   Hyvät oluet oli terassilla! :D

   Poista
 14. Olen käynyt kerran Dubaissa, mutta yksi kerta oli riittävästi. Burj Khalifa oli hieno nähdä ja perinnekylä oli kiinnostava. Tekemistä Dubaissa ei kuitenkaan mielesätäni ole (jos ei halua shoppailla) ja en näe syytä mennä toista kertaa. Kiva oli kuitenkin kerran käydä. Enemmän pidin viereisestä Abu Dhabista, vaikka ei sinnekään enää toiste tarvitse matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Burj Khalifa oli kyllä hieno! Meillä jäi harmittavasti tuo Abu Dhabi näkemättä, en tiedä tuleeko sinne koskaan erikseen lähdettyä.

   Poista
 15. Dubaissa itseä kiinnostaa nyt avattu Legoland, joka on sisällä sen takia, että legopalikat on suojassa auringolta ja kuumuudelta. Toinen mikä kiinnostaa on aavikkosafari. Sitten loppuja voisi katsella tästä hyvin kootusta listasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän oli omakin reissu Tanskan Legolandiin? Olisi senkin takia varmasti mielenkiintoista nähdä, ovatko Dubaissa pistäneet kovinkin paljon isolleen. Ainakin netin mukaan vaikuttaa ihan huikean isolta paikalta!

   Poista
 16. Moi!
  Linkkasin juttusi omaan postaukseeni samasta aiheesta.
  http://www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2017/10/26/himomatkaajan-kohdevinkit-arabiemiraattien-valloittamiseksi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! Pitääkin käydä lukemassa teidän kokemukset Dubaista.

   Poista
 17. Yritän tässä hiukan valmistautua tulevaan Dubain matkaan, ja tässähän oli valtavan hyvä paketti nähtävyyksistä! Enpäs tullutkaan ajatelleeksi että tekin olitte täällä ihan pikkuvauva aikaan, vaikka muistan kyllä että Dubaissa olitte käymässä :)

  Mulla alkoi jalkoihin sattumaan jo valmiiksi, kun ajattelin, kuinka paljon kävelyä taas tämä matka tuo tulleessan. HUH! Ja me kun ollaan puhuttu, että otetaan tämä loma ihan lomana ja makoillaan hotelliresortilla päivät pitkät kun kerrankin ollaan isojen poolien ääreen sananmukaisesti päästy. Kyllähän tuolla näköjään tekemistä riittäisi... Saa nähdä kuinka käy!

  Mua jotenkin naurattaa tuo rattaidenkantokuva :D Miten musta tuntuu ettei tuo ole ainoa kerta teillä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah, joo rattaita on saatu kanniskella! Onneksi meillä oli kantoreppu ja vauva peräti suostui siinä olemaan - toisin kuin levoton isosiskonsa aikanaan.

   Kyllähän sitä joutui välillä aika paljon kävelemään, mutta ripottelee allaspäiviä sinne väliin, niin hyvin taas jaksaa! Ihanaa, että teillä on kunnon hotelliresortti. Mehän ajateltiin viettää kans niitä allaspäiviä, mutta kun se vesi oli jääkylmää... :D

   Poista
 18. Kiitos, toivottavasti kerkeän käydä Ibn Battuta Mall.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Se oli tosi mielenkiintoinen ostari. Hyvää matkaa!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017