perjantai 30. syyskuuta 2016

Reissuperhe

Tässä me ollaan:

varpaat rantahiekalla Dubaissa


Helsinkiläinen, tavallinen, kahden lapsen perhe. Se tyypillinen setti eli kerrostaloasunto, tavalliset työt ja farmariauto. Avioliitto 11/2010, Tyttö 11/2012 ja Tappi 8/2015. Rakastamme matkustelua, matkustelusta haaveilua, matkustelusta puhumista ja matkojen muistelemisesta.

Odotamme kovasti lottovoittoa, jotta voisimme reissata enemmän - ilman jatkuvia kompromisseja lentojen, matkakohteiden ja majoitusten suhteen. Joskus reissuissa menee hommat vain vähän mönkään, joskus vähän enemmän. Ja joskus sitä sitten ajautuu mitä hauskimpiin seikkailuihin.

Mies on aina matkustellut paljon, mutta vasta parisuhteen myötä oma matkustusvimmani kasvoi aivan uusiin ulottuvuuksiin. Usein kun oli hankala saada matkustelun kolme kovaa onnistumaan: aika, raha ja hyvä matkakaveri.

Jo heti suhteen alkaessa huomattiin, että molemmilla on sekä reissuhinkua että sukanvarressa matkakassaa säästössä. Kummatkin olemme valmiita tinkimään esimerkiksi majoituksen laadussa tai matkan ajankohdassa, kunhan vaan reissuun päästään. Niinpä uhkarohkeina varattiin ekat ulkomaanmatkat pitkälle tulevaisuuteen jo pari kuukautta seurustelun aloittamisesta.

Kun suunniteltiin jälkikasvua, kuviteltiin että reissut jäisivät siihen. Tai ainakin hyvin pitkäksi aikaa. Haluttiin tehdä molempien haaveilema kuukauden kiertue Aasiassa. Tiedättehän, "se viimeinen reissu". Ihan alkujaan suunniteltiin kahden-kolmen kuukauden matkaa, mutta elämän realiteettien takia se typistyi kuukauteen. Mutta olihan se unohtumaton matka, saihan sillä reissulla alkunsa tuo isompi laps.

Kuukausien kuluessa huomattiin, että onnistuu se matkustelu ipanankin kanssa. Se on erilaista, mutta aivan uudella tavalla antoisaa. Toisen lapsen syntymän jälkeen oltiin jo niin itsevarmoja, että lähdettiin 4-viikkoisen koliikkivauvan kanssa Tukholman-risteilylle. No joo, ei mitenkään omaperäistä, mutta helppoa!

Meidän matkat eivät ole mitään ihmeellisiä, eivät erityisen pitkiä tai kovin eksoottisiin kohteisiin. 

Joskus varaamme matkan jo melkein vuosi etukäteen. Joskus taas lähdemme alle vuorokauden (!) varoitusajalla. Budjetti on yleensä hyvin rajallinen ja joudumme usein tinkimään mukavuuksista mutta emme kokemuksista.

Uskoisin, että näihin tarinoihin on helppo samaistua ja saada konkreettisia matkavinkkejä omille lomille. Varsinkin lasten kanssa matkusteluun, miksei muutenkin. Tulee toki postauksia myös ilman lapsia tehdyistä reissuista. 

Hyppää mukaan siivelle! Mistä sinä haluaisit lukea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

INSTAGRAM @lahinnakauempana


Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017