perjantai 21. lokakuuta 2016

Lomalla ilman lapsia - parisuhdematka Ateenaan

Joskus sitä sattuu niinkin hyvä tuuri, että saa lapsille hoitajat ja pääsee puolison kanssa ihan kahdestaan lomalle. Meille se ei ole ihan niin yksinkertaista, sillä tukiverkkoa on vähän ja sekin kaukana.

Ateenan-lennot varattiin kauan aikaa sitten, kun ei ollut vielä mitään takeita päästäisiinkö ylipäänsä lähtemään. Vauva oli silloin vielä täysin äidissä kiinni: ei puhettakaan, että olisin uskaltanut lähteä yli tunniksi pois kotoa. Mutta niin vaan lapset kasvaa ja tilanteet muuttuu! Lapset jäivät hyvillä mielin pappansa ja papan sydänkäpysen kanssa kotiin ja kaikki oli mennyt oikein hyvin.

Acropolis, Ateena


Ateena Acropolis


Ateena


Oli ihan outoa pakata, kun matkaan lähti pelkästään yksi käsimatkatavara. Ei tarvinnut ottaa säkillistä syötäviä, juotavia, viihdytystä, vaippoja, harsoja, vaihtovaatteita jokaiselle perheenjäsenelle, lääkkeitä kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin akuutteihin sairastapauksiin... vaan kassiin sujahti pari vaatekertaa, hellehattu, pesuaineet matkakoossa, kamera ja KIRJA.

Oikeastaan tuo kirja oli symbolisesti ihan tärkein esine mukana.

Aegean Airlines yllätti mukavuudellaan. Budjettimatkailijana sitä on tottunut siihen, että lennot on aina niitä kaikista riisutuimpia, jolloin hintaan kuuluu hädin tuskin istumapaikka. Mutta Aegeanilla reilun kolmen ja puolen tunnin lennolla tarjoiltiin lämmin ruoka ja sen lisäksi sai vielä mietoja alkoholijuomiakin maksutta.

Kylläpä tuntui harvinaiselta luksukselta, kun sain lipitellä viiniäni ja samalla lukea kirjaa. Ilman, että kukaan halusi minusta mitään ja vessassa tarvitsi käydä vain omilla tarpeilla. Taisinpa ottaa pienet torkutkin!Parisuhdematka Ateenaan - ilman lapsia

Ateena acropolis - nähtävyydet ja kokemukset Ateenasta


Ateenassa saatiin haahuilla ihan omalla aikataululla. Tai siis, ei ollut aikataulua. Ei ollut väliä mihin aikaan söi lounaan, jos söi. Eikä tarvinnut murehtia, meneekö jossain kohteessa liian myöhään. Ihan sama. Kun nähtiin joku mielenkiintoinen paikka, mentiin sinne.

Meillä on ollut tapana suunnitella vähän liian paljon kaikenlaista reissuillemme. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Tällä kertaa jätettiin koko reissu lähestulkoon suunnittelematta: vain kolme juttua oli mielessä, joista yksi jätettiin tekemättä. Sentään pari matkaopasta oli mukana, joita plärättiin silloin, kun pysähdyttiin viihtyisälle terassille olusille.

Yksi tavoite matkalle oli, että aiomme nukkua hyvin! Oltaishan tietysti ihan yhtä hyvin voitu ottaa hotelliviikonloppu Helsingissäkin, jos nukkua halusimme. Laskettiin, että se olisi tullut saman hintaiseksi - ellei jopa kalliimmaksi - kuin koko tämä Ateenan-matka! Ateenassa kuitenkin oli syyskuussa vielä yli 30-astetta lämmintä ja siellä pääsi kunnolla irti normaaliarjen rasituksista.

En edes muista aikaa, milloin viimeksi olisin saanut nukkua parina yönä peräkkäin 10 tuntia heräämättä. Ja heräillä aamuun kaikessa rauhassa, valua omaan tahtiin aamupalalle valmiiseen pöytään. Juoda kahvi kuumana ja syödä mitä vaan, vaikka suklaacroissanttia, jos mieli teki. Ei tarvinnut pyyhkiä kaatuneita maitoja eikä voidella leipiä muille kuin itselle.

Ateena


Lycabettus, Likavittos, Ateena - parisuhdematkalla ilman lapsia


Ateena, Kreikkalaiset rakennukset ja liikennekulttuuri


Tuli suorastaan alkuseurustelun ajat mieleen, kun pakollisen (ja huikean!) Acropolis-vierailun jälkeen ostettiin huurteiset oluet "kylmälaukkumyyjältä" ja kiivettiin Acropoliin lähellä sijaitseville kallioille seuraamaan auringonlaskua. Siellä oli paljon muitakin, eikä ihme. Näkymät sieltä oli melkoiset; matalaa, vaaleaa kivitaloa vierivieressä silminkantamattomiin. Talojen keskeltä kohosi korkeuksiin Lycabettus, takana ylväs Acropolis ja Acropoliin toisella puolella Filopappui.

Sitä mukaa, kun aurinko laski, syttyi valot hiljalleen myös ateenalaisten taloihin ja Acropolis näytti yövalaistuksessaan entistä uljaammalta. Illan pimenemistä seuratessa kiiteltiin muutamankin kerran kylmälaukkumyyjää ja haaveiltiin sellaisesta Suomesta, jossa kesätapahtumissa kiertelisi samanlaiset juomamyyjät. (Hah ha haa, aina saa haaveilla!)

Ateenan upein nähtävyys on Acropolis - Parisuhdematkalla Kreikassa

Ateena ei ollut ihanteellinen pienten lasten matkakohde. Hotellin vieressä oli kyllä iso leikkipaikka, mutta muuten kaupunki ei ollut kovin miellyttävä pienten lasten näkökulmasta. Olettaen, että 1- ja alle 4 -vuotiaat lapset eivät innostu lukemattomista raunioista ja hankalasta liikennekulttuurista. Muun muassa hotelliimme saimme etsiä tietä parin valtatien alitse ja hyppiä isojen teiden yli - ilman suojateitä.

Kaikki nämähän ovat tietty asenne- ja järjestelykysymyksiä, mutta olimme iloisia, kun tällä kertaa ei ollut rattaita kannettavana eikä juoksevaa lasta vartioitavana.

Vaikka rakastankin lasten kanssa matkustamista, tuli tämä kahdestaan vietetty loma tarpeeseen. Kotiin oli ihana tulla ja halata lapsia, mutta oltiin niin fiiliksissä, että jos vaan hoitajat ovat myötämielisiä, otetaan vuosittainen pakomatka tavaksi.

Kissa Acropoliksella, Ateena Kreikka - nähtävyydet ja kokemukset parisuhdematkalla

Vaikka Ateena itsessään ei mikään kovin romanttinen ollut, oli se mielenkiintoinen ja sopiva kohde pariskunnan viikonloppulomalle. Joskus myös epäromanttinen voi olla romanttisempi, kuin itsestäänselvästi romanttinen. Ymmärsikö tästä, mitä haen takaa? Eli esimerkiksi Pariisi voi olla jo odotuksiltaan ja puitteiltaan romanttinen mutta "epäromanttisen" paikan tekee romanttiseksi jokin kokemus hyvässä seurassa. Tässä Ateena onnistui yli odotusten.

Itse Ateenasta ja sen ympäristöstä enemmän sitten toisella kerralla.

Lue myös:
Paras näköalapaikka Ateenaan - Lycabettus (Likavitos)
Parisuhdematka Madridiin ennen toisen lapsen syntymää

Ateena ja Acropoliksen kalliot, romantiikkaa on siellä missä sitä ei yleensä näe

Auringonlasku Acropolikselta, Ateena - parisuhdematkalla ilman lapsia Kreikassa


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Lentomatka ilman lapsia on kyllä ihan tosi nautinnollista. Me käytiin jokunen viikko sitten Tallinnassa miehen kanssa kahdestaan, ja sekin oli kyllä tosi kiva reissu. Ensimmäinen ulkomaanreissu sitten lapsen syntymän. Pakkaaminen oli tosiaan ihan outoa, kun ei tarvinnut ottaa kuin itselle tarpeellinen. Voi miten helppoa! :)
  Meilläkään ei lapsenhoitajia ole lähellä, mutta toivottavasti mekin päästäisiin vaikka juuri kerran vuodessa kahdestaan jonnekin. Tulee sellaiset vaan niin tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tekin olette päässeet kahdestaan! Ihmeellisesti sitä vaan unohtaa, millaista matkailu oli ennen lapsia. :) Toivottavasti jatkossa onnistuisi teilläkin, edes kerran vuodessa. Tekee hyvää!

   Poista
 2. Ooh! Ihanaa! Meillä eletään täysin samanlaisessa elämä tilanteessa, ja juurikin 1- ja 4-vuotiaiden kanssa. Ja keväällä päästään kaksistaan Barcelonaan 😆 Can't wait! Osaan kuvitella nuo fiilikset täysin!! Kiitos tästä tekstistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikeeta, kahdestaan Barcelonaan! Jaksaa arjen syövereissä paremmin, kun on jotain ihanaa keväälle tiedossa. Hauskaa, että meillä on samanikäiset lapsetkin. :) Vilkaisin sun blogia ja teillähän on ollut hurja reissu vauvan kanssa - respect!

   Poista
 3. Voi, ihana, rakkain Ateenani <3 Olen asunut tuossa kaupungissa...Voin oikein haistaa sen Ateenan tuoksun, kun katson noita kuvia. En ole koskaan ajatellut, onko Ateena romanttinen. Minulle se on vain niin rakas ja minun omani, että muusta viis. Ihana matka teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sä olet asunut Ateenassa! Varmaan omaa asuinkaupunkiaan ei tulee "sillä mielellä" ajateltuakaan. Enemmänkin halusin ottaa esille sen, että aina ei tarvitse lähteä romanttiselle matkalle Pariisiin tai Roomaan, halutakseen romanttista lomaa.

   Ateena oli kaikessa karuudessaankin mielenkiintoinen ja tykättiin kaupunkilomasta tosi paljon! Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut hauska tutkailla paikkoja laajemminkin Ateenan ympäristössä.

   Ja kyllä, ihana matka oli kaupungissasi. <3

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017