perjantai 7. lokakuuta 2016

Hurrikaani Matthew ja sateinen Miami

Tuntuupa hurjalta lukea uutisointeja Karibialla riehuvasta hurrikaani Matthew'sta.

Tasan kaksi vuotta sitten tähän samaan hurrikaaniaikaan lomailtiin sekä Floridassa että Karibian risteilyllä. Naureskeltiin silloin, että se hurrikaanin osuminen meidän reissulle on hyvin pieni todennäköisyys. Risteilyalus sitä paitsi etenee nopeammin kuin myrsky, joten se voi lennosta muuttaa reittiä ja kiertää hurrikaanin. Näin oli joutunut risteilyalukset nyt tänä vuonna tekemäänkin.

Mantereella tilanne on kinkkisempi, se kun pysyy myrskyssä paikallaan.

Miamissa rannalla lapsen kanssa

Miami Beach South Beach

Meillä oli silloin hyvä tuuri ja saimme nauttia loistavista säistä koko reissun. Pieni hurrikaani pyöriskeli noihin aikoihin Meksikon toisella puolella, mutta Karibianmerellä oli rauhallista. Muutamana päivänä saimme kokea virkistävän vesisateen, eikä me nyt muutenkaan sokerista olla.

Yhtenä päivänä oli enemmän sateista, muulloin joku yksittäinen sadekuuro. Tai ilma oli vaan niin kuuman kostea, että se ihan tihkui vettä. Pääasiassa kuitenkin aurinko paistoi emmekä noita mainittuja vesisateita pitäneet ollenkaan harmillisina.

Onhan hurrikaanit alueella yleisiä, mutta seuraukset usein silti vakavia. Ei sitä osaa kuvitellakaan tämmöinen pohjoismaalaisiin luonnonilmiöihin tottunut pulliainen.

On ehkä väärin sanoa, että pieni osa minusta olisi halunnutkin kokea hurrikaanin. Omalle kohdalle kun ei ole tainnut osua trombiakaan. Sitä tuntee itsensä niin pieniksi, kun luonto osoittaa mahtiaan. Mutta eihän nämä trooppiset myrskyt mitään sirkushupia ole, varsinkaan vaatimattomissa oloissa asuville haitilaisille, kuten tässä Matthew'n tapauksessa.

Alla muutamia tunnelmakuvia epävakaisesta ja sateisesta Miamista. Parin vuoden takaisesta matkasta on tulossa muistelmapostaus - ehkä useampikin, kunhan saan ensin muutaman muun juttuaihion valmiiksi. Samalla suunnitellaan jo seuraavaa reissua Karibian sykkeeseen.

Onko jokin eksoottinen luonnonilmiö osunut omalle reissullesi?

Miami South Beach

Miamissa lapsen kanssa

South Beach

Miami beach matka

amerikanrauta usa miami beach

Miamissa sataa autoilu

palmut pilvenpiirtäjät meri

Myös nämä voisi kiinnostaa:Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017