tiistai 18. lokakuuta 2016

Dubai - rantaelämää ja leikkipaikkoja

Ensimmäiset päivät Dubaissa eivät säiden puolesta suosineet rantaelämää, joten rannoille pääsimme vasta muutaman päivän päästä loman alkamisesta. Onneksi Dubaissa on paljon muutakin tekemistä ja meillä 10 päivää aikaa lomailla.

Koska mukana oli 5kk-ikäinen vauva ja 3-vuotias uhmaikäinen, olimme suunnitelmissamme hyvin maltillisia. Yleensä aioimme tehdä vain yhden jutun per päivä, siltikin siinä helposti hurahti työpäivän verran tunteja. Ihan kaikille rannoille emme kerenneet, mutta tässä koostetta niistä, missä kävimme.

Vihdoin lähirannalla, taustalla maailmankuulu Burj al Arab

DUBAI INTERNET CITY BEACH (virallinen nimi ei tiedossa)

- Ei leikkipaikkoja
- Ei ruokapaikkoja tai palveluja
- Sisäänpääsy maksuton

Ranta oli ihan Internet Media City:n lähellä, Palm Jumeirahin ja Burj al Arabin välissä. Käveltiin (!) sinne hotelliltamme, mikä vaati pientä kikkailua, mutta perille päästiin kun reitti hoksattiin. En muista mikä idea tämä oikein edes oli, taisi olla päivä jolloin ei aiottu tehdä muuta kuin tutustua hotellimme lähialueisiin. Sää oli ensimmäistä kertaa rantakelpoinen, joten otettiin uimakamat mukaan jos löydettäisiin sopiva ranta.

Ja löydettiin! Ranta ei ollut kunnossapidettävä (siihen oli todennäköisesti tulossa hotelleja ja yksityinen ranta, joten alue on varmaan jo ihan erinäköinen ensi talvena), joten mitään palveluja ei ollut. Tultiin rantaan kaupan kautta, joten meillä oli hyvät retkieväät mukana. Koska palveluja ei ollut, ei ollut tietenkään aurinkotuoleja tai varjoja. Onneksi minulla on pari suurta saronkia, jotka pelastavat lähestulkoon tilanteen kuin tilanteen. Toisesta tuli hyvä pötköttelyalusta ja toinen viriteltiin rattaiden avulla varjoksi.

Vesi oli kylmää, mutta mies ja Tytär siellä kuitenkin jonkin aikaa tarkenivat pulikoida. Rannan hiekka oli ihan hienoa vaaleaa hiekkaa ja lähes autiota, hurjan leveää rantaa riitti kilometritolkulla. Näkyvissä oli vain muutama ihminen meidän lisäksi ja pari lenkkeilijää hölkkäsi ohi.

Oltiin juuri ilakoimassa, että rantamme on ihan mahtava löytö, kun huomattiin isot mustat öljyläiskät Tyttären ja miehen jaloissa. Ilmeisesti läheiseltä Palm Jumeirahin työmailta on valunut veteen jotain möhnää. Tai sitten oli vain huono tuuri ja pohjassa sattui olemaan jokin sinne kuulumaton asia.

Jos tahriintuneet jalat unohdetaan, niin muuten reissu oli ihan huikean hauska ja hieman erilainen rantakokemus.

Rattaiden raahaamista upottavassa hiekassa...
Pienimmäisen piknik.
Kaksoistornien vasemmalla puolella sojottaa huoneistohotellimme. 

KITE BEACH, JUMEIRAH 3 

- Kohtalaisesti leikkipaikkoja, monenikäisille
- Sopivasti ruokapaikkoja 
- Paikoittain palveluja mm. varjo-ja aurinkotuolivuokraus 
- Sisäänpääsy maksuton

Hotellissa tapaamamme suomalaisnaisen suosituksesta menimme Kite Beachille. Jouduimme menemään taksilla, sillä sinne ei päässyt metrolla. Metro+bussi -yhdistelmällä ehkä, mutta menimme suosiolla koko matkan taksikyydillä. Tytär melkein voi pahoin autossa, kun ei ollut koroketta. Minulla Tappi sylissä ja yhdellä kädellä yritin etsiä varulta pussia. Onneksi oltiin jo perilä, ennen kuin tilanne pääsi pahaksi.

Kite Beach oli aamupäivästä hieman liian tuulinen, mutta sentään löydettiin lasten leikkipaikkoja. Niitä oltiin kaivattukin! Rannalla oli leveä bulevardi, jonka reunalla oli erilaisia ravintoloita, vessoja/pukeutumispaikkoja ja liikuntamahdollisuuksia. Bulevardia mukaili myös pehmeä lenkkipolku.

Ranta oli tosi iso ja rannalle oli katettu väylä, jotta sinne pääsi myös rattaiden kanssa. Merivesi aaltoili sen verran paljon, että Tytär teki mieluummin hiekkakakkuja ja etsi rantaviivalta simpukoita, kuin että olisi lähtenyt uiskentelemaan. Tämä ranta olisi varmasti vesiurheilijan paratiisi!

Alueella viihdyimme pitkään. Rantaleikkien jälkeen syötiin, käytiin trampoliineilla pomppimassa, käveleksittiin bulevardia pitkin ilman kiirettä mihinkään. Ilta-auringon aikaan aallot tyyntyivät ja Tyttären kanssa innostuttiin uudelleen vesileikeistä. Nyt vesi oli paljon lämpimämpää!

Burj al Arab nähtiin nyt toiselta puolelta ja kaupungin suunnalla pilvenpiirtäjien rykelmä, joiden keskellä myös (vielä hetken) maailman korkein Burj Khalifa. Meidän käynnin aikaan kite surffareita oli vähänlaisesti, mutta on varmasti näyttävää, kun leijoja on taivaan täydeltä. Huomioi, että uijille ja surffareille on osoitettu eri rannat.JUMEIRAH BEACH PARK

Joskus kotiläksyt jää tekemättä. Oltiin juuri hypätty taksiin ja taksin lähtiessä liikkelle kerrottiin mihin mennään. Taksikuski sanoi, että muuten hyvä valinta, mutta koko alue on nyt rempassa. Eipä sitten muuta kuin lennossa suunnitelmat uusiksi. Dubain kokoisessa kaupungissa se ei ole aina ihan yksinkertaista, kun etäisyydet ovat valtavat.

Jumeirah Beach Parkin pitäisi olla valmis tämän vuoden loppuun mennessä.


JBR eli JUMEIRAH BEACH RESIDENCE + DUBAI MARINA

- Paljon leikkipaikkoja monen ikäiselle
- Erittäin paljon ruokapaikkoja ja palveluja
- Maksullisia rantatuoleja ja -varjoja runsaasti 
- Sisäänpääsy maksuton
- Todella paljon ihmisiä

Jos Dubaihin saapuu, niin täällä on kyllä pakko käydä. Jos olisi rahaa enemmän, niin olisi ollut niin siistiä majoittua rannalla, JBR:n massiivisten pilvenpiirtäjien keskellä. Kaikkea löytyy! Kivenheiton päässä rannasta upea promenadi pilvenpiirtäjien reunoilla, kehystäen Dubai Marinaa. Tornitaloja vieri vieressä niin paljon että pyörryttää. Tämän sataman ympärillä on maailman tiheimmin pilvenpiirtäjiä.

Näky on huimaava ja on ihan pakko ottaa noin sata valokuvaa. Rantaa myöten menee Marina Walk, jonka reunoilla on mm. luksusliikkeitä ja ravintoloita sekä perjantaisin sheikit näyttäytyvät vaimoineen ja kiillotettuine autoineen. Tottakai alueelta löytyi myös ostoskeskus, Dubai Marina Mall, mutta siinä ei ollut mitään erikoista.

Meidän majapaikasta Dubai Internet Citystä pääsi alueelle näppärästi suoraan metrolla. Jos ei jaksettu kävellä koko matkaa rantsuun, pääsi metroasemalta myös ratikalla lähemmäksi rantaa. Mennessä ihailtiin pilvenpiirtäjiä auringonvalossa ja  kotimatkalla huokailtiin samalle näkymälle iltavalaistuksessa. Vaikka tämä postaus nyt keskittyykin rantaelämään, niin koko JBR ja Dubai Marinan alue on käsite, jossa kokee kerralla paljon. Tämä on sitä uutta Dubaita parhaimmillaan.

Itse ranta ei ole kovin iso Dubain mittakaavassa, mutta se on juuri sopivan loiva lapsiperheelle. Rannalla on ihan hurjasti rantakauppoja, ravintoloita ja kahviloita, pienet markkinat sekä kaikenmoisia aktiviteettejä isommille ja pienemmille. Lapset olivat ihmeissään, kun kesken rantailottelun ohi löntystelee pari kamelia.

Leikkipaikkoja on tosi paljon ja monen eri ikäiselle lapselle (ja aikuiselle). Siellä aika hurahtaa helposti aamusta iltaan. Ja koska palveluja piisaa, on myös väkeä kuin pipoa. Koska Dubaissa on rantoja mistä valita, ei meistä ollut lainkaan harmillista viettää aikaa välillä vähän meluisamminkin. Koko loman viettäminen tällä samalla rannalla olisi alkanut jo ahdistamaan.
Marina satama Promenade veneet

leikkipaikka lapsille JBR
Dubai Marinan promenadilla oli oivallisesti hyödynnettty ylikulkusillan alle jäävä varjoinen tila. 
Marina Beach lasten kanssa rannalla

lapset rannalla uimaan hiekka

lapsi uimaranta hiekkaranta vesi lämmintä

vauvan kanssa Dubaihin

Millainen ranta on JBR Marina beach

Marina Beach lasten kanssa

Dubai lapsi leikkipaikka biitsillä

rannalla tekemistä ja näkemistä

Marina yöllä yövaloissa pimeällä
PImeällä valot promenade

Al MAMZAR BEACH PARK

- Valtavasti erilaisia leikkipaikkoja monen ikäiselle
- Kohtalaisesti ruokapaikkoja, parhaimmat mahdollisuudet piknikille
- Jonkin verran palveluja mutta voivat olla etäällä toisistaan 
- Monta laguunia, joista voi valita mieleisensä + rannoilla myös ilmaisia katoksia
- Varattava paljon aikaa
- Sisäänpääsymaksu 5 Dhs

Al Mamzar sijaitsee kaukana Dubain keskustasta, mutta ehdottomasti monipuolisin paikka lapsiperheelle! Al Mamzar Beach Park on vielä Deirastakin eteenpäin, lähestulkoon Sharjahin rajalla. Me mentiin metrolla niin lähelle kuin pääsee ja loppumatka taksilla. Sisäänpääsy on 5 Dhs per henkilö, uima-altaat 10 Dhs aikuiselta ja 5 Dhs lapsilta.

Oli lauantai ja paikalliset kokoontuvat silloin Al Mamzariin runsaalle piknikille ja grillaamaan perheidensä ja ystäviensä kanssa. Heti sisäänpääsyn luota oli vuokrattavissa kärryjä, joilla saa näppärästi eväät, grillattavat ja muut kantamukset siirrettyä pitkänkin matkan päähän. Siitä huolimatta, että ranta oli suosittu, alue oli erittäin rauhallinen ja löydettiin helposti oma hiljainen paikka varjon alta. Puistoalueet vaikuttivat paikoittain jopa tyhjiltä, vaikka siellä täällä olikin isoja seurueita viettämässä aikaa, jopa laulaen ja soittaen.

Alueella on siis 7 laguunimaista rantaa, joissa jokaisessa on vähän omanlaisensa meininki. Laguunimuodon ansiosta vesi on suhteellisen lämmintä. Me jäätiin puolivahingossa jo ensimmäiseen laguuniin ja harmitti kyllä, kun edessäpäin olisi ollut vieläkin kivempia. Oli se ensimmäinenkin ihan hyvä (jos nyt yritetään unohtaa muutamat muoviroskat vedessä), rannalla oli melko vaatimaton lasten leikkipaikka mutta köysirata oli hauska ja hurja! Oli jännä myös seurata, kun burkhiin pukeutuneet naiset viilettivät köysiradassa helmat hulmuten.

Koska alue oli tosi laaja, oli tällä kokoonpanolla välillä hieman haasteellista edetä. Puistoalueella eteen tuli värikkäitä leikkipaikkoja vähän väliä ja Tytär meinasi joka kerta saada hermoromahduksen, kun piti taas vaihtaa paikkaa. Leikkipaikat olivat kaikki laadukkaita ja hyväkuntoisia, ainakin meidän 3-vuotiaan mielestä mieluisia. Me ei ehditty ollenkaan uima-altaille, katsottiin vain nopeasti että sellaisiakin siellä oli. Syvemmältä puistosta löytyi näköalapaikka, joista oli huumaavat näkymät Sharjahiin ja Dubaihin.

Monta kolkkaa jäi tutkimatta, kun oli jo palattava reissukotiin iltatoimille.

Al Mamzar Beach Park

Al Mamzar Beach Park

 Al Mamzar Beach Park
Katsoin sanakirjasta sanan "rantaleijona" ja sen kohdalla oli tämä kuva.
Dubai Al Mamzar beach park
Lapsiperherealityä.
Dubai Sharjah Al Mamzar Beach Park

Dubai Al Mamzar Beach Park

Al Mamzar Beach Park lasten kanssa

Al Mamzar Beach Park näkymä

Al Mamzar Beach Park

Jäikö meiltä montakin hyvää rantaa näkemättä? Millä rannalla sinä viihdyit/viihtyisit parhaiten?

Muita Dubain kokemuksiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017