lauantai 1. lokakuuta 2016

Merkittävimmät matkat

Monia kymmeniä matkoja on tullut tehtyä, mutta muutama on ylitse muiden:

Mieheni - silloisen poikaystäväni - ja minun ensimmäinen Pohjois-Amerikan matka New York Cityyn. Vuosi oli 2009. Matka varattiin vain muutaman kuukauden seurustelun jälkeen noin puolen vuoden päähän. Ja kyllä kannatti! Majoituimme halvassa nuorisohostellissa keskellä Spanish Harlemia (tunnetaan myös nimellä El Barrio), jossa hostellin ikkunasta oli suora näköala kolisevaan metroon.

Halpaan huoneeseen kuului poikkeuksellisesti aamupala, mutta nuhjuiset yhteiskylppärit olivat käytävällä. Aika kauhea luukkuhan se oli, mutta siellä käytiin lähinnä yöt pyörähtämässä. Harlemista ei ole kuin hyvää sanottavaa! Meidän mielestä lopulta mielenkiintoisin alue, vaikkei taksikuski suostunut meitä ihan perille asti heittämäänkään. Ja hei, NYC onnistuu myös budjettimatkana!

New york city
Times Square usa NYC
USA NYC New York City näkymä
Coney Island cyclone New York
****

Toinen merkittävä matka oli kuukauden Aasian-kiertue alkuvuonna 2012. Lensimme ensin Bangkokiin, josta matka jatkui lyhyiden yöunien jälkeen Kambodzaan, Vietnamiin, Filippiineille ja lopulta Hongkongiin. Esikoinen sai alkunsa heti alkumatkasta, Kambodzassa. Sieltä alkunsa sai myös kammottava turistiripuli, joka vaivasi koko loppureissun - sitä onneksi kuitenkaan pilaamatta. 

Raskaus selvisi meille Filippiineillä: olihan minulla mukana yksi raskaustesti, mutta myös paketillinen tamponeja. (Naiset huom. niitä kannattaa Filippiineille ottaakin mukaan. Näin "siteet" mitä siellä myytiin...) Jo Hongkongissa voin pahoin katukeittiöiden tuoksuista enkä saattanut syödä muuta kuin banaania ja sushia.

Angkor wat kambodza
Virgin Islands Filippiinit
Filippiinit Siquijor
Hongkong Hong kong kiina
***

Olin puolivälissä raskaana esikoisesta, kun vein nyt jo edesmenneen äitini Islantiin. Hän oli aina unelmoinut Islannista, mutta ei ollut saanut vielä houkuteltua isääni mukaan. Koska Islanti kiinnosti minuakin, bookkasin meille loman tulisaarelle. Tämä ei sitten ihan budjettiloma ollutkaan, vaan tällä kertaa oikein hemmoteltiin itsejämme hyvällä hotellilla ja opastetuilla retkillä. Kun oli etukäteen varautunut kohteen superkalliuteen, ei se sitten paikan päällä nyt niiiin kalliilta enää tuntunut.

Varsinkin äitini kuoleman jälkeen olen ollut erityisen onnellinen tästä matkasta. Hän kerkesi käydä unelmiensa Islannissa ja meillä oli ihana yhteinen loma. Ajattelin silloin, että tästä tulee perinne ja jatkossa matkustaisin äitini kanssa säännöllisesti. Hyvät ihmiset matkustakaa sinne, mistä haaveilette. Ikinä ei tiedä, miten elämässä käy.

Reykjavik islanti
Golden Circle vesiputous
Kaupunki näköala kirkosta Laudavegur
Blue lagoon kylpy karua
***

Viikko äidin kuoleman jälkeen oltiin ulkona kävelyllä, kun satuimme pysähtymään risteilyjä myyvän liiketilan näyteikkunaan. Katsoimme huviksemme risteilypakettien äkkilähtöjä, olisin kovasti halunnut lähteä surua "pakoon" Karibian aurinkoon. Ihan liian kalliita meille. No, joskus kyllä lähdetään, ajateltiin ja kipinä oli saanut alkunsa. Heti kotona googlatessa huomattiin, että itse räätälöimällä eivät risteilymatkat niin kalliita enää olleetkaan. 

Eikä mennyt montaa päivää, kun viikon Karibian risteily oli jo varattuna vuoden 2014 syksylle - tosin melkein vuoden päähän. Tytär oli matkan aikana hieman alle 2-vuotias: ilmaiset lennot ja ihan parasta matkaseuraa. Reissu oli niin onnistunut, että olemme lähdössä ensi kevättalvena toiselle risteilylle, nyt nelihenkisenä perheenä. Siitä saatte lukea vielä lisää, varmasti moneen otteeseen. Teen aikanaan koosteen myös tästä ensimmäisestä Karibian-matkasta. Edit. Karibian risteilyn jutut löytyy täältä: Karibian risteily 2014

Miami South Beach
carnival glory cozumel
carnival glory lasten kanssa uimassa
lasten kanssa rannalla hiekka meri vesi
Monta tärkeää matkaa jäi listalta, kuten häämatka Balille ja pitkähkö Euroopan-kiertue, mutta tässä on esiteltynä yksi valikoima. Mitkä ovat sinulle erityisen tärkeät matkasi? Mikä niistä teki erityisen?

2 kommenttia:

  1. Voi tällä tavoin juuri on ihanaa muistella niitä menneitä merkittäviä matkoja. itselle kylläkin kaikki ovat olleet merkittäviä......miten valita niiden joukosta sspesiaalit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinta on vaikeaa! Me matkustetaan melko paljon ja täytyy tunnustaa, että ihan joka Tukholman-risteily ei ole sieltä merkittävimmästä päästä. :) Sekin vielä listauksia vaikeuttaa, kun merkitykset muuttuvat elämän myötä. Joku toinen matka nouseekin erityisenä mieleen vasta paljon myöhemmin. Tämä kooste näyttää tältä tänä syksynä, ehkä ensi syksynä muistellessa ihan toiset reissut sykähdyttää enemmän?

      Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

INSTAGRAM @lahinnakauempana


Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017