sunnuntai 13. elokuuta 2017

Maho Beach - niitä lentokoneita on muuten katsomassa muitakin...

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Useimmat varmasti tietävätkin paikan? Eli Karibianmerellä on legendaarinen hiekkaranta Maho Beach, jonka yltä lentokoneet laskeutuvat hyvin matalalta, melkein päälakea hipoen kiitoradalle, Prinsessa Julianan lentoasemalle. Maho Beach sijaitsee Karibialla St. Maartenin saarella ja me pääsimme sinne viime keväisen Karibian risteilymme yhtenä päiväkohteena.

Lähtömme satamasta oli vähän viivästynyt. Seurueemme toinen perhe meni omia reittejään, sillä he eivät olleet vuokraamassa autoa ja me aiottiin kiertää koko saari. Säädimme aikamme autovuokraamon kanssa Philipsburgissa ja sen jälkeen jumittiin ruuhkassa yllättävän pitkään. Meillä oli aikeissa nähdä saarella Maho Beachin lisäksi muutakin, joten oli halu päästä sinne nopeasti.

Perille löydettiin helposti, vaikka aamupäivällä kannattaakin varautua valtaviin ruuhkiin saaren länsipuolella. Kun päästiin lentokentän ja rannan väliselle tielle, vastassa oli ihmismeri! Jokaisella sojotti kamerat ja kännykät kohti taivasta. Autoletka valui rantaa pitkin ja hetken jo ehdittiin hätäillä, saadaanko autoa ollenkaan parkkiin. Mutta hyvin sinne lentokentän kupeeseen vielä mahtui. Parkkipaikka löytyi oikeastaan yllättävän helposti ihmismäärään nähden.

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.
Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.
Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Satamassa oli peräti kuusi jättimäistä risteilyalusta ja voitte varmasti uskoa, että hyvin moni risteilijöistä oli juurikin Maho Beachillä. Paahtava helle käristi ihoa. Musiikki pauhasi ympärillä ja niin pauhasi laskeutuvat lentokoneetkin. Oli melkein epätodellinen olo, ollaanko me jossain hyvin epätavallisessa ulkoilmadiskossa?

Mentiin kuuluisaan Sunset Bar & Grilliin ensin. Se baari oli tietenkin ihan täynnä ihmisiä ja musiikin volyymi meidän makuun liian kovalla. Tunnelma vaikutti kuitenkin riehakkaan positiiviselta. Ei olisi voitu edes kuvitella, että niin paljon ihmisiä voi mahtua yhteen baariin rantoineen. Sunset Barin sisälläkin oli uima-allas, joten pikkurahalla olisi meren sijasta päässyt uimaan altaaseen. Yllättävän toimiva konsepti!

Koska oli keskipäivän paahde, haluttiin äkkiä varjoon. Ravintolan reuna oli rantaa korkeammalla ja sen alle jäi hyvä ja rauhallinen varjopaikka. Siinä kohdin rantaa oli vähän väljempää muutenkin, joten tehtiin leiri sinne. Ainoa miinuspuoli paikassa oli se, että juuri siinä oli rannan kohdalla teräviä kivilohkareita, joten uiminen ei ollut turvallista. Uimaan piti mennä keskemmälle rantaan, ettei aallot vahingossa heitä kiviä päin.

Legendaarinen Maho Beach ja Princess Julianan lentoasema St. Maartenilla. Karibian risteilyllä.

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Jumbojettejä ei enää viime vuoden jälkeen ole lentokentälle laskeutunut liian voimakkaan ilmavirtauksen takia. Mutta siitä huolimatta vaaratilanteita sattuu, kun ihmiset jäävät lentokentän aitaan roikkumaan kieltomerkeistä huolimatta.

Heinäkuussa uusiseelantilainen nainen menehtyi lentäessään aidasta suoraan betoniin. Meidän reissun aikaan kuolemantapausta ei ollut vielä tapahtunut, mutta eipä silti tehnyt mieli riskeerata. Älä sinäkään.

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Metelissä ja väenpaljoudessa oli kasassa kaikki ainekset Suureen Ärsytykseen, mutta vielä mitä. Minä ja Tytär seottiin riemusta! Vaikka ihmisiä oli valtavasti, jokainen oli tullut saman asian takia: todistamaan laskeutuvat lentokoneet legendaarisella lentokonerannalla! Ja olihan ne nyt ihan järkyttävän upeita! Ihmiset hurrasivat, ottivat kuvia, tanssivat ja velloivat meressä aaltojen vietävinä. Nauttivat elämästä. Mitä siitä, että ympärillä on satoja - tai tuhansia - ihmisiä?!

Turkoosi meri huuhtoi rannan valkoista hiekkaa. Tytär juoksi aalloissa riemun- ja pelonsekaisten kiljahdusten saattelemana. Tappi oli nukahtanut varjopaikassa isänsä syliin, joten perheen miesväki ei nyt päässyt ihan täysillä osallistumaan Maho Beachin antiin. Mutta me tytöt otettiinkin ilo irti.

Enimmäkseen päältämme lensi pieniä koneita, mutta saatiin onneksi välillä bongattua isompiakin matkustajakoneita. Tämähän on lentokonebongarin unelmapaikka, mutta lasten takia ei ehditty ottaa kuin ihan alussa kuvia. Sen jälkeen heittäydyttiin täysin aaltojen ja tunnelman vietäväksi. Ihan oikea ratkaisu.

Nautimme täysillä! 

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.
Legendaarinen Maho Beach eli lentokoneranta St. Maartenilla. Lasten kanssa Karibian risteilyllä.

Tämä ranta ei ole sillä perinteisellä kauneudella pilattu. Täältä ei intiimiä paikkaa löydy. Eikä ole tarviskaan. Lentokoneranta oli kollektiivinen kokemus, siltä se ainakin meistä tuntui! Suuri osa rannalla olijoista alkoi osoittelemaan horisonttiin, kun lentokone ilmaantui esiin pienenä pisteenä. Ja me kaikki hurrattiin, kun kone hurautti päältä.

Mies oli odottanut tätä kokemusta todella monta vuotta ja oli hieman pettynyt. Niissä lukuisissa videoissa ihmisiä oli vain kourallinen ja väkimäärä oli hänelle pieni järkytys. Minä olin lueskellut blogitekstejä enemmänkin ja tiesin, että ihmisiä on todennäköisesti paljon

Ja olipa muuten aika hauska yhteensattuma, kun siitä väkimäärästä löydettiin sattumalta matkaseuramme ystäväperhe, vieläpä samoista aalloista meidän kanssa. Ilakoitiin hetki aallokossa yhdessä, kunnes jouduttiin taas lähtemään eri teille.

Tässä muutama lentokone ikuistettuna rannan yllä:Maho Beachillä saattaa siis olla ruuhkaa. Tiedosta se jo etukäteen, mutta virittäydy tunnelmaan. Älä anna sen ärsyttää, vaan go with the flow. Me onnistuttiin ja tunnelma oli ihan älyttömän hyvä. Ranta voi olla haastava ihan pienimmille tai herkille lapsille, mutta nelivuotiaamme viihtyi erittäin hyvin.

Tyttären mielestä reissun paras ranta!

(Tosin hän taisi sanoa niin kaikista käymistämme rannoista. Ja minä taas kirjoitin reissun jälkeen jutun siitä, miltä tuntuu, kun sitä täydellistä paratiisirantaa ei löydykään...)


Lue myös muita kokemuksia Maho Beachiltä - niitä nimittäin löytyy runsaasti!

Myös nämä tarinat Karibian risteilyltämme voisi kiinnostaa:

Tykkäsitkö tästä jutusta?
 
Seuraa Lähinnä Kauempana -blogin reissumeininkiä myös Facebookissa
Instagramissa sekä Blogit.fi'ssä! 

6 kommenttia:

 1. Huuuuuh! :O Jo on jengiä! Tiesin kyllä, että rannasta on tullut suosittu, mutta eihän tuonne meinaa sekaan enää mahtua. Kokemuksena tosi hieno, mutta olen kyllä onnellinen, että pääsin kokemaan tuon paikan melkein 10 vuotta sitten. ennen kuin siitä tuli tosi suosittu. Tosin mies haaveilee jatkuvasti, että tuonne on päästävä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Porukkaa oli kuin pipoa! En tajua, miten se kaikki väki on saatu sinne mahtumaan. On varmasti ollut ihan erilainen kokemus teillä, kun porukkaa oli niin paljon vähemmän! Mä katsoin kuvista, että eihän teidän käynnin aikaan ollut edes aurinkotuoleja ja -varjoja, sillä nyt niitä oli koko rantakaistaleen yläosa täys. Lopulta aika äkkiä paikka on näin pahasti ruuhkautunut, johtuu varmasti yhä useammista Karibian risteilijöistä ja someilmiöistä.

   Oltiin aika tyytyväisiä, että meillä oli ohjelmassa muutakin. Siksikin tuli otettua ilo irti siitä meidän lyhyehköstä visiitistä - tiedettiin, että päästään myös väljemmille vesille. Toinen ranta olikin onneksi hiljainen, lähinnä paikallisia. Kiva nähdä saaresta ääripäät!

   Mutta kyllä palanen omastakin sydämestä tuonne jäi. Seuraavalla kerralla olisin mieluummin saarella yön yli, jotta pääsisi näkemään paikan myös ilman valtavaa turistilaumaa...

   Poista
 2. Huikee paikka! Samaa miltä siitä. Miten musta tuntuu, että meillä helmikuussa oli ehkä kourallisen vähemmän porukkaa, mutta kohtalaisen täynnähän se oli silloinkin. Mua se ei kyllä juurikaan haitannut, kun olin niin fiilareissa koneista. Pitääkin ottaa ryhtiliike ja tehdä omaan blogiin kans juttua tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma itselläkin, en antanut tungoksen haitata! Tuolla oli tosiaan 6 isoa risteilyalusta, mutta jostain luin, että Philipsburgin satamaan mahtuisi 11!! Eli melkein tuplat vielä lisää! Huh... Kirjoittelehan blogiin, niin pääsen lukemaan. Lisään sen sit kans tuonne listaan!

   Poista
 3. Paljon oli siellä meidänkin käydessä porukkaa (satamassa muistaakseni 6 risteilijää, joista 4 isoa), mutta tuntuu kyllä että teidän käynnillä oli vielä ruuhkaisempaa. Hyvähän on asennoitua etukäteen siihen, että rannalle on tunkua ja kaikki hakevat sitä optimaalisinta kuvauspaikkaa, mutta sopu sijaa antaa...
  Kiitos linkkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, sopu sijaa antaa! Mä yleensä ahdistun väenpaljoudessa, mutta tuolla jotenkin oli yllättävän leppoisa tunnelma. Me otettiin heti saavuttaessa ne pakolliset valokuvat ja sitten jätettiin kamerat laukkuun. Siinä kun oli ne lapsetkin lahkeissa roikkumassa, niin oli liikaa liikkuvia osia. :D

   Maho Beachin maine on kasvanut hurjasti ja saavutettavuus parantunut. Ehkä siksi väkimäärä kasvaa koko ajan. Alue on kuitenkin melko pieni ja eroosio syö sitä koko ajan, joten saas nähdä kuinka pian tulee rajoituksia. Nyt kun on alkanut enemmän tulemaan noita vahinkojakin, äskettäin tuo kuolemantapauskin.

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

INSTAGRAM @lahinnakauempana


Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017