sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

MSC Divina - kokemuksia toisesta Karibian risteilystä

Olimme huhtikuun alussa toisella Karibian risteilyllämme. Tällä kertaa varustamoksi valikoitui MSC Divina sekä hyvän reitin, että edullisuuden vuoksi.

Ennakkoon ei oltu ihan niin korkeilla odotuksilla, kuin olisi voinut olla. Pohdintoja tulevasta matkasta, risteilyvarauksen tekemisestä ja muutamista huolista ennen reissua löydät aiemmasta kirjoituksestani: Karibian risteilyn suunnittelu ja muutama huoli. Kannattaa lukaista se ensin, niin tiedät, millaisilla fiiliksillä risteilylle lähdettiin.

Ensimmäinen risteilymme (syksy 2014) löytyy täältä: Vinkit Karibian risteilylle ja tietopaketti Carnival Glorysta

MSC Divina, Karibian risteily Miamin satamasta
Taustalla Miami, risteily on alkanut!

KARIBIAN RISTEILY MSC DIVINALLA Tämä 333-metrinen kaunokainen on Tyttäremme kanssa saman ikäinen: molempien rakennusvuosi on 2012. Ja kyllä huomaa, että laiva on vain viitisen vuotta vanha. MSC Divina oli erittäin siisti ja hyväkuntoinen. Ei ollut sisustuksessa ja siisteydessä moitteen sijaa. Tyylikäs ja kaunis! Ei ihme, sillä Sophia Loren on ollut sisustuksen inspiraationa.

Matkustajia MSC Divinalle mahtuu 3 500 ja sen lisäksi vielä henkilöstöä melkein 1 400. Tämä määrä ihmisiä vaatii jo melkoista logistiikkaa niin pyykkäämiseen, kuin ruoka- ja juomapuolellekin!

MSC Divinan reitti: Miami - Bahama, Nassau - meripäivä - Puerto Rico, San Juan - St Maartin, Philipsburg - meripäivä - meripäivä - Miami


MSC Divina, Karibian risteily Miamista
Lähtötunnelmissa omalla parvekkeella
MSC Divina, Karibian risteily. Swarowskin kristalliportaat
Swarowskin kristalleista tehdyt portaat

MIAMIN SATAMA, LÄHTÖSELVITYS JA LAIVAANNOUSU

Teimme muutama viikko aiemmin netissä lähtöselvityksen. Se ei tosin sujunut ihan ongelmitta: taustatiedoissa kotimaana oli Ruotsi, pojan syntymäaika oli väärin, eikä lopulta nettilomakekaan toiminut kunnolla. Risteilykeskuksen kanssa asiaa selviteltiin ja saatiin lopulta lähtöselvitys tehtyä.

Miamin satamaan saavuimme kahden jälkeen iltapäivällä, koska Risteilykeskukselta meille oli kerrottu lähtöselvityksen alkavan klo 14. Heti taksista noustua työmiehet oli ottamassa laukut vastaan (pidä huoli, että matkalaukkutägit on valmiina!) ja nakkasin dollarin per laukku tippiä (vapaaehtoista). Satamassa oli jonoa, mutta jono eteni hyvin. Ensin passin- ja lippujen tarkastus, turvatarkastus ja uusi lähtöselvitys, josta saatiin risteilykortit (seacard / cruise card). Risteilykortit toimivat risteilyllä hyttikorttina, maksukorttina ja laivaan-/maihinnousukorttina.

Hämmennystä herätti se, että lähtöselvityksessä saatiin tietää, että meille oli asetettu lähtöselvitysajaksi jo klo 12:00. Meille sopi hyvin tulla laivaan vasta silloin kahden jälkeen, mutta joku toinen olisi voinut olla kiitollinen tästä tiedosta jo etukäteen.

Kaiken kaikkiaan satamassa meni aikaa hyttiin pääsemiseen noin puoli tuntia. Minusta se on ihan kohtuullinen aika. Hyttimme olivat meille heti valmiina, joten riennettiin hytin kautta buffettiin syömään - tottakai.

Pelastusharjoitus on kaikille pakollinen ja meidän pelastautumisalueemme oli Eatily-erikoisravintolassa. Pienimpien lasten ei tarvinnut pukea pelastusliiviä päälle, vaan riitti että se on mukana. Voitte arvata, että meidän pienin ei olisi antanut sovinnolla liiviä pukeakaan.

Karibian risteilyn pelastusharjoitus
"Äiti, mulla on pissihätä"


Karibian risteilyn ohjelmalehti, Daily program
Joka ilta hyttiimme toimitettiin seuraavan päivän ohjelmalehdet.
HYTTI JA SEN SIJAINTI

Parvekkeellinen hyttimme oli 12 249 eli 12. kannella, melko peräosassa laivaa ja lähellä hissejä. Mitään ylimääräistä meteliä ei kuulunut mistään. Kannella 14 suoraan yläpuolella oli buffetti, joten sijainti oli käytännössä erinomainen! Hytti kuului Fantastica-hyttiluokkaan, joiden hyttien pitikin olla hieman paremmilla sijainneilla. Fantasticaan kuului myös ilmainen aamupala huonepalvelusta.

Rakastin omaa parveketta! Ystäväperheellä oli viereinen hytti ja olikin hauska huudella parvekkeelta toiselle. Halutessaan välioven olisi vielä saanut auki, mutta lasten yltiöpäisen ramppaamisen pelossa päätettiin pitää ovi lukittuna. Sisäpuhelimellakin on näppärä pitää yhteyksiä, varsinkin jos hytit ei ole vierekkäin. Myös uikkarit saatiin parvekkeella nopeasti kuivatettua - tosin piti pitää huolta etteivät lähde tuulen mukaan.

Parvekkeelliset hytit on 17 neliön kokoisia. Suuren sängyn lisäksi huoneessa on vuodesohva, pieni kylppäri, interaktiivinen tv ja pieni peilipöytä. Mielestäni säilytystilaa oli todella runsaasti, meidän neljän hengen perheen kamat mahtui vaatekaappeihin ihan heittämällä. Sekä sänky että vuodesohva olivat miellyttävät nukkua, mutta sohva oli kyllä aika surkea istuttavaksi. Sohvatyynyt liukuivat koko ajan alta ja lasten lelut katosivat rungon sisälle.

Vuodesohvan ollessa auki hytti oli ahdas. Onneksi stuerttimme avasi vuodesohvan iltaisin ja kasasi sen jälleen aamupalan aikana. Näin tilaa oli päivisin enemmän.

Italialaisen varustamon takia hyteissä on sekä eurooppalaiset että amerikkalaiset pistorasiat. Koska meillä oli adapteritkin mukana, saatiin kaikki sähkölaitteet vaivatta ladattua!

Vinkki: merkitse huoneesi ovi persoonallisesti. Me ripustettiin tyttären kaulakoru huonekylttiin, jolloin hän riemukkaasti aina tunnisti hyttimme oven.

MSC Divina, Karibian risteilyn parvekkeellinen hytti, fantastica-hyttiluokka
Vuodesohva levitettynä huone on melko ahdas. Hyttisiivoja kasasi vuodesohvan aina aamuisin. 
MSC Divina, fantastica-hyttiluokka
Vain suomalaista hävettää se, että hyttisiivooja joutuu järjestelemään kengätkin riviin
Karibian risteily, parvekkeellinen hytti
Omalla parvekkeella oli meille paljon käyttöä. Tässä kuvassa minä olen pienimmäisen päiväunivahtina.

YLEISET TILAT JA NAVIGOINTI

Ensimmäisenä päivänä on aina eniten ruuhkaa, sillä porukka ei vielä ole löytänyt laivasta kaikkia paikkoja. Sitten jengi hajaantuu, kun takimmaisetkin tilat löytyvät ja opitaan sukkelammin liikkumaan laivalla. Ei siis kannata järkyttyä ensimmäisen päivän ruuhkasta.

Välillä risteilyn edetessä jopa tuntui, että missä kaikki ihmiset oikein ovat? Bahama-aamuna tätä ei enää tarvinnut kysellä, sillä kaikki olivat silloin aamupalabuffetissa. Mutta muuten ihmiset levisivät laivalle niin tasaisesti, ettei ruuhkapaikkoja paljon syntynyt.

MSC Divinan rakenne on selkeä ja todella helppo navigoida. Ja siis ihan oikeasti: minä olen jotenkin hahmottamiskyvyltäni viallinen enkä helposti suunnista yhtään missään. Sain silti nopeasti kiinni Divinan pohjasta! Vaikken ehtinytkään opetella pohjia etukäteen (minkä Carnival Gloryn kohdalla tein ja se kannatti).

Aqua Park
Kannella 14 sijaitsi suurin osa altaista. Uima-altaita ja porealtaita oli sekä ulkona että sisällä. Isojen altaiden yhteydessä oli myös pikkulapsille sopivaa matalaa allasaluetta. Sisäaltailla oli muuten usein kivempi uida, sillä minulla paloi jo alkureissusta vitivalkoinen ihoni. Ulkoaltailla oli myöskin välillä sen verran navakka tuuli, ettei meidän pienimmäinen viihtynyt altaalla ollenkaan. Tyttärelle oli se ja sama, kunhan oli vettä.

Sisäaltaiden katto oli siirrettävä, mutta vaikka saatiin nauttia paahtavasta auringosta joka päivä, katto pysyi paikallaan. Ihoni ei voinut olla siitä muuta kuin kiitollinen! Sisäaltaille myös musiikki tuli sopivalla volyymillä, ulkoaltailla mökä oli välillä helvetillinen.

Samalla kannella, kulman takana piilossa, oli myös vesiliukumäki. Se ei ansaitsisi edes näitä rivejä, sillä niin surkea se oli. Ikäraja siihen oli 8 vuotta ja huoltajan piti antaa kirjallinen lupa alle 18 vuotiaalle. Kävin ystäväperheen 10-vuotiaan kanssa laskemassa mäen yhden kerran ja molemmat oltiin pettyneitä. Mäki olisi ollut varmasti hauska 4-vuotiaalle tyttärelleni, mutta häneltä oli siihen sekä iän että pituusrajan puitteissa pääsy kielletty.

MSC Divina, pool deck aqua park


MSC Divina, aqua park sisäuima-allas

Garden pool deck

Kannella 15 sijaitsi vain aikuisille tarkoitettu Garden pool eli "infinity pool" ja aktiivinen allasbaari. Se oli mielestäni laivan ruuhkaisin allas ja alue - tai no okei, kävelin vain muutaman kerran läpi. Siellä taisi olla muuten myös yksi harvoista tupakointipaikoista.

MSC Divina Karibian risteily infinitypool / Garden pool

MSC Divina, Karibian risteily


VIIHDE JA LIIKUNTA

Teatterisali Pantheonissa oli joka ilta tanssiin ja akrobatiaan painottunut revyy. Esityksiin oli todella panostettu ja ne olikin huikeita, viimeisen päälle hiottuja musikaaleja. Paitsi että tanssijoiden huulisynkkaukset olivat välillä aika koomisia. Mutta ryhmä olikin ensisijaisesti tanssijoita ja laulajat olivat sitten erikseen

Viikon aikana kävin katsomassa kolme showta: The Mask, Queen-tribuutti ja Michael Jackson -tribuutti. Kaikki olivat oikein viihdyttäviä, varsinkin risteilyn viimeinen hitti-ilottelu Michael Jacksonin tahtiin. Lopussa myös kapteeni päällystöineen tuli pitämään komediallisen puheen. Kapteeni oli muutenkin huumorimiehiä ja jätti usein laivan Cruise Directorin varjoonsa

Esitys oli aina seitsemältä ja yhdeksältä, jotta molempien kattauksien illallistajat pääsevät nauttimaan esityksistä.

Jäin hieman kaipaamaan Carnival-laivoilta tuttuja stand-up -iltoja, mutta pääshowt olivat ehdottomasti paremmat kuin aiemmalla risteilyllä. Muuten laivalla oli pienempää ohjelmaa ja minä kävin mm. ilmaisella valokuvauskurssilla.

Liikunta jäi minulta tällä kertaa kokonaan väliin, en edes kuntosalille ehtinyt! Tarjolla olisi ollut aerobik, hydrobik, tanssikurssit... osa maksuttomia ja osassa pieni osallistumismaksu. Alunperin ajattelin osallistua, mutta aikataulu oli aina jotenkin hankala omaan olotilaan nähden. Mies kävi osallistumassa sekä pingis- että jalkapalloturnauksiin.

MSC Divina viihde ja tanssiteatteri

MSC Divina Pantheon, The Mask

LASTEN AKTIVITEETIT

Etukäteen olin tosi innoissan MSC:n lapsille suunnatusta ohjelmatarjonnasta. Nyt Tyttäremme olisi sen ikäinen, että osaisi nauttia lasten omasta kerhosta ja leikkipaikoista.

Pettymys olikin suuri, kun yleinen leikkipaikka oli todella vaatimaton nurkkaus. Tilassa oli Smurffi-sieni liukumäellä, peruskeinu ja lattialla rikkinäisiä muovileluja. That's it. Kaikesta huolimatta meidän seurueen mukulat viihtyivät siellä ihmeen hyvin. Ja kyllä se ihan toimiva olikin pienellä porukalla, mutta jos meidän lisäksi paikalle tuli useampia perheitä, niin se oli melkoinen sekasorto. Plussaa varjoisasta paikasta!

Mini Clubissa (jonne lapsi jätetään "hoitoon") Tytär viihtyi puoli tuntia. Tarjolla oli ollut vain piirtämistä, legojen kasaamista tai videoiden katselua, eikä vieraskielisessä porukassa nämä olleet tarpeeksi houkuttelevia puuhia. Lapsia näytti clubissa olevan paljon, joten moni siellä kuitenkin viihtyi. Tätä palvelua olisi ollut mahdollisuus käyttää klo 23 asti, jonka jälkeen se olisi muuttunut maksulliseksi. Olikin hassua, kun lapset kulkivat vielä iltamyöhillä kulkueissa pitkin laivaa.

Itse koen, että matkan on oltava myös lapselle nautinnollista, niin ei nähty tarpeelliseksi jättää Tytärtä Mini Clubiin vasten hänen tahtoaan.

Näiden lisäksi olisi ollut 7-11 vuotiaille ja teini-ikäisille omat klubinsa sekä koko perheelle diskoa ja muuta ohjelmaa. Mutta ei me niihinkään koskaan ehditty - hyvistä aikomuksista huolimatta. Silti voin sanoa, että ainakin meidän 4- ja 1-vuotiaat lapset viihtyivät risteilyllä!

MSC Divina, lasten leikkipaikka il PuffiHENKILÖKUNTA JA PALVELUT

Henkilökunnasta ja palvelutasosta olin saanut lukea useaan otteeseen jäätäviä palautteita. Työntekijät ovat tylyjä ja eurooppalaiset matkustajat töykeitä. Näitä en kyllä omalta kohdalta allekirjoita, me saimme kautta linjan hyvää palvelua. Tai sanotaanko ennemmin, että tarpeeksi hyvästä erinomaiseen.

Jokaiselle hytille on nimetty palvelijansa ja meidän Edi Malesiasta oli aivan huippu! Se jaksoi aina jahdata iloisesti meidän Tappia ja jutusteli mukavia.

Myös jokaisessa ravintolassa pöydällä oli lappu siitä, kuka on oma tarjoilija ja mistä maasta hän on kotoisin. Kaikkien kanssa juttu luisti ja saimme koko perhe hymyjä osaksemme. Silloinkin, kun jätimme kaaoksen jälkeemme.

RUOKAILU JA BAARIT

Baareja meidän tuli testattua todella vähän, enkä osaa ollenkaan sanoa millainen yöelämä laivassa on. Casinossakaan ei käyty rahoja tuhlaamassa enkä edes tiedä oliko laivalla varsinaista yökerhoa.

Ruokailuista ja juomakupongeista kirjoittelen myöhemmin täysin oman postauksensa. Meidän reissun yksi kohokohdista on nimenomaan ruokailut, joten tätä ei voi sivuuttaa vain yhtenä osiona.

Lähes kaikkia ruokailumuotoja testattiin ja juomiakin nautittiin. Yhteenvetona voisin sanoa, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Aiemman risteilysuunnittelupostaukseni murheet olivat täysin ylimitoitettuja. Kuitenkin aterioinnista löytyi myös paljon kriittistä kommentoitavaa.

Mutta siis ravinnollisiin nautintoihin syvennyn myöhemmin ja lisään linkin siihen tähän:
Herkuttelua Karibian risteilyllä - millaista oli ruokailla MSC Divinalla?

MSC Divina, karibian risteily Miamista
MSC Divina Karibian risteily

TIPIT, PALVELUMAKSUT JA RISTEILYKORTTI

Gratuity eli henkilökunnalle maksettava tippi maksetaan Seacardilta päivittäin. 12 dollaria aikuiselta, 6 dollaria yli 3 vuotiaalta lapselta ja alle 3 vuotiaalta ei tule maksua.

Risteilykortti/sea card aktivoidaan vasta laivalla ja sen voi tehdä näppärästi seuraavan kahden päivän aikana (ei siis ole mikään hätä eikä kiire!). Aktivoinnin voi tehdä joko jollain palvelutiskillä tai helppokäyttöisillä automaateilla.

Aktivoinnin voi suorittaa joko debit/credit-kortilla tai käteisvarauksena. Luottokortilla tehty aktivointi ei vaadi toimenpiteitä enää risteilyn päätyttyä, jos loppulasku on mielestäsi oikein. Tällöin myös viimeisen päivän mahdolliset ostokset veloitetaan suoraan luottokortilta. Debit- ja käteisvaraus pitää tasoittaa palvelutiskillä risteilyn lopussa. Loppulasku toimitetaan hyttiin viimeisenä yönä noin klo 1.

Baarien juomat, erikoiskahvit, italialainen jäätelö ja smoothiet ovat lisämaksullisia. Niiden hinnan päälle tulee aina automaattisesti myös 15% tippi.


MAIHINNOUSU JA LAIVAAN PALAAMINEN

Meillä oli kolme maapäivää ja jokaiseen satamaan päästiin laiturilta - yhteysalusjonottelua ei siis tarvittu. Kyltitykset poistumisreitille olivat hyvät.

Hissit olivat yleensä aina tukossa ja rattaiden kans muutenkin vähän nihkeetä. Vielä kun ottaa huomioon sen, ettei varmaan kertaakaan päästy lähtemään niin, ettei joku olisi palannut hakemaan jotain unohtunutta hytistä. Jos haluat päästä vikkelämmin: käytä rappusia! Tekee ihan hyvää pieni jumppa buffetin vastapainoksi. Usein kannettiin rattaat portaita, kun ei vaan jaksettu jonottaa hissejä.

Jonkun verran hissien lisäksi saatiin jonottaa myös poistumissillalle, samoin kuin takaisin laivaan. Tämä paluujonottaminen riippuu varmasti paljon myös siitä, mihin aikaan olet laivaan palaamassa. Me oltiin usein maissa niin pitkään kuin voi.

Huom! Bahamalle ja Puerto Ricoon tarvitaan risteilykortin lisäksi myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (esim passi, ajokortti tai henkilökortti).

MSC Divina Karibian risteily lasten kanssa

MSC Divina Karibian risteily / laivan yleiset tilat

LAIVALTA POISTUMINEN

Edellisenä iltana jaettiin hytteihin infot poistumisjärjestyksestä sekä matkalaukkutägit. Matkatavarat piti asettaa huoneen ulkopuolelle keskiyöhön mennessä. Käsimatkatavarat jäi itselle kannettavaksi, mutta seuraavana aamuna nekin olisi saanut säilöön alakansille.

Poistuminen omien matkalaukkujen kanssa olisi ollut mahdollista myös, mutta ei meille kiitos! Poistua olisi voinut silloin jo varhain aamulla.

Laiva oli Miamissa jo klo 6:00 aamulla ja hytistä piti olla poissa klo 7:00. Ei ole meikäläisten hommaa aamuvirkkuilu. Laivalla sai aamupalaa niin buffetissa kuin ravintolassa. Mentiin kuitenkin buffaan vetämään vielä viimeiset ähkyt. Sen jälkeen tapettiin vain aikaa tyylikkäässä Black&White baarissa, ensimmäistä kertaa.

Meille annettiin poistumisajaksi klo 10. Poistuminen oli niin sujuvaa ja hyvin järjestetty, että jo klo 10 olimme tilataksissa matkalla lentokenttähotelliin.

Poistumiset oli porrastettu niin, ettei aamulla ollut missään ruuhkia. Äh, no aamupalalla taas vähäsen.

MSC Divina, Karibian risteily. Laivan yleiset tilat

SEKALAISIA HUOMIOITA

Ruuhkaisimmat ajat olivat maapäivien aamupalabuffet ja ruuhkaisin paikka vain aikuisille tarkoitettu Garden pool. Myös allasalueelta altaan välittömästä läheisyydestä oli joskus vaikea löytää tyhjää aurinkotuolia, tosin me ei niitä tarvittukaan. Mutta hieman kauempaa löhöpaikkoja olisi löytynyt kyllä.

Matkustajaprofiili oli mun silmin hyvin sekalaista. Oli paljon lapsiperheitä, pariskuntamatkailijoita ja vanhempaakin väkeä. Ikäjakaumasta en uskalla varmaksi sanoa, mutta en kyllä paljon huomannut bilettäjänuorisoa. Tai ehkä he vain kulkivat eri rytmissä meidän lapsiperheiden kanssa?

Kapteeni kertoi yhdessä puheessaan, että laivalla on 67 kansalaisuutta. Muitakin, kuin Pohjois-Amerikkalaisia, oli siis laivalla. Olin etukäteen ymmärtänyt, että laiva on täynnä eurooppalaisia ja siksi meininki on aivan tolkutonta. En allekirjoita! Ja ne eurooppalaiset, jotka laivalla tunnistin, eivät poikenneet käyttäytymisellään mitenkään muusta risteilyväestä. Enimmäkseen kuulin puhuttavan englantia.

MSC Divina, Karibian risteily, auringonlaskut merellä

Karibian risteily, auringonlasku merellä

Vain USAn markkinoille julkaistiin uutuus, että tällä kesäkaudella jaetaan 12kpl juomakuponkeja per matkustaja Fantastica-hyttiluokkaan. Ymmärrän, että jenkkimatkustajia houkutellaan nyt toden teolla, mutta silti tämä tuntui aika eriarvoistavalta. Me ei saatu noita kuponkeja vaikka matkattiin tälle risteilylle hemmetti soikoon yli 8 000 kilometrin päästä!

Hurjilta tuntui myös MSC:n suunnitelmat: seuraavan yhdeksän vuoden aikana on tarkoitus lanseerata 11 uutta MSC:n alusta. Muistaakseni vuoteen 2020 mennessä Karibialla risteilee jo 5 MSC:n loistoristeilijää - tällä hetkellä vain tämä Divina. MSC myös rakennuttaa oman "paratiisisaaren" Bahamalle, mutta se oli minusta ihan kamala pettymys. Ei lisää keinotekoisuutta, pliis! Kokemukset Roatanilta oli tarpeeksi pahoja.

Kaiken kaikkiaan viihdyimme MSC Divinan kyydissä koko Karibian risteilyn ajan. Lomamme risteilyllä oli muutamia kauneusvirheitä lukuunottamatta oikein miellyttävä ja mukava. Vaikkei uusi Karibian risteily ole lähitulevaisuudelle suunnitelmissa, risteilisin oikein mielelläni uudelleen MSC:llä! Kunhan vain reitille ei osuisi se keinotekoinen turistisaari.

Kannattaa seurata jatkopostauksia Karibian matkakokemuksista Facebookissa ja Instagrammissa @lahinnakauempana!

Mitä mieltä sinä olet MSC Divinasta tai Karibian risteilyistä ylipäänsä? Kysy ihmeessä lisää, vastailen mielelläni!

***

Täältä lisätietoja laivasta:

Muista blogeista:

Muut Karibian risteilymme postaukset:

Voisi myös kiinnostaa tämä:


16 kommenttia:

 1. Olipas mukava, että homma pelitti, eikä etukäteismurheet osoittautuneet todeksi. Jään innolla odottelemaan jatko-osia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risteily ylitti odotukset, jotka tosin eivät olleet kovin korkealla. :) Mutta oikein kelpo risteilykokemus, pystyn suosittelemaan - ainakin tämmöiselle perusmatkaajalle. Nyt alkaa ajatukset olemaan järjestyksessä jatkopostauksiakin varten, kun sai tämänkin rypistettyä ulos!

   Poista
 2. On tätä postausta odotettukin. Divina on nätti laiva ja kattelinkin viime lokakuussa NCL Escapen partsilta ihastellen sen lähtöä merelle. Tuo MSC:n palvelu on kuulemma paremman oloista Karibialla ihan jo jenkkimarkkinoiden takiakin. "Eurooppalainen palvelu" ei oikein iskisi siellä suunnalla ;)

  Täytyy kyllä sanoa, että MSC:ltä pukkaa melkoisen komeita laivoja markkinoille aikamoisella tahdilla. MSC Meraviglia tuntuu olevan semmoinen minun silmiäni viehättävä alus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Divina oli niin nätti, kyllä MSC osaa kyllä tehdä kauniita laivoja! Yllätyin, miten paljon laivalla oli amerikkalaisia. Luulin, että eurooppalaisten osuus olisi ollut paljon suurempi. Voihan tosiaan olla, että henkilökuntaa on prepattu Karibiaa varten erityisellä hartaudella, sillä palvelussa ei ollut moitteen sijaa. Muutenkin rivien välissä oli luettavissa, että nyt panostetaan Karibian markkinoille ihan täpöllä! Kosiskelua oli paljon juuri juomakuponkien ja on board creditin avulla. Mutta voin uskoa, että jos on tottunut periamerikkalaiseen risteilykulttuuriin, voi MSC siltikin tuntua oudolta. Toiset tykkää, toiset ei!

   Poista
 3. Yöllä tän jo luin ja pitkän stoorin vastasinkin...jonka sitten tabletin totaali pimeneminen(akku!!!) vei mennessään...ja nyt en enää muista mitä laitoin, mutta ainakin kiittelin/kiitän kovasti odotetusta postauksesta, runsaista kuvista ja kattavasta ja varmasti hyödyllisestä info paketista. ☺ meillä muuten kuuluu juomapakettikin matkan hintaan, ovat nyt myyneet syksyn risteilyjä all inclusiv ja mielestäni varsin edullisesti(meiltä tää koko reissu lentoineen ja tosiaan all inclusiv n.2000e yhteensä, siis 2 henkee!!) Tosin meillä hytti on halvin mahdollinen sisähytti, parveke ois ihana ollu, mut ois nostanu hintaa n.600e, ni aattelin että halvimmalla mennään nyt aikuisten kesken ja ehkä sitten talvilomalla(helmi/maaliskuu -18) ni jos mahollisesti ja ehkä lähettäis nuorimman kanssa(ja ihan pikkusen haaveilen New Yorkista Norwegian Breakaway risteilystä😊)ja jos saatas "lapsellista" seuraa ni sit panostettais parveke hyttiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei!!!! Se on niin ärsyttävää, kun pitkä vastaus katoaa taivaan tuuliin. Mutta kiva, että jaksoit raapustella jotain uudelleen. Ja aina voit kysyä lisää, kun tulee mieleen!

   Vitsit, että olette saaneet koko paketin edullisesti! Mä huomaan, että nyt on MSC:llä hyvä imu päällä ja Karibian risteilyt ylipäänsä alkaneet kiinnostamaan Suomalaisia. On huomattu, että eihän ne nyt NIIIIN kalliita olekaan! All inclusive on varmasti aikuisseurassa tosi hyvä! Näin pienten lasten kanssa en sitä erikseen ostaisi, kun ei niitä drinkkejä ehdi nautiskelemaan eikä näin pienet tarvitse mielin määrin limppariakaan. Mutta jos sen samaan hintaan saa, niin ai että! Sillä kun saisi ne erikoiskahvit, jätskit, smoothiet, cocktailit... Teille tulee kyllä tosi nautinnollinen reissu!

   Ja teidän tilanteessa en itsekään sitä parveketta välttämättömänä pitäisi. Kuitenkin viiletätte aamusta iltaan joko maissa tai pitkin laivaa. Ja laivalta löytyy myös paljon rauhallisia paikkoja, allasalueiden hulinan vastapainoksi. Pienten lasten kanssa hytissä tulee vietettyä enemmän aikaa ja onhan se niiden kanssa muutenkin enemmän säätämistä.

   Varohan vaan, risteilyihin saattaa jäädä koukkuun. Kohta huomaat ihan tosissasi selailevasi risteilyjä New Yorkista. :D

   Ja jäähän tosiaan kuulolle, yritän saada kuosiin meidän kokemukset laivan ruokailuista ja juomapuolesta. Syöminen kun oli meille yksi risteilyn kohokohdista... :D

   Poista
  2. Juu...kuulolla ollaan koko ajan😉ja kiinnostaa kovasti ruokailut ja juomapuolet, kuin myös se St Maarten ja Maho Beach(joka tosiaan mun"kerta elämässä" listalla😀.
   Itseasiassa, haaveilin tota New Yorkista lähtevää reissua(suorat lennot, vapauden patsas ym.) jo täksi talvilomaksi ja koitin veljen vaimoa puhua heiden keskimmäisen kanssa mukaan, mutta heille se tuli niin äkkiä ja puhuttiinkin että jos vuoden päästä...Sinin kanssa kaksistaan en sitten tohtinut yksin lähtä...mulla on kielitaito aika heikko ja en kyllä yksin ainoana aikuisena uskalla tällä kielitaidolla lähtä tonne "rapakon taakse sooloilemaan". Se Dubain risteily tuli siihen vähän niinkuin korvaamaan...ja hinta...en vaan voinu jättää väliin(1425e lentoineen meiltä molemmilta yhteensä!!! Juomat ei kuulunu ja Sinille otin limsa paketin 8,5e/pv, alkollista pakettia en edes ottanu, kun lapsen kanssa olin, sen muutaman ruoka oluen tai drinksun minkä join, tuli edullisemmaksi vaan maksaa 😊 ) niin...oltiin siis alunperin menossa sinne Sinin kanssa kaksistaan, mutta sain puhuttua kaveriksi "nettitutun" lapsensa kanssa 😊 molemmilla omat hytit, mutta paljon vietettiin aikaa kimpassa, käytiin syömässä, maissa ym...tosi kivaa reissu oli!

   Poista
  3. No mitä ihmettä, miten te Dubain risteilynkin olette saaneet noin edullisesti - lentoineen! Me osataan aina missata supertarjoukset, en ala! Tosi kiva, kun ollut vielä aikuiskaveri lapsineen mukana. Tuohan se vähän varmuuttakin, kun on toinen selvittelemässä jos oma kieli menee solmuun. Ja sepä se juuri matkailussa on, kun aina tulee jotain reissuja eteen niin jotkut haaveet ne vaan sitten siirtyy ja siirtyy tulevaisuuteen. :D

   Kunhan tässä arkiruuhkassa saan aikaa koneella enemmän, niin yritän saada maakohteista ja ruokailusta juttuja aikaiseksi. Kiva kirjoittaa, kun tietää että on lukija, jolle niistä on vinkkiä jo varattua matkaa varten!

   Poista
 4. Olipa kiva lukea teidän kokemuksia. Reitti on melkein sama kuin meillä ja laiva näyttää tosi hienolta! Hieman ihmetyttää tuo lastenkerhon meininki. Caribbeanilla tosiaan oli ohjattua toimintaa lapsille. Muuten leikkitilat olivat vaatimattomat. Linkkaan vielä oman postaukseni kahden lapsen kanssa risteilemisestä alle:

  http://travelismypassion.matkabloggaajat.fi/karibianristeilylla-pienten-lasten/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiva oli kyllä hieno! Mutta pistin kyllä palautetta lasten leikkitoiminnasta ja (tulevassa ruokailupostauksessa palaan tähän tarkemmin, mutta) vähäisestä määrästä syöttötuoleja laivan ravintoloissa. Minusta se oli aika hassua, sillä Divina nimenomaan on nyt kosiskellut lapsiperheitä matkustajiksi. Ohjattua toimintaakin Mini Clubissa oli, mutta se mitä ehdittiin tutustua, niin aika vaatimatonta. Harmi!

   Me kyllä kuitenkin viihdyttiin ja lapset varsinkin, mutta jos nämä asiat olisi ollut kunnossa, ruokailut olisi olleet entistä sujuvampia ja leikkihommat vielä hauskempia (ja ehkä lapsi olisi viihtynyt siellä clubissa enemmän).

   On ollut hauska lueskella risteilypostauksia. Niitä on alkanut olla enemmän ja enemmän! Suomalaiset lapsiperheet on tainneet toden teolla löytää Karibian risteilyt. Ja miksi ei, onhan se nyt ihan älyttömän helppo ja mahtava tapa matkustaa lasten kanssa!

   Poista
 5. Ihana matka ollut teillä - jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se oli! Vaikka oli se välillä ihan hemmetin raskastakin. :D

   Poista
 6. Onpa hyvä, että risteily oli onnistunut!

  Risteilykeskuksen mukaan Karibialla tippauskulttuuri on ihan erilainen kuin Välimerellä, minkä takia hyvä ja kokenut henkilökunta haluaa sinne. Ja he myös hoitavat hommansa mahdollisimman hyvin, koska siitä saa aina paremmat tipit. Euroopan päässä taas tipataan paljon vähemmän, jolloin siellä yleensä henkilökunnasta iso osa on uusia ja kokemattomia, jotka eivät ole vielä päässeet Karibialle. Amerikkalaiset asiakkaat myös osaavat vaatia palvelua - mutta toisaalta myös maksavat avokätisesti siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että asia on juuri noin! Jännä kyllä tuo tippausjuttu, sillä risteilyn ohjelmavihkosissa kiellettiin tippaamasta. Mutta varmasti jenkit tippaa erikseen vielä siitä huolimatta.

   On tuo risteilytyö aika hullua, mekin juteltiin yhden henkilökunnan edustajan kanssa, jolla oli pieni vauva äitinsä kanssa kotona odottamassa! Hänellä 9kk työputki menossa...

   Poista
 7. Moikka! Luen mielenkiinnolla blogiasi koska olemme lähdössä samantyyppisellä kombolla Karibian risteilylle ensi keväänä. Missä hotellissa olitte Miamissa ja mihin suunnille suosittelisit majoittumaan siellä? Ajatuksena on viettää risteilyn jälkeen joitain öitä Miamissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, moi! Onpa kiva kuulla, että olette lähdössä risteilylle! Me ollaan oltu Miami Beachillä vaikka missä. Ekan risteilyn yhteydessä oltiin Airbnb:n kautta ihan South Beachillä, Ocean Driven eteläpäässä ja toisessa hotellissa vielä, yritän etsiä hotellin nimen. Nyt viimeksi majoituttiin Middle Beachillä L-hotellissa (lhotelmiami.com), mikä oli kyllä tosi kiva hotelli! Kivenheitto rantaan, siistit ja tilavahkot huoneet pienellä keittiöllä. Lasten kanssa oikein passeli siis. Jonkun verran on matkaa ArtDeco-alueelle, mutta ilmainen trolley kulkee ihan siitä hotellin edestä Lincoln Streetille.

   Jos haluatte rantaelämää, mun mielestä ihan hyvin riittää majoittuminen vähän edullisemmin Middle Beachillä tai vaikka ihan pohjoisemmassakin. Mutta jos taas haluaa nähdä ArtDeco -aluetta niin sitten Ocean Drive ja South Beach. South Pointessa on iso lasten leikkipaikka ja puistoalueilla on Ocean Driven ja rannan välissä leikkipaikkoja. Autolla tosin voi olla haastavaa liikkua ja löytää parkkipaikkaa, ainakaan kovin edullista. :)

   Mä ihan innostuin nyt tästä sun kysymyksestä ja taidankin tehdä oman postauksen Miami Beachin majoituksistamme ja leikkipaikkojen sijainneista!

   Ja kysy hei vielä, jos on jotain - mitä tahansa! Innostun niin kovasti, kun kuulen jonkun muunkin lähtevän perheen kanssa risteilemään. Jee!

   Poista

Tulen iloiseksi kommenteista, anna siis palaa!

INSTAGRAM @lahinnakauempana


Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017